Boşanma süreci ..

Adamin once şunu anlamasi lazim. Esler bosaniyor. Cocukla ebeveynler degil. Yani adamin babaligi bitmeyecek. O evladini gorecek. Mutsuz evde mutsuz cocuk buyutmenin neresi iyi? Babasiz buyumeyecek o cocuk, babasi zaten var.
Evladini madem bu kadar dusunuyordu, bu hale getirmeseydi o zaman. Gitarini calacaksa yine calsaydi ama sizinle de vakit gecirseydi. Aldatmayi saymiyorum bile, o pek affedilecek birsry degil. Adaminki tamamen bencillik. Cocuk bahane. Disaridaki adamin gonlunu yapsin evdeki yemegini, boyle mi dusunuyor acaba?

Bu erkekler beyın yerıne ne taşıyor zekasızlar.onun aldatması,kızına ayıracagı zamanı gıtara oyuna ayırması takılması benciillik degil.senın bosanma istegin kı bencıllıkmıs.gitsin ötede bayılsın intihar etsin. Gereksız ,gelişmemiş homo habilis
Homo habilise cok güldüm😅 💐
Onlar bencillik degilmiş tabii ki , hangi evlilikte sorun yokmus.. ben bir sahip cıkamamısım .. yanı sürekli beni böyle psikolojık sıddetle yıprattı .. ben de maalesef zaten kendımı suclamaya cok meyıllıyım ,gereksiz empati yaparım sonra böyle kendı saglıgımdan da oldum işte.. anneannem bu kadar ilaç içmiyor .. evlendıkten sonra resmen bambaska biri oldum.. küsmesi , bagırması sonra bırakmaya kalkınca aglaması psıkolojimi de bozdu..

Bu yazıyı okuyunca ne dedim biliyor musunuz ya bu adamın yaptıkları yüzünden çok daha kötü şeyler yaşarsanız felç kalırsanız daha da kötüsü ölürseniz asıl o zaman çocuğunuz ne yapar? Diğer türlü çok zor bir hayat da kursanız çocuğunuz hem fiziksel hem ruhsal açıdan sağlıklı bir anneyle büyür. Aynı evde babasıyla büyüyor diye nolur mutlu sanmayın artık şu çocukları
Çok haklısınız.. Sankı bu yazdıgınız beni bir tekrar sarstı .. Cunku bu sekılde ıyı olamayacagım belli ama belki tek sadece kızımla cok daha mutlu olurum... Dava ıcın protokol hazırlandı,zaten hıc bır talebım de yok kızımın nafakası dısında , ımzalar atılacak sadece insallah hayırlısıyla biter gider..

kızınıza yapacağınız en büyük iyilik onu hem bencil hem de histerek bir baba ile aynı evde yaşatmamak ve mutsuzluk dolu bir evde büyütmemektir.
aslında kendisi bencilin önde gideni ama kendine bunu yediremediği için suçu size atıyor.

Adamin once şunu anlamasi lazim. Esler bosaniyor. Cocukla ebeveynler degil. Yani adamin babaligi bitmeyecek. O evladini gorecek. Mutsuz evde mutsuz cocuk buyutmenin neresi iyi? Babasiz buyumeyecek o cocuk, babasi zaten var.
Evladini madem bu kadar dusunuyordu, bu hale getirmeseydi o zaman. Gitarini calacaksa yine calsaydi ama sizinle de vakit gecirseydi. Aldatmayi saymiyorum bile, o pek affedilecek birsry degil. Adaminki tamamen bencillik. Cocuk bahane. Disaridaki adamin gonlunu yapsin evdeki yemegini, boyle mi dusunuyor acaba?
Ben cok bencıl ve gaddarmısım ne olursa olsun cocuguma bunu yapmamalıymısım..O cok ilgili bir babaymıs ayrıca bana da cok emek vermıs , benımle onun kadar kımse ılgılenemezmıs.. bir anda karsısına gecip bosanmak ıstıyorum demısım.. eger bir kere kafanı kaldırıp bir baksaydın bir anda olmadıgını anlardın dedim. Ya 1 hafta küs kalabılıyor.. ben kendı kendıme kırılıyorum barısıyorum sacma sapan kağıt üstünde evlilik işte..

kızınıza yapacağınız en büyük iyilik onu hem bencil hem de histerek bir baba ile aynı evde yaşatmamak ve mutsuzluk dolu bir evde büyütmemektir.
aslında kendisi bencilin önde gideni ama kendine bunu yediremediği için suçu size atıyor.
Cok haklısınız .. burada da okuyorum örnekleri , bekar annelerin paylasımlarını bana güç oluyor..
💐💐

Ben cok bencıl ve gaddarmısım ne olursa olsun cocuguma bunu yapmamalıymısım..O cok ilgili bir babaymıs ayrıca bana da cok emek vermıs , benımle onun kadar kımse ılgılenemezmıs.. bir anda karsısına gecip bosanmak ıstıyorum demısım.. eger bir kere kafanı kaldırıp bir baksaydın bir anda olmadıgını anlardın dedim. Ya 1 hafta küs kalabılıyor.. ben kendı kendıme kırılıyorum barısıyorum sacma sapan kağıt üstünde evlilik işte..
Manipulasyon yapiyor. Akil oyunlari oynuyor. Kanmayin. Caba nerede peki? Ne yapmis? Eve ekmek getirmekle bitmiyor hersey. Babaliksa bunu zaten yapmak zorunda. Bireysel takilmak evlilik degil. Bekar gibi olacaksa neden evlenmis? Takilmayin soylediklerine. Yasadiklarinizi en iyi siz bilirsinuz. Kimse bicak kemige dayanmadan bosanma karari almiyor. O karari vermek zor bilirim. Bu hale getirene kadar neredeydi? Hala duzelne yok ama lafa gelince onlar mukemmel, kadinlar nankor olur nedense. Onlara gore karnin doyuyorsa, ac acik degilsen yeter. Bu degil evlilik. Mutlu etmeyi bilmiyorsa ayrilmayi bilsin bir zahmet. O sadece kendini dusunuyor. Bosanirsaniz yemegini utusunu camasirini kim yapacak, derdi bu.

Manipulasyon yapiyor. Akil oyunlari oynuyor. Kanmayin. Caba nerede peki? Ne yapmis? Eve ekmek getirmekle bitmiyor hersey. Babaliksa bunu zaten yapmak zorunda. Bireysel takilmak evlilik degil. Bekar gibi olacaksa neden evlenmis? Takilmayin soylediklerine. Yasadiklarinizi en iyi siz bilirsinuz. Kimse bicak kemige dayanmadan bosanma karari almiyor. O karari vermek zor bilirim. Bu hale getirene kadar neredeydi? Hala duzelne yok ama lafa gelince onlar mukemmel, kadinlar nankor olur nedense. Onlara gore karnin doyuyorsa, ac acik degilsen yeter. Bu degil evlilik. Mutlu etmeyi bilmiyorsa ayrilmayi bilsin bir zahmet. O sadece kendini dusunuyor. Bosanirsaniz yemegini utusunu camasirini kim yapacak, derdi bu.
Evet , haklısınız.. Düzeni bozulsun istemıyor.. Eşi cocugu yanında olsun, o istediginde kendı alanına alsın bizi , istemedıgınde almasın..
Manıpulasyonlarla benım psikolojimi bozdu.Beyaza siyah der , benım o kadar emın oldugum konu da bile sorgulamama sebep olur acaba mı dıye.. Simdi ne evden hak alıyorum ne baska bir sey.. Kızımın nafakası 1.000 degil 1.500 olsun dedim kabul etmedı zaten herseyı yapacakmıs yazmasına gerek yokmus. Bir de bana dıyor ki; bana bır sey olursa herseyım kızıma kalsın dıye vasıyet yazdım..
Böyle sacma bir zihniyet..

Herkese merhaba ,
35 yasındayım ,8 yıllık evlıyım ve 6 yasında bir kızım var.Eşimle evlilik öncesi de 4 yıllık beraberliğimiz oldu.Eşim hem müzisyen hem de bir firmada satıs müdürü ben de 8 yıldır bankada calısıyorum.2 sene önce tamamen ilgisizliği sebebıyle bosanma surecıne girdik , işten cıktıgı gibi üst katta sadece gitar calıp saatlerini geciriyordu ben de kızımla ilgileniyordum. O da sürekli kendı çizdigi cemberın ıcınde yasıyordu. Aynı evde ama ayrı dunyaları yasıyorduk.O dönemde bir sarkı seslendırme programında bırıyle yakınlastıgını bırbırlerının cep numaralarını aldıklarını ögrendım.Sonrasında ben evden cıktım kızımla annemlere gectim ,15 ay ayrı kaldık anlasmalı actıgım halde kendısı nafaka yuksek geldıgı ıcın cekısmelıye cevırdı ben de kendısıne hem zına hem de sıddetlı gecımsızlık sebebıyle karsı dava actım. Bu sureclerde son 6 ay durmaksızın agladı yalvardı ıntıharlara kalkıstı .Sürekli kuzenlerımı , dayımları amcamı herkesi aradı .. bana her gün onlarca mesaj yazdı yalvardı .. Sensiz olamam anladım , affet vs...Avukatıma kadar arayıp agladı..Avukatım da öz ablam gibidir.Cocuklugumdan berı tanır benı.Sonra cok kararlı olmama ragmen son bir sans olsun dedim tamam dedım kabul ettim döndüm.18 ay oldu döneli. Bunun ıcın pişman degilim cunku artık ıcımde zerre suphe yok degısmıyor ınsan gercekten de ben bunu tamamen şüphesiz ögrendım içim rahat vıcdanım rahat.. En azından kızım ıcin degerdi bu 18 ay dedım.
Yalnız; baskasına o ayrı oldugumuzdönemde ev tuttugunu (ayrıca sonrasında o kadınla tuttukları evdeki esyaları annesının evıne getırmıs ve o esyalar su an kayınvalıdemın evınde kulllanılıyor bunu gordugumde de kımseye söylemedım bildigimi ama şoke oldum gordugumde)bir baskasıyla yasadıklarını unutamadım bir dakıka bile , sonra ciddi hastalık gecırdım beyın damarımda pıhtı attı 1 hafta gecıci felc gecırdım ıkı kolumda tutmadı,ömür boyu ilaç kullanacagım.Baktım ben gercekten kendımden olacagım , hala bir sey oldugunda aynı bagıran adam, gönül almayan özür dılemeyen sımdı de ust katta gitar degıl de sımdı odadan cıkmayıp oyun oynayan adam .. yanı hem beraber hem yalnızız ..
Bosanmak ıstıyorum dedım , mutsuzum böyle yasamak ıstemiyorum dedım. Yıne aglamalar basladı , aglamasından artık hıc etkılenmıyorum ama sureklı bana bunu kızımıza nasıl yaparsın nasıl böyle bir bencillik yaparsın , Senın mutlulugun daha onemlı gibi mi psikolojık olarak baskı uyguluyor.. Bu bencillik mi arkadaslar ... Benı sürekli her anne gibi evladımdan hassas noktamdan vurmasına dayanamıyorum.. Etkılenmıyorum desem de ıcten ıce etkılıyor benı .. Şimdiden zaman ayırıp yorum yapan paylasan herkese cok tesekkur ederim...
Anne mutlu değilse çocuğu da mutlu olmaz. Öncelik annenin mutluluğudur. O sebeple eğer evliliğinde mutlu değilsen kesinlikle boşanmalısın. Asıl çocuğun için boşanmalısın. Evliliği sizin evliliğiniz gibi algılamaması için... Gelecekte mutlu bir evlilik yapabilmesi için...

Sizi duygusal olarak manipüle etmesine izin vermeyin. Sizi yıpratan bir evliliği önce kendiniz sonra çocuğunuz için bitirmelisiniz zaten. Sonuç olarak zamanında ona göre davransaydı sizde bu kararı almazdınız...

Anne mutlu değilse çocuğu da mutlu olmaz. Öncelik annenin mutluluğudur. O sebeple eğer evliliğinde mutlu değilsen kesinlikle boşanmalısın. Asıl çocuğun için boşanmalısın. Evliliği sizin evliliğiniz gibi algılamaması için... Gelecekte mutlu bir evlilik yapabilmesi için...
Mutlu değilim ama benım mutsuz olmam kıymet bılmemezlıktenmiş.. insanlar neler neler yasıyorlarmıs..
Ya ne annemı, babamı sayıyor ne beni aslında. Ben tek bir gün bile ailesine saygısızlık yapmadım her zaman vicdanım da rahat olsun istedim.
Ama o gecen sene verdigi sözleri de tutmadı annem babam yokmus gibi davranıyor.
Benı hastahaneye göturdu damarda pıhtı attıgı günün ertesi kalbe bakılması gerekıyordu,o gün yoldayız annemlerde geldi kendi arabalarıyla arkalı önlü gittik.. bir yandan aglıyor neden hasta oldum dıye ya bana bısey olsa naparmıs bir süre sonra da dıyor ki ; annenler neden gelıyorlar ki ne gerek varmıs..

Evet , haklısınız.. Düzeni bozulsun istemıyor.. Eşi cocugu yanında olsun, o istediginde kendı alanına alsın bizi , istemedıgınde almasın..
Manıpulasyonlarla benım psikolojimi bozdu.Beyaza siyah der , benım o kadar emın oldugum konu da bile sorgulamama sebep olur acaba mı dıye.. Simdi ne evden hak alıyorum ne baska bir sey.. Kızımın nafakası 1.000 degil 1.500 olsun dedim kabul etmedı zaten herseyı yapacakmıs yazmasına gerek yokmus. Bir de bana dıyor ki; bana bır sey olursa herseyım kızıma kalsın dıye vasıyet yazdım..
Böyle sacma bir zihniyet..
Hersey yazili olmali. Yazili olmayan hicbirseyi kabul etmeyin. Sonra ortada kalirsiniz. Ben olsam cekismeli acardim davayi. Evden de hakkinizi vermek zorunda. Neden bir avukata gitmiyorsunuz da bu adamin sizi kandirmasina musade ediyorsunuz. Bosanma sadece evliligi bitirmek degil ki, mal paylasimi da var. Hersey bana diyerek olmaz o is. Tavsiyem bir avukata gidin ve onun hazirladigi hicbir anlasmayi imzalamayin. Cocugunuzun gelecegi icin yapin bunu.
Vasiyet masiyet bu yalanlara laf satalarina inanmayin. Iki gun sonra evlenirse o evde baska bir kadin oturunca cok pisman olursunuz sonra.

Son düzenleme:
Sizi duygusal olarak manipüle etmesine izin vermeyin. Sizi yıpratan bir evliliği önce kendiniz sonra çocuğunuz için bitirmelisiniz zaten. Sonuç olarak zamanında ona göre davransaydı sizde bu kararı almazdınız...
Protokolu gönderdim, bize bunları yasattıgına ınanamıyorum diyor..
Ben sankı hersey guzelken kendı kendımi mutsuzluga itiyorum..
Mutlu olacagını mı zannedıyorsun dıyor .. bir de öyle narsıst kı , kendıne güvenı de cok sürekli ilgi görmüş , alkıslanmaya alısmıs muzısyenlık zamanında deli bir ozguven var.Eli yüzü de düzgün ya ben de kendıme eskıden o kadar guvenırken, sonraları kendımı bildigin işe yaramaz gibi hissediyordum. O benden cook daha iyilerine layık gibi bir psikolojıye bile girdim bir ara.

Hersey yazili olmali. Yazili olmayan hicbirseyi kabul etmeyin. Sonra ortada kalirsiniz. Ben olsam cekismeli acardim davayi. Evden de hakkinizi vermek zorunda. Neden bir avukata giymiyorsunuz da bu adamin sizi kandirmasina musade ediyorsunuz. Bosanma sadece evliligi bitirmek degil ki, mal paylasimi da var. Hersey bana diyerek olmaz o is. Tavsiyem bir avukata gidin ve onun hazirladigi hicbir anladmayi imzalamayin. Cocugunuzun gelecegi icin yapin bunu.
Vasiyet masiyet bu yakanlara kaf satalarina inanmayin. Iki gun sonra evlenirse o evde baska bir kadin oturunca cok pisman olursunuz sonra.
Avukatım var , o hazırladı zaten protokolu. Hatta benı cocuklugumdan beri tanıyor avukatım ablam gibidir. Evın kullanım ıznının ben ve kızımda oldugunu ekledi , 3. Bir kişiye devredılene kadar her hangi bir kira ,ecrimisil ya da her hangi bir ad altında bir ödeme talep edemeyecegını de ekledik.
Bakalım ımzalayacak mı onu merak ediyorum.
Gecen gün bana ; tamam ben senı yormayacagım elele gidelim mahkemeye elele cıkalım dıyor.
Ama bir dedigi bir dediginı tutmuyor güvenemıyorum ki.
Siz okudunuz dimi, gecen sene biz ayrıyken (yanı henuz dava acılmamıstı , ben annemlere gecmıstım kızımla)ev tutmus baska bir kadınla.. ve bildiginiz hersey mevcut, hersey mobılyalar tam.. sonra bir de o esyaları, annelerının evıne getırmıs , resmen o esyalarla kayınvalıdemın evı yenıden düzülmüş.Tabıi benım esyaları bıldıgımı bilmiyordu kımse oysa fotografları almıstım ben , ya kızım onlara gittiginde orda yatırmıslar kızımı,o yatak odasını kızıma oda yapmıslar.
Gectı gitti ben dersimi aldım o kadar pişman oldum geberdım dıyor ama bana bunu yasatan ınsan sankı ben tamamen sımarıklıktan bosanıyormusum gibi konusuyor ..:
Ve o esyaları bile kabul etmıyor gercegı ogrenınce benden özur dıleyeceksın dıyor o kadar rahat nasıl yalan söyler ınsan .. gözünü kırpmadan..

Avukatım var , o hazırladı zaten protokolu. Hatta benı cocuklugumdan beri tanıyor avukatım ablam gibidir. Evın kullanım ıznının ben ve kızımda oldugunu ekledi , 3. Bir kişiye devredılene kadar her hangi bir kira ,ecrimisil ya da her hangi bir ad altında bir ödeme talep edemeyecegını de ekledik.
Bakalım ımzalayacak mı onu merak ediyorum.
Gecen gün bana ; tamam ben senı yormayacagım elele gidelim mahkemeye elele cıkalım dıyor.
Ama bir dedigi bir dediginı tutmuyor güvenemıyorum ki.
Siz okudunuz dimi, gecen sene biz ayrıyken (yanı henuz dava acılmamıstı , ben annemlere gecmıstım kızımla)ev tutmus baska bir kadınla.. ve bildiginiz hersey mevcut, hersey mobılyalar tam.. sonra bir de o esyaları, annelerının evıne getırmıs , resmen o esyalarla kayınvalıdemın evı yenıden düzülmüş.Tabıi benım esyaları bıldıgımı bilmiyordu kımse oysa fotografları almıstım ben , ya kızım onlara gittiginde orda yatırmıslar kızımı,o yatak odasını kızıma oda yapmıslar.
Gectı gitti ben dersimi aldım o kadar pişman oldum geberdım dıyor ama bana bunu yasatan ınsan sankı ben tamamen sımarıklıktan bosanıyormusum gibi konusuyor ..:
Ve o esyaları bile kabul etmıyor gercegı ogrenınce benden özur dıleyeceksın dıyor o kadar rahat nasıl yalan söyler ınsan .. gözünü kırpmadan..
Adam igrenc ya.
Ben su kısmi anlamadim evi ona mi bieakiyorsunuz ve sadece yasama hakki istiyorsunuz? Neden? Ev evlilik birlikteligi sirasinda alindi ise yarisi sizin hakkiniz. Ev neden ucuncu kisiye devrediliyor onu anlamadim. Bu ev kimin?

Adam igrenc ya.
Ben su kısmi anlamadim evi ona mi bieakiyorsunuz ve sadece yasama hakki istiyorsunuz? Neden? Ev evlilik birlikteligi sirasinda alindi ise yarisi sizin hakkiniz. Ev neden ucuncu kisiye devrediliyor onu anlamadim. Bu ev kimin?
Haklısınız karısık biraz ,hissenin yarısı abimin yarısı onun aslında.cünkü abim destek olmak icin toplu para verdı. Ama evı tamamen onun ustune yapmadı ne olur ne olmaz dıye.%50 olarak 2 pay yani tapuda da öyle. Normalde bosanırken onun hakkının yarısı yasal olarak bana kalıyor ama o hısseyi vermeyı kabul etmedi , burda yasamaya devam edın dıyor.Ama hısseni bize sat en azından dedım ,tamamen bir bag kalmasın dıye ama onu da kabul etmedi.

Haklısınız karısık biraz ,hissenin yarısı abimin yarısı onun aslında.cünkü abim destek olmak icin toplu para verdı. Ama evı tamamen onun ustune yapmadı ne olur ne olmaz dıye.%50 olarak 2 pay yani tapuda da öyle. Normalde bosanırken onun hakkının yarısı yasal olarak bana kalıyor ama o hısseyi vermeyı kabul etmedi , burda yasamaya devam edın dıyor.Ama hısseni bize sat en azından dedım ,tamamen bir bag kalmasın dıye ama onu da kabul etmedi.
sonanda sonanda Ben de evı satalım sen payına dusen parayı al , kalan tutarla bana yenı ev alınacak dedim ama yenı ev alınana kadar da burda yasamaya devam edecegız kızımla dedim.
Böyle maalesef biraz karısık işte ..tamamen ıyı nıyetle destek olundu ev alınırken ama maalesef böyle nankörlukle karsılastık... O da kredı cekmis kredi odemıs kac yıl öyle dıyor , bütün altınları bozdurduk o zaman onların hıc konusu bile olmuyor.

Mutlu değilim ama benım mutsuz olmam kıymet bılmemezlıktenmiş.. insanlar neler neler yasıyorlarmıs..
Ya ne annemı, babamı sayıyor ne beni aslında. Ben tek bir gün bile ailesine saygısızlık yapmadım her zaman vicdanım da rahat olsun istedim.
Ama o gecen sene verdigi sözleri de tutmadı annem babam yokmus gibi davranıyor.
Benı hastahaneye göturdu damarda pıhtı attıgı günün ertesi kalbe bakılması gerekıyordu,o gün yoldayız annemlerde geldi kendi arabalarıyla arkalı önlü gittik.. bir yandan aglıyor neden hasta oldum dıye ya bana bısey olsa naparmıs bir süre sonra da dıyor ki ; annenler neden gelıyorlar ki ne gerek varmıs..

İnsanlar neler neler yaşıyormuş? İlgisizliğini geçtim aldatılmak ayrılmak için bir sebep değil miymiş? Sen onu aldatsan o sineye mi çekecekmiş??? Sen onun değil o senin kıymetini bilmemiş yıllarca. Bu laflarla seni manipüle etmeye çalışıyor. Sakın inanma...

Ayrıca annen baban tabii ki gelecek, yanında olacak hastanede. Ne demek ne işleri varmış??? Allah'ım yaaaa....

Onun hissesinin yarisi senin. Mal paylasiminda bugunku degerinin dortte birini alirsin aslinda. Neyse sen bilirsin.

Protokolu gönderdim, bize bunları yasattıgına ınanamıyorum diyor..
Ben sankı hersey guzelken kendı kendımi mutsuzluga itiyorum..
Mutlu olacagını mı zannedıyorsun dıyor .. bir de öyle narsıst kı , kendıne güvenı de cok sürekli ilgi görmüş , alkıslanmaya alısmıs muzısyenlık zamanında deli bir ozguven var.Eli yüzü de düzgün ya ben de kendıme eskıden o kadar guvenırken, sonraları kendımı bildigin işe yaramaz gibi hissediyordum. O benden cook daha iyilerine layık gibi bir psikolojıye bile girdim bir ara.
İnansan iyi edersin, zannetmiyorum zaten olacağım deseydiniz bari. Hayat mutsuz olmak için çok kısa inanın. Sizinde kendinize güveniniz var. Boşanma kararı vermek uygulamaya koymak kolay şeyler değil inanın. Bunları yapmaya başlamanız bile güveniniz olduğunun ispatı ve zamanla artacaktır inşallah. Dediğiniz gibi narsist ise hissetikleriniz çoook normal. Kendinize olan güveninizi sarsarlar. Sizi kendi başınıza hiç birşey yapamayacak bir insana çevirirler. Bağımlı olmanızı isterler çünkü. Şimdi bir karar aldınız ve uyguluyorsunuz ya afedersiniz nasıl kuduruyordur o... Dik durun sizi duygusal olarak çökertmesine izin vermeyin. Bu yolculuğun sonu aydınlık ❤

X