Boşanma davasını açıp açmama kararsızlığı?

Dava parası 500 lirami? Ben 1500 lira falan sanıyorum tam bilgim yok.dava konusu ile anne babam ilgileniyor.ben farklı sehirdeyim zaten.evet yeğeni aramak mantıklı.yada direk adamla irtibata gecilse nasıl olur? Ablamda karşı tarafta öyle bekliyor herhangi bir hareket yok.iki ay geçti bu arada.
geçen hafta boşandım, 328 lira dava parası.

Ablam ikinci evliliğini son derece yalancı biriyle yaptı..yalanlarını evlenince anladı ama iş işten geçmişti,aralarında 14 yaş fark varmış ama adam ilk evlenirken 10 yaş varmış gibi söyledi sonra ortaya çıktı falan hayatı yalan.herneyse ablam çiti pıtı çok güzel bir kadındı kocasinin bazı psikolojik baskılarına dayanamayıp ilaçlarını kesti ve psikolojik olarak rahatsızlığı tekrar etti.agir depresyondan hastanede yattı sonrasında ilaçların iştah açma etkisiyle kısa sürede 30 kg aldı ve o çıtı pıtı kadın gitti yerine baya kilolu ama her haliyle yinede cokguzel bir kadın vardı.adam bu durumu hazmedemedi sürekli kilosuyla ilgili rencide edici sözler söyledi ve seni beğenmiyorum senden tiksiniyorum,kokuyorsun,midemi bulandırıyorsun demeye başladı hatta artık aynı yatakta ters yattıkları için ablam daha fazla sevgisizlige dayanamayıp evi terketti.sadece terk etme sebebi bu durumda degil.asiir derecede hakaret aşağılama ve atıyorum arabadalar birseye kızdı diyelim,arabayı ölümüne sürüyor kızı korkutuyor.yemekte biseye kızdı diyelim sofrayı deviriyor.elbiselerini yırtıyor çok uzun hikaye.bana göre onceden bosanmaliydi ablam gelince hepimiz onu bagrimiza bastık.fakat boşanma davasını ilk biz açmak istemiyoruz.bunun sebebiyse adam okadar cimri ve kurnaz bı tip ki evlendiği günden beri bosanalim diyen zaten o.bide ilk davayı açınca belli bir miktar para ödeniyormus sanırım.bu parayı biz ödemek istemiyoruz.parasinda pulunda olduğumuz için değil.adamin yeğeni bizi aradı nezaman davayı açacaksınız amcam bekliyorda deyince biz bi durduk,yoksa acacaktik.adam sırf o parayı biz ödeyelim diyemi bekliyor diye düşünüyoruz.aslinda ablam en yakın zamanda kurtulmak istiyor ama adamın davayı bizim acmamizi merakla bekliyor olması çok rahatsız etti.ne yapalım hanımlar fikir verin.
Eşim avukat ve size yardımcı olabilir. Bu konuda destek isterseniz mesaj atabilirsiniz.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah, Sevgiler

Ortada yanlis bilinen bir sey var. Davayi ilk acan masraflari oder gibi. Soyle ki eger anlasmali bosanilacaksa bir protokol hazirlaniyor iki taraf da imzaliyor ve muracat edilip gun aliniyor. Bunun da masrafi o kadar cok degil.
Ancak eger cekismeli bosanilacaksa davayi acan kendi sartlarinda bosanir. Cekismeli dava acildiginda avukat tutulmasini oneririm. Karsi tarafin acmasini beklerseniz karsi taraf sadece bosanalim ben bir sey istemiyorum derse siz de haklarinizi almadan sadece bosanirsiniz. Siz de haklarinizi almak icin ( evlilikten sonra edinilen mallarin paylasimi, takilar, tazminat, nafaka, cocuk varsa velayeti gibi) o dava actiginda karsi dava acmalisiniz ya da ilk davayi siz acmalisiniz.
Bir avukatla gorusun. Hak kaybina ugrayabilirsiniz.
Bir de dosya masraflarini falan diyorsaniz bunlari dava bitince kazanirsaniz karsi taraftan aliyorsunuz.

Ablam ikinci evliliğini son derece yalancı biriyle yaptı..yalanlarını evlenince anladı ama iş işten geçmişti,aralarında 14 yaş fark varmış ama adam ilk evlenirken 10 yaş varmış gibi söyledi sonra ortaya çıktı falan hayatı yalan.herneyse ablam çiti pıtı çok güzel bir kadındı kocasinin bazı psikolojik baskılarına dayanamayıp ilaçlarını kesti ve psikolojik olarak rahatsızlığı tekrar etti.agir depresyondan hastanede yattı sonrasında ilaçların iştah açma etkisiyle kısa sürede 30 kg aldı ve o çıtı pıtı kadın gitti yerine baya kilolu ama her haliyle yinede cokguzel bir kadın vardı.adam bu durumu hazmedemedi sürekli kilosuyla ilgili rencide edici sözler söyledi ve seni beğenmiyorum senden tiksiniyorum,kokuyorsun,midemi bulandırıyorsun demeye başladı hatta artık aynı yatakta ters yattıkları için ablam daha fazla sevgisizlige dayanamayıp evi terketti.sadece terk etme sebebi bu durumda degil.asiir derecede hakaret aşağılama ve atıyorum arabadalar birseye kızdı diyelim,arabayı ölümüne sürüyor kızı korkutuyor.yemekte biseye kızdı diyelim sofrayı deviriyor.elbiselerini yırtıyor çok uzun hikaye.bana göre onceden bosanmaliydi ablam gelince hepimiz onu bagrimiza bastık.fakat boşanma davasını ilk biz açmak istemiyoruz.bunun sebebiyse adam okadar cimri ve kurnaz bı tip ki evlendiği günden beri bosanalim diyen zaten o.bide ilk davayı açınca belli bir miktar para ödeniyormus sanırım.bu parayı biz ödemek istemiyoruz.parasinda pulunda olduğumuz için değil.adamin yeğeni bizi aradı nezaman davayı açacaksınız amcam bekliyorda deyince biz bi durduk,yoksa acacaktik.adam sırf o parayı biz ödeyelim diyemi bekliyor diye düşünüyoruz.aslinda ablam en yakın zamanda kurtulmak istiyor ama adamın davayı bizim acmamizi merakla bekliyor olması çok rahatsız etti.ne yapalım hanımlar fikir verin.
Hem para hem de kusurlu olan kendisi olduğu için davayı sizin açmanızı istiyor

Üstelik ablanızın ikinci evliliğiymiş daha tecrübeli olması gerekirken hiç mi araştırıp soruşturmadınız ne bileyim nikah günü alırken kimliğini de mi görmedi? Ablanızın o adamla evli durduğu her dakikaya yazık. Burdan bakınca sizin aile de epey cimri duruyor. Paranın lafının yapılacağı zaman mı kaç para olursa olsun ablanızın iyiliğinden daha mı önemli?

Yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın, ablanız ilk evliliğinden çocuklarını annenize mi bırakmıştı bir de, bu evlilik için.

Konuya istinaden de, ben olsam davayı açar, üstüne de hayır yapardım boşanınca...

X