- 5 Haziran 2017
- 12
- 5
- 38
-
- Konu Sahibi TiredWoman
Asla boşanmak istemiyorken mi dövüyor?
Boşanmaya karar verirseniz koruma talep edin.
Hersey orda baslayip bitiyor degil mi. Iste o kafasa bitirebilsem. Cok yorgunum.Kafanda bitir vur kapıyı çık gerisi geliyor am önce kafada bitir
Aynen öyle. Fiziksel siddeti hic yoktu, hep psikolojik siddetti, o dahada beter tabi. Gecen yil ayrildik, sonra baristik ve baristiktan sonra basladi bu kol sIkmalar, bogaza yapismalar. Yaptiktan sonra izler kaldi bir sure kizariklik oldu fotograf cektim elimde kanit olsun diye. Ama icraata dökemiyorum
5 dk içinde karar verdim 30.dkda nakliye kapıdaydı 1 saat içinde ailemin yanındaydım 1 gram göz yaşı dökmedim 3 sene geçti en doğru kararı vermişim kendimi bida tebrik ediyorum :)))) en kötü karar kararsızlıktan iyidir
Ve kızım 9 aylıktı
Ortada şiddet varsa boşanma kararı almak diye bir şey yok benim gözümde.
İnsanın doğasında var olan kendini koruma içgüdüsü ile o caniden olabildiğince uzaklaşmak, hayatından defetmek onun adı.
Eğer bunu başaramıyorsanız, mazoşist bir eğilim ya da stokholm sendromu söz konusudur.
Bir tane cocugum var ve evlendikten 6 sene sonra cocuk yaptim. Kendisine guvenmedigim icin. Yok hayir artik zamanla duzelmedigini gordum ben evlendim evleneli duzelir diye bekledim, cabaladim, o da cabaladi ama olmuyor. Cok huysuz esim. Ve cevremdeki herkes farkinda kendi ailesi dahil. Duzelmez bizim evliligimiz. Ya boyle gidecek ya bitecek. Sizin korkulariniz neler?Guzel bir soru olmus onemli olan gercekten durumun farkinda olup karari uygulayabilmek bende 3 yildir alıyorum bu karari ama sonra pisman olurum korkusu ile kararimdan vazgecirmesine izin veriyorum dogrumu yanlismi yapiyoruz inan bilmiyorum sizin kac cocuk var?? Gercekten onla mutsuz oldugunuzumu dusunuyorsunuz yoksa bazi sorunlariniz var zamanla duzelir diye umuyormusunuz ??
Iste bunun cevabini bilmiyorum. Goruyorum bu evlilik duzelmez artik. Psikolojik siddetteb fiziksele dogru gittik. Uzatmak niye peki? Aslinda bu konuyu acarken aklimda baskalarinin yasadiklarindan ders cikarmak ve tecrubeleri dinleyerek ona gore biraz kendi basima dusunmek vardi. Beni bu hale sokan ne onu anlamaya calisiyorum biraz. Neden gidemiyorum. Evlilik degil bu anlatam belki bir cok kadin suratima tukurur senin derdin neydide cektin bunlari derler. Diyende oldu olamdi degil.Bekara bosamak kolay ama bazen bekar akliyla hareket etmek gerek. Evliliginden hayir gelmeyecegi ortada o zaman uzatmak niye.
Bilinmeyen bir gelecek seni korkutuyor olabilir ama en kötü gelecek senin şu an çektiklerinden daha iyidir. Benim de almam gereken bir karar var . Evlilik değil bambaşka ... Ben de korkuyorum. Dünyan tersine dönerse üzülme. Nerden biliyorsun altının üstünden iyi olmayacağını. En azından çocuğun için denemelisin.Iste bunun cevabini bilmiyorum. Goruyorum bu evlilik duzelmez artik. Psikolojik siddetteb fiziksele dogru gittik. Uzatmak niye peki? Aslinda bu konuyu acarken aklimda baskalarinin yasadiklarindan ders cikarmak ve tecrubeleri dinleyerek ona gore biraz kendi basima dusunmek vardi. Beni bu hale sokan ne onu anlamaya calisiyorum biraz. Neden gidemiyorum. Evlilik degil bu anlatam belki bir cok kadin suratima tukurur senin derdin neydide cektin bunlari derler. Diyende oldu olamdi degil.
Size evliliğiniz boyunca uygulanan psikolojik şiddetten kaynaklı olabilir mi kopamayışınız?Iste bunun cevabini bilmiyorum. Goruyorum bu evlilik duzelmez artik. Psikolojik siddetteb fiziksele dogru gittik. Uzatmak niye peki? Aslinda bu konuyu acarken aklimda baskalarinin yasadiklarindan ders cikarmak ve tecrubeleri dinleyerek ona gore biraz kendi basima dusunmek vardi. Beni bu hale sokan ne onu anlamaya calisiyorum biraz. Neden gidemiyorum. Evlilik degil bu anlatam belki bir cok kadin suratima tukurur senin derdin neydide cektin bunlari derler. Diyende oldu olamdi degil.
Peki bu 5 dakikalik karari vermeden önce hic daha önceleri ayrilmayi dusunupte yapamadiginiz oldu mu? Yoksa hic bosanmayi dusunemezken bir anda nasil bu karari aldiniz buyuk bir olydan sonra mi? ben yillardir dusunup icraata koyamadim.
Konuyu biraz daha acsaniz belki daha çok yardimimiz dokunacak. Çok huysuz demissiniz ? Mesela şiddete kadar varan bir kavganizdan bahsedermisiniz ?
Boşanma seven insan için gerçekten zor ve sancılı bir sürec. Ama size şiddet uygulayan bi insanla daha ne kadar yasayabilirsiniz ki ? Kangren olmuş iliskiniz artık sizcede kesilmesi gerekmez mi ?