• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma davası hakkında bir kaç sorum olacak bana yardımcı olabilir misiniz?

Ardczey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2023
64
0
1
29
Eşimin bana yaptıkları ve boşanma süreci

Arkadaşlar merhaba tekrar, şu an avukat arayışındayım. Burada yardımcı olacak varsa veya avukat arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Paylaştığım link de yaşadığım sorunları yazmıştım. Buradaki konumu okuyup yorum yazarsanız çok memnun olurum. Kısaca özet geçeyim burada da, Eşim beni eve almıyor ve kapının kilidini değiştirdi. Oturduğumuz ev, evlenmeden önce aldığı kendi evi. Tüm haklarımı almak istiyorum. Davamı açıyorum. Ama bu süreçte ona uzaklaştırma aldırıp eve geçme ve dava süresince o evde oturöa hakkı alabilir miyim. Yani bu hak neye göre belirleniyor. Bana yardımcı olursanız çok teşekkür ediyorum. Neden gidip avukata sormuyorsun diyebilirsiniz. Bugün iki avukatla görüşmem var zaten. Ama ben ne kadar çok bilgili kişiden görüş alabilirsem az çok ne gibi haklarım var öğrenmek istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum

Savcılığa gidip aile konutunuzun evinin kilidini değiştiren eşiniz hakkında kötü muamele suçundan şikayetçi olun.
Evet gideceğim ama o da bana aynı şekilde yapacağını söyledi. Polisle gelmeni bekliyorum zaten elimde delillerim var dedi. Delil dediği benim sinirlenip bir anlık sinirle ona hakaret mesajları atmam. Evlilik boyunca. Ben nerden bileyim mesajları bir gün önüme çıkaracağını. Kendisi hiç yazmazdı ben de sinirden yazardım hep. Ve evden kendim gittim ama bi kaç günlüğüne evden gitmemi bekledi zaten psikolojik baskı uyguladı. Sonra eve gelmek istediğimde almadı. Hatta çilingirle gittim geldi yine kovdu almadı, açtırtmadı kapıyı. Yani o da bana yapabilir mi uzaklaştırma. Kadının hakları neler bunları merak ediyorum.

Evlenmeden önce aldığı ev olduğu için üzerinde hak iddia edemezsiniz diye biliyorum. Çünkü kişisel malı sayılıyor. İkametiniz hâlâ o evde görünüyorsa uzaklaştırma alabilme şansı var. Siz ancak tazminat ve nafaka talep edebilirsiniz.

Davada evi terk etti der, bi kaç da şahit dinletir tamam.

Mesajlarınızın olması da kötü.

Darp vs olsa gider rapor alırdınız.

Davada evi terk etti der, bi kaç da şahit dinletir tamam.

Mesajlarınızın olması da kötü.

Darp vs olsa gider rapor alırdınız.
Mesajların herhangi bir süresi var mı, yani darp raporunun bile son altı ayda olması gerektiğini biliyorum. en son bir yıldır o tür mesajlar yazmadım yani hakaret. Ama evden gitmem için psikolojik baskı uyguladı sırf gitmem için uğraştı. Bunları kanıt sunabilir miyim. Kanıt olarak ben haksızım ama bana el altondan yapmadığı kalmadı. Mesajları bile beni sinirlendirerek attırdı böyle bi adam hep oyunlarına geldim. Sırf elimde delilerim olsun kolayca bu işten sıyrılayım istedi adım gibi eminim. Şu an elim kolum bağlı ve haklarımı bile talep edemiyorum.

Mesajların herhangi bir süresi var mı, yani darp raporunun bile son altı ayda olması gerektiğini biliyorum. en son bir yıldır o tür mesajlar yazmadım yani hakaret. Ama evden gitmem için psikolojik baskı uyguladı sırf gitmem için uğraştı. Bunları kanıt sunabilir miyim. Kanıt olarak ben haksızım ama bana el altondan yapmadığı kalmadı. Mesajları bile beni sinirlendirerek attırdı böyle bi adam hep oyunlarına geldim. Sırf elimde delilerim olsun kolayca bu işten sıyrılayım istedi adım gibi eminim. Şu an elim kolum bağlı ve haklarımı bile talep edemiyorum.
Neden istemediğiniz yere bu kadar gitmek istiyorsunuz.Kidisel eşya yada sizin aldığınız ev eşyalarını almanız en doğal hakkınız ama ben olsam onun aldığı o eve gitmek istemezdim .şimdi gecseniz bile mahkeme bitimiyle yine çıkacaksınız.En kısa sürede kendi hayatınızı kurmaya bakın Üstelik evi terkeden suçludur Size baskı yapıp sizi kovdugunu belgeleyemezseniz haksız duruma düşersiniz.Ayrica bu adam bu kadar kötüyse size bir şeyler de yapabilir .Burası Türkiye.

Evi bekarken almışsa sizin bir hakkınız yok diye düşünüyorum.

Ama istiyorsanız kişisel eşyalarınızı alın. Yanınızda biri olsun ki Allahım korusun size bir zarar vermesin. Bir an önce kurtulursunuz inşallah.

Allahım yardımcınız olsun inşallah.

Eşimin bana yaptıkları ve boşanma süreci

Arkadaşlar merhaba tekrar, şu an avukat arayışındayım. Burada yardımcı olacak varsa veya avukat arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum. Paylaştığım link de yaşadığım sorunları yazmıştım. Buradaki konumu okuyup yorum yazarsanız çok memnun olurum. Kısaca özet geçeyim burada da, Eşim beni eve almıyor ve kapının kilidini değiştirdi. Oturduğumuz ev, evlenmeden önce aldığı kendi evi. Tüm haklarımı almak istiyorum. Davamı açıyorum. Ama bu süreçte ona uzaklaştırma aldırıp eve geçme ve dava süresince o evde oturöa hakkı alabilir miyim. Yani bu hak neye göre belirleniyor. Bana yardımcı olursanız çok teşekkür ediyorum. Neden gidip avukata sormuyorsun diyebilirsiniz. Bugün iki avukatla görüşmem var zaten. Ama ben ne kadar çok bilgili kişiden görüş alabilirsem az çok ne gibi haklarım var öğrenmek istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum
Eşlerden birinin diğerini müşterek konuta almaması boşanma nedenidir,buna bir şahit bulun.Uzaklastirmayi iki taraf da alabiliyor bana hakaret etti demek bile yeterli delil fln istenmiyor uzaklaştırma için de.. Hakaret mesajlarınız kötü olmuş da siz avukatla bir an önce plan yapın ve kilidi değişmesine şahit delil bişey bulun.
Bu arada mesajlari son 6 ay içinde yazmadiysa ceza davası acamaz.Benim avukatımin dediğine göre son 6 aydan önce olan şeyler kusura da girmiyormua af sayılıyormus ama kimi avukat bu süreye bakmadan koyuyor dosyaya

Son düzenleme:
Avukst zaten size yol gösterir. Polis esliginde mi gidersiniz, sikayetci mi olursunuz onu söyler. Buradaki tavsiyelere gore değil avukatin tavsiyelwrine gore ilerleyin ki aleyhinize kullanilacak bir durum icine girmeyin

Neden istemediğiniz yere bu kadar gitmek istiyorsunuz.Kidisel eşya yada sizin aldığınız ev eşyalarını almanız en doğal hakkınız ama ben olsam onun aldığı o eve gitmek istemezdim .şimdi gecseniz bile mahkeme bitimiyle yine çıkacaksınız.En kısa sürede kendi hayatınızı kurmaya bakın Üstelik evi terkeden suçludur Size baskı yapıp sizi kovdugunu belgeleyemezseniz haksız duruma düşersiniz.Ayrica bu adam bu kadar kötüyse size bir şeyler de yapabilir .Burası Türkiye.
Dedğinizde haklısınız eşyalarımı alıp arkama bile bakmadan boşanıp yoluma bakmalıyım. Onun da istediği o hasarsızca bu işi bitirmek maddi kayıp yaşamamak. Neden bunu yapayım haklarımı almayayım evliliğim boyunca çekmediğim kalmadı. Ekonomik şiddet psikolojik şiddet.eve almamalar, Tüm varımı yoğumu harcadım ben bu evliliğe sadece eşyalarımı alıp çıkayım mı. Kaç kere eve almadı beni ailem olmasaydı nerede kalacaktım. O bunları yapabildi. Ev onun diye neden haklarımı almayayım. Onunsa onun eğer ki hakim bana verirse o cehennem olsun gitsin. Nerede kalırsa kalsın o beni düşündü mü karektersizlik bu bildiğin. Eğer bir hak talep etme hakkım varsa sonuna kadar gidicem.umarım anlarsınız beni

Burada size bircok tavsiye verilir ama uygulamanizi onermem. Evi terketmeniz aleyhinize(terkeder etmezdava acsaydiniz aleyhe olmazdi), hakaret etmeni aleyhinize, evi terk eden eşi eve almamak suç mu bilmiyorum. Biz kanunun hep kadinlari korudugunu goruyoruz, sebebi magdur olmalari. Aslinda kanun magduru koruyor yani esinizide koruyacaktir. Mutlaka bir avukata danışın

Evi bekarken aldığı için bir hak iddia edemezsiniz. Evlilikten sonra edinilen mülkler ortak oluyor. Bu arada diğer konunuzda maaş kartınızı eşinize verdiğinizi yazmışsınız. Kart hala onda mı?

Evi bekarken aldığı için bir hak iddia edemezsiniz. Evlilikten sonra edinilen mülkler ortak oluyor. Bu arada diğer konunuzda maaş kartınızı eşinize verdiğinizi yazmışsınız. Kart hala onda mı?
Yok ben de, maaş kartımı hiç vermedim ben ona ama hesabına aktarım yaptım hep

Burada size bircok tavsiye verilir ama uygulamanizi onermem. Evi terketmeniz aleyhinize(terkeder etmezdava acsaydiniz aleyhe olmazdi), hakaret etmeni aleyhinize, evi terk eden eşi eve almamak suç mu bilmiyorum. Biz kanunun hep kadinlari korudugunu goruyoruz, sebebi magdur olmalari. Aslinda kanun magduru koruyor yani esinizide koruyacaktir. Mutlaka bir avukata danışın
Sizce mağdur kim?

Sizce mağdur kim?
Bana gore islemiyor hukuk. Evi terk ettikten sonra davayi siz acsaydiniz kusurlu olmayacaktiniz. Sizi evden ayrilmaya zorlayan sebebide sunacaktiniz.
Hakaret etme hakkinizda yok.
Esinizin sizi eve almama hakki yok.
Hakim elindeki delillere bakar. Simdiye kadar coktan bir avukatla görüşmüş olmaliydiniz

Bana gore islemiyor hukuk. Evi terk ettikten sonra davayi siz acsaydiniz kusurlu olmayacaktiniz. Sizi evden ayrilmaya zorlayan sebebide sunacaktiniz.
Hakaret etme hakkinizda yok.
Esinizin sizi eve almama hakki yok.
Hakim elindeki delillere bakar. Simdiye kadar coktan bir avukatla görüşmüş olmaliydiniz
Görüştüm bugün

Back