Boşanma davasını açıp açmama kararsızlığı?

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.791
Ablam ikinci evliliğini son derece yalancı biriyle yaptı..yalanlarını evlenince anladı ama iş işten geçmişti,aralarında 14 yaş fark varmış ama adam ilk evlenirken 10 yaş varmış gibi söyledi sonra ortaya çıktı falan hayatı yalan.herneyse ablam çiti pıtı çok güzel bir kadındı kocasinin bazı psikolojik baskılarına dayanamayıp ilaçlarını kesti ve psikolojik olarak rahatsızlığı tekrar etti.agir depresyondan hastanede yattı sonrasında ilaçların iştah açma etkisiyle kısa sürede 30 kg aldı ve o çıtı pıtı kadın gitti yerine baya kilolu ama her haliyle yinede cokguzel bir kadın vardı.adam bu durumu hazmedemedi sürekli kilosuyla ilgili rencide edici sözler söyledi ve seni beğenmiyorum senden tiksiniyorum,kokuyorsun,midemi bulandırıyorsun demeye başladı hatta artık aynı yatakta ters yattıkları için ablam daha fazla sevgisizlige dayanamayıp evi terketti.sadece terk etme sebebi bu durumda degil.asiir derecede hakaret aşağılama ve atıyorum arabadalar birseye kızdı diyelim,arabayı ölümüne sürüyor kızı korkutuyor.yemekte biseye kızdı diyelim sofrayı deviriyor.elbiselerini yırtıyor çok uzun hikaye.bana göre onceden bosanmaliydi ablam gelince hepimiz onu bagrimiza bastık.fakat boşanma davasını ilk biz açmak istemiyoruz.bunun sebebiyse adam okadar cimri ve kurnaz bı tip ki evlendiği günden beri bosanalim diyen zaten o.bide ilk davayı açınca belli bir miktar para ödeniyormus sanırım.bu parayı biz ödemek istemiyoruz.parasinda pulunda olduğumuz için değil.adamin yeğeni bizi aradı nezaman davayı açacaksınız amcam bekliyorda deyince biz bi durduk,yoksa acacaktik.adam sırf o parayı biz ödeyelim diyemi bekliyor diye düşünüyoruz.aslinda ablam en yakın zamanda kurtulmak istiyor ama adamın davayı bizim acmamizi merakla bekliyor olması çok rahatsız etti.ne yapalım hanımlar fikir verin.

Şu boşanma davası kaç paraya açılıyor bilmiyorum da üç kuruş için insanlar niye kendine bu eziyeti reva görür anlamıyorum.
Allahım korusun canı acısa değecek mi acaba vermediği para?
Neyse...
Evet boşanmasın,parası cebine kalsın,madem öyle istiyorsa.
Ne yapalım,çare yok beklenecek adam canı isterse açar davayı artık.

Şu boşanma davası kaç paraya açılıyor bilmiyorum da üç kuruş için insanlar niye kendine bu eziyeti reva görür anlamıyorum.
Allahım korusun canı acısa değecek mi acaba vermediği para?
Neyse...
Evet boşanmasın,parası cebine kalsın,madem öyle istiyorsa.
Ne yapalım,çare yok beklenecek adam canı isterse açar davayı artık.

500 liralık dava parası mı konu

arayın yeğeni yapın anlaşmalı boşanma protokolünü ki yıllarca adliyede sürünmesin

ablanızın psikolojisi bu miktarlardan çok daha fazla eder

ama adamda hakkı da varsa kalmasın onda, mal mülk para pul alınabilecek konumda ise de beklemesin başlasın

gidin avukat ile görüşün

Adamın ablanızın rahatsızlığı hakkında bilgisi var mıydı?

Yazdıklarınız kabul edilemez. 500 lira için bekleyecek haliniz yok sanırım. Biran önce açın davayı..

valla kardeş mutlu son gelecekse çekilecek çile kutsaldır diyorum bir an önce ablanızı kurtarın, başınızın gözünüzün sadakası olsun o para.

Gerçekten bunun hesabını mı yapıcaksınız yapmayın lütfen, ablanıza yazık daha çok yıpranıcak.

Dava parası 500 lirami? Ben 1500 lira falan sanıyorum tam bilgim yok.dava konusu ile anne babam ilgileniyor.ben farklı sehirdeyim zaten.evet yeğeni aramak mantıklı.yada direk adamla irtibata gecilse nasıl olur? Ablamda karşı tarafta öyle bekliyor herhangi bir hareket yok.iki ay geçti bu arada.

Evet bilgisi vardı ablam son derece dürüst davrandı
Benim aklıma ilaçlarını bırakınca kliniğe yattığı için ilk bipolar bozukluk geldi. Eğer öyle ise adam neyine güvenip evlenmiş bu kafayla, cahillikle?

Dört dörtlük insanların bile tolere etmesi o kadar zorki bu tip durumları. Ablanızın artık bundan sonrası için çook dikkatli olması lazım.

Evet hastalığının teşhisi bipolar bozukluk.cok haklısınız

Karşı taraf da aranır da hani onunla muhatap olmak istemiyorsa yeğenle göndermiş haber

Ablan ne istediğine karar verip harekete geçsin

Yahu dava açılış masrafı geçen sene 380 tl mi ne ödedik, anlaşmalı olduğu için bunun büyük kısmını da geri aldık herhangi bir masraf olmadığı için (bilirkişi, tebligat vs.)

Ki elin pisliğinin soyadını taşımaktansa 1500 tl vermeyi de tercih ederim o ayrı.

İki ay oldu bekliyorlar.
Siz açın masrafları karşı tarafdan talep edersiniz dava bittiğinde yani bunu da dilekçeye eklersiniz
Bunu kendilerine ileteceğim teşekkür ederim

ablanızı ,ailenizi bir gün daha bu psikodram içinde yaşatmayın bence, dava çekişmeli olacaksa zaten bir avukata ihtiyacınız var ,davayı siz açsanız bile karşı taraftan alacagınız tazmınatta kat be kat fazlası gececek elinize. o parayı telefonumuzu satsak buluruz , ne kadar uzarsa o kadar çirkinleşir iş ..allah yardımcınız olsun

149 tl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…