• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BOŞANMA SONRASI ÇOCUK PSİKOLOJİ

GUNESIPEKSSS

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2021
29
46
3
38
MERHABA . DAHA ÖNCE KONUYU FARKLI BİR ALANA AÇTIĞIM İÇİN YETERLİ BİLGİ ALAMADIĞIM İÇİN BURAYA AÇIYORUM. ÇOCUĞUMU DİREKT PSİKOLOG İLE YÜZLEŞTİRMEKTEN ÇEKİNDİĞİM İÇİN EĞER UZMANLIK ALANI OLAN VAR İSE VE BİLGİ VERİRSE ÇOK SEVİRİM.YAKLAŞIK 6 AY ÖNCE BOŞANDIM. BOŞANMA AŞAMASINI BABASIYLA BİRLİKTE KIZIMA ANLATTIK. KIZIM NORMAL OLARAK HERŞEYİ HEMEN EVET DEMEZ. ARAMIZDA İSTİŞARE EDERİZ .BUNA GÖRE KARAR VERİRİZ.20 GÜN ÖNCE YAKLAŞIK 10 GÜN BOYUNCA KULAK ENFEKSİYONU GEÇİRDİ. SONRASINDA SÖYLEDİĞİM HERŞEYİ YAPMAYA BAŞLADI. (NOT: BUNU BELİRTMEMİN SEBEBİ ŞU Kİ HASTALIK SÜRECİNDE VE ÖNCESİNDE NEYİN YARARLI NEYİN ZARARLI OLABİHLECEĞİNDEN BELLİ ARALIKLARLA BAHSEDERİM. HASTALIKTAN SONRA ZARARLI OLAN ŞETYLERİ YAPMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR.) SON ZAMANLARDA KREŞTE YAPTIĞI RESİMLERDE KIRMIZI VE SİYAH RENKLERİ KULLANDIĞINI FARKETTİM. USULÜNCE NEDEN BU RENKLERİ SEÇTİĞİNİ SORDUM. KREŞTE ÇOCUKLAR SENDEN ÖNCE DİĞER RENKLERİ ALDIĞI İÇİN SANA SADECE BU RENKLER Mİ KALIYOR DİYE. HAYRI BEN BU RENKLERİ SEÇİYORUM. DEDİ. BABASI DA BENDE OLDUKÇA İLGİLİYİZ. BABASI SÜREKLİ GEZMEYE GÖTÜRMEK İSTİYOR ANCAK BABASIYLA GİTMEK İSTEMİYOR. BEN OLMADAN GİTMEK İSTEMEMESİNİ ANLIYORUM. İLK ETAPTA KREŞEDE GİTMEK İSTEMEDİ.BİZ BERABER ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİRİZ BU SEBEPTEN BENDEN AYRILMAK İSTEMİYOR. OKULDA ÖĞRETMENLERİNE DE SÜREKLİ BİZ BUNLARI ZATEN ANNEM İLE YAPIYORUZ DİYOR. BENDE GERÇEKTEN ÇOK EĞLENCELİ BİR ANNEYİM.VE SON OLARAK BUGÜN EVİN DUVARINA BİR RESİM ÇİZDİ BİR ANNE BİR BABA VE BİR ÇOCUK .KİMLER BUNLAR DİYE SORDUM. ANNE BABA VE ÇOCUK DEDİ. ANNE OLARAK ÇİZDİĞİ KARAKTER BABAYA BENZİYOR BABA OLARAK ÇİZDİĞİDE KADIN RESMİ ANNE ORTADA BABA ANNENİN SOLUNDA ÇOCUK ANNENİN SAĞINDA DURUYOR. NE YAPIYORLAR PEKİ DEDİM. ANNE BABA ÖLMÜŞ DEDİ.NEDEN ÖLMÜŞLER PEKİ DEDİM.ÜZERİME ALINDIĞIMI FARKETTİ SANIRIM Kİ ANNE ÖLMEMİŞ ASLINDA UYUYOR AMA BABA ÖLMÜŞ ANNENİN KAFASI KARIŞMIŞ GÖZLERİNİ BİR AÇIYO BİR KAPATIYO DEDİ.ÇOK UZATMADIM.OYUN OYNAMAYA BAŞLADIK AMA TABBİ BENİM KAFAM TAKILDI BUNA OYUN ESNASINDA KIZIM BU RESİMDEKİ KİŞİLERİN ADI NE ACABA DEDİM. UYDURMA İSİMLER SÖYLEDİ VE BEN BİRAZ TEDİRGİN OLDUM.DİREKT BİR PSİKOLOG İLE GÖRÜŞTÜRMEKTE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ ANNE OLARAK BAZI DURUMLAR NORMAL OLSADA BİRAZ ABARTABİLİYORUZ. O YÜZDEN ÖNCE BİR KAÇ FİKİR ALMAK İSTEDİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Bence beraber bir psikologa gidin babayla birlikte. Eski komşum da boşandı, çoçugun okulu arkadaşları değişti aile ortamından ayrıldı bu arada 4 e geçti yeni kız çocuğu daha sonra panik atak geçirdiğini duydum. En son aldığım haberse kız lenfomaya yakalandı stresten ve kabullenememekten. Çok üzücü. Olabildiğince babayla beraber vakit geçirmeye çalışın bu durumu kabullenip alışana kadar. Çok dikkat edilmesi gereken Bi durum çünkü.

Lütfen konusunda uzman bir pedegogdan yardım alabilirsiniz. Belli ki çocuğun kafası karismis. Bunda çekilecek beklemeyi gerektirecek bir durum yok. Bu çizimler sergilediği tavırlar yaşadığınız süreç içinde çok normal ve olağan tepkiler. Ortada olağan dışı bir sorun olmasa da Pedegoga görünmekten çok memnun olacaksınız en olun. Geçmiş olsun.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben babayla zaman geçirmeniz fikrine katılmıyorum. Bence net olmak gerekiyor. Çocuğumu acaba birgün birleşirler mi umuduyla yaşatmak, hayal kırıklığına uğratmak istemem. Çocukları kandirmamaliyiz. Sahte bir şeyler olduğunun farkında olmaları daha acı bence. Hiç bir çocuk anne babasını ayrı istemez bu gerçek ama siz yan yana geldikçe bu süreç daha da travmatik olacak. Alışacak sabırlı olun. Gel gitler yaşayacak. Mutlu annelerin çocukları da mutlu olur. Bu süreci yaşayan herkese Allah kolaylıklar versin.

MERHABA . DAHA ÖNCE KONUYU FARKLI BİR ALANA AÇTIĞIM İÇİN YETERLİ BİLGİ ALAMADIĞIM İÇİN BURAYA AÇIYORUM. ÇOCUĞUMU DİREKT PSİKOLOG İLE YÜZLEŞTİRMEKTEN ÇEKİNDİĞİM İÇİN EĞER UZMANLIK ALANI OLAN VAR İSE VE BİLGİ VERİRSE ÇOK SEVİRİM.YAKLAŞIK 6 AY ÖNCE BOŞANDIM. BOŞANMA AŞAMASINI BABASIYLA BİRLİKTE KIZIMA ANLATTIK. KIZIM NORMAL OLARAK HERŞEYİ HEMEN EVET DEMEZ. ARAMIZDA İSTİŞARE EDERİZ .BUNA GÖRE KARAR VERİRİZ.20 GÜN ÖNCE YAKLAŞIK 10 GÜN BOYUNCA KULAK ENFEKSİYONU GEÇİRDİ. SONRASINDA SÖYLEDİĞİM HERŞEYİ YAPMAYA BAŞLADI. (NOT: BUNU BELİRTMEMİN SEBEBİ ŞU Kİ HASTALIK SÜRECİNDE VE ÖNCESİNDE NEYİN YARARLI NEYİN ZARARLI OLABİHLECEĞİNDEN BELLİ ARALIKLARLA BAHSEDERİM. HASTALIKTAN SONRA ZARARLI OLAN ŞETYLERİ YAPMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ OLABİLİR.) SON ZAMANLARDA KREŞTE YAPTIĞI RESİMLERDE KIRMIZI VE SİYAH RENKLERİ KULLANDIĞINI FARKETTİM. USULÜNCE NEDEN BU RENKLERİ SEÇTİĞİNİ SORDUM. KREŞTE ÇOCUKLAR SENDEN ÖNCE DİĞER RENKLERİ ALDIĞI İÇİN SANA SADECE BU RENKLER Mİ KALIYOR DİYE. HAYRI BEN BU RENKLERİ SEÇİYORUM. DEDİ. BABASI DA BENDE OLDUKÇA İLGİLİYİZ. BABASI SÜREKLİ GEZMEYE GÖTÜRMEK İSTİYOR ANCAK BABASIYLA GİTMEK İSTEMİYOR. BEN OLMADAN GİTMEK İSTEMEMESİNİ ANLIYORUM. İLK ETAPTA KREŞEDE GİTMEK İSTEMEDİ.BİZ BERABER ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİRİZ BU SEBEPTEN BENDEN AYRILMAK İSTEMİYOR. OKULDA ÖĞRETMENLERİNE DE SÜREKLİ BİZ BUNLARI ZATEN ANNEM İLE YAPIYORUZ DİYOR. BENDE GERÇEKTEN ÇOK EĞLENCELİ BİR ANNEYİM.VE SON OLARAK BUGÜN EVİN DUVARINA BİR RESİM ÇİZDİ BİR ANNE BİR BABA VE BİR ÇOCUK .KİMLER BUNLAR DİYE SORDUM. ANNE BABA VE ÇOCUK DEDİ. ANNE OLARAK ÇİZDİĞİ KARAKTER BABAYA BENZİYOR BABA OLARAK ÇİZDİĞİDE KADIN RESMİ ANNE ORTADA BABA ANNENİN SOLUNDA ÇOCUK ANNENİN SAĞINDA DURUYOR. NE YAPIYORLAR PEKİ DEDİM. ANNE BABA ÖLMÜŞ DEDİ.NEDEN ÖLMÜŞLER PEKİ DEDİM.ÜZERİME ALINDIĞIMI FARKETTİ SANIRIM Kİ ANNE ÖLMEMİŞ ASLINDA UYUYOR AMA BABA ÖLMÜŞ ANNENİN KAFASI KARIŞMIŞ GÖZLERİNİ BİR AÇIYO BİR KAPATIYO DEDİ.ÇOK UZATMADIM.OYUN OYNAMAYA BAŞLADIK AMA TABBİ BENİM KAFAM TAKILDI BUNA OYUN ESNASINDA KIZIM BU RESİMDEKİ KİŞİLERİN ADI NE ACABA DEDİM. UYDURMA İSİMLER SÖYLEDİ VE BEN BİRAZ TEDİRGİN OLDUM.DİREKT BİR PSİKOLOG İLE GÖRÜŞTÜRMEKTE İSTEMİYORUM. ÇÜNKÜ ANNE OLARAK BAZI DURUMLAR NORMAL OLSADA BİRAZ ABARTABİLİYORUZ. O YÜZDEN ÖNCE BİR KAÇ FİKİR ALMAK İSTEDİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Psikologla görüştürmek istememe sebebiniz ne? Çocuğun yaşını yazmamışsınız. Psikolog sadece sorunları çözmek için gidilen bir uzman değil. Önleyici olarak da gidilebilir. Ruhsal bir sorun olmadan da gidebilirsiniz yani

Anlatımınızdan hem sizin hem babanın çocuk hususunda ilgili olduğunuzu ve ortak bir payda da bulaşabileceginizi çıkardım. Bir çok şeyi belki çocuğa yansıtmadınız ama çocuklar çok zeki ve etrafta olan her şeyi analiz edebilecek kapasiteler inanın. Konunuzda birkaç kez hemen psikoloğa gitmek istemiyorum demişsiniz ama inanın şu an çocuğunuza yapabileceğiniz en büyük iyilik referanslı bir pedagog ile görüşmeniz. Lütfen ihmal etmeyin iyi araştırın şartları sonuna kadar zorlayın ve yaş grubuna uygun bir pedagog ile görüşün gerekirse düzenli seanslar şeklinde devam edin.

kızım 4,5 yaşında .aslında en ufak bir sağlık sorununda hemen ne olur ne olmaz diye sağlık kuruluşuna başvurum ama kendim biraz fazla evhamlı olduğumu bildiğim için öncelikle bir kaç tavsiye ve fikir almak istedim. bazen normal olup olmadığını kestiremiyorum. çalışıyor olmam sebebiyle çok fazla dışarıya çıkıp tavsiye alabileceğim yada olayları karşılıklı değerlendirebileceğim kimse yok. hemen alıp haydi doktora yapmak istemiyorum .

Büyük harfle yazmak hem sitede yasak hem de okunması çok zor yazınızın bu şekilde. Düzeltirseniz iyi olur.

Psikologla görüşme konusunda neden bu kadar çekimsersiniz anlamadım. Çocuk psikologla görüşünce ne olacak sanıyorsunuz?
öncelikle büyük harflerle yazdığım için konuya vakıf olmadığımdan özrü dilerim aynı anda hem çalışıp hem konuyu iletmeye çalıştığım için de fazlaca yazım hatam oldu. psikolog ile görüşme sonrasında bir zarar kaydedeceğimi düşünmedim. sadece kendim fazla evhamlı olduğumdan ve çalışmam sebebiyle çok fazla dışarıya çıkıp konuyu karşılıklı değerlendirebileceğim kimse yok. bu evhamlı durum nedeniyle kendimi de biraz frenlemeye çalışıyorum. o yüzden bir kaç görüş ve fikir almak istedim. bazen olayların normal olup olmadığını kestiremiyorum. teşekkürler.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben babayla zaman geçirmeniz fikrine katılmıyorum. Bence net olmak gerekiyor. Çocuğumu acaba birgün birleşirler mi umuduyla yaşatmak, hayal kırıklığına uğratmak istemem. Çocukları kandirmamaliyiz. Sahte bir şeyler olduğunun farkında olmaları daha acı bence. Hiç bir çocuk anne babasını ayrı istemez bu gerçek ama siz yan yana geldikçe bu süreç daha da travmatik olacak. Alışacak sabırlı olun. Gel gitler yaşayacak. Mutlu annelerin çocukları da mutlu olur. Bu süreci yaşayan herkese Allah kolaylıklar versin.
öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim. babasıyla mümkün olduğunca vakit geçirmeye çalışıyoruz. hatta tatil planlarımaza da dahil ediyoruz. çünkü ilk etapta konuşurken kızıma bu şekilde olacağına dair bilgilendirme yaptık ama sizin olayı değerlendirdiğiniz gibi hiç düşünmemiştim. bu konu hakkında destek almam gerektiğini anlamış oldum.

Ben boşandığımda kızım üç yaşındaydı . Boşanmayı tek taraflı olarak anlattım ilgisiz bir baba siz en azından bu konuda anladığım kadarıyla şanslısınız cocugunuz da öyle . Ben sadece yaşadığım şeye istinaden cevap vericem . Çocuklar zannedildiğinden daha akıllı ve daha duyarlı etrafındaki herşeye olan bitene . Alışmaya çalışıyorlar taktir edersiniz ki alışılmış bir düzenleri bozuluyor her şeyin bir yeri var onların dünyasında anne ve babanın yaninda çocuk olur anne baba aynı yerde olur böyle öğrenirler . Biraz zaman lazım ama sizi tedirgin eden bir his varsa içinizde bence bir pedegogdan yardım alabilirsiniz . Annelerin iç güdüsü bütün doktorlardan bilimden tiptan daha kuvvetli . Eğer sorun olduğunu düşünüyorsanız vardır ve sizden daha iyi tanıyan kimse de yok çocuğunuzu. Umarım çok çabuk atlatır

Psikolog olarak size tek tavsiyem çocuğunuzu böyle hassas bir dönemde gerekirse evhamlanıp boş sebeplerle bile olsa sık sık psikoloğa götürmeniz. Erken çocuklukta dış etkenli ruhsal bozukluklar daha örtük gelişebiliyor ve bunu iyi bir psikolog dışında kimse fark edemeyebilir.

Ne kendimin ne de herhangi bir psikoloğun hiçbir danışanı hakkında bomboş sebeplerle gelmiş dediğini hatırlamıyorum 😊

Saat gece 2.00 da kizim (11) bosanin diye agladi.Oglum (6.5)kulaklik takti babasinin bagirmalarindan.Uyumaya calisiyorlar.Baba evi terketti.Dusunsenize baba cocuklarina sadece bagiriyor.Onlarda bosan diye agliyor.Suan ellerim uyusmus vaziyette.Bende sessiz agliyorum.
Ya siz çocuklarınıza naptınız? Nerdeyse aynı yaşlarda çocuklarımız, sizinkilerin bu yasta boşanmayı bilmesi, sesten kulaklık takması falan çok acınası değil mi? Onlara bunu nasıl yapıyorsunuz? Bazı çocuklar gerçekten erken büyüyor.

Pedagogla görüştürmek istemiyorumdaki mantığı anlamadım. Anladığım kadarıyla çok ilgili ve bilinçli bir annesiniz fakat bu ilgi sizi herşeyi çözebileceğiniz yanılgısına itmiş öyle ki pedagog rolünü bile üstlenmeye başlamışsınız ama unutmayın farkına varmadan yanlış bir davranış tarzı da geliştirebilirsiniz. Bir de aşırı aşırı ilginin çocuklarda hep sıkıntıya yol açtığını genellikle sorumluluk sahibi olamayan bağımlı çocuklar yarattığını görüyoruz. Biraz salın elbette üzülecek elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten aman hiç kırılmasın üzülmesinle büyütürseniz sağlıklı bir birey olamaz

kızım 4,5 yaşında .aslında en ufak bir sağlık sorununda hemen ne olur ne olmaz diye sağlık kuruluşuna başvurum ama kendim biraz fazla evhamlı olduğumu bildiğim için öncelikle bir kaç tavsiye ve fikir almak istedim. bazen normal olup olmadığını kestiremiyorum. çalışıyor olmam sebebiyle çok fazla dışarıya çıkıp tavsiye alabileceğim yada olayları karşılıklı değerlendirebileceğim kimse yok. hemen alıp haydi doktora yapmak istemiyorum .
Çok endişeli iseniz psikologa ilk gün tek gidin durumu anlatın. Hem psikologa içiniz ısınır mı görürsünüz hem de çocuga oraya giderken ne söylenecek konusursunuz.

Ben mesela kızıma her okuldan bir çocuk merkeze seçilmiş sizin okuldan tesadüf sen cıkmış sın gidip Bi öğretmen abla ile tanısacaksın sana merkezi tanıtacak demiştim. Bunu dedim çünkü öteki kızım durumu farkeder kardesinin ezer diye düşündüm.
Bu fikrimi de psikologa söylemiştim tamam demişti.

Psikologa gitmek travma oluşturmaz her zaman. Orada oyuncaklar oluyor kalemler kitaplar oluyor o yas cocugu zaten oyun egkence ile konusturulur.

Buna burdan kimse yorum yapamaz yapsa da sağlıklı olmaz
Ki anlattıklarının doktor gerektiren bir durum.
Hatta bence boşanan tüm çiftler boşanma olayını çocuğa pedagog eşliğinde söylemeli.

Back