Boşanma sonrası yeni bir ilişki.. fikirlerinizi duymak isterim.

ladylady

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
531
993
Merhaba,

Biraz iç dökmek ve dertleşmek için yazmak istedim. 31 yaşında ekonomik bağımsızlığı olan bir kadinim. Haziran ayında resmi olarak boşandım ( ancak senenin başından beri benim için bitmiş bir evlilikti - kendimi toparlayıp boşanma kararı alabilmek hazirani buldu )

İlk evliliğimde yaşadıklarımı ve yanlışlarımı artık çok daha net görüyorum ve derslerimi çıkardığımı düşünüyorum. Her zaman iletişime inanan, destekçi , açık vizyonlu ve esnek biriyimdir. hem meslek hayatımda hem de sosyal hayatta sevilen saygı gören fikrine başvurulan iyi bir dinleyici ve arkadaş / meslektaş olduğumu düşünür ve bu yönde yorumlar da alırım.

Boşanma sonrası yaşadığım duygusal çöküntüyü az çok aştım, kendime odaklandım ilk zamanlara göre çok daha farkında ve bilinçliyim- kendimdeyim. Çok şükür mesleğim var ve ailem / yakın arkadaşlarım her zaman destekçim oldu.

Birey olarak yol arkadaşlığına / yarenlige / hayat arkadaşlığına hep inandım. İnsanın işten ziyade hayatına tanıklık edecek, beraber güzellikleri ve zorlukları yaşayacak bir partneri olması düşüncesindeyim her zaman ( boşanmak fikirlerimi etkilemedi çünkü evli olduğum kişi bir yol arkadaşı olamadı bana ). Şu sıralar bu düşünceler beni fazlasıyla duygusal hissettirir oldu ve farkettiğim bir gerçek de henüz evlenmemiş insanların ( en azından benim çevremdekilerin ) kendi gibi hiç evlilik yapmamış olan biri ile hayatlarını birleştirmek istemeleri. Haklılık payları olduğunu düşünmüyor değilim - keza boşandıktan sonraki ben ile evlilik öncesi ben arasında çok büyük fikir / algı farkı var. Ancak bu durum bir şekilde en azından benzer kafa yapısına sahip insanlarla ciddi bir iletişime girmem konusunda engel teşkil ediyor bunun farkındayım.

Boşanma sonrası tekrar evlilik fikrine henüz tam alışmadım belki ama artık ne istediğimi bildiğimi hayatımdaki öncelikleri kafamda netleştirdigimi düşünüyorum.

Zaten maksat evlilikten ziyade benzer kafa ve yaşam yapısına sahip biri ile paylaşım yapmaya başlamak ve akışına göre bunu ilerde ciddiyete dökmek benim icin anlamlı ve mantıklı olan.

Bu konuda fikir paylaşmak isteyenler olursa duymak isterim. Teşekkür ediyorum

( boşanma sebebimi merak eden olursa diye buraya ekliyorum - Boşanma öncesi zor zamanlar)

Son düzenleme:
hata yapmaya çok meyilli olabileceğiniz bir süreçtesiniz. yaşadığınız travmaları atlatmak sandığınız kadar kolay değil ben 4 sene oldu boşanalı o travmaları atlatabilmiş değilim. o yüzden acele etmeyin derim.

Öncelikle geçmiş olsun, ikinci evliliğini boşandıktan 12 yıl sonra hiç evlenmemiş biri ile yapmış bir kadın olarak, öncelikle bu düşünceler için çok çok çok erken. Öncelikle kendinizi iyileştirin, sürekli bunları düşünmek iyileşme sürecinizi geciktirir. Zamana ve akışına bırakmanız en sağlıklısı. Boşanmış bir kadının hiç evlenmemiş biriyle evlenmesi de artık eskisi gibi bir tabu değil bence. Dert etmeyin kendinize bunları, hayatın neler getireceğini sağlıklı bir zihinle bekleyin, yaşayın.

Şu sıralar bu düşünceler beni fazlasıyla duygusal hissettirir oldu ve farkettiğim bir gerçek de henüz evlenmemiş insanların ( en azından benim çevremdekilerin ) kendi gibi hiç evlilik yapmamış olan biri ile hayatlarını birleştirmek istemeleri. Haklılık payları olduğunu düşünmüyor değilim - keza boşandıktan sonraki ben ile evlilik öncesi ben arasında çok büyük fikir / algı farkı var. Ancak bu durum bir şekilde en azından benzer kafa yapısına sahip insanlarla ciddi bir iletişime girmem konusunda engel teşkil ediyor bunun farkındayım.
Siz daha boşanalı bir kaç ay olmuşken sizce de bu düşünce için fazla erken değil mi? Bir kaç ay içinde 'ay bekar biri beni kabul etmeyecek' diye düşünmek bana çok abartılı bir tepki geldi çünkü haklılar ve siz çok erkenden bu dertlere düşmüşsünüz. Ayrıca 28 mi 31 mi yaşındasınız ? Önceki konunuzla fark var anlatımlarınızda.

Ciddi birşeyden evlilikten çocuksuz olarak çıkmayı basardiysaniz bu bir artidir.Kolayliktir .Sorumluluk neredeyse hiç yok gibidir toparlanmak daha kolaydır.Bencede evlenmeyi düşünmeyin olalı çok çok iyi tam size uygun paylaşımcı birisi çıktı sadece keyfini sürün bunu zamana yayın.Belliki kendi kararlari konusunda gayet net bir insansınız Eski boşanmayı bence artık kapatın konudan kafadan ve tüm hayatınızdan .Deneyim tecrübe diyelim şu an herkes öyle gibi diyelim.Flört dönemi bı 6 ay sürer bu anda pek birşeyini tanıyamaz net fikir edinmeye bilirsiniz.Bence evlilik olarak değil genel zamana yayarak kendinize en az bir sene verin derim.Nasilsa aceleniz yok hayata yada geç kalmışlığınız

Mesajınız için teşekkür ederim.
Evlilik düşüncesinde değilim yazdığım gibi.
Birini tanımak birine vakit ayırmak onu her anlamı ile anlayabilmek zaman alan şeyler. Ben paylaşımlardan birini tanimaktan ve onu anlamaya çalışmaktan bahsediyorum

Zihinsel olarak artık ne istemediğimi biliyorum. İlk evliliğimdeki sorunların temelinde zaten benim kararsızlıklarımdan ziyade eski eşimle ilgili sorunlar olduğu için boşanma ile sonuçlandı evliliğim.

Erkekler ölüyü beklemiyor da hiç tü kaka olmuyorlar daha boşanmadan yeniyi pat buluyorlar eee yani biz kadınlarda değişim gecirdiysek bu yüzyılda ondandır valla .Herkesin ömrü bı tane ölüm hepimize

Siz daha boşanalı bir kaç ay olmuşken sizce de bu düşünce için fazla erken değil mi? Bir kaç ay içinde 'ay bekar biri beni kabul etmeyecek' diye düşünmek bana çok abartılı bir tepki geldi çünkü haklılar ve siz çok erkenden bu dertlere düşmüşsünüz. Ayrıca 28 mi 31 mi yaşındasınız ? Önceki konunuzla fark var anlatımlarınızda.
Kabul edilmemek değil aslında - ön yargı olarak algılandığı konusu beni düşündüren. Aslolan şey karşılıklı birbirini tanıma anlama süreci - yoksa evlilik fikrine hazır zaten değilim.

28 yaşında evlendik 2.5 sene sonra boşandım. Şuan 31 yaşındayım. Haziran ayında boşandım ancak bu senenin başından beri az çok bazı şeyler netleşmisti kafamda .. kendimde cesareti bulmam hazirani buldu ..

Öncelikle geçmiş olsun, ikinci evliliğini boşandıktan 12 yıl sonra hiç evlenmemiş biri ile yapmış bir kadın olarak, öncelikle bu düşünceler için çok çok çok erken. Öncelikle kendinizi iyileştirin, sürekli bunları düşünmek iyileşme sürecinizi geciktirir. Zamana ve akışına bırakmanız en sağlıklısı. Boşanmış bir kadının hiç evlenmemiş biriyle evlenmesi de artık eskisi gibi bir tabu değil bence. Dert etmeyin kendinize bunları, hayatın neler getireceğini sağlıklı bir zihinle bekleyin, yaşayın.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için 🙏🏼

Bosandiktan sonra insan biraz mola vermeli
Kendine zaman tanimali
Yanlisi dogruyu tartip neyi istedigini idrak etmeli
Bu benim icin 2 yildir sizin icin 3 yildir ama bunu yapmak icin zaman taniyin kendinize
Ve direk evlilik odakli dusuncelere kapilmayin

Bende bosandim 9 yil sonra tekrar evlendim. Bu surecte gorustuklerimde oldu ama evlilige adima atacak gucum yoktu

Tanidigim baska birisi daha resmi bosanma karari eline gecmeden ayrilali 6 ay olmusken yeni dalgalara acildi. O daldan o dala derken 3 yil sonra evlendi ama sectigi kisi yanlisin yanlisi en yanlis insandi. Suan 2 yildir evli ama geriye donemiyo, kendi gururuna yediremiyo iste toplum baskisindan derken sacma sapan bi hayat yasiyo.

daha yeni saçma sapan bir evlilikten çıkmışsın
ortada bir partner adayı bile yokken bunları düşünmek çok yorucu değil mi ya?
hayatı biraz akışına bırak. bunun için kaygılanmak gereksiz
çocuk yoksa boşanmış olmayı hiç sorun etmeyen insanlar var. mesela ben de hiç evlenmedim ama hayat benim karşıma gerçekten yol arkadaşı olabilecek birini çıkarırsa, çocuğu yoksa daha önce evlenmiş mi evlenmemiş mi hiç bakmam, umrumda olmaz
bu şekilde düşünen çok insan var

Zaten 2.5 senede ne anladınız o evlilikten yas tutmak zorunda değilsiniz evlilik boşanma olayından çok önce bitiyor zaten kişilerde fiziksel olarakda duygusal olarakda ben ayrı yaşayıp 3 senede bosanani gördüm.Bosanma tarihi baz alınmaz.Valla burası etkeklet kulübü olsa onlar direkt mutluluklar derdi size .Kadın da artık değişti zaten kimse hiçbir şeyi beklemiyor.Zaten duygular bin kere ölmüş oluyor.Eski enerjiyi bitirin ben mutluluklar diliyorum Not.Bir tane yeni iliskiye başlamayın bekliyim diyen erkek yok bu dünyada.Her bekleyiş de bize zimmetli olmamalı .Ön yargı dediğiniz şey ise sizi bağlamasını bakın ele verir talkını kendi yutar salkimi çok severim bu sözü sevgiler

daha yeni saçma sapan bir evlilikten çıkmışsın
ortada bir partner adayı bile yokken bunları düşünmek çok yorucu değil mi ya?
hayatı biraz akışına bırak. bunun için kaygılanmak gereksiz
çocuk yoksa boşanmış olmayı hiç sorun etmeyen insanlar var. mesela ben de hiç evlenmedim ama hayat benim karşıma gerçekten yol arkadaşı olabilecek birini çıkarırsa, çocuğu yoksa daha önce evlenmiş mi evlenmemiş mi hiç bakmam, umrumda olmaz
bu şekilde düşünen çok insan var
Herkesin karakter yapısı farklı. Sizin için durum böyle ise ne güzel.

Ancak ben iş ve maddiyat odaklı biri değilim ve iş dışında paylaşımlar yaptığım , yeni şeyleri beraber keşfettiğim , anılar biriktirdiğim birinin hayatımı daha doyurucu hale getireceği düşüncesideyim.

hata yapmaya çok meyilli olabileceğiniz bir süreçtesiniz. yaşadığınız travmaları atlatmak sandığınız kadar kolay değil ben 4 sene oldu boşanalı o travmaları atlatabilmiş değilim. o yüzden acele etmeyin derim.
Teşekkür ederim mesajınız için.

Tabiki beni duygusal anlamda çok üzen bir durumdu boşanmak. Ancak artık buna bir travma olarak bakmıyorum. Yaşanması gereken , derslerin çıkarılması gerektiği bir ilişkiydi diye düşünüyorum artık. Çünkü kendi acımdan yürütmek için elimden geleni yaptığım bir birliktelikti. Ancak dediğiniz gibi zaman vermek her zaman daha sağlıklı

Zaten 2.5 senede ne anladınız o evlilikten yas tutmak zorunda değilsiniz evlilik boşanma olayından çok önce bitiyor zaten kişilerde fiziksel olarakda duygusal olarakda ben ayrı yaşayıp 3 senede bosanani gördüm.Bosanma tarihi baz alınmaz.Valla burası etkeklet kulübü olsa onlar direkt mutluluklar derdi size .Kadın da artık değişti zaten kimse hiçbir şeyi beklemiyor.Zaten duygular bin kere ölmüş oluyor.Eski enerjiyi bitirin ben mutluluklar diliyorum Not.Bir tane yeni iliskiye başlamayın bekliyim diyen erkek yok bu dünyada.Her bekleyiş de bize zimmetli olmamalı .Ön yargı dediğiniz şey ise sizi bağlamasını bakın ele verir talkını kendi yutar salkimi çok severim bu sözü sevgiler

dediğiniz gibi ben olaya yas tutmak - travmayı atlamak şeklinde bakmıyorum artık.
Benim için ders almam gereken bir birliktelikti ve hala almam gereken dersler muhakkak var.

Herkesin karakter yapısı farklı. Sizin için durum böyle ise ne güzel.

Ancak ben iş ve maddiyat odaklı biri değilim ve iş dışında paylaşımlar yaptığım , yeni şeyleri beraber keşfettiğim , anılar biriktirdiğim birinin hayatımı daha doyurucu hale getireceği düşüncesideyim.
ben demiyorum ki size boşanmanın yasını tutun, kendinizi kapatın diye :)
öyle anlaşılmasın.
kendine zaman tanımaktan ve akışa bırakmaktan bahsediyorum. kaygı duyuyorsunuz çünkü
hayatınıza birini istiyorsanız arayışa girmeniz lazım o halde. bu konuda adımlar attınız mı? tanışıyor musunuz yeni birileriyle? flört ediyor musunuz?
insan aşkı evde oturarak bulamıyor çünkü ya da sadece evden işe işten eve döngüsünde bulamıyor o bakımdan soruyorum

Sizi uzun zamandır takip ediyorum. Farklı konulara da benzer tepkiler verdiğinizi biliyorum. Yazdıklarımın tamamını okuduğunuzu düşünmüyorum o yüzden. Yine de teşekkürler mesajınız için
Yoo tamamını okudum. Boşanmasının üstünden 3ay geçmiş bir kadının yeni ilişki derdine düştüğünü gördüm. Bana göre sorun yok, ben boşansam muhtemelen 3 gün sonra yeni biriyle birlikte olurum ama duygusal bir insan değilim ben fark burada. Ya da iyi bir ilişki olsun, ciddi olsun, evliliğe gitsin derdim olmaz. Ya da hiç evlenmemiş adamların düşünceleri umurumda olmaz. Siz belli ki bunları düşünen, kafaya takan bir yapıdasınız. O yüzden nefes almanız gerek. Hayatınıza biri girmesi açısından değil, kendinize dönmeniz, kendinizi dinlemeniz ve ruhunuzu dinlendirmeniz gerek.

Bende geçtim geçtiğiniz asamalardan yakın çevrede kiskananda olabilir dikkat edin Burda sizi kimse tanımaz.Lakin bazen dışarda insanlar pek bilgiç de olabilir.Bu hayat bu karar sizin bilmiyoruz ömür vadeniz nerde nasıl bitecek Rahat olun keyfini sürün acele etmeyin uyuma bakın karaktere bakın evlilik de artı değil boşanmakta eksi değil.Bunlar sadece durum Her an değişebilir aynen bizim her an yaş alıp degismemîz gibi Mutlu ederse ne ala .Ortada çocuk da yok sorumluluk yok onu isindirma çabası yok ona anlatma derdi yok pedagog ile uğraşmak yok.Gulumseyin valla inşallah en güzeli olsun olmasada devam yola .Yol almak güzeldir yaşayın

X