Boşanma ve altınlar

kupakralcesss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2022
11
13
30
Merhaba kızlar, burayı sırf bunu sormak için açtım umarım aradığım cevabı alırım. Ben evlendiğimde eşimin annesi düğün gecesi takılan ne varsa bütün altınların torbasını aldı ( almak için ısrar etti biz de güvendik ne bilelim) neyse akşamında altın falan vermiyorum diye rezillik çıkardı ne var ne yok onda kaldı o da altınları görümceme vermiş guya. Eşim ANNEM ALTINLARI ABLAMA VERDİ diye şikayet etti vs vs. Yani ordata bi altın var ama kimde olduğu belli değil yüzünü bile görmedim hevesimi bile alamadım. neyse aradan yıllar geçti biz artık maalesef boşanıyoruz fakat sorun şu ki, ben altınlarımı geri isteyeceğim mahkemede fakat eşim daha evvelki şkayetini delil olarak kullanıp ALTINLARI ANNEM BİZDEN ALDI ABLAMA VERDİ BEN DE MADURUM gibi bir savunma yaparsa hakim bana altınlarımı vermeyebilir mi çünkü eş dışında başka biriyle alakalı bir sorun varsa ona başka bir dava açmak gerekiyor diye biliyorum. Beni bu konuda aydınlatırsanız hukukî olarak yol gösterirseniz çok sevinirim herkese hayırlı geceler.

Allah hepimizin ve sevdiklerimizin karşısına dürüst ahlaklı namuslu vicdanlı insanlar çıkarsın

Altınları ispatlamanız gerek. Eşinizin altınlar ablamda demesini ses mesaj vs kayıt alın sattık yedik ya da eşim evden giderken aldı demesin.
Mahkeme altınların hepsi ya da yarısının size verilmesini hükmeder.
Eşiniz o altın ederi meblağı size ister krediyle öder ister başka yolla.
Altınlarım ablamda derse mahkeme banane git sen ona dava aç der.

Bosanma sirasinda o altinlari vermemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Elinizde kanit olmadan lafla alamazsiniz. Hakim ispata dayali karar veriyor. Ayrica geri iadesine karar verse de (benim davamda oldugu gibi) karsi taraf odemiyor sonucta. Guzellikle halletmeye calisin derim.

Ben anlamıyorum bu erkek tarafını kendini ne sanıyorda alıp götülebiliyor ama en büyük suçlu burda eski eşiniz pasif ve eziğin tekiymiş.

Eski eşiniz de bende değil kardeşimde veya annemde derse onlara dava açmanız gerekir ispatınız da varsa tabi.

Polise ANNEM ALTINLARI ALDI diye ifade vermiş. O ifade benim elimde bu bir kanıttır değil mi bir dr zaten ses kayıtları var annesi ALABİLIYORSAN AL VERMİYORUM diyor ses kaydında

Polise ifade vermiş zamanında ANNEM ALTINLARI ALDI diye. Bu bir kanıttır benim için değil mi

Tabiki bir kanıttır. Ayrıca size Ait altınların eşinizin ailesinde olması bosanma davasında eşinizi kusurlu yapar.
Buna dayanarak tazminat da talep edebilirsiniz

Üstelik bizzat eşinizin şikayeti şahane bir delil. Çünkü ziynet davaları çok sıkıntılıdır. Aksi ispat edilmedikçe altınların kadında olduğu kabul edilir. Ve bunun aksinin ispatı oldukça güçtür. İspat edilemeyen dava reddedilir ve kadının aleyhine yüksek miktarda yargılama gideri çıkar. Sizin durumunuzda tahsil kabiliyeti yüksek. Bir an evvel Ziynet davası açmanızı öneririm .

Böyle yorumlar bana umut oluyor çok teşekkür ederim, benim tek endişem şu; hakim git annesine dava aç eşin de mağdur derse altınlarını almak için annesine ayrı bir dava mı açmam gerekir yoksa altınlarımı boşanma davası açarak geri annesinden alabilir miyim

Siz altın miktarını eski konuşma ile düğün videosu vs ile ispatlayın üstüne de sizde olmadığına dair kanıt alın yeter
Altınların miktarıyla alakalı kanıtım var, bununla ilgili eşimin polise şikayeti var ANNEM ALTINLARI ALIP ABLAMA VERDİ diye bir ifade vermiş polise ve bu ifadede altınların bende değil onlarda olduğu çok açık. Benim tek endişem hakim git onlara dava aç derse diye korkuyorum ayrı ayrı mahkemelerle uğraşmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…