- 13 Kasım 2008
- 992
- 419
- Konu Sahibi umutsuzsirin
bence yavaş yavaş küçük sorumluluklar ver mesala ekmek al gel yada bu ay yetiştiremedim şu ödemeyi nasıl yapcam sende biraz varmı diye, ev işlerindede sürekli yardım iste,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba eşimle birbirimizi severek evlendik 3 yıl birliktelik yaşadık bunun üstüne evlendik. şuan 1 buçuk yıldır evliyiz. Eşimle ciddi anlamda iletişim problemimiz var. Kendisini hiçmi hiç benim yerime koymuyor. Ne söylesem saçmalama diye cevap veriyor en basit konudada en ciddi(ev idaresi gibi) konudada aynı tepkkiyi gösteriyor. Beni genel olarak hep yanlız bırakıyor. Kahve alışkanlığı var. bu arada biz bankacıyız ikimizde şunu da belirteyim ki emin olarak söylüyorum kesinlikle kumar alışkanlığı yok. Evliliğimizin 2. ayında hamile kalmıştım bebeğim 12 hafta yaşadı sonra düştü. o dönemlerde bebeği istemiyordu bu yüzden çok tartışıyoruduk. Sonra arada 1 yıl geçti ve ben yeniden çocuk istediğimi söyledim hala ben istemiyorum diye diretti. bu süre zarfında aramız herşye rağmen iyiydi . Herşeye rağmen diyorum çünkü evin tüm idaresi %70 bende. Buna rağmen bir gün sorun etmedim. Ondan tek istediğim beni yanlız bırakıp bırakıp gitmemesi ve bir çocuktu. Gel gelelim patlak veren günümüze. Maddi durumumuz iyi borç harç ta yok buna sığınarak bebek dediğimde istemem diyen eşime ev alalım ben öderim işsizlik sigortası da yaptırırız işten çıkarsam sigortadan kapatılıyor borç dedim olmaz dedi. O zaman araba alalım ytırım olsun ilerde ev alırken peşinat olur dedim aynı şekilde işsizlik durumumdada sana borç kalmıcak sigorta borcumuzu ödüyor dedim. ona da yok dedi . doğal olarak artık hem tüm idare bende hemde söz hakkı bu denli onda olmasına göz yumamadım. Ve ''bebek diyorum olmaz diyosun ev diyorum istemiyorum diyosun araba diyorum ben istemiyorum diyosun sen ne istiyosun!!'' diyerek cıkıştım.Sonrası malum ... o her zamanki gibi kendini haklı gördü hakarete kadar vardı konular.bende eşyalarımı aldım anneme geldim. şimdi bir terapiste başlayacağız davamız açıldı günü belli değil bekletiyoruz ortak kararımızla.Şimdi daha terapiye başlamadan bana eve gel diyor kendisi de gelip almazmış ben gidecekmişim. ben birbirimize olan güvenimiz zedelendi şimdi hemen dönersem aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum hatta ben döndükten sonra terapiste gitmekten de vazgeçersin diye bile tereddüt ediyorum biraz ara verelim terapiye giderken zamanla düzelir zaten herşey dedim. Bana tepki gösterdi hala höt zöt konuşuyor.Siz ne diyorsunuz arkadaşlar değişirmi terapist işe yararmı yoksa umutlanmayayım mı? birde evine dön mü dersiniz yoksa dediğim şekilde mi devam edeyim ara vererek. Teşekkür ederim şimdiden.
ahh canımmmm Allah razı olsunCanım çift terapistine gitmiş biri olarak bu yorumu yapıyorum. Eşimle bizim de problemlerimiz var ama maalesef eşin seninle bir gelecek planı kurmuyor Bebek konusunda anlayabilirim, erkekler çocuk için özellikle evliliklerinin oturmasını beklerler. Mesela ben de ilk evlendiğimde hemen çocuk istedim ama eşim 2 yıl bekleyelim, evliliğimiz otursun dedi. Ama yatırım konusunda borcumuz olmasına rağmen (düğün borçlarımız) , araba aldık. 7 yıllık evliyim ve büyük bir kısmını sorunlu geçirmemize rağmen eşim hep geleceğe dair planlar yapmıştır benimle. Çocuk, araba, ev vs...
Mesela terapistimiz bize 2.seans sonunda direk şunu söyledi, evet problemleriniz var ama ben sizin boşanacak bir çift olduğunuzu düşünmüyorum. Çünkü ikiniz de birbirinizi hala seviyor ve gelecek planları yapıyorsunuz.
Bebeğini kaybettiğin için deli gibi çocuk istemeni anlayabiliyorum ama bunu eşinin anlayamaması bile çok kötü. Eğer seni gerçekten sevse ve seninle gelecek planı kuruyor olsaydı sırf bu mevzudan dolayı senin istediğim gibi o istemese bile bebek sahibi olmana izin verirdi. Senin psikolojini önem verseydi, seni anlamaya çalışıp istediğini verirdi. Bunu da ilk evladını kaybetmiş bir anne olarak yazıyorum. Bu konuda neler hissettiğini biliyorum...
Cocugu istememe sebebi nedir?
Genelde kadinlar cocuk icin acele etmezler. Bu teklif onlardan gelir. Terapiye gitmeden sorulariniza mantikli cevap almadan ve gercekten samimiyetine inanmadan donmeyin evinize. Ayni seyleri yasayip daha da yipranirsiniz. Netliginizi anlasin.İstemiyor saçma bile olsa sebep duymak istiyorum dediğimde susuyor.iilaki olacak ama istemiyorum diyor.
açıklama ne peki eşiniz? neden istemiyor olmaz demesindeki sebepleri söylemiyor mu? ne biliyim ben borca girmek istemiyorum vs... gibidüğünde takılan altınlarımız var benim maaşımda kendisininkinin 2 katı borç da yok
Kolay kolay demem yuva bu ama sizi terapistte paklamaz gibi bosa zamaninizi paranizi harcamayin sihirli degnek degil oralarda kendini bilen ve cabasi olanin duzelmek isteyenin fayda gordugu yerler adam seni almaya tenezul etmiyor yuvasi dagilacak gayet large hala sifik yarisinda ustunluk pesinde siz umut ediyorsunuz ki terapiste gidecekte duzelecek piiiii cocukta Allahtan olmamis ondan baba olmazdi ha ben israrla donup basimi yakayim eve hem erkek hem kadin olayim hote zote hakarete maruz kalayim cocukta olursa artik hem ana hem baba olurum diyorsan ben bunu basaririm diyorsan direk gec eve yine terapiste gerek yok bosa paraniz gitmesinMerhaba eşimle birbirimizi severek evlendik 3 yıl birliktelik yaşadık bunun üstüne evlendik. şuan 1 buçuk yıldır evliyiz. Eşimle ciddi anlamda iletişim problemimiz var. Kendisini hiçmi hiç benim yerime koymuyor. Ne söylesem saçmalama diye cevap veriyor en basit konudada en ciddi(ev idaresi gibi) konudada aynı tepkkiyi gösteriyor. Beni genel olarak hep yanlız bırakıyor. Kahve alışkanlığı var. bu arada biz bankacıyız ikimizde şunu da belirteyim ki emin olarak söylüyorum kesinlikle kumar alışkanlığı yok. Evliliğimizin 2. ayında hamile kalmıştım bebeğim 12 hafta yaşadı sonra düştü. o dönemlerde bebeği istemiyordu bu yüzden çok tartışıyoruduk. Sonra arada 1 yıl geçti ve ben yeniden çocuk istediğimi söyledim hala ben istemiyorum diye diretti. bu süre zarfında aramız herşye rağmen iyiydi . Herşeye rağmen diyorum çünkü evin tüm idaresi %70 bende. Buna rağmen bir gün sorun etmedim. Ondan tek istediğim beni yanlız bırakıp bırakıp gitmemesi ve bir çocuktu. Gel gelelim patlak veren günümüze. Maddi durumumuz iyi borç harç ta yok buna sığınarak bebek dediğimde istemem diyen eşime ev alalım ben öderim işsizlik sigortası da yaptırırız işten çıkarsam sigortadan kapatılıyor borç dedim olmaz dedi. O zaman araba alalım ytırım olsun ilerde ev alırken peşinat olur dedim aynı şekilde işsizlik durumumdada sana borç kalmıcak sigorta borcumuzu ödüyor dedim. ona da yok dedi . doğal olarak artık hem tüm idare bende hemde söz hakkı bu denli onda olmasına göz yumamadım. Ve ''bebek diyorum olmaz diyosun ev diyorum istemiyorum diyosun araba diyorum ben istemiyorum diyosun sen ne istiyosun!!'' diyerek cıkıştım.Sonrası malum ... o her zamanki gibi kendini haklı gördü hakarete kadar vardı konular.bende eşyalarımı aldım anneme geldim. şimdi bir terapiste başlayacağız davamız açıldı günü belli değil bekletiyoruz ortak kararımızla.Şimdi daha terapiye başlamadan bana eve gel diyor kendisi de gelip almazmış ben gidecekmişim. ben birbirimize olan güvenimiz zedelendi şimdi hemen dönersem aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum hatta ben döndükten sonra terapiste gitmekten de vazgeçersin diye bile tereddüt ediyorum biraz ara verelim terapiye giderken zamanla düzelir zaten herşey dedim. Bana tepki gösterdi hala höt zöt konuşuyor.Siz ne diyorsunuz arkadaşlar değişirmi terapist işe yararmı yoksa umutlanmayayım mı? birde evine dön mü dersiniz yoksa dediğim şekilde mi devam edeyim ara vererek. Teşekkür ederim şimdiden.
Çok teşekkür ederim tatlım cok akılcı bi yorum olmuşU umutsuzsirin tüm yorumları okudum geldim :) bence hemen boşanacak kadar büyük sorunlarınız yok. Ama şöyle bir durum var ki eşin aşırı derecede sorumsuz, evine bakmayan, tüm yükü senin sırtına yüklemiş bencil bir adam. Adam karnındaki çocuğu bile istememiş. Başın sağolsun bu konu için de. Çocuk konusunu askıya al derim. Çünkü doğursan bile şu şartlarda yalnız bakacaksın. Bir süre bekle. Yaş için sıkıntıya girersen de son çare yumurtalarını dondurabilirsin. Maliyetini bilmiyorum ama bu adama yatırım yapacağına bu kadar çok istediğin bebeğine yaparsın.
Eşin de çift terapisi sonrası düzelirse düzelir. Düzelmezse o zaman yol verirsin. Bu süreçte de kendi ayağınla tıpış tıpış dönme. O senin için çaba göstersin.
Evin iradesi %70 ben de dediğiniz, gelir gideri mi yani?
Siz kendi paranızı hep eve harcıyorsanız, ne eve ne arabaya para yatırmak istemeyen, en büyük hobisi kahvede pineklemek olan adam kendi kazandığını ne yapıyor peki?
Çocuk da ısrarla istemiyormuş. Bu evlilikte gelecek görmeyip kendi şahsına zula yapıyor olabilir mi?
Ev adamı değil.Kesinlikle böyle. Başka açıklaması olamaz. Insan niye ev araba konularina uzak dursun ki