Boşanıyorum ama gitmek neden bu kadar zor ?

bosanmak kolay olsaydı ilk dayaktan sonra giderdim..ama hep bir ümit, evligli yürütme cabası vardı..zamanla anladım ki kendimi cok degersiz hissediyrm...kendimi ezdirdim ya ondan ... bilmem siz hic dayak yediniz mi ama dayak ole birsey ki agrısı hemen gecsede icinizde fırtınalar kopuyor kücük cocuk gibi aglıyorsunuz .. gurur murur kalmıyor.
ne annemden nede babamdan dayak yemedim.. o kim oluyor?
olumlu düsünmeye calstm ona yardm ediim dedim icime attım , ama sonra yine yine yine.. 6 aydır iyi ama kavga etmedikten sonra bnm icin degersiz..

evet gercekten zamanında cok seviyordum,asıktım ama hala seviyorum.
tek neden onun bu dengesizlgi yuzundne bugn bitmese de 3 4 5 yıl sonra biticek.
23 yasnıdaym su anda kendi ayaklarmn üstünde durablmk icin birseyler yapabilrm ama 30 yasımda ne yapıcam birden ayrılrsak?
hem dedigim gibi su an iyiyiz ama isteksizlk var bende onunla hic ama hic yatasım yok.
eşimi sevdigim halde boyle... sanırım gecmiste yasananlardan dolayı.

bosanmak hic kolay degil... ben size eşimle iyiyiz ama cnm sıkıldı fln demedim ki.
şiddet ten bahsettim. o terapiste gitsede bnm yasadıklarm nolcak?
benmde terapiste gitmem gerek artık kendimi bu 4 yılda nokta kadar degersiz hissettimeye basladm ..bence butun bunlar onun yzunden oldu
bu aile terapistleri işe yarıo mu gercktn??

Çok iyi niyetlisin, iyi niyetinden hala bir tarafından tutmaya çalışıyorsun bu evliliğin..
Şiddet illa sana elini kaldırması değil ki,
mesela yolda giderken arabadan inip çoçuğun tekini dövmüş..
Kimbilir o an neler hissettin, neler geldi aklına, korktun canın yandı, bu da bir psikolojik şiddet..
Eğer gerçekten düzelme eğilimi olsaydı, yaşam tarzını, mantığını düzelterek işe başlardı, yanında küfretmez, ona buna sarmazdı.. Ama adam aynı adam..
Dediğin gibi genceciksin daha, 23 ne ki yolun başındasın, daha çok kırılmadan kendi yolunu çiz ve kararından asla dönme.
Seviyorum hala demişsin, sevgi bu değil, sadece alışkanlık ve acıma duygusu..
Sana acımayana sen de acıma..

alışkanlık olabilir sonucta 5 yıldır tüm gün beraberiz
acıyorum da sanırım cunku o bosanmak istemyor, ve ne bilim su anda en azından bana deger veren biri var yanımda boşanınca yapa yanlız olucam..
üff cok zoRrrr yuva yıkmak, hayatnı ve evini ayırmak, cocuklar butun gun anne baba nerde dicekler ben kahrolcm

arkadaşım dayak olayı evet abartılı ve şiddetli.eşin gerçekten bu konuda rahatsız.yani haklısında ne anda bunu yaşayacağın belli değil.bu çok zor bi durum.aslında sen boşanmayı kafanda oturtmuşsun ne kadar zor desende.evet zordur ama kararlı isen bunu da aşabilirsin.şunu sakın unutmaaa her şey insanlar için..mutluluklar ve mutsuzluklar..ama benim nacizane düşüncem bir evlilik terapistinden her ikinizinde beraber tedavi olması.ne karar verirsen ver her şey güzel olacak..

İleride şunlar şunlar olabilir diye bir ilişki bitirilmez.Herşey başımıza gelebilir çünkü bu konuda net olmalısın.Ya unutacaksın geçmişi ya da yok bende artık herşey bitti bu evliliği yürütemiyorum deyip bitireceksin.Ama bu kadar kararsız kalıyorsan sanki bitirmen de çözüm değil gibi.
Al çocuklarını yanına bir tatile çık veya tek başına ,bir süre eşinden uzaklaş..Orada düşün istersen bir şans daha ver ,istersen boşanmaya karar ver ama bir karar vermiş olarak geri dön.Eğer bir daha yaparsa arkanı dönmeden git,için ancak o şekilde rahat olur böyle vicdan azabı çekilerek boşanma mı olur.

Benim evlilikten anladığım.....

Evlilikte iyi günde kötü günde denilirken kötü günden kasıt kocadan dayak yenen,aldatılan günler değildir...Bunlara maruz kalındığı halde evliliğine devam ettirmek,kocanın üzerine toz kondurmamak ta fedakarlık değildir...
Hani geçici işsizlik durumu olur,borç olur,hastalık olur,yokluk,yoksulluk gibi vs vs durumlar olur..İşte o zaman karı-koca ayrılmak yerine birbirine destek olurlar,durumu birlikte atlatmaya çalışırlar,sabrederler,belki taraflar 2. bir işi tutar geçim için..Ya da taraflardan biri kaza geçirir,hastalanır..insanlık hali herşey mümkün...vs. vs...Evlilikte fedakarlık böyle zor ,böyle kötü günler için yapılırsa fedakarlıktır....

Diğerinin adı fedakarlık değil,başka bir şeydir.......

çok haklısın benim kelimelere dökemediklerimi yazmışsınn

bende boşanıyorum şuanda..
okadar çok kişi ya işte hemn bitirmeseydin kolaymı yuva kuruluyo..şimdikiler sabırsız çekmiyo hiç biri.. hiç fedakarlık yapmıyosun evlilik fedakarlık ister.vs..vs.. vs..
adam beni dövüyoo
hakaret ediyoo
ne fedakarlığından bahsediyo bu insalar anlamadım ..hatta ilk zamanlar olabiliyo dien bile var(dayak)
benim hayal ettiğim evlik böyle değildi böylede olmamalıydı..
arkadaşım kesinlikle suçluluk duygusu hissetme eşinin yapmak istediği zaten bu.. emin ol başka biri olsaydı hayatında örnek veriyorum eşinin sana pek acıyacağını sanmıyorum erkeklerin geneli böyle çünkü.. sen çok mutlumusunda ayrılmak istiyosun sankii sana bunları yaşatan o bu duyguları hissettiren o bence onun vicdan azabı çekmesi lasımm..genede hakkında hayırlısı karar veridysen arkasından dur canım benim

Allah yardımcınız olsun..Hayatınızın bundan sonraki kısmında daha güzel bir yaşantı ve sizi gerçekten hakeden ,kıymetinizi bilen bir insanla karşılaşmanız dileğimle....

çok teşekkür ederim canımmm inş öle olurr

Rica ederim..Az evvel eski konularınıza göz attım..Dayak yemeyi normal birşey gibi gören ,her evlilikte olur diye düşünen,öyle sanan kadınların aklından zoru var..Kim ne derse desin...

Öylelerini hiç ciddiye dahi almayın...

Sevgiler...

Bu senin hayatın cnm. Kendinle ilgili en doğru kararı yine sen verebilirsin. Çünkü herkes kendi penceresinden bakıyor hayata. Dayak ve hakaretin olması aranızdaki saygının bittiğini gösterir ki, ilişkilerde aşk ve sevgiden önce saygı olması gerekir. Zaten eşin seni kaybetmekten korkan biri olsaydı sana bunları yapamazdı. ayrılmak istememesi ve senin kendini suçlu hissetmen çok saçma. Adam zaten senin ayrılman için yapmış bunları. Öncelikle verdiğin kararda kesin ol. Sonra bundan sonra hayatına nasıl bir yön vereceğini düşün. Çocukların ve kendin için ayaklarının üzerinde durmaya çalış. Çocuklarının babamız nerde sorularını hiç düşünme. Çünkü çocuklarının önünde dayak yiyen bir anne onları daha cok üzecektir emin ol. Hakkında hayırlısı olsun cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…