Boşanma sonrası bu kadar zor muydu?

Egom ne bunlarla yükselir ne de başka bir sebeple zarar görür. İkimizin de boşanmış olması aynı şeyleri yaşadığımız anlamına gelmez. Boşanmak normal bir eylem. Sizin boş sandığınız silah elinizde patlamış. Ondan neye uğradığınızı şaşırmışsınız. Buradan şartsız koşulsuz destek beklentiniz vardı galiba. Sürekli birilerinden bir beklenti içindesiniz. Bu kadar beklenti insanı yıpratır.
Beklentim olabilir doğrudur
Ama lütfen siz yorumlarınızı başkalarına saklayın ben anladım sizi

Boşanmak eziklenecek ya da acınacak bişey değil. Bizde de çok var boşanan arkadaş hatta biz onları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz, kimse de acıyarak bakmıyor. Bence siz fazlaca alingansiniz.

Beklentim olabilir doğrudur
Ama lütfen siz yorumlarınızı başkalarına saklayın ben anladım sizi
Yorum yapacağım konuyu sen değil ben seçerim. Konu açtıysan olumlu olumsuz her yoruma açık olacaksın. Burası forum hatırlatayım.

Yorum yapacağım konuyu sen değil ben seçerim. Konu açtıysan olumlu olumsuz her yoruma açık olacaksın. Burası forum hatırlatayım.
Ok konuyu ben açtım cvbları hep siz vercekseniz anlamına gelmiyor bu
Olumsuz yorumunuzu yapıp egonuzu yükselttiniz bence bu konudaki kotanız doldu başka yorumlara koşun

Ayrıca tanımadığınız kişiyle sen diye konuşulmaz önce üslüb sonra yorum
Hayırlı işler yorumlarınızda

Boşanmak neden eziklik olsun ki. Aksine boşanamamak eziklik değil midir
..

Bence ancak güçlü ve mağrur kadınlar boşanabilir.

Benim büyük görümcem de embesil kocasından boşanmıştı zamanında. Eşimin 75 yaşındaki halasi da aldatıldığı icin boşanmış. Onları görünce kalpler çıkıyor gözlerimden. Çünkü bugün değil; bundan seneler önce toplumun kesinlikle reddettiği bir olguya baş kaldırmışlar. Kolay değil bu ciddi bir basari.

Burasi ortadoğu. Kadınların zulme uğradığı bir cografya. Ve sizin gibi düzene itiraz edebilenler çok kıymetli.

Sizi seviyoruz hanımefendi. Boşanabildiğiniz için seviyoruz. Tebrik ediyoruz. Yolunuz açık olsun.

..

Benim büyük görümcem de embesil kocasından boşanmıştı zamanında. Eşimin 75 yaşındaki halasi da aldatıldığı icin boşanmış. Onları görünce kalpler çıkıyor gözlerimden. Çünkü bugün değil; bundan seneler önce toplumun kesinlikle reddettiği bir olguya baş kaldırmışlar. Kolay değil bu ciddi bir basari.

Burasi ortadoğu. Kadınların zulme uğradığı bir cografya. Ve sizin gibi düzene itiraz edebilenler çok kıymetli.

Sizi seviyoruz hanımefendi. Boşanabildiğiniz için seviyoruz. Tebrik ediyoruz. Yolunuz açık olsun.
Allah razı olsun

Yaşadıklarımdan sonra insanlardan beklentimi sıfıra indirirsem daha mutlu olacağımı keşfettim. Size de öneririm.
Dışarıdan negatif enerji aldığınız kişiler varsa mesela size atıyorum bugün solgun görünüyorsunuz diyorsa hayır öyle değilim sana öyle gelmiş diye itiraz ede bilirsin. Susarsan onu kabullenrisin biraz sonda gerçekten halsiz olursun.
Don Miguel Ruizin Dört Anlaşma kitabını size öneririm.

Valla ben 15 senelik evliliğimi bitirdim. Bitirirken hala seviyordum. Mahkemeden ağlayarak çıktım. Bir parçam kopmuş gibiydi. 1 sene ağır depresyon geçirdim. İçtim, yerlerde anırarak ağladım. Sonra bir gün facebookta eski eşimin yeni karısıyla fotoğrafını gördüm. Dedim ben napıyorum. Adam kendine yeni bir sayfa açmış, ben dipsiz bir kuyuda debelenip duruyorum. Anka kuşunu bilir misin? Küllerinden yeniden doğar. Sonra öyle bir dört elle sarıldım ki hayata. Şimdi işim var. Beni seven bir kocam var. Ve hayatımda hep eksik olan bir parça vardı, “Huzur” Artık o var. Siz 32 yaşınıza kadar bakarmışsınız zaten. İnsan hayatında 3 sene çokta fazla bir şey değil. Önünüze bakın. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻

Insanlar oyle bakıyordur bizim toplumumuzun boşanmış kadına bakışı vah vah yazik manvalinde. Ama sizin kendinize bakışınız değişirse insanların da değişecektir. Öncelikle gurur duyun kendinizle. Sayginliginizi onceliginiz yapmışsiniz ve adamı her zorluga katlanmak ugruna konfor alaninizdan cikmissiniz. Eee calisma hayatınız var para kazaniyorsunuz. Gurur duysaniza kendinizle

Valla ben 15 senelik evliliğimi bitirdim. Bitirirken hala seviyordum. Mahkemeden ağlayarak çıktım. Bir parçam kopmuş gibiydi. 1 sene ağır depresyon geçirdim. İçtim, yerlerde anırarak ağladım. Sonra bir gün facebookta eski eşimin yeni karısıyla fotoğrafını gördüm. Dedim ben napıyorum. Adam kendine yeni bir sayfa açmış, ben dipsiz bir kuyuda debelenip duruyorum. Anka kuşunu bilir misin? Küllerinden yeniden doğar. Sonra öyle bir dört elle sarıldım ki hayata. Şimdi işim var. Beni seven bir kocam var. Ve hayatımda hep eksik olan bir parça vardı, “Huzur” Artık o var. Siz 32 yaşınıza kadar bakarmışsınız zaten. İnsan hayatında 3 sene çokta fazla bir şey değil. Önünüze bakın. Hakkınızda hayırlısını dilerim. 🙏🏻
Evet çok haklısınız
İşte ben evlilik meraklısı değildim bigün aşık olursam evlenirim diye bekledim oda imtihan oldu belkide bu zorluyor beni:(

Boşandıktan kaç yıl sonra evlendiniz yada sevebildiniz eşinizde mi evlenmiş daha önce?

Bu foruma yeni üye oldum, herkese iyi akşamlar.
Evliliğimin ilk 5 yılı peri masalı gibiydi, eşimin birden ultra zenginleşmesiyle her şey tersine döndü. Beni yok saymalar, beğenmemeler, ihanet, ne gelirse aklınıza. Seni çok iyi anlayabiliyorum. Bizim de davamız devam ediyor. Boşanmış olmaktan korktuğum için çok ağırdan alıyorum. Başta ailemden göreceğim tepkiyi göğüsleyemeyeceğimi hissediyorum. Aldatılmama rağmen kestirip atamıyorum. Ayrı yaşıyoruz ama bunu herkesten saklıyoruz. Uzatmaları oynuyoruz, şansımı zorluyorum. Yaşım 45 oldu. Aslında kesmeli ve atmalıyım. Belki yeni bir yol çizmeliyim. Ama yapamıyorum. Bu ülkede kadın olmak çok zor, çok acımasız bir sistem.

Boşandıktan kaç yıl sonra evlendiniz yada sevebildiniz eşinizde mi evlenmiş daha önce?
Boşandıktan 4 sene sonra 2. evliliğimi yaptım. Eşimin ilk evliliğiyim. İkimizinde çocuğu yok. İkimizinde ortak noktası sevgiye çok aç olmamız. Kalbini ferah tut. İyiler kaybetmez, kaybedilir. İlahi adalet er geç tecelli eder. Bu dünyada herkes hak ettiğini yaşıyor. En kötü günlerimde içimde hep o inanç vardı. Allah’ın herkes için bir planı vardı. Sabırlı olacaksın.

..

Boşanmamak eziklik. Ben de bu ezikliğin başını çekiyorum. Yok sayıldım, eşim evi terketti, defalarca aldatıldım, ama boşanmaya cesaret edemedim. 6 yıldır ayrı yaşıyoruz, eşim zaten gününü gün etmekle meşgul. Ortada kesinlikle bir aile yok. En sonunda dayanamayıp boşanma davasını da o açtı. Zaten sürünüyordum, iyice rezil rüsva oldum.

Boşandıktan 4 sene sonra 2. evliliğimi yaptım. Eşimin ilk evliliğiyim. İkimizinde çocuğu yok. İkimizinde ortak noktası sevgiye çok aç olmamız. Kalbini ferah tut. İyiler kaybetmez, kaybedilir. İlahi adalet er geç tecelli eder. Bu dünyada herkes hak ettiğini yaşıyor. En kötü günlerimde içimde hep o inanç vardı. Allah’ın herkes için bir planı vardı. Sabırlı olacaksın.
Yaaaaa rabbim dahada mutlu ets inş sizi
Yaş kaç tı acaba?

Back
X