- 5 Haziran 2017
- 12
- 5
- 38
- Konu Sahibi TiredWoman
Size evliliğiniz boyunca uygulanan psikolojik şiddetten kaynaklı olabilir mi kopamayışınız?
Sürekli becereksiz, kendi başınıza bir şey ifade etmediğiniz, ona bağımlı olduğunuz , egemen güçün kendisi olduğu ve buna benzer şeylerle tehdit edilmişseniz, size yıllarca bu tür cümleler empoze edilmişse, bir süre sonra gerçekten böyle olduğuna inanırsınız.
İlk mesajımda bahsettiğim stockholm sendromu böyle bir şey.
Öncelikle yardım almanız gerek çünkü ortada fiziksel şiddet varken kopamamak başlı başına çok ciddi bir sorun.
Ilk iki sene oyleydim cok pisiriklasmistim. Ailem beni taniyamiyordu. Ama sonra degisti bu durum. Kesinlikle susmuyorum, bir cok konuda ondan daha iyi oldugumu biliyorum. Ben sanirim gelecek bana ne getirecek diye korkuyorum. Fiziksel siddet 2 kere gerceklesti. Ilki 2 ay once, digeri dün aksam. Ben dun ki olaydan sonra zaten bu konuyu acma geregi duydum, cunku benimde tuhafima gidiyor. Bogazima yapisan biri olacakta ben susacam. Ama susuyorum gitmedigime gore. O oyle bogazimi tutunca bende elini sIkarak itekledim bagirdim tabi. Yani karsisinda susmuyorum haksizlik yaptiginda. Sadece boyle bu tarz bir evlilik istemiyorum, tek derdim bu. Seviyesizlesti iyice. Ama iste o karar ani, ah o karar ani...