• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşaniyoruz galiba

Konu sahibinin eski konusunu biliyorum. Azerbaycandan çocuk yaşta getirilmiş bir gelin (nasıl getirildiklerini bilmeyenler araştırabilir), türkiyede yaşıyor. Haliyle geldiğinde korunma yöntemi falan bilmiyormuş ve çocuk sahibi olmuş. Eşini istemiyor boşanma şansı doğmuşken kurtulmak istiyor. Allah yaşatmasın. Sevmediğimiz bir adamdan istemediğimiz çocuklarımız olsa biz ne yapardık acaba diye düşünmek

Neden ve nasil evlendiniz?
Boşanma sebebiniz ne?
Evlenmem istemiyerek oldu.fiziksel şiddet cinsel şiddet gordum ve imam nikahli oldugum icin kactim.ama geri getirdi babamlar.boşanma sebebim de cinsel yonden ruhsal yonden ikimizde hic bi sey yasamiyoruz .sadece cocuklar icin duruyorum eşimin yannda

Konu sahibinin eski konusunu biliyorum. Azerbaycandan çocuk yaşta getirilmiş bir gelin (nasıl getirildiklerini bilmeyenler araştırabilir), türkiyede yaşıyor. Haliyle geldiğinde korunma yöntemi falan bilmiyormuş ve çocuk sahibi olmuş. Eşini istemiyor boşanma şansı doğmuşken kurtulmak istiyor. Allah yaşatmasın. Sevmediğimiz bir adamdan istemediğimiz çocuklarımız olsa biz ne yapardık acaba diye düşünmek lazım sanki
Hor görmek değil benim düşüncem ama çocuklardan ne olursa olsun vazgecebilr mi bı insan ya sevmediği adamdan da olsa

Türkiyeme canım feda yanlış anlaşılmasın şu anki zor şartlardan bahsettim ben ...
Bizim vatanımız cennet Azerbaycan da can kardeşimiz ama bu tür olaylara sıcak bakamadım bakmicam da sırf vatandaş olabilmek için evliliğe yani
Ama NE MUTLU TURKUM DİYENE
Gururla söylerim ama bunu. Başka bi yolu çocuklar olmadan da süre dolup TC vatandaşı alabilirsiniz belki bilmiyorum bu süreci
Ama çocukları dert bile etmiyosunuz zaten.
Bosanma ve çocuklar degl umrunuzda
Tek derdiniz iş ve yaşam yazık çok yazık
Hanimefendi ben vatandaslik icin evlenmedimki.hayir cocuklarimida dusunuyorum.ben kendimi anlatamadim galiba

Hor görmek değil benim düşüncem ama çocuklardan ne olursa olsun vazgecebilr mi bı insan ya sevmediği adamdan da olsa
Konu sahibi çocuklarımdan vazgeçmedim kendimi toparlayana kadar babalarında kalmalılar diyor zaten ama allah yaşatmasın her insan aynı değil çocukları istemeyecek kadın da çıkabilir. Ben anneysem o da baba zorla yaptığı çocuklara baksın diyebilir. Bu da insani bir hak

Konu sahibi çocuklarımdan vazgeçmedim kendimi toparlayana kadar babalarında kalmalılar diyor zaten ama allah yaşatmasın her insan aynı değil çocukları istemeyecek kadın da çıkabilir. Ben anneysem o da baba zorla yaptığı çocuklara baksın diyebilir. Bu da insani bir hak
Doğru haklısınız dediğim gibi çocuk babasinda kalcak vs ilk gordugumdd şok oldum ve. Öyle yazdım konu sahibnden de özür diledm fevri ciktm hassasiyet olunca

Evet inanin bana cocuklarim kucuk sabrede bildigim.kadar yanlarindayim .birde kayinvalide kaynbabayla yasiyorum

Türkiyeme canım feda yanlış anlaşılmasın şu anki zor şartlardan bahsettim ben ...
Bizim vatanımız cennet Azerbaycan da can kardeşimiz ama bu tür olaylara sıcak bakamadım bakmicam da sırf vatandaş olabilmek için evliliğe yani
Gururla söylerim ama bunu. Başka bi yolu çocuklar olmadan da süre dolup TC vatandaşı alabilirsiniz belki bilmiyorum bu süreci

Neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına, konu sahibesini çocuk yaşta ailesi getirmiş satmış. Konu sahibesi bu adamı istemediği için kaçmış ama bulup zorla getirip yine vermişler. Sizce konu sahibesi istemediği bir adama satılmak şeklindeki bu evliliği istedi mi?

Su an yanımda yavru kedi uyuyor. Uyanmasın diye nefesimi bile zar zor alıyorum. Sokaga bıraktıgımı düsünüyorum da yok ölürüm herhalde onu öyle bırakmaya. Evli olmadıgım icin bu sekil empati yapabildim. Cocukları bırakmak nedir? Nasıl gönlün el verecek buna.

Herife bir müddet terayagı cek. Haklarını vatandaslıgını halledinceye kadar dayan. O cocukları al sakın eline verme.

D
Neyden bahsediyorsunuz Allah aşkına, konu sahibesini çocuk yaşta ailesi getirmiş satmış. Konu sahibesi bu adamı istemediği için kaçmış ama bulup zorla getirip yine vermişler. Sizce konu sahibesi istemediği bir adama satılmak şeklindeki bu evliliği istedi mi?
Daha önceki yorumlarda dediğim gibi çocuk eşimde kalcak kısmına takıldım hassasiyetim olduğu için tam anlamadan yorum yaptım ve konu sahibinden özür diledm rabbim sonunu hayır etsin

Şu an kücük amcamla beraber yasayan yengem Azerbaycan’lı. Öncesinde bi evliliği olmus oturup sohbet ettik. 6 yasından beri Türkiye’delermis. Babası trafik kazasında vefat edince annesi kardesleri gelmisler. Diğer kardesler evli. Kücük yasta evlenmisler. Kendisi bir evlilik yapmıs bizim tr vatandasın tekiyle, adam sabahtan aksama kadar aldatıp, icer icer yengemin saçlarını kesermis. Hayatım boyunca saç özlemi cektim diye anlattı koca 20 yıl çöp sigaraları ellerinde söndürmüs hep.

Amcamla yalnız kaldığımda dedim ki bu kadını bir üz yemin ederim ölümün benden olur dedim. Rica ediyorum şöyle yorumlar yapmayın. Kimler nasıl hayatlardan travmalardan acı dolu hayatlardan cıkıyor haberiniz olmadan kırıcı konuşuyorsunuz. Yapmayın.

Evet inanin bana cocuklarim kucuk sabrede bildigim.kadar yanlarindayim .birde kayinvalide kaynbabayla yasiyorum
Aslında vatandaşlık almadan da boşanabilirsiniz fakat bu sefer iş bulurken problem yaşarsınız. En temizi vatandaşlığı almanız. Merak etmeyin vatandaşlığı alırsınız. 2 yıldır evliyim göç idaresinden memur kendisi teklif etti kocama vatandaşlık düşünürmüsün bu yıl almak çok kolay diye. Kaldıki sen kaç yıldır evlisin. Durumun çok zor seni anlıyorum üzüldümde. Hiç bir şey yok gibi davranmaya çalış sizin deyişle şirin dille ele almaya çalış kocanı idareten. Bırak evde alsın evden pay düşsün sana. Bir müddet sonra evliyken iş bul kendine. Vatandaş olduğun için daha rahat bulursun. Niyetini belli etmeden para biriktir. Velayet konusunda da korkma vatandaş olmasan dahi çocuk sana verilir. Ve en önemlisi eşinin ve ailesinin her dediği şeye inanma. Gayetde hakların var senin. Sadece sen bilmiyorsun diye korkutmak için seni kandırırlar.

Şu an kücük amcamla beraber yasayan yengem Azerbaycan’lı. Öncesinde bi evliliği olmus oturup sohbet ettik. 6 yasından beri Türkiye’delermis. Babası trafik kazasında vefat edince annesi kardesleri gelmisler. Diğer kardesler evli. Kücük yasta evlenmisler. Kendisi bir evlilik yapmıs bizim tr vatandasın tekiyle, adam sabahtan aksama kadar aldatıp, icer icer yengemin saçlarını kesermis. Hayatım boyunca saç özlemi cektim diye anlattı koca 20 yıl çöp sigaraları ellerinde söndürmüs hep.

Amcamla yalnız kaldığımda dedim ki bu kadını bir üz yemin ederim ölümün benden olur dedim. Rica ediyorum şöyle yorumlar yapmayın. Kimler nasıl hayatlardan travmalardan acı dolu hayatlardan cıkıyor haberiniz olmadan kırıcı konuşuyorsunuz. Yapmayın.
Yine yazayım ... Dediğim gibi hassas konum çocuk olunca fevri yazdım ve de özür diledim kendisinden
Amcanizn eşine de üzüldüm 😔 gerçekten konu sshibine de
Demin zorda kalan kim varsa dua ettim
Mesajım dan pişmanlık duyup sizden de dileyim hataliyim çünkü

Insanlarin ne Yaşadiklarini bilmeden, yarğilamayin. Lütfen 😔
Yine yazayım ... Dediğim gibi hassas konum çocuk olunca fevri yazdım ve de özür diledim kendisinden
Amcanizn eşine de üzüldüm 😔 gerçekten konu sshibine de
Demin zorda kalan kim varsa dua ettim
Mesajım dan pişmanlık duyup sizden de dileyim hataliyim çünkü
Sevindim.😊

Uzaktan bakinça Denizin Suyu Mavi görüniyor.

Yorum yazayım dedim ama dikkatsiz ani yazdim aksine üzülen düşünen biriyim derdi tasasi olanlar icin kimse yanlış anlamasın beni lutfen on yargili aşla olmadım sadece dikkatimi tam veremedim sanırım herkesten özür dilerim yeniden konu sahibinden de
İyilik sabr her şekildr her zaman kazanır
Kötüler sadece kazandik zanneder o an için

Herkesin imtihanı yaşantısı farkli tabi
Allah kaldıramicsgimz yükü vermezmis
Sen simdi bu zorlu süreçte sabrın önemli imtihanı kazanmak için çaban
Gençsin daha tecrübe edinerek yaşayarak öğrenceksin hepsini

Ve inan sonunda iyilik ve iyiler kazanicak
Dediğim gibi dualarım seninle ve zor durumda olan herkese 😘

Ben sosyal medya üzerinden komisyonla satış için yardımcı olurum en fazla elimden bu gelebilir senin için zamanını çok almazda
Hemde az az bisiler kazanablrsin bellki düşünürsen mesaj yazabilrsin
İnan başka bişi olsa aklmda elimde yine yardım etmek isterdim

Bilmeden linçlemiş yine bazı yorumcular.Kadın ne yaşıyor kimbilir evlatlarından vazgeçebilecek seviyeye nasıl geldi?
Bu konularda şahsi bir fikrim yok.Ama vatandaşlık almadan boşanmak seni zora sokar.ev alacakmış bırak alsın az daha idare et yüzüne gül.
Vatandaşlığı alınca işe girersin öyle açarsın davanı.evide alırsa eşin evden de hak talep edersin olmadı sen o evde yaşar,eşine Uzaklaştırma kararı çıkartırsın.giremez o eve
Çocuklar için çok üzüldüm kimse onlara anne sıcaklığı veremez ...kendini toparlamaya bak kimselere bırakma onları
Allah yardımcın olsun

Back