Boşanmak ayıp mı ?

Benim davayi acmama firsat vermedi ki ailesi daha ben evden ciktigim gibi butun esyalarimi toplamislar

Kayınvalidem dediginiz kisi annemlere geldikten sonra gelip esyalarini topladik en kisa zamanda alin dedi. Tehditler savurdu anlasmali en kisa zamanda bosan diye. Gorumce desen bekar ama sanki kocasini elinden almisim gibi bir nefret edis bir tavir icinde. Zaten evlerinde bitek ikisinin sozu gecio bu yuzden bitti. Zaten bugun anlasmali bosanmak icin mahkeme kagidi geldi. Bir oluru yok en kisa donemde bitsin bu illet aileden kurtulayim

Dilerim allah en güzel kapıları sana acsin. Konusmak dertlesmek istersen bana ulas. Senin icin herseyin en iyisini diliyorum.

Boşanmak ayıp mi? Diye sormak başlı başına bir hata. Niye ayıp olsun ki arkadaşım. Oyle bir hayvanla omur geçirip, o çocuğu bu aile de büyütmek ayıp aslinda. Bu deli soruları kafandan at. Dayaksiz ve küfürsuz yeni hayatına Merhaba de. ( gülerek ama:)

Bu heriften baba da olmaz.
Bosanirsin umarim ve yavruna hem ana hem baba olursun..
Allah yardimcin olsun arkadasim..

Yaşım gecmiyordu biz 4 sene sevgili olduk onu artik tanidigimi dusunuodum ve nisanlaninca hemen bir cocugumuz olsun dusuncesi vardı onda o istedi hic tahmin etmedim hemen olacagini aldırmayı dusunduk kac defa hatta hastaneden randevu bile aldik basta bebek icin aglayan kocamdı yani ama kaynanam musade etmedi aldirmamiza zaten bebek dogar dogmaz alacaklarini soyluyorlar yani ben daha emzirmeden kendi ailemde istemio ama ben cocugumu nasil verecem bilmiyorum
ne demek çocuğu vermek,çıkarın aklınızdan bunu..çocuğunuzu evladınızı kimse sizden alamaz..siz zaten veremezsiniz...bitti nokta...
boşanmak için anlaşmayın sakın..darp raporunuz vardır sanırım..hamileyken dayak yediğinizi isaptlayın ve maddi olarak herşeyi isteyin..tazminat ve nafaka.. hem sizin hem bebeğiniz için. iyi bir avukatınız var mı?

sakın anlaşmalı boşanma
al nafakını tazminatını altınlarını bırakma onlara
hamile kadını sokağa atmak neymiş görsünler
bir genç kızın hayatını karartmak bu kadar kolay olmamalı!!
ayrıca kesinlikle boşanmak ayıp falan değil
asıl ayıp onların yaptıkları

nıcın bosandıgına baglı...
sıddet ve ıhanet olan hıcbıyerde kalmamak gerek
sevgılıye kacmak ıcın bosanırsın ayıp
ıstedıgım kadar para vermıyor dıye bosanırsın ayıp
ama senınkısı bambaska
boyle bı adamla evlı kalırsan ayıp
gecmıs olsun

Inanin suan kafam daha rahat ve ne zaman bosanacam ve hayatima devam edecem diye bekliyorum. Bir an once bu illet aileden kurtulmak istiyorum. Daha 1 ay olmus dugune gidip halay ceken tatile giden birinden ben birsey beklemem ne hali varsa gorsun. Dayak ve her turlu hakareti hicbir surette hicbir kadin haketmez ama bunu cevremdeki bu koca koca teyzeler anlamio tam bir dedikoducu tipler ve ayıplıyorlar. Pisman olursa hemen don falan diyorlar. Bu tur konusmalardan ve ayıplanmalardan biktim kacıp gitmek istiyorum

Başlığa cevap veriyorum :
Bence bazı durumlarda boşanmamak ayıp kisiliginize kendinize ayıp

Bir yakınım depresyona girdi hastanelerde yattı anca o zaman bisanabildi

Çevredekiler yüzünden ertelendi çünkü insanlara göre eve ekmek getirmesi yetiyordu

aılenız bıraz gerı kafalı ınsallah o kaynana ve görumceler sıze melegınıze yaptıklarını çekerler aılenıze de Allah akıl fıkır ve en onemlısı vıcdan versın

aılenız bıraz gerı kafalı ınsallah o kaynana ve görumceler sıze melegınıze yaptıklarını çekerler aılenıze de Allah akıl fıkır ve en onemlısı vıcdan versın
Ya ailem sundan dolayi uzgun geri don demiolar onlarda bebegime uzuluyorlar keske boyle olmasaydı diyorlar haklılar kimse istemez sevdigin adam duzgun degilmis gibi seyleri annem arada yuzume vuruo ama sonra susuo fakat bu cevredeki olgun teyzeler illallah ettirdi her gelen insallah pisman olur gelir seni alir sende git diolar. Gitmem dedigimde gitmeyip ne yapacaksin ayip bilmem nee offf bin turlu laf bıktım

Ya ailem sundan dolayi uzgun geri don demiolar onlarda bebegime uzuluyorlar keske boyle olmasaydı diyorlar haklılar kimse istemez sevdigin adam duzgun degilmis gibi seyleri annem arada yuzume vuruo ama sonra susuo fakat bu cevredeki olgun teyzeler illallah ettirdi her gelen insallah pisman olur gelir seni alir sende git diolar. Gitmem dedigimde gitmeyip ne yapacaksin ayip bilmem nee offf bin turlu laf bıktım
amaaaann o teyzelerı bosver cnm sor bakalım kendı kızları boyle bırıyle olsa gıt derler mıymıs

ahirette hesaplaşırsın be abla seni böyle üzenlerle :cry: şimdi vakit hayatı dolu dolu yaşama vaktidir yavrunuza güzel bir gelecek hazırlama vaktidir. Vakit şimdi yaşama hayata 4 elle sarılma vaktidir.. Allah sabrını versin . Başınız dik olsun . Namusunuzla evlendiniz namusunuzla boşanıyorusunuz ayıbı yok bu işin !

Ha bu arada soruya cevap vereyim. Bosanmak ayip degil,bir kere geldigin hayatta kendine haksizlik etmek,istedigin gibi yasayamamak ayip bence.

Kızlar peki boşanan kadınlara bu mahalle baskısını kim yapıyor? yine biz...
Yıllar önce babam bizi terk edip bir o.... ile gitti elli yaş bunalımı ne derseniz deyin adam gitti sefa sürüyor biz annemle bi akşam teyzeme gittik, teyzemi dünürü aradı telefonla Napıyorsun nasılsın vs.. Teyzem de evde yalnız oturuyorum dedi bana da sus işareti yaptı
Babam sefa sürüyor annem bi akşam ablasına gitmiş o bile toplumda ayıp karşılanıyor neden? Kadın tek kalmış geziyor derlermiş vs.. Bi de biz batının göbeğindeyiz
Bu toplumda bu işler hiç değişmeyecek:KK43:

kendileri işkence çekmek pahasına sırf elalem ne der kaygısından ömür boyu kötü bir evlilği sürdürmekten başka bir şeye cesaret edemedikleri için senin yaptığın onlara ağır gelir. Onların gösteremediği cesareti gösterdin çünkü.

X