Bosanma kararini nasil aldiniz?

TiredWoman

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
12
5
38
Merhaba hanimlar
Sorum bosanmis kisilere, veya bu bosanma mevzusunda karar alan kisiye tanik olanlara.
Evet bu karari nasil aldiniz?
6,5 senelik evliyim. Evlendim evleneli aklimda hep bosanmak var, ve ne yazikki evliligin orasini burasini düzeltmeye calisa calisa 6,5 yilim gitti ve ben hala bosanmak istiyorum. Gecen yil esimle ayrildik, yalvar yakar etti, sözler verdi, döndüm ama simdi fiziksel siddette isin icine girmeye basladi (kol sIkmalar, bogaz sIkmalar). Inandigim icin on barisir barismaz cocuk yaptim birde. 6 aylik kizim var. Keske cocugu bu cendereye tanik etmeseydim evet keskelerim cok fazla.
Neyse benim asIl sorunum basil kurtulurum? Bosanma kararini alamiyorum bir turlu daha dogrusu icraata geciremiyorum. Esimi hayatimda asla istemiyorum ama kopamiyorumda, niye onuda bilmiyorum. Gecen sene ayrildik aylarca agladim, baristik pismanim, ama simdide tamam denedim olmadi diyip gidemiyorum. O asla bosanmak istemiyor. Bu karari alanlar nasil aldiniz? Bir anda mi oldu? Cok gel gitleriniz oldumu yoksa bisanacagim dediginiz an icraata doktunuz mu?

Guzel bir soru olmus onemli olan gercekten durumun farkinda olup karari uygulayabilmek bende 3 yildir alıyorum bu karari ama sonra pisman olurum korkusu ile kararimdan vazgecirmesine izin veriyorum dogrumu yanlismi yapiyoruz inan bilmiyorum sizin kac cocuk var?? Gercekten onla mutsuz oldugunuzumu dusunuyorsunuz yoksa bazi sorunlariniz var zamanla duzelir diye umuyormusunuz ??

Asla boşanmak istemiyorken mi dövüyor?
Boşanmaya karar verirseniz koruma talep edin.

Aynen öyle. Fiziksel siddeti hic yoktu, hep psikolojik siddetti, o dahada beter tabi. Gecen yil ayrildik, sonra baristik ve baristiktan sonra basladi bu kol sIkmalar, bogaza yapismalar. Yaptiktan sonra izler kaldi bir sure kizariklik oldu fotograf cektim elimde kanit olsun diye. Ama icraata dökemiyorum

Ortada şiddet varsa boşanma kararı almak diye bir şey yok benim gözümde.
İnsanın doğasında var olan kendini koruma içgüdüsü ile o caniden olabildiğince uzaklaşmak, hayatından defetmek onun adı.
Eğer bunu başaramıyorsanız, mazoşist bir eğilim ya da stokholm sendromu söz konusudur.

Bensiz yapamaz istediğimi yapiyim kafasına girmiş adam sanırım devamı gelir resti çekmezsennn

Peki bu 5 dakikalik karari vermeden önce hic daha önceleri ayrilmayi dusunupte yapamadiginiz oldu mu? Yoksa hic bosanmayi dusunemezken bir anda nasil bu karari aldiniz buyuk bir olydan sonra mi? ben yillardir dusunup icraata koyamadim.

Bekara bosamak kolay ama bazen bekar akliyla hareket etmek gerek. Evliliginden hayir gelmeyecegi ortada o zaman uzatmak niye.

+1
Aklımdan geçenler tam olarak bunlardı

Bir tane cocugum var ve evlendikten 6 sene sonra cocuk yaptim. Kendisine guvenmedigim icin. Yok hayir artik zamanla duzelmedigini gordum ben evlendim evleneli duzelir diye bekledim, cabaladim, o da cabaladi ama olmuyor. Cok huysuz esim. Ve cevremdeki herkes farkinda kendi ailesi dahil. Duzelmez bizim evliligimiz. Ya boyle gidecek ya bitecek. Sizin korkulariniz neler?

Bekara bosamak kolay ama bazen bekar akliyla hareket etmek gerek. Evliliginden hayir gelmeyecegi ortada o zaman uzatmak niye.
Iste bunun cevabini bilmiyorum. Goruyorum bu evlilik duzelmez artik. Psikolojik siddetteb fiziksele dogru gittik. Uzatmak niye peki? Aslinda bu konuyu acarken aklimda baskalarinin yasadiklarindan ders cikarmak ve tecrubeleri dinleyerek ona gore biraz kendi basima dusunmek vardi. Beni bu hale sokan ne onu anlamaya calisiyorum biraz. Neden gidemiyorum. Evlilik degil bu anlatam belki bir cok kadin suratima tukurur senin derdin neydide cektin bunlari derler. Diyende oldu olamdi degil.

Konuyu biraz daha acsaniz belki daha çok yardimimiz dokunacak. Çok huysuz demissiniz ? Mesela şiddete kadar varan bir kavganizdan bahsedermisiniz ?

Boşanma seven insan için gerçekten zor ve sancılı bir sürec. Ama size şiddet uygulayan bi insanla daha ne kadar yasayabilirsiniz ki ? Kangren olmuş iliskiniz artık sizcede kesilmesi gerekmez mi ?

Bilinmeyen bir gelecek seni korkutuyor olabilir ama en kötü gelecek senin şu an çektiklerinden daha iyidir. Benim de almam gereken bir karar var . Evlilik değil bambaşka ... Ben de korkuyorum. Dünyan tersine dönerse üzülme. Nerden biliyorsun altının üstünden iyi olmayacağını. En azından çocuğun için denemelisin.

Size evliliğiniz boyunca uygulanan psikolojik şiddetten kaynaklı olabilir mi kopamayışınız?
Sürekli becereksiz, kendi başınıza bir şey ifade etmediğiniz, ona bağımlı olduğunuz , egemen güçün kendisi olduğu ve buna benzer şeylerle tehdit edilmişseniz, size yıllarca bu tür cümleler empoze edilmişse, bir süre sonra gerçekten böyle olduğuna inanırsınız.
İlk mesajımda bahsettiğim stockholm sendromu böyle bir şey.
Öncelikle yardım almanız gerek çünkü ortada fiziksel şiddet varken kopamamak başlı başına çok ciddi bir sorun.

Dun ki olaydan bahsedeyim. Cocugumla birlikte annemdeydim. Kendisine gidecegimi soylemistim. Kizim huysuzlasinca aldik disari cikardik annemle beraber yurus yaptik. Esim 4 kez aramis beni, telefonun sesi kisikti, cocuk uyurken telefon caldiginda uyanmasin diye genelde sessizdedir. Duymadim haliyle, birde yuruyuste olunca telefonada bakmadim. Mesaj atmis eve gel cocugu ozledim diye. Aradim hemen dedim duymadim kusura bakma, annenle yurusteyiz cocukta uyudu bebek arabasinda uyansin gelirim dedim simdi bebek arabasindan alip arabaya koyarsak uyanir yazil dedim. Hayir gel diye israr etti, telefonu sak dedi kapatti ben birsey demeden. Konusmamizdan bir saat sonra evdeydim, markete ugradim yolda. Esim yine aradi nerdesin diye, geliyorum markete ugradim dedim. Telefonu yuzume kapatti yine. Evin onune geldigimde aradim ki insin posetlere yardim etsin dedim. Acmadi. Asagidan kapinin ziline bastim belki teli duymamistir diye. Acmadi. Bu arada yan apartmandaki ciftler geldi hemen yanima yardim edelim dedi adam. Esim gelecek sagolun dedim. 5 dk bekledim zile bastim belki iner dedim, inmedi asagi. Komsu bana acidi sanirim yine geldiler yanima ya biz yardim ederiz diyerek adam 5 poseti aldi yukari tasidi. Bende cocugu aldim. Kapidan iceri girdim esim ayakta pencere kenarinda bekliyor. Sen basil insansin ya dedim niye cevap vermiyorsun. Ama duymadim kiiiiiii yapti. Ben gunduz telefonu duymadim ya kendince benden intikam aldi. Komsu adam tasidi dedim posetleri yukari, sen marketten gelecegimi bildigin halde inmedin, belimde fitil var, sag elim tutmuyor, ustelik birde cocuk var dedim, bunlari bilerek inmedin komsu bile senden daha adam dedim. Kosarak geldi bogazimi sIkti sen adamligima nasil laf edersin diye. Olay bu. Benim hatam ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…