Boşanma aşamasındayım. Tavsiyesi olan var mı ?

Bende 27 yaşındayım boşanalı 5 ay oldu inan çok daha iyi hissediyorsun. Genç olunca bosandigina inanamıyorlar sanki hayatta olamaz gibi.. ben su an birini istemiyor olmama rağmen emin ol karşına birileri çıkıyor artik erkekler buna bile bakmıyor. 5 ayda 2 kişi cıktı karşıma arkadaşlar aracılığıyla reddettim cunku hazır değilim henüz. Sende bu gibi düşünceleri takma. Önce eğer kararında kesinsen boşan sonra iş güç kendi ayaklarınin üzerinde dur sonra bir zaman tanı 1 veya 2 sene artik sonra kaderde varsa çıkar elbet. Hem 2. Evlenmek zorundada değilsin önemli olan mutlu olman 🙂

Ben anlamıyorum bir dertten kurtulmadan başka bir derdi başıma nasıl açarım diye yanıp tutuşan insanları. Daha boşanmamışsın, yaralarını sarmamışsın, travmalarından kurtulmamışsın ikinciye evlenebilir miyim diyosun? Bir sonuçlandır, iyileş ondan sonra bunun için kaygılan.

Seni anlıyorum. Bazı insanlar evlilik insanıdır. Mesela ben oldum olası bir evim olsun, çocuğum olsun eşimle mutlu huzurlu bir yuvam olsun isterdim. O kadar çok isterdim ki heralde imtihanım bu oldu. Bir yıl önce boşandım bende. Boşanırken hala içimde acaba bir gün mutlu olur muyum hayallerimi yaşar mıyım diye soruyordum. İkinci defa evlenen mutlu olan insanlar çok motive olmuştu bana. Burda bir konu var altında bir sürü kadın yazmış hikayelerini. Bana çok iyi gelmişti. Evet kötü süreçler çok zor her şey. Ama her şeyin bir gün geçeceğini çok mutlu olacağını umut etmekte insanı bir parça iyileştiriyor bence. Ben boşanırken eşyalarımı toplarken çok ağlamıştım mesela. Çünkü evliliğim kısa sürmüştü ve binbir heves ve zorlukla aldığım bir çok eşyamı kullanamamıştım bile. Onları toplarken de dua ediyordum bir gün yeniden evlenir o zaman mutlu mutlu kullanırım diye 😀 öyle dedim diye hemen evleneceğim demek değil. Bir yıl oldu ve hala hazır hissetmediğim için kimseyle tanışmadım bile. Ama o umut hep içimde saklı.

Şuan bunları düşünmeniz ve yalnızlıktan korkmanız çok normal.
Kolay bir yıkım yaşamıyorsunuz o yüzden kendinize yüklenmeyin.
Olur tabi ki neden olmasın ama önce boşanın ve kendinizi toparlayın ve daha sonra kuracağınız ilişkilerde çok seçici olmaya özen gösterin.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırıp, iyi insanlarla karşılaştırsın.

zararın neresinden dönülürse kardır..

• Beğen
Reactions: Cac
Hemde kaç şiddet kendi annesinin evinde bile dövdü beni. Ve ben ünv okumuş şu an 2.yi okuyan biriyim. Sonra ağladı pişman oldu bilmem ne ama o el kalkınca bir daha inmiyormuş onu öğrendim. Çok severek evlendik halbuki aylarca peşimden koştu. Ama işte kavun değil maalesef içine girmeden göremedim. Yok tabiki hemen dün 1 bugün 2 evlencem demiyorum. Ama yaşım daha çok genç yalnız kalmaktan korkuyorum🥲 belki vesveseye giriyorum bilmiyorum. Ama dediğim gibi evlendiğim halde yuvama kavuştum hissine çok nadir zamanlarda kapıldım sonra yalan bi his olduğunu farkettim son günlerde hele tamamen bitmiş dedim. Hala da o özlem var içimde. Ama bu sefer yanında bi de ya bidaha hiç kavuşamazsam o istediğim yuvaya korkusu var..
Şimdi hemen gidin başkasını bulun o zaman desek sanki hemen aklıbaşında evliliğe uygun aday bulabilecek misiniz sanki ? Cevaplarınız bunu demeye getiriyor. Sanki biz tutuyoruz.ama hayat o kadar basit olmuyor maalesef.zaten biz de o yüzden bu tavsiyeleri veriyoruz.hemen gidin yarın yeni yuva kurun o zaman biz tutmuyoruz 😄 yapabilecek birşeyimiz yok yani hayırlı koca için.bulsak zaten biz evleniriz değil mi ? Hayat demek dert demek zaten. Sanki biz istemiyoruz mutlu yuva 😄

boşanma asamasındayım hemde cok pisleşen bir taraf ıle ugrasıyorum yıllardır aynı yastıgı paylastıgım adam para ıcın kendını sasırdı neler yaptı hıc kımse duzelmıyor bende hep cabalayan taraf oldum herseyı alttan aldım yuvam dedım duzelır dedım duzelmıyor keske ozmaan kesıp atsaydım. 2. evlılık fıkrıne gelınce suan degıl evlılık tum erkeklerı kesesim geliyor :))) akısına bırakın hersey olcagına varır

Aynı durum . Bizde para yüzünden. Beyefendi kısa yoldan para kazanma derdinde. Bende Allah biliyor soğan ekmeğe raızydım tek huzurumuz yerinde olsun diye ama . Karşındaki para için hırs için her şeyi ezip gececek biri olunca ne kadar çabalasan da olmuyor

Olur tabi niye olmasın. Bir çürüğe denk gelmişsiniz diye hepsi mi çürük olacak.
Çok yerinde bir karar olmuş sizin için. Bisan rahatla.once bı sonra çıkar elbet düzgün biri.

Öyle bi inanmışım ki ona. Çok ağrıma gidiyor. Hele sabahları ilk uyandığımda o buruklukla uyanıyorum ya bilmiyorum hiç elim kolum kalkmıyır gibi hissediyorum. Ama kendimi salmamaya çalışıyorum bi şeylerle uğraşmaya çalışıyorum. Ben çok istiyordum bi yuvam olmasını . Ama evlendiğimden beri o yuvaya kavuşmuşum hissi hiç olmadı. O yüzden artık bi yuvam olmaz mı diye düşünceler sarmıyor değil ama belki çok daha iyi bi yuvam olacak kim bilir 🥲🥹

Şuan bunları düşünmeniz ve yalnızlıktan korkmanız çok normal.
Kolay bir yıkım yaşamıyorsunuz o yüzden kendinize yüklenmeyin.
Olur tabi ki neden olmasın ama önce boşanın ve kendinizi toparlayın ve daha sonra kuracağınız ilişkilerde çok seçici olmaya özen gösterin.
Rabbim yolunuzu kolaylaştırıp, iyi insanlarla karşılaştırsın.

zararın neresinden dönülürse kardır..
Ahhh amin amiiin kesinlikle bundan sonra ne istediğimi daha iyi biliyorum. İşte dediğiniz gibi o korku sadece. Ama etrafımda da o kadar çok ki böyle tekrar evlenip çok öutlu olan. Artık çok normalleşmeye başladı galiba 🥲

Merhaba arkadaşlar. 2 sene süren evliliğim yaklaşık bi kaç ay önce büyük bir çıkmaza girdi. Ve boşanma kararı aldım. İşlemleri başlatacağım haftaya. Evliliğim o kadar zor geçti ki Allah biliyor kendimi yüceltmek için asla demiyorum. Sanki ilişkide ben erkek o kadındı. Sürekli evi terkeden en ufak tartışmada babamı ablasını arayan,döven,manipüle eden,ve de dolandıran bi insanla evlenmişim meğer. Hiç giden ben olmadım. Yeter artık boşanalım diyen ben olmadım. Evi terketti haftalarca yine gitmedim ama param tükenince ve de o süre zarfında hiç aramayınca (senin paran var mı ramazan girdi evde eksik var mı diye bile sormayınca) kararımı verdim. Bu zamana kadsr neden bekledin diyorlar anlattıklarım. Düzelir iyileşir diye bekledim . Bir de hep yuvam olsun istedim. İşin garip yani asla ben bidaha evlenemem demiyorum içimdeki yuva hasreti hiç dinmedi. Koca bi yalnızlık yani evli olduğum senelerm. Etrafımda 2.evliliğini yapan çok var. Sizce benim de olur mu bu sefer gerçekten yuvam diyeceğim bi yuva olur mu? :)
Olur tabi ki. Insaniz düşe kalka, tokezleyerek geçiricez yillari. Ama mutluluğa inam varsa o elbet bulur seni. Yine de bu ozlemini dengede tut. Çunki çoğu evlilikler karşisindaki insani tanimadan sirf yuva kurmak için kuruluyor. Ama huzursuzluk olunca işte onun da bir anlami kalmiyor. Boşanin sonra biraz kendinize zaman verin. Bir rahatlayin. Kafaniz yureyiniz sakinleşsin. Birini hayatiniza almaya karar verince de iyice tanimadan yuva ozlemiyle karar vermeyin. Dilerim gonlunuzce olur hersey

Olur tabi ki. Insaniz düşe kalka, tokezleyerek geçiricez yillari. Ama mutluluğa inam varsa o elbet bulur seni. Yine de bu ozlemini dengede tut. Çunki çoğu evlilikler karşisindaki insani tanimadan sirf yuva kurmak için kuruluyor. Ama huzursuzluk olunca işte onun da bir anlami kalmiyor. Boşanin sonra biraz kendinize zaman verin. Bir rahatlayin. Kafaniz yureyiniz sakinleşsin. Birini hayatiniza almaya karar verince de iyice tanimadan yuva ozlemiyle karar vermeyin. Dilerim gonlunuzce olur hersey
ya her şeyi sormuştum biliyor musunuz tanışma aşamasında. Hani öyle kör kütük atlamadım olaya ama işte Rabb imin yazdığından başka şey yaşamıyor insan. Desem ki körü körüne evet dedim,hiç tanımadan direkt evlendim evet suçluyum derim. Karşıdaki insan tam manipülasyon insanıydı. Her şeyi diliyle çol güzel götürebiliyordu. Dayak yedim öyle bi savundu ki kendini ben özür diledim böyle bi psikolojik şiddet ve baskı,2 senelik bi manipüle edilme, kendime güvenimin yıkılışı,ailesinin her gitmemde gizli saklı konuşup beni dışlamaları,kibirleri,kimseyi ke dilerime layık görmemeleri :).. elhamdulillah ama şimdi daha iyiyim çok çok daha iyi olcam onu da biliyorum. Bakınca özlenecek hiçbi yanının olmadığını yine hatırladım maalesef ama iyi oluyor bu hatırlatma :) ..

X