Boşanma ve sonrasındaki hayat.

tatlım arabayı şu durumda düşünme çünkü arabanın benzin, vergi, kasko, sigorta vb çok yüksek giderleri oluyor. uzun bir süre birikim yapmanı engeller, masraflı olur. ancak evlerde durum böyle değil ev her zaman sana kazandırıyor. ayrıca kedinle beraber kafa dinlemenin mutluluğunu kolay kolay başka şeylerde bulamazsın :)))

Evet ayrı bir düzene alıştıktan sonra beraber yaşamak daha zor olacak, annem de zaten bizimle yaşamak istesen bile dayanamazsın, artık çok zor olur senin için, başımın üstünde yerin var ama ev alma, benim evimde kal diyor. Öncesinde hiç boşanma diyor da bakalım sanmıyorum ki mutsuzluğumda diretsin. Teşekkür ederim yorumunuz ve desteğiniz için.

Anneannem felçli, şu an onun evinde kalıyor ve bakımını yapıyor yardımcıyla beraber annem. Onlar da kedimi evde istemiyorlar. Yoksa orada yaşar ve anneme yardımcı olmayı isterdim, her gün gidiyorum zaten. Yine giderim ama kedimi istemiyorlar evde.

Ben sizi çok seviyorum ya, bu vesileyle de söylemiş oldum :) İyi ki açmışım bu konuyu, çok nemruttum halbuki bugün ve hiç uyumadan işe gelmiştim.

Doğru araba masraflarını hiç düşünmemiştim, evimizde de hiç araba olmadı, hiç anlamadığım şeyler zaten. O toplara hiç girmeye gerek yok şu aşamada haklsınız.

Hiç kedim hatta hayvanın olmadığı için anlayamadım bu konuda sizi kusura bakmayın.

Ama evlat gibi sanırım, bağımız kuvvetli

Ben sizi çok seviyorum ya, bu vesileyle de söylemiş oldum :) İyi ki açmışım bu konuyu, çok nemruttum halbuki bugün ve hiç uyumadan işe gelmiştim.
Utandim valla ben de sizden pek hazzediyorum,yorumlariniz,nickiniz. Bosaniyorum deyince nedense hayatinizin cok daha guzel olacagi izlenimine kapildim. Cok mutlu olun insallah. Guzel yorumlariniz icin de cok tesekkur ederim,buralarin pek ince uyesisiniz.

Hiç kedim hatta hayvanın olmadığı için anlayamadım bu konuda sizi kusura bakmayın.

Ama evlat gibi sanırım, bağımız kuvvetli

Estağfurullah, ben de kedimi sahiplenmeden önce bu kadar bağ olacağını düşünmemiştim zaten. İnsan yaşamadan anlamıyor. Evlat gibi evet :)

ben düşüncelerinizi beğendim. ortak hesaptaki para adı üzerinde ortak olduğu için boşanma esnasında ortak olarak bölüşülecektir. oradan gelen tutarı kenara koyar, çektiğiniz kredi ile de kendi evinizde yaşarsınız. evi sadece bir masraf olarak görmeyin, yaşınız genç gelecek için de bir yatırım olur size. evin işyerine yakın olması, sizin olması, kimseye müdanaanız olmaması emin olun dünyanın en önemli şeyleri. benim annem babamdan boşandıktan sonra kimseden beş kuruş yardım ne gördü ne istedi. manevi desteklerden bahsetmiyorum maddi olarak. ve der ki dünyada kimseye ne borcum ve verilecek hesabım var benden özgürü yok.
özgürlük bazen satın alınan bir şeydir. kendi özgürlüğünüzü bir ev vasıtasıyla satın alabilirsiniz.

Nick deyince, buralarda yaptığınız bir tavsiyede görüp mürekkep yürek serisini edinmiştim. Şu aşamada o kitaplarla kafa dağıtıyorum. Teşekkür ederim, umarım daha güzel olur her şey. Hayat mutsuz olmak için çok kısa ve ben de çok genç sayılmam artık :) Sağ olun her şey için.

Kesinlikle katılıyorum. Ben de annemden ilk önce bu anlattıklarınızı gördüm ve öğrendim. Ufak yaşımdan beri hayatın kendi seçimlerimizden ibaret olduğunu ve zorlaştıranın da yine bizler olduğunu gördüm hep. Kendi düzenim en çok istediğim şey. Sizlerin de desteğiyle umarım doğru adımlar atacağım. Teşekkür ediyorum.

Not olarak yazmıştım aslında. Devlet memuru olmadığım için yetim aylığımın yüzde otuz gibi bir oranı kesiliyor. Evlenmeden de bu şekilde alıyordum.

Düşünceniz gayet mantıklı
Araba alma işine girmeyin, ev her zaman başınızı sokabileceğiniz bir yer, küçüklüğü büyüklüğü farketmez
Bence üzerinde düşünmeye bile gerek yok, kendi yağınızda kavrulmanız her zaman daha iyidir
Başlangıçta küçük bir eviniz olması bence avantaj olur, eşya masrafı az, giderleri az olur, bu arada eşinizden hakkınızı alın, hiç bir şey istemiyorum diye yazmışsınız ama yeni bir hayat kurarken bunlar size lazım olacak, boş gurur işlerine girmeyin, kolaylıklar dilerim

Not olarak yazmıştım aslında. Devlet memuru olmadığım için yetim aylığımın yüzde otuz gibi bir oranı kesiliyor. Evlenmeden de bu şekilde alıyordum.

Merhaba
Odeme planiniz aklima cok yatti. Ben olsam pesinati verir bir kredi ceker alirdim bir ev. Sizi yorumlardan taniyorum zaten cok akli basinda birisiniz, karariniz kesinse...

Yalniz suan araba dusueyin derim. Benzin vergi kasko vesaire derken maasinizin en az yarisi gider.

Yalniz yakin arkadasimin sigortali ise girince yetim ayligi kesildi. Bir bilginiz varsa yazar misiniz? Ne yapsin nereye basvursun? Simdi soyledim de hic haberi yokmus. Sigortali ise girdigi icin kesilmesinin normal oldugunu dusunuyorduk.

Suan o da kredi oduyor ve ihtiyaci gercekten var. Derdinizin icine dert actim kusura bakmayin lutfen.

Teşekkür ederim. Nafaka istemiyorum, talep etmeyeceğim ama diğer birikim hesabı ayrılık esnasında nasıl hallediliyor tam bilmediğim için hesap etmedim hiç. Onun da yaşamını kurmak için bir miktara ihtiyacı varsa belki aramızda hallederiz diye düşündüm. Umarım farklı yüzler ortaya çıkmaz, en korktuğum kısmı bu.

Estağfurullah kusura bakılacak bir durum yok. Benim babam devlet memuruydu. Bense özel sektörde çalışıyorum. Eğer kadrolu olsaydım maaşım kesilecekti fakat şu aşamada yüzde otuzu kesiliyor. Babamın emekli olma tarihindeki kanunlar uygulanıyor bizim için, şu tarihte değişiklik var mıdır bilmiyorum. 170'ten daha doğru bir bilgi alabilir arkadaşınız.

Düşünceleriniz için de çok teşekkür ederim, çok naziksiniz. Evet arabanın çok masraflı olacağını söyleyenler oldu sağ olsunlar. O yüzden eledim ve sanırım bu yazdığımı gerçekleştirmek için adımlar atacağım.

İnşallah kolaylıkla atlatırsınız
Nafaka değil ama diğer kalemleri bölüşün, hatta eşyaları bile
5 sene önce tek başıma bir ev kurdum, inan ki kolay değil, psikolojik yıpranma da cabası bu işlerde
Ama çok şanslısın ki kedin var, insanlar gülecek şimdi bana biliyorum ama bu süreçte bir kedi insana en iyi ilaç, emin ol hiç yalnızlık çekmeyeceksin, KK var, kendi adıma konuşuyorum tabi bende varım, neye ihtiyacın olursa yazman yeterli, yanındayım

Annenizin söylediği boş evde otursanız kampüse ne kadar uzaklıkta mesela ?
Küçük biryerde ise arabasız gidebilirseniz ya da tek vesait düşünebilirsiniz . Arabada çok Pahalı bşy almazsınız ev alırken arabayı satarsınız olmazsa .
Ama planladığınız gibi de olabilir eğer illa ev almak istiyorum diyorsanız .

Siz zaten aileniz için yaptıklarınız ve kedilerinizle birlikte çok merhametli bir insansınız benim için. İnanır mısınız ev çok yakın olduğu için bazen öğle arası ya da boş derslerimde beş on dakika kedimi kontrole giderim diye bile çok mutlu oluyorum düşündükçe, evladım o benim.

Çok teşekkür ederim desteğiniz için. Gerçekten çok mutlu oldum gelen mesajlardan.

Yarım saat kadar bir uzaklıkta. Ufak bir ilçe olduğu için büyük şehirdekilerle kıyaslanamaz elbette ama iki kez otobüs değiştirmem gerekiyor. Ekstra olarak merkeze inmek, sahile inmek, alışveriş yapmak istesem de otobüse bineceğim. Aylık 500 lirayı bulacak yol masrafı. Araba da çok masraflı olur diye fikir verdi diğer yazan arkadaşlar da. O nedenle ev seçeneğine daha yakınım sanırım.

4 tekerleğe yatirim olmaz. Alin evinizi oturun. 2000 lira ile gecinememe sansiniz cok düşük. Baktiniz ki hakikaten geçinemediniz yeni bi plan yapilir. Memur olursanız da en az 3000 alacaginizdan dolayi sorun yaşamazsiniz. Ama yeni evlilik düşünürseniz bu ödemeleri basiniza kakarlar oda malesef ki net bir gerçek. Evlenirseniz annesi babasi olmayan kendi basina ayakta durmus bir oglan bulun. Esyalari madem parcaliyor patiniz o zaman spotcudan yada dugun paketi satan yerlerden alin mobilyayi. Olabildigince az taksitle alin ki yazin odeyin gitsin kisin dogalgaz masrafi olur.. ev arkadaşı dusunursunuz belki ilerde. Kira alirsiniz ondan. Sinav gorevi alamiyor musunuz? Gozetmenlik yapin 90 100 lira ama gelir gelirdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…