Boşanma sonrası kızımın babasıyla bitmeyen davalarımız

Sunshine232

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
1.160
1.688
33
Merhaba herkese
3 yıl oldu boşanalı siddet yüzünden öfke kontrolü olmayan bir insandan boşandım
Boşanırken kızımı görüş günleri için anlaşmıştık 15 gün yerine her hafta alacak yazın 1 ay uzun bir süre olduğu için 10 gün diye anlaştık
Kendisi geçen yıl evlendi kızımı almasında bir problem yok ama gerçekten ihmal ediyor üstü başı perisan geliyor motorla çocuğu kasksız bıraktığı oldu. Nafaka vermemek icin çok direndi.
Uzun zamandır da spor salonu açma hazırlığında olduğu için kızımı alıp bütün gün o salonda tutuyor çocuk artık çok yoruluyorum orda gitmek istemiyorum diye huysuzlanıyor.
Geçen hafta da evlendiği kadının oğluyla birlikte (8) kayınvalidesine bırakmış spor salonunda işi olduğu için inanamadım duyduğumda ona rağmen tepki vermedim üstelik çocuk kızıma vurmuş da çocuk arasında olur dedim
Gelin görün ki bana kendisi görüş günlerini artırmak için şimdi dava açmış sırf bayramda kendi alma hakkından fazla vermedim diye ki planımız vardı
Yazın 1 ay ve her hafta almaya devam etmek istemiş
Karşı dava açtım görüş günleri aynı kalsın diye
Ne olacak bilmiyorum elimden gelen anlayışı gösterdikçe böyle yapıyor gerçekten tüketti beni
Benzer bir durum yaşayan oldu mu diye de dertleşmek için açtım konuyu

Son düzenleme:
Görüş günlerini bilemiyorum tabi babanın daha sık görmek istemesi normal geldi bana ne güzel ilgilenmek ve kendi hayatına adapte etmek istiyor kızını. Eğer çocuğa zarar verme vs gibi bir durum yoksa karşı çıkmanız gereken bir durum değil bence. Bir de kayımvalidesine bırakması da normal geldi. Boşanmış olabilirsiniz ama onların da bir hayatı var normal hayatlarında nasıl bir düzenleri varsa aynı düzende devam etmeliler zaten. İşi cıkmıstır acil olmasa bırakmazdı herhalde 🤷🏻‍♀️
Motor konusunda yuzde yuz haklısınız ihmalkarlık üst düzey. O yuzden tedirginliğinşz de çok normal baştaki yorumumu suan değiştirdim.. cocuğa zarar gelme olasılığı var sonucta

Görüş günlerini bilemiyorum tabi babanon daha sık görmek istemesi normal geldş bana ne güzel ilgilenmek ve kendi hayatına adapte etmek istiyor kızını. Eğer çocuğa zarar verme vs gibi bir durum yoksa karşı çıkmanız gereken bir durum değil bence. Bir de kayımvalidesine bırakması da normal geldi. Boşanmış olabilirsiniz ama onların da bir hayatı var normal hayatlarında nasıl bir düzenleri varsa aynı düzende devam etmeliler zaten. İşi cıkmıstır acil olmasa bırakmazdı herhalde 🤷🏻‍♀️
İşi acil değil kızım söylüyor spor salonu açıyormuş boya badanasını yapmak için bırakmış alma madem çocuğu da perisan etme
Normal şartlarda tabiki güzel ben şimdiye kadar hep fazla görüştürdüm zaten ama ilgilenmiyor kızımla

İşi acil değil kızım söylüyor spor salonu açıyormuş boya badanasını yapmak için bırakmış alma madem çocuğu da perisan etme
Normal şartlarda tabiki güzel ben şimdiye kadar hep fazla görüştürdüm zaten ama ilgilenmiyor kızımla
Bilemedim. Tabii ki baba ile vakit geçirmesi önemli ama baba olmadan diğer aile fertleri ile de normal bir gün geçirip sağlıklı iletişim kurması gerekmez mi? Yani benim de abimin kızı var. Abim normal işe giderdi biz vakşt geçirirdik misafirlipe gider gezerdik vs. Ya da abim evlenince yine kızını aldığında işine giderdi eşi ve kızı beraber vakit geçirirlerdi. Eşinin de bir kızı var. Gezer tozar normal aile ortamı seklinde bir hayat yasarlardı. İlla baba olması şart mı bilemiyorum..?

Bilemedim. Tabii ki baba ile vakit geçirmesi önemli ama baba olmadan diğer aile fertleri ile de normal bir gün geçirip sağlıklı iletişim kurması gerekmez mi? Yani benim de abimin kızı var. Abim normal işe giderdi biz vakşt geçirirdik misafirlipe gider gezerdik vs. Ya da abim evlenince yine kızını aldığında işine giderdi eşi ve kızı beraber vakit geçirirlerdi. Eşinin de bir kızı var. Gezer tozar normal aile ortamı seklinde bir hayat yasarlardı. İlla baba olması şart mı bilemiyorum..?
Benim nezdimde şart. Ona emanet ediyorum ben çocuğumu kendi ailesine bırakabilir ama bambaşka tanımadıgmız bir aileye nasıl bırakabilir ?

Ben bile sinir oldum okurken. Madem işin var o gün alma ozaman yada kızını geri götür annesine.

Diğer çocukta sonuçta adamın çocuğu değil yani yeni eşinin çocuğu kardeş bile değiller kaynanasiyla kendi çocuğu arasında hiç bir bağ yok. Kendi annesine bıraksa neyse.

Adam çok gıcık biri, sanki sizi sinir etmek için inadına yapıyor gibi

Ahhh ahh böyle tipleri sabah akşam dövsen rahatlayamazsın. Çocuğa iyi bakmadığına dair kanıt toplayın. Salağa bak çocuğu daha da perişan etmek için mi istiyormuş.
Böyle tipleri dövmeyi bırakın onlar dövüyor üstüne bir de kadınları
Kanıt toplayamıyorum şahitlerim konuşacak bir de birkaç fotoğraf var elimde onları sunacağım
Ben de buna şaşıyorum hem bakamıyor hem istiyor

Ben bile sinir oldum okurken. Madem işin var o gün alma ozaman yada kızını geri götür annesine.

Diğer çocukta sonuçta adamın çocuğu değil yani yeni eşinin çocuğu kardeş bile değiller kaynanasiyla kendi çocuğu arasında hiç bir bağ yok. Kendi annesine bıraksa neyse.

Adam çok gıcık biri, sanki sizi sinir etmek için inadına yapıyor gibi
Değil mi alma ya çok mu zor
Beni sinir etmek için herseyi deniyor herseyi bunu yapabileceği de tek çocuk kaldı bunun üzerinden oynayıp duruyor

Sizin konuyla bu bir mi Allah aşkına. Siz halasınız tabiki size çocuğun bırakılmasi normal. Kan bağı var.

Bu konuda bırakılan aileyle arada kan bağı mi var Allah aşkına? Şu dönemde beraber yiyip içtiğimiz komşuya bile güvenemez olduk. Yeni eşinin ailesi ne alaka? Konu sahibi tanımaz etmez. Panik yapması gayet normal.

Benim nezdimde şart. Ona emanet ediyorum ben çocuğumu kendi ailesine bırakabilir ama bambaşka tanımadıgmız bir aileye nasıl bırakabilir ?
Yani aslında kızınız için iyi bir şey. Üvey kardeşine onun ailesine alışması güzel.ama ortam da çok kötü ya insan neler duyuyor.daha çok küçük kızınız ben anlıyorum sizi kötü bisey yaşarsa diye tedirginsiniz.

Değil mi alma ya çok mu zor
Beni sinir etmek için herseyi deniyor herseyi bunu yapabileceği de tek çocuk kaldı bunun üzerinden oynayıp duruyor
Ne desem bilemedim ama çok haklısınız Allahtan kızınızın yaşı çok küçük değil de biri bişey dese gelip size anlatabilir.

Bir gün çağırın eve yada cafe gibi bir yere karşılıklı güzelce konuşun çocuk okuldayken... Belki anlar.

Yani aslında kızınız için iyi bir şey. Üvey kardeşine onun ailesine alışması güzel.ama ortam da çok kötü ya insan neler duyuyor.daha çok küçük kızınız ben anlıyorum sizi kötü bisey yaşarsa diye tedirginsiniz.
Hiç istemiyorum inanın
Baba azıcık ilgilense içim rahat edecek ama sadece bana inadına almış olmak için alıyor

Sizin konuyla bu bir mi Allah aşkına. Siz halasınız tabiki size çocuğun bırakılmasi normal. Kan bağı var.

Bu konuda bırakılan aileyle arada kan bağı mi var Allah aşkına? Şu dönemde beraber yiyip içtiğimiz komşuya bile güvenemez olduk. Yeni eşinin ailesi ne alaka? Konu sahibi tanımaz etmez. Panik yapması gayet normal.
Kendi evlense kv sine bırakamayacak mı cocuğu? Baba da o zaman sorun cıkarır mesela sizim mantığa göre.. Bence çok sorun edilecek bir mesele değil herkesim görüşü kendine tabii

Niye siz evlenseniz guvenip kendi kv nize bırakmayacak mısınız kızınızı?
Allah Allah ya
Bırakmayacağım tabiki
Size bırakılıyor herhalde gayet iyi de bakıyor olabilirsiniz
Ama ben babası ve ailesi dışında kimseye teslim etmek istemiyorum çocuğumu nesi yanlış

X