• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma öncesi kararsızlık finansal şiddet

Çalışıyorum tabii ki ama onun kadar çok kazanmıyorum o daha çok çalışıp katkı sağlamamı istiyor daha ne kadar zorlayabilirim kendimi. Kendimi geliştirmek konusunda eşim egolu ne konuda geliştirmek istesen o öyle değil aslında böyle onu yanlış yapıyosun doğrusu böyle şeklinde biri. Her şeyin en iyisini her zaman kendisi bilir. Ha olurda benim dediğim yapılır ve işlee ters giderse senin yüzünden böyle oldu deyip sinirlenir. Kendini geliştirsinde geliştikçe insanlara yukardan bakmasın mesela. Çocuk konusuna gelince evlenmeden önce havada kaldı bu konu ben istiyorum dedim o 5 yıl sonra dedi. Tüp benedek denedik olmadı bidahada denemiyor. Ayrılık isteyen şuan eşim kendini yollara verip kendini bulmak istiyormuş.
Adam zaten bebek işine çok gönüllü değilmiş ki, siz neden illa onunla devam etmek istiyorsunuz? Boşanmak isteyen adamla zorla evli kalamazsınız ki, baştan yanlış yapılmış bir evlilik gibi. İkinizin beklentileri çok farklı.

Mesela eşiniz bi şey öğrendi size anlattı. Sizin tepkini şöyle mi “ okudugunuda yanlış anlamışsın o aslında öyle değil böyle” gibi mi? Ya da hevesle bilgi paylaşırken ben zaten biliyorum gibi mi, yani sizde okuyan birisiniz üstten ukala bir havanız mı var. Benim eşim öyle
Bu aslında eşinizle sizin aranızdaki samimiyetle alakalı bazen eşime bi Vıdeo gosterıyorum izledim ben bunu diyor mesela hemen bi ensesine şaklatıyorum benimle de izleyip güleceksin 🤣hıc izlememiş gibi oha oha diyip kahkaha falan atıyor yani .

Adam zaten bebek işine çok gönüllü değilmiş ki, siz neden illa onunla devam etmek istiyorsunuz? Boşanmak isteyen adamla zorla evli kalamazsınız ki, baştan yanlış yapılmış bir evlilik gibi. İkinizin beklentileri çok farklı.
Nedenini bilmiyorum çok emek verdiğim için mi sevdiğim için mi çok aşk acıları çektim bidaha üzülmemek için mi bilmiyorum. Benim sayemde abd vatandaşı oldu mesela ayrılır başkasıyla evlenir çocuk yaparsa çok üzülürüm bunun için mi gerçekten bilmiyorum. Ama ilişkide sürekli kontrol onun elinde böyle yapalım desem ve o yol çıkmaz sokaksa benim yüzümden. Dünyada ki bütün felaketler benim yüzümden. Ona göre.

Evet ben ne kadar empati duyuyorsam o okadar bencil bi şeyler ters gittiğinde “yeter aerık bıktım yaşamak istemiyorum “ diyen (arabanın tekeri patlasa mesela) hepsi de dönüp dolaşıp benim yüzümden oluyor. herkes çok cahil o üst seviye bilgili. Her böyle durumla karşılaştığımda boşanalım dedim

Mesela annem ameliyat olacak gelmiycek misin diyorum niye geliyim ameliyatı ben mi yapıcam diyor.

Hem ayrılmak istiyorum hem korkuyorum sonra pişman olurum diye doğru düzgün adamı bulamam ya hiç anne olamazsam diye.
Bu adamın baba olmak gibi bir planı, arzusu, amacı yok gibi yada sizinle yok.
Ayrıca bu adamdan çocuğunuz olsa, size iki katı yüklenir, bir de *beceriksiz, başarısız" anne yaftasi yersiniz.
Hayatınız boyunca bu adama maruz kalmak mi istiyorsunuz?

Bu adamın baba olmak gibi bir planı, arzusu, amacı yok gibi yada sizinle yok.
Ayrıca bu adamdan çocuğunuz olsa, size iki katı yüklenir, bir de *beceriksiz, başarısız" anne yaftasi yersiniz.
Hayatınız boyunca bu adama maruz kalmak mi istiyorsunuz?
Ay evet çocuk istediğimde annelik eğitimi aldın mı kitaplarını okudun mu demişti. Maruz kalmak istemiyorum. Ama cocugumda olsun istiyorum. Yaşım geçiyor. Sonra ayrılırsak ayrılalım ama anne olmak istiyorum.

Nedenini bilmiyorum çok emek verdiğim için mi sevdiğim için mi çok aşk acıları çektim bidaha üzülmemek için mi bilmiyorum. Benim sayemde abd vatandaşı oldu mesela ayrılır başkasıyla evlenir çocuk yaparsa çok üzülürüm bunun için mi gerçekten bilmiyorum. Ama ilişkide sürekli kontrol onun elinde böyle yapalım desem ve o yol çıkmaz sokaksa benim yüzümden. Dünyada ki bütün felaketler benim yüzümden. Ona göre.
Bu adam sizi çok fena sindirmiş, gerçekten çocuk istiyorsanız yol verin gitsin. Mutlu değilsiniz ki, yanınızda dursa ne olur? Zaman kaybı sadece.

çıkmaz sokakları arșınlamaktan yorulmadınız mı. gerçekten çok zor kolaylıklar dilerim. lütfen sizi bu kadar manipüle etmesine artık tamah etmeyin.
kendince bu hayattan bir kaçıș yolu bulmuș "her şeyde sizi suçlamak."
hayat yeteri kadar zor ve bizim yașlarımızda insan oturmuș ve huzurlu sağlıklı insani ilișkiler ister.
lütfen kendinizi çaresiz hissetmeyin. nihayi amacı sizi çıldırtıp "ama boșanmayı o istedi" demek zaten. ve bunda da bașarılı oluyor.
bunu bilinçli mi yapıyor yoksa bir yönelim mi bilemeyiz.
madem ki konu buralara kadar geldi. olası bir boșanma durumunda da ümitsizliğe kapılıp "iyi adam nerden bulunur" tasasına düșmeyin.
hayat nefes aldığımız sürece devam. ediyor. ve görmek isteyene mucizlerle dolu. olmayanı oldurmak nafile bir çaba.
keșke böyle olmasaymıș ama oldu. bundan sonra da böyle olacak diye bir kaide yok.
size en çok mutlu olacağınız yolu seçmekte kolaylıklar diliyorum.

Bu adam sizi çok fena sindirmiş, gerçekten çocuk istiyorsanız yol verin gitsin. Mutlu değilsiniz ki, yanınızda dursa ne olur? Zaman kaybı sadece.
Bazen çocuk gibi oluyor cocuk gibi konusuyor üzdüğünde falan tatlı sözlerle gönlümü alıyor ama bazen içinden canavar çıkıyor. İki farklı insan gibi. Sindirdi korkuyorum doğru. Şimdi ayrı takılmak istedi bakalım nerde kopacak. İnşallah çok üzülmem ayrılınca.

Bazen çocuk gibi oluyor cocuk gibi konusuyor üzdüğünde falan tatlı sözlerle gönlümü alıyor ama bazen içinden canavar çıkıyor. İki farklı insan gibi. Sindirdi korkuyorum doğru. Şimdi ayrı takılmak istedi bakalım nerde kopacak. İnşallah çok üzülmem ayrılınca.
Bazı insanların gidişi bizim hayrımıza oluyor ama biz anlamıyoruz, bu dengesiz adamı hayatınızda tutarak ömrünüzden yiyiyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah 🙏

Ay evet çocuk istediğimde annelik eğitimi aldın mı kitaplarını okudun mu demişti. Maruz kalmak istemiyorum. Ama cocugumda olsun istiyorum. Yaşım geçiyor. Sonra ayrılırsak ayrılalım ama anne olmak istiyorum.
Çocuklar anne babalarını seçemez ama siz çocuğunuzun babasını seçebilirsiniz. Çocuğum olsun sonra ayrılırsak ayrılırız nasıl bir düşünce ya aşırı bencilsiniz kusura bakmayın. Böyle sorumsuz bir babası olacak bu çocuk hayatı boyunca babasından nefret edecek iyi bir aile ortamı olmayacak başka çocukların babasıyla olan ilişkisini görüp imrenecek. Sadece doğurmakla anne olunmuyor bencillik yapmayı bırakın

Çocuklar anne babalarını seçemez ama siz çocuğunuzun babasını seçebilirsiniz. Çocuğum olsun sonra ayrılırsak ayrılırız nasıl bir düşünce ya aşırı bencilsiniz kusura bakmayın. Böyle sorumsuz bir babası olacak bu çocuk hayatı boyunca babasından nefret edecek iyi bir aile ortamı olmayacak başka çocukların babasıyla olan ilişkisini görüp imrenecek. Sadece doğurmakla anne olunmuyor bencillik yapmayı bırakın
Ne yapayım mesela kocamdan cocuk yapmayım gidip başkasıyla mı beraber olayım yada sperm bankasından spermi alıyım. Ben anne olmak istiyorum ve evet her ayrılan çift gibi gerekirse ayrılırımda diyorum. Kimse bilemiyor cocuk olduktan sonra bir sürü boşanmalarda oluyor. Şansıma böyle bi adama denk geldim. Bencillikse bu evet bencillik.

hmm arkadaș sayenizde amerika vatandașı olmuș. buraya büyük bir soru ișareti bırakıyorum.
ve ayrıca bazen eșler yol ayrımına gelebilir. yollara çıkıp kendini bulmak istiyorsa koskoca adama bir șey denemez.
bu onun yolu, siz ise çocuk istiyorsunuz. bu da sizin yolunuz. bu durumda kișiler birbirine saygı duyup kendi yollarına devam etmeliler. zoraki yürütülürse orada kaos çıkar ve baskın olan karakter diğerini bașka bașka konularda yıpratır.

hmm arkadaș sayenizde amerika vatandașı olmuș. buraya büyük bir soru ișareti bırakıyorum.
ve ayrıca bazen eșler yol ayrımına gelebilir. yollara çıkıp kendini bulmak istiyorsa koskoca adama bir șey denemez.
bu onun yolu, siz ise çocuk istiyorsunuz. bu da sizin yolunuz. bu durumda kișiler birbirine saygı duyup kendi yollarına devam etmeliler. zoraki yürütülürse orada kaos çıkar ve baskın olan karakter diğerini bașka bașka konularda yıpratır.
Evet artık bana ihtiyacı kalmadı yıprandım çok fazla. Etrafımda arkadaşım bile kalmadı kimseyi sevmediği için.

Yanlış anlamayın ama sayemde abd vatandaşı oldu demişsiniz , nasıl tanıştınız nasıl evlendiniz?
Baştan beri amacı bu olabilir mi acaba?
Abd de tanıştık. Karısı onu aldatmış gitmişti. İltica statüsündeydi. Hem üzüldüm hem de benim boşluğuma geldi uzun süredir hayatımda kimse yoktu. Hatta ben dedim evlenelim vatandaş ol diye. Her şey 6 ay içinde oldu.

Back