boşanıyorum.

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.372
5 yılın sonunda artık boşanıyorum. hayatında sadece kendi çıkarları ve hedefleri olan, bu uğurda herkesi kullanabilen bir adamdan boşanmaya karar vereli 40 gün oldu.
sanırım narsist bir insanla evliydim. onun ruhsal sıkıntıları olduğunu 1 km öteden gören anlarken ben burnumun ucunda görmemişim ve evlenmişim.
hayatı sadece kendi istekleri uğruna yaşayan , aşırı zeki, aşırı planlı , niyetini asla açıkça konuşmayan ve insanı her zaman yaptıkları hakkında kuşkuda bırakan , konuşmaktan kaçan , aldığı kararlarla ilgili eşinin fikrini asla sormayan , cinsel ve psikolojik eziyeti kendine hak gören bir narsist..
kim ne yaparsa yapsın hedefi doğrultusunda işine gelen herkese mavi boncuk dağıtan , kimseye ise güven duymayan, en büyük korkusu terk edilmek olan bir narsist..
terk edilme korkusunu hissettiğinde iyi görünmeye çalışan , ancak asla kendinden taviz vermeyen , niyetin ciddiyetini anladığında banker bilo gibi yaptım evet yaptım ama sor bakayım niye yaptım diyen .. ardından tüm olanların suçunu karşı tarafa yıkıp bir de üstüne kendi niyetlerini karşı tarafın niyetiymiş gibi gösteren , insanlara algı operasyonu yapmak için dışardan eşine çok değer veren bir izlenim bırakan , en yakınlarımın bile bu adamı bırakma demesine neden olan bir narsist..
şimdilik boşanma davasına cevap vermeyeceğini iddia eden gelecekte niyetimin ciddi olduğunu bildiğinden saldırıları için kılıflarını hazır etmiş alttan alttan ima etmeye başlayan bir narsist...
bir narsistle 7 yıl öncesinde 5 yıllık evlilik toplam 12 yıl geçirmiş , bir çocuk dünyaya getirmiş bir kadın olarak olabildiğince gardımı almaya çalışıp onun karşısında dik görünsemde içimde inanılmaz bir bitkinlik ve üzüntü var.. psikolojik destek almanın ne kadar gerekli olduğunu biliyorum ama maddi olarak yetecek gücüm yok. narsist kişilik ile yaşamış denk gelmişleriniz varsa bir öneri ve ayakta durmak için bir destek yolu rica ediyorum..

ruhsal sorunlarının olduğunu yaklaşık 1 yıldır anladım , narsist olduğunu ise kendimi sevmeyi öğrendikten sonra yani 5 aydır.
yani 10-11 yılda aslında ona karşı tüm sevginizi bitirmiş, sevdiğiniz için katlanmış altdan almış idare etmişsiniz sabır ve sevgi bitince ne olduğunu anlamış gözünüzü açmışsınız birçok kadın yapıyor bunu

zararın neresinden dönülse kar, geçen giden zamanınıza sakın üzülmeyin önünüzde güzel bir ömür var inşallah mutlu olacaksınız

ben de bu sevgi aşk lafına hiç inanmaz oldum önemli olan düzgün kişilik , bunu bulmak ta çölde iğne aramaya benzer sanki ama kadınlar aşk lafına kanıyor

Zor bir süreç narsistle yaşamak sizin için yeniden doğuş yeniden kendinizi inşa etme zamanı... Asla kendinizi suçlamayın şefkatle yaklaşın kendinize çünkü narsistler büyü gibi basar insanın ruhuna ve ancak vazgeçince anlarsınız nasıl bir kara deliğin içinde maruz bırakıldığınızı... Benim de narsist biri girmişti hayatıma ve başlarda bulutların üzerinde hissederken yere çakılmıştım ilişkinin sonunda... 30lu yaşlarımdayım ve bana en güzel hayat dersiydi çünkü biricik ve değerli olduğumu yeniden farkettim. Karaktersiz bir adamla yaşamaktansa kaliteli bir yalnızlığı tercih etmeyi öğrendim. Merak etmeyin yeni bir hayat başlıyor sizin için...Daha farkındalıklı daha bilinçli çöplerden arınmış...

ben de bu sevgi aşk lafına hiç inanmaz oldum önemli olan düzgün kişilik , bunu bulmak ta çölde iğne aramaya benzer sanki ama kadınlar aşk lafına kanıyor
maalesef öyle ,sevgiye aç insanların kandırılmaya müsait olduklarını düşünüyorum

Bir deniz kenarına veya bir ormana yüksek yere gidin. Deeriiiinden bir nefes alın gözlerinizi kapatın ve uzun bir solukta 12 yıl yaşadığınız ne varsa tek nefeste içinizden atın. Sonra ben kıymetliyim ! Deyin bunu ısrarla tekrar edin. 12 yıl İçin Geçmişler olsun, kurtardığınız yıllarınız İçin gözünüz Aydın olsun . Hep dik durun hep önünüze bakın , siz kıymetli saygı değer bir hanımefendisiniz .

Bi kaç örnek verebilir misiniz?
Belki bizde de bi uyanış olur ne bileyim
Merak ettim

Ben hatırlıyorum sizi. Boşanıcam diye daha önce çok konu açtığınızı anımsıyorum. Hatta aldatıldım diye de konu açmıştınız. Bu sefer gerçekten boşanacak mısınız bilmiyorum ama boşansanız da boşanmasanız da bence terapiye kesin gidin. Çünkü çoook depresif ve umutsuz görüyorum konularda sizi. Umarım toparlanırsınız.

aşk olmadan evlenmem diyenlerde çok pozitif bence aşk evlilik için yeterli bir kriter değil o ancak aşk filmlerinde geçerli

bana da en güzel hayat dersi oldu ben de kendime değer vermeyi öğrendim sonunda . buna şükrediyorum. ama bilirsiniz narsist bir insandan ayrılmak yada boşanmak kolay ama bağını koparmak o kadar zor ki ve bir çocuk var ortada .. çocuğuma hakkımda neler söyleyip neler yaşatacak onun masum ruhuna.. keşke hayatına biri girse de bizle uğraşmasa diyorum ama girecek kişiye de üzülüyorum.. çocuğumu görüştürmeme şansım olsa görüştürmem o derece zararlı biri. ben güçlü olacağım ve huzura kavuşacağım ama bütün oklarını minicik çocuğa yöneltecek biliyorum.

güçlü bir karakteriniz var demek ki binlerce kadın kocasının çilesini ölünceye kadar çekiyor

bilirsiniz narsist kişilikler karşısında hep bir gitgel yaşama ve hatta kendini suçlama evrelerine girer insan .. bende o dönemlerden geçtim. ama artık onun bir ruh hastası olduğunu gördüm ve boşanma davamı açtım beni geri döndürmek için yaptıklarına karşı en yakınlarım bile bırakma bu adamı diyor kardeşlerim bile.. tanıdıklarımız beni suçluyor onu anlamamakla .. direnmeye çalışıyorum yaşadıklarımı ve onun iyi görünen davranışlarının anlamını ben biliyorum ama başkalarına inandıramıyorum. çok zor bir süreç.

önemli olan sizin duygularınız eşiniz herkesi manipüle etmiş

Ya önceki konunuzda mesajlaşmıştık sizinle o yüzden hatırlıyorum ayrıntıları. Yakınlarınız aldatıldığınızı, adamın beraber çalışıp kazandığınız malvarlığını eski karısından olma çocukların üstüne yaptığını vs biliyorlar mı? Bunları bilip hala sizin üstünüze gelip sizi suçluyolarsa peeess. Bilmiyolarsa da anlatın da savunmasınlar o adamı

Ne biçim bir adammış bu Allah aşkına. Ailesiyle arasi nasil? Arkadaslariyla filan uzun arkadasliklari var mi mesela? 10 yil hersey normalmis gibimiydi?

teşekkür ederim.. son bir yıldır her fırsatta ormana kampa giderim ve benim ruhumu dinlendirir. belki de farkındalığımın artmasına sebep olan doğa oldu.. beni o kadar sorun içinde bıraktı ve hep mücadele ettim gözümü açıp kafamı kaldırıp ne oluyor diye bakmama fırsat bile vermemişti. taki ona köle olmayı bıraktığımda ondan iş hayatında uzaklaştığımda gerçekleri görebildim.. ben kendimi kurtardım ama kızımı nasıl kurtaracağım? ona yapacağı yaşatacağı psikolojik şiddetten ?

aldatıldığımı düşündüğüm konuyu biliyorlar yoktur öyle bir şey o yapmaz diyorlar , malvarlığı konusunda sen ona güven vermediğin için yaptığını söylüyor diyorlar... herkesi ikna ediyor.. insanlara olayların kronolojik sıralamasını anlatmaya çalışmaktan yoruluyorum.. boşanacağım dediğimde araba aldı , maddi şeyler yaparak göz boyuyor insanlarda beni suçluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…