• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma! Lütfen yardım.

Duruudd

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2020
21
4
1
27
Merhabalar. Öyle bir çıkmazdayım ki ne yapacağımı bilmiyorum. Eşimle 4 yıl önce severek evlendim. Bu evlilikten 1 tane kızım var 1.5 yaşında. Daha önce ilk evlendiğimde ve hamile iken ailevi sebepler yüzünden ayrıldık fakat resmi olarak boşanmadık. Her seferinde yalvardı yakardı geri döndüm. Hamile iken ısrar ettiğinde barıştık 5 gün sonra kızımı doğurdum erken doğumla. Ev telaşı yerleştirme stres derken. Kızım doğduktan sonra malum uykusuzluk lohusalık derken aramız açıldı kavga etmeye başladık. Eşim özel sektörde çalışıyor ve kendi işini yapıyor. Kışın ne yapacağız deyince adam birden değişti.. Küçük bebek var tabiki sorcam kışın ne yapacağız diye. Tutturdu annemlerin alt katında oturucaz diye. Kv ile görüşmüyorum doğuma dahi gelmediler. 2 yıldır yüzlerini bile görmemiştim. Daha sonra annemin hayatındaki insan sebebiyle kavga ettik ve annemle görüşmem istemedi. Bi çok sebepten çocuğunu emzirirken üstümw yürüdü. O evden çıktıktan sonra bende topladım valizimi geldim annemin evine. Bende boşanmış anne babanın çocuğuyum. Hele ki bir kI çocuk olarak babasız büyümek ne demek çok iyi bilirim. Fakat hepte şunu söylerim anneme. Eğer ayrılmasaydın ben şuanki ben olmazdım, ezik biri olurdum diye. Daha önce eşim barışmak için defalarca hamlelerde bulundu. Değişmediğini düşünerek kabul etmedim. Şimdi eşim bazen çocuğu görmeye geliyor ve inanılmaz bir değişim var. Hatta konuştu benimle eskisi gibi değilim seni çok dengesiz seviyordum artık dengeli seviyorum ama bu bişeyi değiştiremiyo vs diye. Eğer geri dönersem annem beni silecek bunu açık açık söyledi. Bi yanda çocuğum var. Annemün evindeyüm ama annem yanımda değil. O eşiyle diğer evinde. Bi çok sorumluluğu tek başıma yüklenmek çok ağır geliyor. Bazen birinin varlığına ihtiyaç duyuyorum. Dışarıda ele eleçocujlarını tutmuş aileler görünce üzülüyorum tek yaptığım şey çocuğumu alıp anneme gitmek. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Ben ne yapacağım nolur yardım edin

Yaşınız çok genç fakat boşanmak sizin için dr evladınız için de daha hayırlı olacaktır siz güçlü bir kadınsınız lütfen dik durun ve çocuğunuzu böyle huzursuz bir evde büyütmeyin

Keşke gerçekten değiştiğinin garantisini alabileceğiniz bir yol olsa. O zaman tekrar denerdiniz. Anne bir şekilde ikna edilir mutlu olduğunuzu görünce tavır yapmaz size zamanla yumuşar ama işte eşiniz değişti mi? 6 ay çok iyi olsa sonradan eski haline dönmeyeceği ne malum? Eski günleri hatırlayınca kalbiniz daralıyorsa bir artı eksi değerlendirmesi yapın. Şimdi annenizin evinde daha huzurluysanız göze alıp ayrılın ve yolunuza bakın derim.

Keşke gerçekten değiştiğinin garantisini alabileceğiniz bir yol olsa. O zaman tekrar denerdiniz. Anne bir şekilde ikna edilir mutlu olduğunuzu görünce tavır yapmaz size zamanla yumuşar ama işte eşiniz değişti mi? 6 ay çok iyi olsa sonradan eski haline dönmeyeceği ne malum? Eski günleri hatırlayınca kalbiniz daralıyorsa bir artı eksi değerlendirmesi yapın. Şimdi annenizin evinde daha huzurluysanız göze alıp ayrılın ve yolunuza bakın derim.
Burda rahatım evet ama şuan çalışma imkanım yok. Evin ihtiyaçları genel olarak annemin üzerinde. Tek basına cocuk büyütmek cok zormuş. Bir de bizim ilişkimizde aileler hiç yapıcı olmadı. Annem bile demedi Bi kez bile yapma diye

Burda rahatım evet ama şuan çalışma imkanım yok. Evin ihtiyaçları genel olarak annemin üzerinde. Tek basına cocuk büyütmek cok zormuş. Bir de bizim ilişkimizde aileler hiç yapıcı olmadı. Annem bile demedi Bi kez bile yapma diye
Ailelerden bir şey beklemeyin evlenen sizsiniz problemleri yaşayan da sizsiniz, aileler işin içine girince çok daha kötü olabiliyor. Sırf maddiyat ve yetiştirmede yalnız hissettiğiniz için o cenderenin içine tekrar girmeyi o adamla olmayı göze alabiliyor musunuz?

anladim eşinize tekrar güvenebilecek misiniz yüreğimiz aklınız nediyor
Yani bana şuan eşim değişmiş gibi geliyor ama bunun şuanlık böyle olmasından korkuyorum açıkcası. Ama ben ne yaparsam yapıyım Bi tarafım eksik kalacak. Daha önce annemle zorlandığımı yanımda birine ihtiyacı duyduğumu konuştum ama çok sert tepkiler verdi. Annem fazla gaddar biri

Sizde mi böyle bir sürece girdiniz nasıl bir yol izlrdiniz
Evet . Surekli anaci babaci anlasmadigim bir esim var cocukla ilgilenmez benm sordugum soruya dahi cevap vermez dava actm .yalvar yakar bidaha olmayacaklarla beni ikna etti ilk bikac ay iyiydik sonra gene basladi simdi bosaniyorum . Sizin sorumluluk alma bana zor geliyordu ama oyle bir biktim ki o adamin yaninda olacagima her sorumlulugu kendim alirim daha iyi

Ailelerden bir şey beklemeyin evlenen sizsiniz problemleri yaşayan da sizsiniz, aileler işin içine girince çok daha kötü olabiliyor. Sırf maddiyat ve yetiştirmede yalnız hissettiğiniz için o cenderenin içine tekrar girmeyi o adamla olmayı göze alabiliyor musunuz?
Sadece maddi anlamda değil manevi anlamda yetişmekten bahsettim ben kendi adıma. Çok aktif bir çocuğum var. İnanın gece 9 buçuk olunca pilim tamamen bitmiş oluyor. Aman çocuk mu ağladı ağlayacak mı diye duşa bile giremiyorum. Erkek kardeşimde benimle birlikte yaşıyor. Bi kaç kez git bu evden diye lafta söyledi. Eşim para getirdi Bi akşam kızım için kızım uyuyodu Bi gördü uyurken gitti hemen. Kardeşim anneme söylemiş annem delirdi gece eve girdi diye

Evet . Surekli anaci babaci anlasmadigim bir esim var cocukla ilgilenmez benm sordugum soruya dahi cevap vermez dava actm .yalvar yakar bidaha olmayacaklarla beni ikna etti ilk bikac ay iyiydik sonra gene basladi simdi bosaniyorum . Sizin sorumluluk alma bana zor geliyordu ama oyle bir biktim ki o adamin yaninda olacagima her sorumlulugu kendim alirim daha iyi
Ne güzel hatanızı anlayabilmişsiniz.benim eşimle aileler dışında problemim olmadı hiç. Daha doğrusu fırsat kalmadı biz ikimiz Bi anlaşmazlık yüzünden tartışalım.

Sadece maddi anlamda değil manevi anlamda yetişmekten bahsettim ben kendi adıma. Çok aktif bir çocuğum var. İnanın gece 9 buçuk olunca pilim tamamen bitmiş oluyor. Aman çocuk mu ağladı ağlayacak mı diye duşa bile giremiyorum. Erkek kardeşimde benimle birlikte yaşıyor. Bi kaç kez git bu evden diye lafta söyledi. Eşim para getirdi Bi akşam kızım için kızım uyuyodu Bi gördü uyurken gitti hemen. Kardeşim anneme söylemiş annem delirdi gece eve girdi diye
Erkek kardeşinizin sizinle birlikte yaşaması sıkıntı. Ne hakla öyle söyleyebiliyor onun annesinin eviyse sizin de aynı şekilde. Destek olacağına köstek oluyor abi olarak. Bilemiyorum eğer eşiniz çok ısrarcıysa eskisi gibi olmayacak nolur gel deneyelim seni seviyorum vs diyorsa bir kere mantık çerçevesinde ölçüp tartmalı şekilde görüşebilirsiniz belki.

Ama çocukla ilgilenmez diyorsunuz. Yine yalnız yetiştireceksiniz o çocuğu sadece gece evde 2 değil 3 kişi yatacaksınız. Ve o çocuk o sevgisizliği ilgisizliği hissedecek. Çok iyi bi baba olsa size çok yardımcı olsa tamam sırf babalığı için bile tekrar düşünülebilir ama adam ilgisizmiş zaten.

Erkek kardeşinizin sizinle birlikte yaşaması sıkıntı. Ne hakla öyle söyleyebiliyor onun annesinin eviyse sizin de aynı şekilde. Destek olacağına köstek oluyor abi olarak. Bilemiyorum eğer eşiniz çok ısrarcıysa eskisi gibi olmayacak nolur gel deneyelim seni seviyorum vs diyorsa bir kere mantık çerçevesinde ölçüp tartmalı şekilde görüşebilirsiniz belki.
Peki sizce ben bunu tekrar dile getirsem annemin tepkisi ne olur

Back
X