Boşanma sonrası şehir değiştirme

okuryazarbiri

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2020
19
8
28
Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocuk😬Oğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık😬

Çocuk için konuşuyorum, babayla iletişimi ne kadar iyi olursa o kadar az hasarla bu durumu atlatır. Boşanma çocuklarda tahmin edilemez yaralar açabiliyor.
Sizin için konuşursam da hem iş hem çocuk yoruluyorum demişsiniz bu sizin psikilojinizi ne kadar etkiliyor? Çocuğa yansıtıyor musunuz?
3 4 yaşlarda çocuğu kreşe veririm diyorsanız eğer bir rahatlamanız olabilir.
Ona göre düşünün derim

çocuğun bir gece babasinda yatili kalmasi size ne kazandiracak, ne olarak arti duruma gececeksiniz de aldiginiz karardan bu kadar kolay vazgecebiliyorsunuz anlayamadim?
Köklü bir değişim yapmak istiyorsunuz ama cocuk baska yerde bir gece kalınca bu köklü değişime gerek yok?

Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben boşanalı 8 ay oldu 2 yaşında bir oğlum var. Eski eşle küçük bir şehirde yaşıyorduk ailemiz falan yok. Şimdi benim bir tayin durumum var eğer istersem 10 saat mesafeye geleceğim. Çok kararsız kaldım. Sanki çocuğumdan babasını ayırıyormuş gibi hissediyorum. Çok ilgili bir baba maddi manevi. Bir dediğini eksik etmez sabah kalkıp poğaça alıp getirmişliği vardır. Onun işi orda olduğu için asla gelemez. Buraya gelirsem ailemle kalacağım orda kendi evim kendi düzenim var ama çok yoruluyorum hem iş hem çocuk😬Oğlum babasına çok düşkün. Babasıyla şöyle bir konuşma yaptım haftada bir gün yatılı alabilirsen orada kalabilirim dedim oda bir iş durumlarına bakacağını söyledi. Kafam çok karışık😬
Hiç gerek yok.

Taşınmanız hem sizin hem de çocuk açısından avantajlı olmaz. 10 saat baya uzak bir şehir demek. Yol paraları malum, bir gelir, iki gelir, er geç bahaneler çıkmaya başlar. Bu sefer hayat boyu çocukla tek başınıza uğraşmanız gerekir. Anneniz babanız da yaşlı insanlar, çocuğa ne kadar tahammül ederler naparlar bilinmez. Yılın birkaç ayı sizin anneniz/babanız gelip sizle kalsın siz zorlanıyorsanız.

Tayin işi bu seneye mi mahsus? Her sene olacak bir şeyse şu iyi şartlarda gerek yok değerlendirmeye bence. Şartlar değişirse düşünürsünüz..

Bence çocuk için babasının olduğu yer daha konforlu, anne babası ayrı bir çocuk olarak akraba terörüne maruz kalarak büyüdüm, benim babam iyi biri değildi hiç ortada yoktu, yolda görsem tanımazdım, sizin ne güzel ilgili bir babası var çocuğunuzun, asla akraba içinde çocuk yetistirmemelisiniz, annemin ailesi herşeye müdahil oldu hep onların doğrularını yaşamak zorunda kaldık ergenliğe kadar taaki başka bir memlekete göç edene kadar, başka memlekette yaşamaya başlayınca dünya varmış dedik kardeşlerimle, yani ne kadar iyi olursa olsunlar akraba içinde olmuyor, çocuğunuzu ister istemez ihmal edeceksiniz ya da ailenizin doğrularını çocuğunuza dayatacaksınız...

Canim çocuk hep sende olduğu için elbet yoruluyorsun.
2 yaşında çok küçük bakımı zor.
Ama inan büyüdükçe dertleri büyüyor
Şehiri ayirursan babası ile ilişkisi kopacak.
Ergenliğini, okul toplantılarını çocuğunun hayatına dair herşey senin üstüne kalacak.
Şimdi çok Küçük olduğu için babada kalmayabilir ama birkaç seneye kalır.
Benim kızım 3.5 yaşındaydı bosandigimizda.
Bırakın şehir değiştirmeyi semt bile değiştirmedim. İşime uzak ama babasına yakın yerden ev tuttum.
Babası da ilk başta haftadsonlari sabah aldı akşam birakti. O şekilde idare ettik birkac sene. Çocuğum küçüktü kalmak istemiyordu.
Büyüyünce yavastan kalmaya başladı. Bir sorun olduğunda birbirimize pasladik. İşte X şunu dedi bana biraz daha yumuşak davran vb.
Okul gösterileri, karne günleri vb çocuk istiyor babayı yanında. Arkadaşımın çocuğu sırf bu yüzden bu günlerde. Hiç hoşlanmıyor hiçbir aktiviteye katılmak istemiyor çünkü herkes babasıyla geliyor.
Ailenden gelebilen olsa keşke.bi süre anne baban gelse destek olsa. Hem maddi hem manevi. Onlar evle ilgilenir sen cocugunla.
Babasıyla da medeni iliskininiz varmış ne güzel.
Ayırma bence.
Yazık olur.

Kafanızdakileri az çok tahmin ediyorum. Neden ordan ayrılmak istiyorsunuz farkındayım. Çocuğun haftada bir gece babasında kalması ne demek bunu da biliyorum. Mesafe iki saat olsaydı gidin derdim ama mesafe ha deyince gelinecek gibi değil. Babası da ilgiliymiş ne güzel, küçük bir çocuğun hayatında köklü değişiklik yaratmayın. Babasıyla bağını kursun, büyüdükçe fikriniz değişirse yeniden düşünürsünüz

Bana garip geldi yani.Kendi eviniz var,baba çocukla maddi manevi ilgilenio ama siz sırf yoruluyorum diye ailenizin yanına taşınıp,çocuğu babadan 10 saat uzağa götürmek istiyosunuz.Bise dicem ama demicem.
Kendi evim yok kira. Üstüne bir de kredi borcu ödüyorum araba için.
çocuğun bir gece babasinda yatili kalmasi size ne kazandiracak, ne olarak arti duruma gececeksiniz de aldiginiz karardan bu kadar kolay vazgecebiliyorsunuz anlayamadim?
Köklü bir değişim yapmak istiyorsunuz ama cocuk baska yerde bir gece kalınca bu köklü değişime gerek yok?

Bana garip geldi yani.Kendi eviniz var,baba çocukla maddi manevi ilgilenio ama siz sırf yoruluyorum diye ailenizin yanına taşınıp,çocuğu babadan 10 saat uzağa götürmek istiyosunuz.Bise dicem ama demicem.
Sadece yorulmak ta değil ki. Çocuk orda sırf bizimle büyüyor kendi akranı yok. Dediğim gibi çok küçük bir ilçe de yaşıyoruz hiçbir imkan yok. Evin temizliği yemek vs beni aşırı yoruyor evet. Her sabah 7de kalkıyoruz hafta içi hafta sonu. Aşırı ilgi isteyen bir çocuk benim yanımdan asla ayrılmaz. Bir gün uyumak istedim sadece.

Taşınmanız hem sizin hem de çocuk açısından avantajlı olmaz. 10 saat baya uzak bir şehir demek. Yol paraları malum, bir gelir, iki gelir, er geç bahaneler çıkmaya başlar. Bu sefer hayat boyu çocukla tek başınıza uğraşmanız gerekir. Anneniz babanız da yaşlı insanlar, çocuğa ne kadar tahammül ederler naparlar bilinmez. Yılın birkaç ayı sizin anneniz/babanız gelip sizle kalsın siz zorlanıyorsanız.
Annem babam çalışıyorlar maalesef. Ailem gel diyorlar bir yandan.

2 yaşında bebek suan siz çalışırken kim bakıyor? Kreşe mi gidiyor

Annem babam çalışıyorlar maalesef. Ailem gel diyorlar bir yandan.

Sizin ailenizin olduğu yere gitmenizin o zaman hiç faydası olmaz. Çocuğa bakacak zamanları olmaz. Yine babası yakında ha dşyince gelir gider bakar çocuğa.

Anne babaniz calisiyorsa nasil faydasi olacak size.baba iyi biri ise birakin ilgilensin. Biraz zor eve ama babadan destek alin bol bol
Tek basina cocuk buyutmek cok zor bizde baba bile ortada yok

X