Boşanma davasını açıp açmama kararsızlığı?

geçen hafta boşandım, 328 lira dava parası.

Eşim avukat ve size yardımcı olabilir. Bu konuda destek isterseniz mesaj atabilirsiniz.Hakkinizda hayirlisi olsun insallah, Sevgiler

Ortada yanlis bilinen bir sey var. Davayi ilk acan masraflari oder gibi. Soyle ki eger anlasmali bosanilacaksa bir protokol hazirlaniyor iki taraf da imzaliyor ve muracat edilip gun aliniyor. Bunun da masrafi o kadar cok degil.
Ancak eger cekismeli bosanilacaksa davayi acan kendi sartlarinda bosanir. Cekismeli dava acildiginda avukat tutulmasini oneririm. Karsi tarafin acmasini beklerseniz karsi taraf sadece bosanalim ben bir sey istemiyorum derse siz de haklarinizi almadan sadece bosanirsiniz. Siz de haklarinizi almak icin ( evlilikten sonra edinilen mallarin paylasimi, takilar, tazminat, nafaka, cocuk varsa velayeti gibi) o dava actiginda karsi dava acmalisiniz ya da ilk davayi siz acmalisiniz.
Bir avukatla gorusun. Hak kaybina ugrayabilirsiniz.
Bir de dosya masraflarini falan diyorsaniz bunlari dava bitince kazanirsaniz karsi taraftan aliyorsunuz.

Hem para hem de kusurlu olan kendisi olduğu için davayı sizin açmanızı istiyor

Üstelik ablanızın ikinci evliliğiymiş daha tecrübeli olması gerekirken hiç mi araştırıp soruşturmadınız ne bileyim nikah günü alırken kimliğini de mi görmedi? Ablanızın o adamla evli durduğu her dakikaya yazık. Burdan bakınca sizin aile de epey cimri duruyor. Paranın lafının yapılacağı zaman mı kaç para olursa olsun ablanızın iyiliğinden daha mı önemli?

Ablanız biran önce kurtulmak istemiyor mu ? Neyi bekliyor o halde? Lanet olsun parası batsın diyip açacak davayı.

Yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın, ablanız ilk evliliğinden çocuklarını annenize mi bırakmıştı bir de, bu evlilik için.

Konuya istinaden de, ben olsam davayı açar, üstüne de hayır yapardım boşanınca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…