BOŞANMA AŞAMASI-GELGİTLERİM

ilkbahari_bekliyorum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
971
192
41
Burada babamla tartışmalarım oldu biliyorsunuz, babam bu tartışmaları kasıtlı çıkardı.ben ona cevap verince de çık git evimden demez mi.
annem rahatsızlandı, beyin damarları tıkanmış, alınganlıkları had safhada.
kız kardeşim zihinsel engelli, sürekli uyuyor.
babam huysuzun teki tartışma çıkarınca ruhum bunaldı gerçekten.ne kötü olursa olsun bir evlilik bitiyordu.üstelik evimde rahattım en azında eşim babam kadar başa kakmıyordu.paylaşımlarımız oluyordu.derken geçen c.tesi eşime gittim.
dolmuşum iyice ağladım, sızladım.sarıldım eşime.değiştiğine inanmıştım.ertesi gün ben oğlumuz babası avmye gittik.ayakkabı aldık ona.babasını çok özlemiş, çok mutlu oldu.ben gayet iyi hissediyordum.hepimize yemek ısmarladım.eşim iyi davrandı ve boşanma davasını geri çekmeyi ciddi olarak düşündüm.bir süre görüştüm eşimle.amacım acaba değişmiş midir diye gözlemliyorum.ses tonu yükselince ben eskileri hatırlıyorum falan.
ertesi gün düşündüm ben bu adamla ömür boyu yaşayabilir miyim.dirseğimdeki acı ve kulağımdaki zzzz sesi geldi aklıma, kulağıma patlatmıştı ve orada öyle bir ses kaldı.sonra dedim ben yapamıcam.fiziksel şiddete uğrayacağımdan korktum ilersi için, telefonda görüştük.
ben ona ayrı eve çıkacağımı babamla anlaşamadığı söyledim.bana küfretti.o..çocuğudedi, burası küçük yermiş, iş arkadaşları bana o... dermiş, dedikodu olurmuş vs.O hastalıklı beynini tekrar gördüm eşimin ve sanırım baba evinde olmam daha iyi ve güvenilir geldi.en azından babam.ne kadar anlaşamasak da babam.
Lakin, eşim boşanmak istemiyor, boşanma konusu açılınca çıldırıyor.nafaka tazminat talebim yok.sanırım çocuk için ilerde nafaka alırım diye korkuyor ve asla boşanmam diyor.
Yaptıklarımın hatalı olduğunu biliyorum lakin boşanma konusunda beynim yeterince ikna olmamıştı.kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Kendimi evliliği sürdğrememdiğim için evliliği iyi gidenlerden farklı görüyorum.onlara imreniyorum.benim hayatım neden böyle diyorum.36 sene kötü idi genel anlamda.bundan sonra hayat adına ne hedefim olabilir ki, eğer bir evlilikse tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.boşanma davası avukatta.ilk başta bayağı takmıştım ama şu an boşanma davası o da bir amaç değil ki bir şekilde ya olumlu ya da olumsuz sonuçlanacak...olumsuz sonuçlanırsa 3 yıl ayrı yaşarsam yine boşanabiliyorum.o yüzden boşanma meselesine fazla takmıyorum
ama medeni durumum belli değil.boşanma aşamasında hiçbir şekilde flörtüm vs olamaz.o yüzden bu dava sonuçlanmadan aşık olma hedefim bile yok.önüm kapalı...hala onun soyadını taşıyorum çünkü bunu o istiyor, boşanmıyor...
öte yandan boşanma aşamasında iken içimden hiç makyaj yapmak bile gelmiyor.yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum.zira burası küçük yer.
beni anlayabilecek kimse yok çevremde kızlar.bu da bir sorun...
böyle karmaşık duygular içindeyim.

Esinizin siddet uyguladigindan bahsedip neden tekrar sans vermeye ugrastiniz anlamadim.
Aile fertlerinizle de anlasamiyorsaniz ve geliriniz yoksa bir kadin siginma evi dusunmez misiniz?
Ayrica hemen yeni bir iliskiye yelken acmayin zaten.
:KK12:

Esinizin siddet uyguladigindan bahsedip neden tekrar sans vermeye ugrastiniz anlamadim.
Aile fertlerinizle de anlasamiyorsaniz ve geliriniz yoksa bir kadin siginma evi dusunmez misiniz?
dava süreci uzun sürecek anladğım.eşim boşanmam diyor.şu an yeni bir ilişki aramıyorum ama uzun bir süreçten bahsediyoruz ve benim de medeni durumumu netleştirmeye ihtiyscım var.

Niye ikna etmeye calisiyorsun ? Ac davanı. Kes iletisimini.
dava 30 kasımda açıldı, nisanda ön duruşması var ama insan kabullenemiyor öyle hemen...eşime bir kinim de yok.keza iyi günlerimiz de oldu.
sanırım eşime gidiyorum çünkü hayatımda birsürü şey yolunda gitmiyor ve kendimi çok yalnız hissediyorum.

şiddete tabi ki karşıyım ama akrabalarımda da benimle benzer sorunlar oldu ama zaman geçtikten sonra bir şekilde uyumlu çift olanları da gördü bu gözler, iyi ki yuvamı dağıtmamışım diyenleri de gördüm.

Valla karar senin bilemedim. Baba evinde kötü durumda , koca evinde.. baba sana hep hükmeder, eş ise belki düzelebilir.. :işsiz:

Eşiniz tedavi görmediği sürece değişmez hiç bir insan değişmez
Neden çocuğunuz için nafaka istemiyorsunuz o çocuğun hakkı...
Boşanıp boşanmamak kendi kararınız ama çocuğunuz için nafakanızı mutlaka alın

Eşiniz tedavi görmediği sürece değişmez hiç bir insan değişmez
Neden çocuğunuz için nafaka istemiyorsunuz o çocuğun hakkı...
Boşanıp boşanmamak kendi kararınız ama çocuğunuz için nafakanızı mutlaka alın
anlaşmalı boşanırsa istemem.bir oğluma bakamıcak mıyım.çocuğun aylık 300 liralık tedbir nafakasını bile ödemedi ki bu adam

şiddete tabi ki karşıyım ama akrabalarımda da benimle benzer sorunlar oldu ama zaman geçtikten sonra bir şekilde uyumlu çift olanları da gördü bu gözler, iyi ki yuvamı dağıtmamışım diyenleri de gördüm.
Burada babamla tartışmalarım oldu biliyorsunuz, babam bu tartışmaları kasıtlı çıkardı.ben ona cevap verince de çık git evimden demez mi.
annem rahatsızlandı, beyin damarları tıkanmış, alınganlıkları had safhada.
kız kardeşim zihinsel engelli, sürekli uyuyor.
babam huysuzun teki tartışma çıkarınca ruhum bunaldı gerçekten.ne kötü olursa olsun bir evlilik bitiyordu.üstelik evimde rahattım en azında eşim babam kadar başa kakmıyordu.paylaşımlarımız oluyordu.derken geçen c.tesi eşime gittim.
dolmuşum iyice ağladım, sızladım.sarıldım eşime.değiştiğine inanmıştım.ertesi gün ben oğlumuz babası avmye gittik.ayakkabı aldık ona.babasını çok özlemiş, çok mutlu oldu.ben gayet iyi hissediyordum.hepimize yemek ısmarladım.eşim iyi davrandı ve boşanma davasını geri çekmeyi ciddi olarak düşündüm.bir süre görüştüm eşimle.amacım acaba değişmiş midir diye gözlemliyorum.ses tonu yükselince ben eskileri hatırlıyorum falan.
ertesi gün düşündüm ben bu adamla ömür boyu yaşayabilir miyim.dirseğimdeki acı ve kulağımdaki zzzz sesi geldi aklıma, kulağıma patlatmıştı ve orada öyle bir ses kaldı.sonra dedim ben yapamıcam.fiziksel şiddete uğrayacağımdan korktum ilersi için, telefonda görüştük.
ben ona ayrı eve çıkacağımı babamla anlaşamadığı söyledim.bana küfretti.o..çocuğudedi, burası küçük yermiş, iş arkadaşları bana o... dermiş, dedikodu olurmuş vs.O hastalıklı beynini tekrar gördüm eşimin ve sanırım baba evinde olmam daha iyi ve güvenilir geldi.en azından babam.ne kadar anlaşamasak da babam.
Lakin, eşim boşanmak istemiyor, boşanma konusu açılınca çıldırıyor.nafaka tazminat talebim yok.sanırım çocuk için ilerde nafaka alırım diye korkuyor ve asla boşanmam diyor.
Yaptıklarımın hatalı olduğunu biliyorum lakin boşanma konusunda beynim yeterince ikna olmamıştı.kendimi ikna etmeye çalışıyorum.
Kendimi evliliği sürdğrememdiğim için evliliği iyi gidenlerden farklı görüyorum.onlara imreniyorum.benim hayatım neden böyle diyorum.36 sene kötü idi genel anlamda.bundan sonra hayat adına ne hedefim olabilir ki, eğer bir evlilikse tekrar evlenmeyi asla düşünmüyorum.boşanma davası avukatta.ilk başta bayağı takmıştım ama şu an boşanma davası o da bir amaç değil ki bir şekilde ya olumlu ya da olumsuz sonuçlanacak...olumsuz sonuçlanırsa 3 yıl ayrı yaşarsam yine boşanabiliyorum.o yüzden boşanma meselesine fazla takmıyorum
ama medeni durumum belli değil.boşanma aşamasında hiçbir şekilde flörtüm vs olamaz.o yüzden bu dava sonuçlanmadan aşık olma hedefim bile yok.önüm kapalı...hala onun soyadını taşıyorum çünkü bunu o istiyor, boşanmıyor...
öte yandan boşanma aşamasında iken içimden hiç makyaj yapmak bile gelmiyor.yanlış anlaşılmaktan çok korkuyorum.zira burası küçük yer.
beni anlayabilecek kimse yok çevremde kızlar.bu da bir sorun...
böyle karmaşık duygular içindeyim.
Calisiyor musunuz?sehir degistirme imkaniz var mi

anlaşmalı boşanırsa istemem.bir oğluma bakamıcak mıyım.çocuğun aylık 300 liralık tedbir nafakasını bile ödemedi ki bu adam
Siz bakarsınız tabiki ama o para çocuğun hakkı alın ama kullanmayın
Yani babasından çocuğu için alacağınız nafaka onun parası çocuk büyüyecek masrafları artacak ozaman nafaka bağlatmak daha zor olacak
Çocuğunuzun hakkını başkasına yedirmeyin lütfen kendinize bağlatın demiyorum çocuğunuza isteyin, baba olarak da paşa paşa ödeyecek yapmasını biliyorsa bakmasını da öğrenecek

Ay İlkbahar,yine mi aynı söylemler?
Sizin bir akrabanız da vardı,kendisini sevmeyen ve döven kocasını ısrarla boşanmayan,
onu örnek göstermiştiniz.
Kaç defa konuşuldu bunlar?
Kaçıncı konu bu 'kocamı affetsem mi?' temalı?

Ne istediğinize tam karar veremiyorsunuz.Siz,boşanmakta net değilsiniz.Size hak veriyorum.Mutlaka kolay değildir.Boşanma sonrasındaki hayatınızın daha zor olacaģını düşünüyorsunuz sanırım.Psikolojik destek almanız size iyi gelecektir.Yaşadığınız hayata birde dışardan bakmalısınız.Eşinizle ilgili sorunlarınızın detayını bilmiyorum.Ama,evliliģinizin kötü gitmesinin sebebi, belkide siz olabilirsiniz.Hem boşanmak istoyorsunuz,hem istemiyorsunuz.Düşünceleriniz ve yaklaşımlarınız pek sağlıklı görünmüyor buradan bakınca.Sürecin uzaması,belki daha iyi olabilir.Ne yapacağınıza tam karar vermeniz açısından.Ama,bir psikolog desteği almanız şart gibi geliyor bana.

Siz ayrılmayacaksınız. Adam öldürse ecelim gelmişti ahirette bir şans vericem diyeceksiniz nerdeyse. kusura bakmayın ama on tane böyle konu acsaniz sizi ciddi bir şekilde okuyup kimse bir sans ver demez. Size kimse bu karar için destek olmaz. ayrıca eşiniz istemiyor diye ayrılık kararı verilir fiziki bir araya gelmezsek 3 senede boşanırız diye düsünmeyin. Artık öyle ayrılık kararı falan verilmiyo uygulamada yeter ki kararlı durun. Ama hakim huzurunda da inanmıştım romantizmi yaparsanız belki bir ihtimal uzunca bir süre verir.
Önünüzdeki bir problemi asmadan yeni hayatınız, gelecekteki ilişkinizin önüne çıkan engelleri dert etmeyin. Şu an önünüzde tek engel sizsiniz. Kendinize biraz değer verin şu kafanızı aşın biraz. Her konunuzda maaşınızı da okuyorum. maddi manevi güçlü durmak için bir engeliniz yok.

X