• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma öncesi kararsızlık finansal şiddet

gulce34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
920
313
103
Herkese merhaba 5 yıldır evliyiz 43 yaşındayım. Eşim sürekli finansal şiddet uyguluyor senin yüzünden bu kadar borç oldu daha çok çalışsaydım çalış dedim çalışmadın vs diye. Cocuk denedik tüp bebek olmadı aerık denemekte istemiyor zaten baştan beri hiç istemiyordu. Kavgalarımızda zoruma gittikçe ben hep ayrılalım dedim sinirle. Şimdi boşanmayı söylüyor artık bana güveni kalmamış inancı umudu kalmamış. Beni çok seviyormış ama benimlede olmuyormuş. Kendisi sürekli kendini geliştirmeye yönelik biri ben ona göre tembelim rahatım. Şimdi tek takılıp kendini bulmak istiyormuş. Merhametli falan sanıyordum ama aerık cok acımasız ve bencilce davranıyor. Hem ayrılmak istiyorum hem korkuyorum sonra pişman olurum diye doğru düzgün adamı bulamam ya hiç anne olamazsam diye. Ne yapıcam bilmiyorum psikologlar cok pahalı

Herkese merhaba 5 yıldır evliyiz 43 yaşındayım. Eşim sürekli finansal şiddet uyguluyor senin yüzünden bu kadar borç oldu daha çok çalışsaydım çalış dedim çalışmadın vs diye. Cocuk denedik tüp bebek olmadı aerık denemekte istemiyor zaten baştan beri hiç istemiyordu. Kavgalarımızda zoruma gittikçe ben hep ayrılalım dedim sinirle. Şimdi boşanmayı söylüyor artık bana güveni kalmamış inancı umudu kalmamış. Beni çok seviyormış ama benimlede olmuyormuş. Kendisi sürekli kendini geliştirmeye yönelik biri ben ona göre tembelim rahatım. Şimdi tek takılıp kendini bulmak istiyormuş. Merhametli falan sanıyordum ama aerık cok acımasız ve bencilce davranıyor. Hem ayrılmak istiyorum hem korkuyorum sonra pişman olurum diye doğru düzgün adamı bulamam ya hiç anne olamazsam diye. Ne yapıcam bilmiyorum psikologlar cok pahalı
Çalışıyor Musunuz?

Adam zaten çocuk istemiyor ki. Yani evli kalsanız da anne olamayabilirsiniz. Kendisi çocuk istemediğini size evlenmeden önce söylediyse saygı duymak lazım. Tek tarafın isteğiyle olacak iş değil çünkü çocuk. Zaten çocuk olduktan sonra bu finansal şiddetin dozu da artacak muhtemelen

Adam çalışkan, kendini geliştiren biriymiş haliyle sizin gibi sürekli evde oturan, kendisine bir katkı sağlamayan biriyle olmak istemiyor olabilir mi? Çalışmayabilirsiniz ama hobiniz de mi yok? Adamın gözünde boş bir insan olarak gözükmekten ziyade kendiniz içinde bir şeyler yapsaydınız keşke. Bu yüzden bile ayrılmak istiyor olabilir ortak paylaşımınız yok ise.

Eşiniz sizin kadar çocuk istemiyorsa sizin bu kadar zorlamanız onu rahatsız etmiş olabilir. Yazdıklarınıza göre sizin gündeminiz çocuk, eşinizin ki ise kendini geliştirmek, farklı şeyler deneyimlemek. Hayattan beklentileriniz farklı.

Daha geç olmadan boşanmayı kabul edin derim kafaya koyduysa 46 da boşar geç kalmayın ortak birşey kalmamış saygısı bitmiş görünen o çocuk için ugrasasacagini hiç sanmam

Kendini geliştirmek kısmına takıldım bizde de var çünkü kısmen ben sürekli yeni duyduğum terimleri araştırırım eşim de sanki bütün bilgilere sahip gibi hiç bir şey araştırmaz çok sinir bozucu bu konuda eşinize destek olabilirsiniz

Çalışıyorum tabii ki ama onun kadar çok kazanmıyorum o daha çok çalışıp katkı sağlamamı istiyor daha ne kadar zorlayabilirim kendimi. Kendimi geliştirmek konusunda eşim egolu ne konuda geliştirmek istesen o öyle değil aslında böyle onu yanlış yapıyosun doğrusu böyle şeklinde biri. Her şeyin en iyisini her zaman kendisi bilir. Ha olurda benim dediğim yapılır ve işlee ters giderse senin yüzünden böyle oldu deyip sinirlenir. Kendini geliştirsinde geliştikçe insanlara yukardan bakmasın mesela. Çocuk konusuna gelince evlenmeden önce havada kaldı bu konu ben istiyorum dedim o 5 yıl sonra dedi. Tüp benedek denedik olmadı bidahada denemiyor. Ayrılık isteyen şuan eşim kendini yollara verip kendini bulmak istiyormuş.

Yazdıgınız yazıdan izlenimim sizin adamı cocuk yapma projesi olarak görmeniz. Üstüne bide bosanmak istemiyorum seviyorum diyeceginize bidaha baskasını bulamam diyorsunuz. Üstüne yan gelip yatıyorsunuz.Allah allah acaba bu adam neden bosanmak istiyor
😃 yanlış anlatmışım demek ki. İşte eşimede kendimi doğru ifade edemediğim için hep haklı o çıkıyor. Ağzı laf yapıyor hep o mağdur ben acımasız oluyorum. Mesela annem ameliyat olacak gelmiycek misin diyorum niye geliyim ameliyatı ben mi yapıcam diyor. Kendini çok geliştiren insan modeli bu. Ben de her bencilliğinde ayrılalım deyip kavga ediyorum.

😃 yanlış anlatmışım demek ki. İşte eşimede kendimi doğru ifade edemediğim için hep haklı o çıkıyor. Ağzı laf yapıyor hep o mağdur ben acımasız oluyorum. Mesela annem ameliyat olacak gelmiycek misin diyorum niye geliyim ameliyatı ben mi yapıcam diyor. Kendini çok geliştiren insan modeli bu. Ben de her bencilliğinde ayrılalım deyip kavga ediyorum.
Haklısın baya bencilmis. Gelmemek ne demek saygısız bencil

Bosancam deyip bu fikri kafasına siz sokmussunuz
Evet ben ne kadar empati duyuyorsam o okadar bencil bi şeyler ters gittiğinde “yeter aerık bıktım yaşamak istemiyorum “ diyen (arabanın tekeri patlasa mesela) hepsi de dönüp dolaşıp benim yüzümden oluyor. herkes çok cahil o üst seviye bilgili. Her böyle durumla karşılaştığımda boşanalım dedim.

Kendini geliştirmek kısmına takıldım bizde de var çünkü kısmen ben sürekli yeni duyduğum terimleri araştırırım eşim de sanki bütün bilgilere sahip gibi hiç bir şey araştırmaz çok sinir bozucu bu konuda eşinize destek olabilirsiniz
Mesela eşiniz bi şey öğrendi size anlattı. Sizin tepkini şöyle mi “ okudugunuda yanlış anlamışsın o aslında öyle değil böyle” gibi mi? Ya da hevesle bilgi paylaşırken ben zaten biliyorum gibi mi, yani sizde okuyan birisiniz üstten ukala bir havanız mı var. Benim eşim öyle

Eşinizde çok doğru düzgün biri değilmiş şu anlattığınıza göre

Adam çalışkan, kendini geliştiren biriymiş haliyle sizin gibi sürekli evde oturan, kendisine bir katkı sağlamayan biriyle olmak istemiyor olabilir mi? Çalışmayabilirsiniz ama hobiniz de mi yok? Adamın gözünde boş bir insan olarak gözükmekten ziyade kendiniz içinde bir şeyler yapsaydınız keşke. Bu yüzden bile ayrılmak istiyor olabilir ortak paylaşımınız yok ise.
Bi şeyler yapar olursak boş şeyler internette hepsi var okumaya ne gerek var dedi ikinci Üniv okumak istediğimde.

Back