Ya ailem sundan dolayi uzgun geri don demiolar onlarda bebegime uzuluyorlar keske boyle olmasaydı diyorlar haklılar kimse istemez sevdigin adam duzgun degilmis gibi seyleri annem arada yuzume vuruo ama sonra susuo fakat bu cevredeki olgun teyzeler illallah ettirdi her gelen insallah pisman olur gelir seni alir sende git diolar. Gitmem dedigimde gitmeyip ne yapacaksin ayip bilmem nee offf bin turlu laf bıktım
Kendilerini ayıplasınlar hadsizlerSeverek evlendik ustelik herseyin ustesinden gelerek daha 6 aylık evliyim bosanma davam acıldı. Ve 5 aylık hamileyim. Evlendikten sonra hep dayak hep kufur. Sebebsiz yere seni bosayacam diye bas bas bagırmalar ve daha niceleri. Ben cocugum icin adim attikca kaynanam ve gorumceminde doldurusuna gelen kocam bana daha cok iskence etti resmen. En sonunda patlak verdi araya kimler girdiysede bu kısa evlilik bitti dedi ve davayı actı. Ya duyuyorum kendi dugununde bile oynamak istemeyen biri su sıralar elalemim dugununde oynuyormus. Ustelik bu hafta balayına gitmem gerekirken annesi ve gorumcemle gitmis tatilimi onlarla geciriyor delirdim. Ve 1.5 ay oldu ben hamileyim ne aradı ne sordu. O oyle rahatken ailem beni baskı altında tutuyor surekli sanki ayıp bisey yapmısım gibi tamam iyiler ama arada yuzume vuruyorlar. Hamilelikte ustune bunalıma girdim iyice.
Inan bunun batı dogu ayrimi yok yani soyle diyim gercekten eski insanlar boyle yapio simdiki nesilin hicbiri boyle dusunmuo tekrar diyorum hep bu koca teyzeler varya 40 yas ustu oluo bunlar genelde onlar konusuo kocalarinada anlatiolar yani kadın bası dik bir sekilde yuruse bile illa arkadan laf soylerler boylelerinin basina gelmeden asla seni anlamazlar. Benimde babam yok vefat etti ama ona ragmen biz bile bazen sizin durumu yasioruz. Bu yuzden bosanmayi veya kocasi herhangi bir sebebten olmayan kadınları ayipliolar. Beddua etmek asla istemem ama boyle insanlarin basinada gelsin ki sussunlarKızlar peki boşanan kadınlara bu mahalle baskısını kim yapıyor? yine biz...
Yıllar önce babam bizi terk edip bir o.... ile gitti elli yaş bunalımı ne derseniz deyin adam gitti sefa sürüyor biz annemle bi akşam teyzeme gittik, teyzemi dünürü aradı telefonla Napıyorsun nasılsın vs.. Teyzem de evde yalnız oturuyorum dedi bana da sus işareti yaptı
Babam sefa sürüyor annem bi akşam ablasına gitmiş o bile toplumda ayıp karşılanıyor neden? Kadın tek kalmış geziyor derlermiş vs.. Bi de biz batının göbeğindeyiz
Bu toplumda bu işler hiç değişmeyecek