• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma ve eski eşin soyadı

Bence bu da gereksiz.
Çocuk büyüdüğünde,babadan rahatsız oluyorsa kendi soyadını değiştirebilir bence.
Çocukların hayatları ile ilgili önemli kararları belli bir olgunluğa eriştiklerinde kendileri vermeleri gerektiğine inanıyorum.
Benim annem bana bunu yapsaydı,büyüdüğümde sırf inadımdan ve merakımdan babama daha çok yanaşırdım büyük ihtimalle.
Yaa gerçekten mi.. Ama neden.. Babanın soyadı neden illa olmak zorunda.. Ben kendi soyadımı yapayım isterse daha sonra değiştirir.. Neden babasının soyadı oluyor bu.. İlk seçenek neden babanın soyadı

Evet malesef terazi burcunun herşeyi her yönden düşünme özeliği bazen çok yorucu oluyor 😔 insanların ne düşündüğü çok da önemli değil, eş kişisi zaman zaman benim başkalarıyla görüştüğümü filan ima ediyor halbuki yok öyle bişey kendi paranoyakligi ve beni aldattığı için herkesi kendi gibi sanıyorsa demeki ki, biraz da bu konudan dolayı da böyle düşünüyor olabilirim bir nevi ispat gibi öyle bişey olmadığı hakkinda
Boşandıktan sonra özgürsün kimseye bi şey ispat etme zorunluluğun yok..

Konuş babası ile

Çoğu baba bu makul gerekçeyi kabul ediyor

Zaten ileride rahatsız olursa kaldırılması için dava da açabilir

Evet çocuklar özellikle okul Zaman'ında etkileniyor

Geçen oğlumun okulunda etkinlik vardı

Anneanne anne ve çocuk çıktı sahneye anons edildi ve hepsinin soyadı farklıymış ilginç dedi 3. sınıfa giden oğlum

Ben iki soyadı kullanıyorum ama o küçükken bir seferinde telefonu tek soyadın ile açtım öyle konuştum neden bizim soyadımız farklı dedi

Buralarda benzer konu çoktur

Mahkemeler de annenin bu talebine sıcak bakar eşin çok itiraz etmezse sıkıntı olmaz

Kabul etmezse de çok dert etme günümüzde anne babası boşanmış çok çocuk var kolay kabulleniyor çocuklar

Elimden gelse evlendiğimde de sadece kendi soyadımı kullanırdım. Çocuğumla farklı soyisimli olması da önemli olmazdı. Üstelik adam aldatmış onun pis soyadını ne yapayım??? Çocuk annenin soyadını alabiliyor diye okumuştum bununla ilgili kararlar var sanırım son zamanlarda. Onları emsal gösterebilirsin araştırıp

Eğer çocuğun velayetı anneye verilirse anne kendi soyadını verebilir diye duydum çünkü bu şekilde sonuçlanmış bir dava var. İsterseniz bir araştırın hatırlıyorum öyle bir şey. Ona göre avukata da söylersiniz böyle bir şey istediginizi
Babası bunu hiç kabul etmez sanmıyorum ortada çok ciddi şeyler olması gerekiyor sanırım 😔

Benım oglumun soyadı baska, benım soyadım baska . ben 2.evlılıgımı yaptım .
Bu durumu bır turlu cozemeyınce ben oglumun soyadını kullanmaya basladım , cunku cocuk bunu dert edıyor yapıcak bısey yok.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, AYM’nin ihlal kararına uydu ve “Boşanmış anne isterse velayeti altındaki çocuğuna kendi soyadını verebilir” dedi. Daire merakla beklenen kararının gerekçesini geçen hafta açıkladı. ‘Çocuğun üstün yararı’ kriter alınan kararda, ‘velayet hakkı’ kapsamında ‘çocuğun soyadını belirleme hakkının’ da bulunduğu vurgulandı. “Erkeğe tanınan hak, kadına tanınmazsa cinsiyete dayalı farklı muamele olur” tespiti yapıldı. Bu örnek kararı isteyen ve nasıl dava açabiliriz diye soran annelere yanıtım şöyle:

Boşanmış bir anneyseniz, çocuğunuza kendi soyadınızın verilmesini, ‘velayet hakkına’ dayanarak bulunduğunuz yerdeki aile mahkemesinde dava açıp isteyebilirsiniz.

Bazı kadınlar evlenince kocasının soyasını almadan kızlık soyadıyla devam ediyor ve çocuğu olduğunda çocuk babasının soyasını alıyor. Yani evli de olsalar farklı soyisimler olabiliyor. Hiç bir çocuğun bunu önemseyeceğini düşünmüyorum.

Yaa gerçekten mi.. Ama neden.. Babanın soyadı neden illa olmak zorunda.. Ben kendi soyadımı yapayım isterse daha sonra değiştirir.. Neden babasının soyadı oluyor bu.. İlk seçenek neden babanın soyadı
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, AYM’nin ihlal kararına uydu ve “Boşanmış anne isterse velayeti altındaki çocuğuna kendi soyadını verebilir” dedi. Daire merakla beklenen kararının gerekçesini geçen hafta açıkladı. ‘Çocuğun üstün yararı’ kriter alınan kararda, ‘velayet hakkı’ kapsamında ‘çocuğun soyadını belirleme hakkının’ da bulunduğu vurgulandı. “Erkeğe tanınan hak, kadına tanınmazsa cinsiyete dayalı farklı muamele olur” tespiti yapıldı. Bu örnek kararı isteyen ve nasıl dava açabiliriz diye soran annelere yanıtım şöyle:

Boşanmış bir anneyseniz, çocuğunuza kendi soyadınızın verilmesini, ‘velayet hakkına’ dayanarak bulunduğunuz yerdeki aile mahkemesinde dava açıp isteyebilirsiniz.

Bak varmış,böyle bir kolaylık.
İnşallah herşey gönlünce olur
.

Konuş babası ile

Çoğu baba bu makul gerekçeyi kabul ediyor

Zaten ileride rahatsız olursa kaldırılması için dava da açabilir

Evet çocuklar özellikle okul Zaman'ında etkileniyor

Geçen oğlumun okulunda etkinlik vardı

Anneanne anne ve çocuk çıktı sahneye anons edildi ve hepsinin soyadı farklıymış ilginç dedi 3. sınıfa giden oğlum

Ben iki soyadı kullanıyorum ama o küçükken bir seferinde telefonu tek soyadın ile açtım öyle konuştum neden bizim soyadımız farklı dedi

Buralarda benzer konu çoktur

Mahkemeler de annenin bu talebine sıcak bakar eşin çok itiraz etmezse sıkıntı olmaz

Kabul etmezse de çok dert etme günümüzde anne babası boşanmış çok çocuk var kolay kabulleniyor çocuklar
bende okul zamanlarını düşündüğüm için böyle yapmak istedim çocuk aklı farklı bakıyor olaylara büyüyünce zaten onun iyiliği icin yaptığımı anlatabilirim cok tesekkurler 😙

İkinci evliliğin sonundayım boşanmak için iki üç ay zamana ihtiyacım var (maddi konulardan dolayı) 19 aylık bir oglum var, bu arada 32 yaşındayım, kızlar sorum size saçma gelebilir ama benim için önemli sizden yorum almak istedim
Boşandıktan sonra cocugumla soyadım farklı olacak doğal olarak, ama bu zor bir durum okulda filan, ne biliyim seyahate çıktığımızda ben onun annesiyim ama soyisimler farklı
1. Acaba diyorum babasıyla konuşsam hem kendi baba soyadım hemde onun soyadını kullanmama izin verir mi (şu an sadece onun soyadını kullanıyorum) ama pek sıcak bakacağını da sanmıyorum
2. Bir diger secenek cocuğuma kendi babamin soyadını verme ihtimalim var mı ama bu da çok zor bir şey sanırım
3. Boşanma diyebilirsiniz ama aldatılma, çalışmama konularımız var yani bu çok mümkün görünmüyor
4. Yarın birgün başka bir evlilik yapmayı düşünmüyorum yine de büyük konuşmak istemiyorum ama çocuğumun gözüne kapama tedavisi yapıyoruz ve yaklaşık 10 yaşına kadar sürecek yani ben zaten 10 yıl kendimi sadece çocuğuma adamak istiyorum, zaten çalışıyorum kalan tüm vaktim onunla olsun istiyorum
Sonuç olarak siz olsanız ne yapardınız eski eşin soyadını kullanır miydiniz
(Ondan nefret filan etmiyorum, ona karşı herhangi bir duygum da yok nötr yani sadece cocugumun babasi)
Teşekkürker şimdiden ❤

Hayır ne münasebet onun soy isminden size ne, zaten işe yaramaz pislik olduğunu önceki konunuzdan biliyorum.
Çocuk büyüyünce güzel güzel izah edersiniz onu biter, hem kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Yarın bir gün hayat neyi getirir bilemeyiz sevdiğiniz biri olursa bu şekilde size güvenemez çok mu meraklıydın der, anlatamazsınız.

Bence bu da gereksiz.
Çocuk büyüdüğünde,babadan rahatsız oluyorsa kendi soyadını değiştirebilir bence.
Çocukların hayatları ile ilgili önemli kararları belli bir olgunluğa eriştiklerinde kendileri vermeleri gerektiğine inanıyorum.
Benim annem bana bunu yapsaydı,büyüdüğümde sırf inadımdan ve merakımdan babama daha çok yanaşırdım büyük ihtimalle.
:halay:yani annenin soyadını almak daha farklı dediginiz gibi daha ters etki yapmasın 😎

Belki kabul eder, egosunu bile okşayabilir, hala benim adım altında dolaşıyor olacak diye.

Ama ben istemezdim, düşünsünezie hayatınız boyunca bir çok kez adınızı bir yerlere yazacaksınız, niye sizi aldatan saygısız, kötü bir insanı hep hatırlayasınız ki...

Benım oglumun soyadı baska, benım soyadım baska . ben 2.evlılıgımı yaptım .
Bu durumu bır turlu cozemeyınce ben oglumun soyadını kullanmaya basladım , cunku cocuk bunu dert edıyor yapıcak bısey yok.
Aynen bende bundan endişeleniyorum ama siz nasıl oğlunuzun soyadını kullanıyorsunuz 2.Eşinizin soyadı değil mi resmi olarak

Yanı benimkide kabul etmez gibi ama çocuk için filan belki olabilir bir de sonuçta başka bir evlilik yapmak istemediğimizi de göstermez mi bu davranış bilakis mutlu olmaları gerekmez mi 😎 sizin çocuklar küçük mu
Neden başka evlilik düşünmüyorum sinyalini bu adama vermek istiyorsunuz? Sizinle alakalı olumlu düşüncesi olsa size bunları yaşatır mı? Çok mu güzel soyadı? Size kolaylık mı sağlayacak? Hayır

Hayır ne münasebet onun soy isminden size ne, zaten işe yaramaz pislik olduğunu önceki konunuzdan biliyorum.
Çocuk büyüyünce güzel güzel izah edersiniz onu biter, hem kendinize bu kötülüğü yapmayın.
Yarın bir gün hayat neyi getirir bilemeyiz sevdiğiniz biri olursa bu şekilde size güvenemez çok mu meraklıydın der, anlatamazsınız.
Ay sizde haklısınız teşekkürker 😊 ama evlenmeyi düşünmüyorum ayrıca bu saatten sonra 3.evlilik bunu kim kabul edebilir en azından karşımdakinin de 2-3 evlilik yapmış olması lazım o zaman bu durumu anlayabilir şakası bile komik değil ya 😔

Back