• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmak mı boşanmamak mı

Velasr

Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
27
2
18
İstanbul
2 yıllık evliyim, 9 aylık bir bebeğimiz var. Evliliğimizin ilk yılından itibaren aile olayına bakış açımızın farklı olduğu anlaşılmış ve biz ciddi kavgalar etmiştik. Ben kalabalığı sevmeyen, içli dışlı olmayı, evimde yatılı misafir ağırlamayı, çok sık misafir ağırlamayı sevmeyen daha asosyal, bireysel bir aileden geldim ve kendim de öyleyim. Eşimin ailesi ise çok samimi, sıcak ilişkiler seven, yatılı misafirliğe bayılan bir yapıda. Bu yüzden eşimle birbirimizi çok kırdık, benim de hatalarım var onun da hataları var.. Her düzeltmeye çalıştığımda tamam ben eşime ayak uydurayım iki gün misafir ağırlasam ne ki diğer günler huzurlu olayım dediğimde bi yerden patlak verdi kavgalar ettik. Sürekli ufak tefek bazısı komik şeyler aramızda problem oluyor o kadar sık kavga ediyoruz ki.. Artık bu durumdan sıkıldım. O da öyle. Mayıs ayında bana liseden bir kız arkadaşıyla sosyal medyadan mesajlaştığını inşallah erkek arkadaşıyla bize bebek ziyaretine gelmek istediklerini falan söyledi. İçimden bi huzursuz oldum neden bilmiyorum sınrasında telefondan da mesajlaştıklarını gördüm eşim kızarak mesajları sildi bana güvenmiyor musun diyerek ben büyük kavga çıkarttım ve gece vakti kızı arayıp konuşmanın ekran görüntülerini istedim kız gönderdi. Kopuk kopuk fotoğraflardı ama konuşmada evlilikbitirici birley yok gerçekten elim benden bebepimizden o da erkek arkadaşından falan bahsetmiş. Ama benim bilgim olmayan ve gece yapılan mesajlaşmalar çok ama çok rahatsız oldum. Neyse dedim benim bir çocuğum var ortada ahlaksızlık yoksa sus dedim kendime ama içimde bir kurt var. Sonra araştırdım öğrendim ki bunlar lisede hafif bir hoşlanmaları varmış. Neyse tekrar konuşmadıklarını biliyorum. Aradan aylar geçti, kendim sosyal medya hesabında çok eski erkek arkadaşımın hesabını gördüm ve gerçekten yanlış bir niyetim olmadan öylesine aa acaba o mu diyerek tıkladım sonra bakmadan kapattım ama arama yerinde isim olarak kalmış. Eşim gördü ve büyük kavgalar ettik. Olanı anlattım ama tıklaman bile yanlış dedi evet dedim özür diledim bi anlık boş bulundum dedim hesabımıhemen tamamiyke kapattım. Ama sonrasında eşimle genel evliliğimiz hakkında konuştuk zaten birbirimize hayal ettiğimiz aile hayatını yaşatamadığımızdan mizaçlarımızın farklılığından dolayı sık kavga etmemizden vs. Gerçekten şuan öyle bi noktadayım ki ne olursa olsun gibi. Annem babam boşanmış olduğu için az çok biliyorum sıkıntılarını hem kendim hem çocuğum için.. Ama çok ortadayım çok dipteyim..fikirleriniz nelerdir.

Eski kız arkadaş erkek arkadaş olayına girmeden cevap yazacağım. Ben de aynı durumdayım. Eşimin ailesi bizden çıkmak bile istemiyor. Ama eşim beni anlayışla karşılayıp en azından idare etmeye çalıştığı için boşanmayı düşünmüyorum. Burda eşinizin tavrı önemli. Size bu misafirler konusunda hak mı veriyor yoksa tamamen benim dediğim olacak kafasında mı?

Kendi başka kadinlarinla konuşunca bide gece mesajlasinca bisi yok sen bir sayfasına baktin diye mi.kıyameti kopardı yok yok var bunda bisi bosan demiyorum ama altını güzelce kazı ...

Bence ortada asilamayacak çok çok büyük sorunlar görmedim ben. Eğer birbirinizi seviyorsanız. Adam akıllı oturup konuşup isteklerinizi dile getirip orta yol bulabilirsiniz. Ama birbirinizi kırmadan, yormadan lütfen. Bizim de eşimle aramızda ciddi kültür farkı var. Onun aile yapısıyla benim aile yapım resmen uçurum. Ama evliliği bitirecek kadar büyük sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Rabbim birbirine yazdıysa çiftleri vardr bir bildiği. Allah yardimcn olsun boşanma. Evliliğin için her yeni gün daha güzel şeyler yapmaya çalış. .

Bence boşanılacak kadar büyük sorunlar yok anlattıklarınıza göre. Bebeğiniz küçük sinirler haraptır. Konuşabildiğinize göre ikinizde bazı fedakarlıklar yaparak evliliğinizi kurtarabilirsiniz.

Yazınca da tepki alıyoruz ama kötü giden bir evliliğe neden çocuk? Daha yaşına bile gelmemiş yazık günah.

Benim de esim bazen saatlerce kiz arkadaslariyla yazisir, ben de erkek arkadaslarimla ayni sekilde. Bunda bir anormallik goremiyorum. Ama kalkip da kimse eski sevgilisini veya nisanlisini sosyal medyadan aratmaz. Gerek yok cunku. Ha esimin arattigini gorsem dert etmem napayim yani. Merak etmis bakmis der gecerim. Sonucta universite okumus insanlariz ikimizin de arkadasliklari iliskileri oldu. Bunu kan davasi haline getirmenin anlami yok.
Ama misafir seviyorsa is orada biter ;) cekemem kimseyi yatili veya gunduzlu. Gelmesinler bizi de cagirmasinlar mumkunse. Bu benim icin bosanma sebebi.

Esimde surekli misafir gelsin misaforlige gidelim disari cikalim gezelim istiyor bende tam tersiyim yalnizligi sakinligi kendi kendimize olmayi cok seviyorum mecburen onunda istediklerini yapmaya calisiyorum bazende beni mecbur birakiyor ama hic bosanmayi dusunmedim bu sebeple
Fakat su sosyal medya konusunda bisey diyemicem ne kontrol ederim ne telefonuna bakarim yapiyorsada bi haberim :)

Kızların erkek arkadaşı erkeklerinde kız arkadaşı olabilir. Eski sevgili ile gece sohbet gereksiz olmuş. Misilleme yapmışsınız

Gece yarisi kiz arkadasiyla veya arkadaslariyla konusmasi normal demek bana çok sacma geliyor. Kadın rahatsız oluyorsa bitmistir. Normal veya degil seklinde oylanacak birsey degil degil bu cunku. Benim esim gece gece saatlerce kizlarla yazissa bende amman ne o bana karissin ne ben ons ohh deyip gece erkeklerle yazişmaya koyulamam. Benim evlilik anlayisima ters universite okumak, okumamak meseleside değil bu bence. Misafir konusunda bende senin gibi dusunuyorum ve katlanamayacagim birseydir konu sahibi. Bosanma sebebi bile olur o konu benim için.

yanı ne dıyelım anlamadım
arkadası olabılır gayet normal
sızınde olabılır gayet normal
mısafır sevmıyorsanız ısrarla cagırıyorsa o evde sende yasadıgını belırt guzel guzel konusun

Eski kız arkadaş erkek arkadaş olayına girmeden cevap yazacağım. Ben de aynı durumdayım. Eşimin ailesi bizden çıkmak bile istemiyor. Ama eşim beni anlayışla karşılayıp en azından idare etmeye çalıştığı için boşanmayı düşünmüyorum. Burda eşinizin tavrı önemli. Size bu misafirler konusunda hak mı veriyor yoksa tamamen benim dediğim olacak kafasında mı?

Bana uyum sağlamaya çalışıyor ama bunun onu mutsuz ettiğini görüyorum ve söylüyor da..

Bence ortada asilamayacak çok çok büyük sorunlar görmedim ben. Eğer birbirinizi seviyorsanız. Adam akıllı oturup konuşup isteklerinizi dile getirip orta yol bulabilirsiniz. Ama birbirinizi kırmadan, yormadan lütfen. Bizim de eşimle aramızda ciddi kültür farkı var. Onun aile yapısıyla benim aile yapım resmen uçurum. Ama evliliği bitirecek kadar büyük sorun olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Rabbim birbirine yazdıysa çiftleri vardr bir bildiği. Allah yardimcn olsun boşanma. Evliliğin için her yeni gün daha güzel şeyler yapmaya çalış. .

Çok haklısınız yaklaşımınız çok güzel teşekkür ederim. Aslında azıcık rol yapabilsem misafir olayında sürekli çağırıldığımızda bundan mutluymuşum gibi davranabilsem sorun çözülecek biliyorum. Ama sinirlerim o kadar gevşek ki ufacık birşeyde artık onun yüzüne çarpıyorum. Nasıl yapıyor insanlar anlamıyorum nefret ediyoelar meseala ama eşinin mutluluğu için sabrediyorlar rol yapıyorlar. Ben neden beceremiyorum :(

Bence boşanılacak kadar büyük sorunlar yok anlattıklarınıza göre. Bebeğiniz küçük sinirler haraptır. Konuşabildiğinize göre ikinizde bazı fedakarlıklar yaparak evliliğinizi kurtarabilirsiniz.

İnşallah, evet antidepresana başlattımdoktorum gerçekten sinirler harap, bebeğim de inanılmaz zor bir bebek :(

Benim de esim bazen saatlerce kiz arkadaslariyla yazisir, ben de erkek arkadaslarimla ayni sekilde. Bunda bir anormallik goremiyorum. Ama kalkip da kimse eski sevgilisini veya nisanlisini sosyal medyadan aratmaz. Gerek yok cunku. Ha esimin arattigini gorsem dert etmem napayim yani. Merak etmis bakmis der gecerim. Sonucta universite okumus insanlariz ikimizin de arkadasliklari iliskileri oldu. Bunu kan davasi haline getirmenin anlami yok.
Ama misafir seviyorsa is orada biter :KK66: cekemem kimseyi yatili veya gunduzlu. Gelmesinler bizi de cagirmasinlar mumkunse. Bu benim icin bosanma sebebi.

Biz de doktora yapan insanlarız, bunun üniversiteyle masterla ne alakası var ikimiz de avukatız, yani eğitim seviyesiyle bir alakasını göremiyorum ben. Eşim de bunu doğru bulmuyor ben de..

Gece yarisi kiz arkadasiyla veya arkadaslariyla konusmasi normal demek bana çok sacma geliyor. Kadın rahatsız oluyorsa bitmistir. Normal veya degil seklinde oylanacak birsey degil degil bu cunku. Benim esim gece gece saatlerce kizlarla yazissa bende amman ne o bana karissin ne ben ons ohh deyip gece erkeklerle yazişmaya koyulamam. Benim evlilik anlayisima ters universite okumak, okumamak meseleside değil bu bence. Misafir konusunda bende senin gibi dusunuyorum ve katlanamayacagim birseydir konu sahibi. Bosanma sebebi bile olur o konu benim için.
Haklısınız

Ben evlendikten sonra karşı cinsle arkadaşlığa pek hoş bakmayan biriyim geçmişte çevremde gördüğüm şeyler beni böyle düşünmeye itti ne yazık ki .
Evliliğiniz için bence çok büyük bir sorun yok bende misafir pek sevmezdim ama eşimin hatırına hiç ses çıkarmadım üzmedim oda bunu bilip güzel davrandığım için beni daha çok sevdi diyebiliriz .
Bebek uykusuz geceler sizi etkilediğini düşünüyorum karşılıklı güzel konuşarak bunları aşacağınıza inanıyorum.

ben hepsini geçtim eşim gece bi kızla konuşacak ve ne konuştunuz dediğimde apar topar silcek.bunun üzerine asla kızdan yazışmaları istemem o kocayı da gönderirim..isterse sayfalarca benden bahsetmiş olsun..

Erkek ailelerinin, evliliğin hemen başında "Yılış yılış" olmak istemeleri bence tamamen yanlış. Yatılı olayını da, çok gerekmedikçe ben şahsen anlamsız görüyorum. Ha sohbet çok güzeldir, vakit çok geç olmuştur, nasıl geçtiği bile anlaşılamamıştır, ev sahibi zaten kendisi dilerse "Yatı" teklif eder.
İkili ilişkilerde nasıl hemen samimi olunması yanlışsa, evlilikte de bu böyle.. Yıllar boyunca büyüttüğün evladın olabilir ama gelin nihayetinde "El".. Önce büyük olarak yavaş yavaş ısındırmalısın hem yuvasına, hem kendine.. Sonra zaten her şey olağan akışında, gerekiyorsa samimi ilerler..
Sizin olayınızda boşanma gerektirecek bir mevzu göremedim. Eşiniz ailesinin ısrarlı tavırlarına karşı zayıflamaya başladıysa eğer, bilemiyorum. Bu konuyu konuşarak halledebilirsiniz. Biraz kendinizden ödün verirsiniz, biraz eşiniz kendinden ödün verir, orta yolda buluşulur. Büyük bir problem değil bence..
Evliliğe karar vermek "Asosyal ve bireysel yaşama veda etmeyi göze almaktır" bu arada.. Siz de "isteyerek" biraz taviz verdikten sonra, aşılır..

Çok haklısınız yaklaşımınız çok güzel teşekkür ederim. Aslında azıcık rol yapabilsem misafir olayında sürekli çağırıldığımızda bundan mutluymuşum gibi davranabilsem sorun çözülecek biliyorum. Ama sinirlerim o kadar gevşek ki ufacık birşeyde artık onun yüzüne çarpıyorum. Nasıl yapıyor insanlar anlamıyorum nefret ediyoelar meseala ama eşinin mutluluğu için sabrediyorlar rol yapıyorlar. Ben neden beceremiyorum :KK43:
Mesela ben :) bazı şeylerden yemin ediyorum nefret ediyorum allah biliyor ama eşimi sevdiğim için onun mutluluğu için bazı şeylerden kendimden ödün veriyorum. Ve görüyorum ki eşim de elinden geldiğince benm için bişeyler yapmaya çalışıyor. Hem düşünsene eşin senin gibi birisi olsa ailesi de senin ailen gibi birişi olsa başta mutlu olursun bu durumdan evet ama snra hayat çok sıkıcı olmaya başlar :) yenilik ararsın. O yüzden boşver üzme kendini

Back