- 27 Temmuz 2019
- 2.693
- 9.189
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
Merhaba kızlar, uzun zamandır kendi hayatımı kurmakla epey uğraştığım için buralara uğrayamadım. Eski konularımı özetlemem gerekirse; psikolojik ve kişilik problemleri olan birinden baya psikolojik hasar almış biçimde ayrıldım, o sırada öğrenciydim -bu ikinci üniversitemdi- ve okul, sınav, boşanma davası sürecinde çok yıprandım. Çocuğum yok, evliliğim çok kısa sürdü ve çekişmeli boşanma davasıyla boşandım. O davada hakimin karşı tarafın tanıdığı çıkması ve bunu anlamamızın uzun sürmesi sonucu maddi manevi tazminat davasını karşı tarafın ağır kusurlu bulunmasına rağmen davasının kabul edilmesi dolaysıyla aşırı komik bir miktarla kazandım gibi oldu. Ancak o tarafın davasının kabul edilmesi dolayısıyla verilen miktar avukatlara gitti. Benim umurumda olmadı, boşanma döneminde söz vermiştim, kazandığımı dağıtacağım ama bu terbiyesiz insanlara kalmasın yeter ki diye. Avukatım hakimin karşı tarafı ağır kusurlu bulduğu halde -davada tüm yapılan psikolojik, fiziksel şiddeti görgü şahitleri ve somut delillerle kanıtladım- davasını kabul etmesinin adil olmadığını istinafa gitmemiz gerektiğini söyledi.
Ben bu hususta açıkçası uğraşmak istemedim çünkü hayatımı kurdum, mezun oldum, başka şehirde işe başladım vs. Ancak karşı taraf karar verilen tazminatı da vermek istemediği için davayı istinafa taşıdı. Biz de bunun üzerine istinafa gittik. İstinaftan karar geldi; mahkeme beni haklı bulmuş, karşı tarafı tamamen kusurlu kabul etmiş ve tazminatları da baya yükseltmiş. Karşı tarafın davasını da esastan reddetmiş.
Şimdi sorum şu; karşı taraf muhtemelen bunu hazmedemeyecek, dava yargıtaya gidecek. Artık çok sıkıldım 3 senedir bu iğrenç insanların gölgesini bir şekilde hayatımda hissetmekten. Avukatıma kurtulmak istiyorum ne yapacağız dedim ama davayı taşırlarsa biz de gideriz dedi. Yargıtaya gitmesi durumunda karar ne zaman gelir bilgisi olan var mı acaba?
Ben bu hususta açıkçası uğraşmak istemedim çünkü hayatımı kurdum, mezun oldum, başka şehirde işe başladım vs. Ancak karşı taraf karar verilen tazminatı da vermek istemediği için davayı istinafa taşıdı. Biz de bunun üzerine istinafa gittik. İstinaftan karar geldi; mahkeme beni haklı bulmuş, karşı tarafı tamamen kusurlu kabul etmiş ve tazminatları da baya yükseltmiş. Karşı tarafın davasını da esastan reddetmiş.
Şimdi sorum şu; karşı taraf muhtemelen bunu hazmedemeyecek, dava yargıtaya gidecek. Artık çok sıkıldım 3 senedir bu iğrenç insanların gölgesini bir şekilde hayatımda hissetmekten. Avukatıma kurtulmak istiyorum ne yapacağız dedim ama davayı taşırlarsa biz de gideriz dedi. Yargıtaya gitmesi durumunda karar ne zaman gelir bilgisi olan var mı acaba?