Merhaba Hanımlar burasının insanların karşılıklı bilgi alabildiği bir platform olduğuna inanıyorum. Eğitim, tüp bebek, infertilite gibi konularda çıkan konulara elimden geldiğince cevapladım şimdi oldukça bilgisiz olduğum bir konuda size ihtiyacım var.
Boşanma nasıl olur? Aldatma yok, fiziksel şiddet yok ama erkeğin kadına psikolojik şiddeti var evden kovma var.
Mesela dava açılmalı mi yoksa anlaşmalı boşanma mi? Anlaşmalı boşanmada dava yok mu? Mal paylaşımı nafaka gibi konular nasıl işler? Çocuk yok velayet yok bu durumda süreç ne kadar olur?
Sadece bilgi almak istiyorum herkesin kendi deneyimi farklı biliyorum ama en azından belli bir şema oluşsun kafamda. Mesela ilk davayı erkek mi açmalı kadın mi? Dava açan taraf olmanın bir farkı artısı eksisi var mı bunları merak ediyorum.
.
.
Ayrıca bu bilgileri alabileceğim hukuki bir platform bir internet sitesi vs var mı varsa özelden de yazabilirsiniz.
Dava kadın erkek diye ayrılmaz tabiki ama ilk davayı açan herzaman avantajlıdır.Çocuğunuzda yoksa nafakada anlaşırsanız anlaşmalı olarak kısa sürede boşanırsınız.Ama eşiniz kabul etmezse çekişmeliye döner bu da uzatır biraz davayı.Boşanmanız kesinleştikten sonra mal paylaşımı davasını açar avukatınız ona göre sonuçlanır davanız.
Kadın acar erkek acar diye bşy yok. Ikisi de açabilir. Anlaşmazlıda da mahkemeye gidiyorsunuz. Nafaka istiyorsanız konuluyorsunuz. Çovuk yoksa ve o da ayrılmak istiyorsa mal Mülk talebiniz yoksa zaten ayrılmak çok kolay.
Anlaşmalı mı çekişmeli mi görülecek? Ne tarz talepleriniz var? Nafaka tazminat? Kaç yıllık evlisiniz? Kaldı ki Davayı kim açarsa açsın o ançvantajlı olacak diye bir şey yok. İddiaları vardır iki tarafın, iddiasını ispat eden kazanır. Muhakkak bulunduğunuz yerdeki avukatların bilgisine başvurun
Arzuhalci iyidir 2014 yılında internetten Bile yazilabilecek dilekceyi garanti olsun diye avukata yazdırdım 500 aldı ayrıca avukatim da olmadı yani mahkemeye katilmadi
Davada delil olarak sunmak istediginiz seyleri yazili hale getitmesine altyapi hazirlayin. Mesela sms le söyletin gibi. Diger sureclerle ilgili bilgim yok.