Boşanma ile ilgili yardımcı olabilir misiniz?

leylak24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2010
143
5
66
Diğer
İyi günler,
Ben 15 aylık evliyim.Eşimle evlendikten 1 ay sonra eşim göreve gitti ve 6 ay yoktu.Geldikten sonra 3,5 ay birarada kaldıktan sonra yıllık izninde tatil için ailesinin yanına gittik.Biz eşimle severek ve anlaşarak evlendik.Ancak ailesi devamlı eşime benimle ilgili kötü telkinlerde bulunarak beni haksız duruma düşürmeye çalıştılar.Yapmış oldukları bazı davranışlar nedeniyle bende onlarla arama mesafe koymayı uygun buldum.Zaten farklı şehirlerde oturuyoruz.Eşim görevden döndükten sonra devamlı ailesi evliliğimize müdahale etmeye çalıştı.Bende bu durumdan rahatsız olduğumu dile getirdim.Ancak eşimle aramızda bir problem yoktu.Bana güzel aşk mesajları çekiyor,sabahları onu uğurluyorum,öğleleri yemeğe geliyor,akşam vaktinde eve geliyor,dışarıya elele çıkıyoruz,yani mutlu bir çiftiz.Tek bir şey haricinde ailesi!Neyse biz tatile gittiğimizde orada ailesinin hertürlü sözlü tacizlerine rağmen sesimi kesip oturdum,ancak eşimle bir gece birlikte olduk ve annesi bunu bahane ederek eşim evde yokken bana ağır hakaretler etmeye başladı,bende bunları konuşmamasını rica ettim.Ancak işi iyice azıtıp ağır hakaretlere devam etti.Bu arada eşim ve babası da geldi ancak eşim bana sahip çıkmadı ve babası da olaya müdahil oldu.Bana oğlumu sana kaptırmayacağım dedi.Ben ağlamaya başladım ve eşime bana sahip çıkmasını söyledim ancak o sessiz kaldı ve bende bunun üstüne orada daha fazla kalamayacağımı belirttim.Ailesi de götür bunu ailesinin evine bırak dediler.Ben ve eşim otobüse binerek ailemin yanına yola çıktık.Ancak eşimle aileme 2 saat mesafede olan bir yere bilet bulabilmiştik.Gittiğimizde eşimin kardeşi oradaydı ve bana ağır hakaretler etti,eşimde beni orada bırakarak gitti.Sonrasında da arayıp hakaretlerde bulundu ve ayrılmak istediğini söyledi.Bende boşanmak istemediğimi söyledim.Sonrasında eşim annesini de alarak benim evime gitmiş,bende tatil için çıktığım evime ailesinin de orada olmasından dolayı dönemedim.Zaten eşim ve ailesi tarafından da her hangi bir geri dön çağrısı olmadı.Bu arada ben eşime olumlu adımlar attım ancak cevap alamadım.En son 15 gün önce oturduğumuz şehrin aile mahkemesine dava açmış.Benimde tebligat elime geçti.Ben boşanmak istemiyorum.Evime de gidemiyorum çünkü halen annesi evimde oturmakta.Benim size sorum şu yönde:
Eşim dava dilekçesinde evlilik öncesi süreçte ona,ailesine ve sosyal çevresine olumlu taraflar içinde bulunurken evlilik sonrası özellikle ailesi başta olmak üzere akrabalarına ve arkadaş çevresine karşı soğuk davrandığımı ve evlilik birliğinin gerektirdiği yükümlülüklerini eşimin yakınlarına karşı yerine getirmediğimi belirtmiş.Sonrasında yazılan maddelerde de hep aile lafı geçmekte.Başka hiç birşey yok!Bu nedenlere dayanarak evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle boşanma davası açılır mı?
Ayrıca annesi hatta babası ve erkek kardeşi de evimde kalmaktalar.Ben evime dönmek istiyorum çünkü aynı zamanda öğrenciyim.Maddi bir gelirim de yok.Evimizde lojman.Ailesini evden uzaklaştırabilir miyim?
Mahkeme 15 gün sonra bende bir avukata vekaletname vereceğim.Sizce ne yapmalıyım?Eşim benimle konuşmaya da yanaşmıyor.
Teşekkür ederim..

bence en kısa zamanda bir avukata git orası eşinin olduğu kadar seninde evin sende sana rencide edici davranışlarından ötürü dava açabilirsin. bir boşanma aile gerekçesiyle bu kadar kolay gerçekleşmez
savunmanda çok kolay olur çekirdek ailenn yani senin ve eşinin özel hayatına müdahalede bulunmaları ve seni herkesin içinde rencide edici davranmaları vs vs
en iyisi bir avukatla görüşmen
seni böyle apartopar kendi rızan olmadan başlarından def eder gibi kovdukları için tazminat davası açabilirsin ve eşinden nafaka istersin hiçbir geçiimin olmadığını ona güvenerek okula başladığını aslında normal ilişkinizde hiçbir sorun olmadığını vs vs
evinden de ailesini atabilirsin orası %50 onunsa %50 senin yeni kanunlar herşey yarıyarıya diyor
gder icra memuru ile eşyalarınıda hemen alabilirsin.

Punchshe,çok teşekkür ederim.Temmuz'un 23 ünde evimden tatil için çıktım,çıkış o çıkış!Ben evime gidemedim çünkü ailesi orada!Ne gurursuz insanlar değil mi?Benim için tek problem evimin lojman olması.Birde dilekçede yazdıkları hep aile aile aile!İyi de iki birey mi evlenir bir birey ailesiyle mi evlenir?Evliliğin yükümlülüğü demek ailesine köle olmak mı demek?

ay ne iğrenç şuanda düşünsenize özel eşyalarınızı kurcalıyorlar belki atıyorlar bilmem ne, ben odamdaki eşyaların kurcalanmasına çok kızarım mesela ne kadar iğrenç bir durum aslına biraz araştırsanız yokmu haneye tecavüz durumu falan..

terbıyesız ınsanlar...Oğullarınıda kendı ahlaklarına gore yetıstırmısler,ziyan etmeyin kendinizi,millet evlat acısına katlanıyor,sizde üstesınden gelırsınız herseyın evvelallah..

Canım Sanıyorum sorduğun soruyla ilgili olarak işine yarayacaktır bir yargıtay kararı örneği Yargıtay 2. Hukuk Dairesi
• BOŞANMA ( Kocanın Davalı Kadını Dövdüğü Evden Kovduğu Kadının Güven Sarsıcı Davranışlar İçerisine Girdiği - Birisinin Kusurunun Diğerine Üstün Tutulamayacağı - Boşanma Kararı Verilmesi Gereği )

• ORTAK HAYATIN TEMELDEN SARSILMASI ( Boşanma Kararı Verilmesi Gereği - Kocanın Davalı Kadını Dövdüğü Evden Kovduğu Kadının Güven Sarsıcı Davranışlar İçerisine Girdiği/Birisinin Kusurunun Diğerine Üstün Tutulamayacağı )

• EŞLERİ BİRLİKTE YAŞAMAYA ZORLAMANIN MÜMKÜN GÖRÜLMEMESİ ( Kocanın Davalı Kadını Dövdüğü Evden Kovduğu Kadının Güven Sarsıcı Davranışlar İçerisine Girdiği/Birisinin Kusurunun Diğerine Üstün Tutulamayacağı - Boşanma )
4721/m. 166/1

ÖZET : Taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

DAVA : Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen murafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan bugün temyiz eden Nurhan D. ile vekili Avukat İlkay M. geldi.Karşı taraf tebligata rağmen gelmedi.Gelenin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü:

KARAR : Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davacı kocanın davalı kadını dövdüğü, evden kovduğu, davalı kadının ise güven sarsıcı davranışlar içerisine girdiği birisinin kusurunun diğerine üstün tutulmasının mümkün bulunmadığı anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya ( TMK.md. 166/l )karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

SONUÇ : Davacının temyiz itirazının kabulü ile hükmün BOZULMASINA, duruşma için takdir olunan 550.00 YTL vekalet ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine, temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 24.01.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi.

Ve netice olarak yalan şahitlerle ve delillerle karşına çıkabilir mahkemede ve sen bile şaşırabilirsin boşanmak istemediğini ilk duruşmada kendini savunarak yada bir vekil aracılığı ile temsil ettirerek yapabilirsin konuyla ilgili sormak istediğin tüm sorulara seve seve yanıt vermeye çalışırım..

Merhaba,
Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim:)
Ben aynı zamanda kendi evimin olduğu şehirde öğrenciyim.Biraz da mecburiyetten oraya gittim.Tabi annemle gittim,çünkü otelde kalmak zaorundaydım.Malum,rahmetli ile annesi evimde kaldıkları için!Biz bir sabah annemle hem bazı kıyafetlerimden almak hem de konuşmak için eve gittik.Kapının kilidini değiştirmişler.Hiç şaşırmadım!Sonra annesi kapıyı açtı ve gelinde gününüzü göstereyim dedi.Biz içeri girdik ve şok oldum,çünkü kadın her şeyi değiştirmiş,evin altını üstüne getirmiş,zaten burası benim evim neden geldiniz yüzsüzler diye bağırdı.Sonra kadın başladı bize hakaretler etmeye,ama ne hakaretler!Eline bir bıçak almış geldi ben akıl hastasıyım seni öldürsem de kimse bana ceza vermez diye tehtid etti!Annemle ben şaştık kaldık.Sonra oğlunu aradı,oğlu işten izin alıp geldi hemen annemin üstüne saldırdı.Diyor ki üstünüzde ses kaytı cihazı var soyunun!Çantalarımızı döktü,üstümüzü aradı,telefonlarımızı elimizden arayıp karıştırdı.Bana başladı ben askerim silahım seni öldürsemde kimse bana bir şey yapmaz demeye!Sonra annesi mutfağa gitti bana karşıdan kaş göz yapıyor,gel yanıma otur diyor kafasıyla!Sonra avukatını aradı evden atamazsın dediler.Tabi annesi iyice delirdi.Bu sefer sen oğlumla evlendiğinde kız değildin gibi basit ve en ağır hakareti annemle beni itham ederek söylemeye!Tabi bu arada ben içerilere bakmak istedim,kadın diyor ki burası benim evim gidin yüzsüzler!O sırada rahmetli benim saçlarımı çekerek beni yere düşürdü,kalkarken de mideme dirseğiyle vurdu.Sonra kollarımı sıkarak her iki kolumu da morarttı.Ben hemen avukatımı aradım,evden çıkın dedi.Sonra savcılığa gidip annemde bende hem annesi hem kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk.Savcılıktaki adli tıptan 3 günlük iş göremez raporu vermişler.3 gün sonra aynı işyerinde eşi çalışan bir arkadaşla kafede otururken annesi ve babası oradan içeri girdiler.Babası beni kastederk,annesine hitaben:şuna bıçağı öyle saplayaydın ki imanına kadar girseydi,dedi.Bu olaylardan 10 gün sonra boşanma davamız oldu.Ben mahkemeye tek başıma gittim ama rahmetli hem annesi hem babasıyla elele gelmiş duruşmaya:)Görüntü bayağı komikti.Bana sosyal durum araştırma sonucu gelmediği için şimdilik 300 tl nafaka bağlandı ve 2 ay sonraya dava ertelendi.Bana bir geliriniz var mı diye sorulduğunda onun avukatı annesi babası bakıyor ona diye bir savunma yaptı.Astlarından 3 kişiyi şahit yazdırmış,ancak hiçbiri ile daha önce görüşmedim.Meğerse sulh cezada boşanma davasından bir gün önce rahmetli hakkında basit yaralamadan dava açmış.Sanık olarak yargılanacak.Annesi ile annemi tanık göstermişler.Bu arada rahmetli benim nafakamı ödemediği için, maaşına icra takibi için avukat dilekçe vermiş.
Şimdi ne olur merak ediyorum?Sulh cezadaki dava 2.boşanma davasından bir hafta önce!Ben boşanmayı kabul etmediğimi dilekçede belirttim.Ayrıca rahmetli yatakta saçlarımı çekerek ve sadistçe davranışta bulunuyordu.Ben hatta saçlarımı kısa kestirdim.Bunu da mahkemeye dilekçemizde sunduk.Bu adam askeri personel ve evde lojman sizce ne olur?
Sizlere çok teşekkür ederim...

Ne biçim insanlarmış canım bunlar.Son gelişmeler nelerdir canım?

ya ben anlamadım konuyu durup dururken ortadaki sebeb ne sana böyle davranmalarını gerektirecek.ne demişler senin hakkında da o geberesice kocan sana böyle davranıyor.suçun neymiş kardeşim senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…