• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum ama gitmek neden bu kadar zor ?

"saatlerce sohbetlerimizi, bana ev isinde yardım etmesi, anlayıslı olması hep birorta yoluunu bulmaya calısması, benim her istedigimi yerine getirmeye calısması"

Bu koca mı dayak atıyo?? Yok yani anlayamadım ya kocanızda bir problem var yada sizde :S

evet gercekten öyle... sizofren mi acaba? :D

Evliliği ben yıkıyorum düşüncesine kapılmayın hiç. Kocanız son 6 ayda sizi dövmeyip, eşyaları kırmakla yetindiği için mi kendini normal görüp doktora gitmeyi kabul etmiyor? Esas onun bu tutumu değil mi evliliği yıkan? Şu haliyle, 2 çocuk var diye bu adamla evli kalınamaz. Yarın, öbür gün çocuklarını da dövmeyeceği ne malum? Babası yapmış nitekim, belki hala annesi dayak yiyor.

Siz onu doktora gitmesi için ikna etmeye çalışırken, ileri de çocuklarına da zarar verebileceği ihtimalini hiç gündeme getirdiniz mi acaba? Belki, bu onu düşünmeye itebilir. Tedavi olup, tamamen düzelmeden bu kişiyle evli kalmanın çocuklar için de bir tehdit oluşturabileceğini düşünüyorum ben.

canim ya allah sabir versin diyorum bir iki fikirde ben yazmak istedim nacizane...
kararsizlik ne kötü biseydir insani cildirtir nerdeyse..su an kararsiz oldugunu görüyorus hepimiz esinide güsel ifade etmisin..bence siddet kabul edilemez bisey..esim bana yapsa inan benimde sevgim biter insan kirktugu kisiyi sevemezki..sende sevmiyosun onu sadece acimak bu..aciyosun onun durumuna..fikrime gelince kafan netlesmeden bosanma..bi süre ayri yasamani tavsiye ederim..zaman artik..

canim ya allah sabir versin diyorum bir iki fikirde ben yazmak istedim nacizane...
kararsizlik ne kötü biseydir insani cildirtir nerdeyse..su an kararsiz oldugunu görüyorus hepimiz esinide güsel ifade etmisin..bence siddet kabul edilemez bisey..esim bana yapsa inan benimde sevgim biter insan kirktugu kisiyi sevemezki..sende sevmiyosun onu sadece acimak bu..aciyosun onun durumuna..fikrime gelince kafan netlesmeden bosanma..bi süre ayri yasamani tavsiye ederim..zaman artik..

hepinize tskr ederim düsüncelerinizi paylastgnz icin.
gercekten cıldırcak gibiyim... acımak da olabilir cunku o bosanmak istemedigi icin kıyamıyorum..zaten cok fazla iyi niyetli biriyim..beni düşünmeyeni bile iyi davranırım üzülürüm...o beni döverken hic düsünmedi ama nedense suclu hsseden benim..

keske dayak yedigim anda terketseydim simdi sana en son taa nezaman vurdum diyor..sanki asıl sebep o degilmiş gibi ve baska sebeplerden ayrılıomsum gibi..suclu ben oldum:(

demin anladı ki kararlıyım evi terketti arabada bira iccekmis kendisi ne yapcakmıs onları düsüncekmis... bende üzülüyrm tabi vazmıgecsem diyorum nerdeyse emlakcıya yazıyordum evden vaz gectim diye.. ama düşünüyrm işe yaramicak yine aynısını yapcak

gecen arabadaydk gencecik 2 cocuk 16 17 yas civarında karsıdan karsıya gecti,esim kornaya bastı onlar da hızlanmayınca (ki zaten 3 -4 saniyede gectiler), cocuklar da baktılar arabaya, esim durdu camı actı küfür etti ,cocuk da küfür edince eşim arabadan indi ,resmen dövdü cocugu.
ssok oldum cok üzüldüm, cocuktu -yani ciddi almamalıydı onu...
boyle seyleri görünce nekadar sinirli oldugunu anlıyrm ve soguyorum

zor günler geciriyorum korku ve kararsızlık icinde

:(((
cok kararlıydım ama onla paylastıktan sonra tabi kararsızlıga dönüstü...sanırım bu normal ve bu duyguları ignore etmeliyim:/

canım bende boşanırken öyle hissetmiştim hep iyi yönleri aklıma gelirdi, ayrıldıktan sonrada erkek arkadaşım olduğunda ve bana bir kötülük yaptığında hep eşim aklıma gelir ağlardım...benim çocuğum yoktu senin çocuğun yokmuş, belki düzelir belki bu ona ders olmuştur iki çocuğun var ben bir kez daha düşün derim ama tabi senin kararındır...tokat acısı geçer ama aldatma acısı geçmez..

canım bende boşanırken öyle hissetmiştim hep iyi yönleri aklıma gelirdi, ayrıldıktan sonrada erkek arkadaşım olduğunda ve bana bir kötülük yaptığında hep eşim aklıma gelir ağlardım...benim çocuğum yoktu senin çocuğun yokmuş, belki düzelir belki bu ona ders olmuştur iki çocuğun var ben bir kez daha düşün derim ama tabi senin kararındır...tokat acısı geçer ama aldatma acısı geçmez..

niyeki? yeni erkek arkadasnz daha mı kotu huyluydu da agladınız?

tokat acısı da gecmiyor aslında ...agrısı geciyor, ama .kendini cok kücük ve gücsüz hissediyorsn..gururun inclyor.. allah kimseye yasatmasın

hepinize tskr ederim düsüncelerinizi paylastgnz icin.
gercekten cıldırcak gibiyim... acımak da olabilir cunku o bosanmak istemedigi icin kıyamıyorum..zaten cok fazla iyi niyetli biriyim..beni düşünmeyeni bile iyi davranırım üzülürüm...o beni döverken hic düsünmedi ama nedense suclu hsseden benim..

keske dayak yedigim anda terketseydim simdi sana en son taa nezaman vurdum diyor..sanki asıl sebep o degilmiş gibi ve baska sebeplerden ayrılıomsum gibi..suclu ben oldum:(

demin anladı ki kararlıyım evi terketti arabada bira iccekmis kendisi ne yapcakmıs onları düsüncekmis... bende üzülüyrm tabi vazmıgecsem diyorum nerdeyse emlakcıya yazıyordum evden vaz gectim diye.. ama düşünüyrm işe yaramicak yine aynısını yapcak

gecen arabadaydk gencecik 2 cocuk 16 17 yas civarında karsıdan karsıya gecti,esim kornaya bastı onlar da hızlanmayınca (ki zaten 3 -4 saniyede gectiler), cocuklar da baktılar arabaya, esim durdu camı actı küfür etti ,cocuk da küfür edince eşim arabadan indi ,resmen dövdü cocugu.
ssok oldum cok üzüldüm, cocuktu -yani ciddi almamalıydı onu...
boyle seyleri görünce nekadar sinirli oldugunu anlıyrm ve soguyorum

zor günler geciriyorum korku ve kararsızlık icinde

:(((
cok kararlıydım ama onla paylastıktan sonra tabi kararsızlıga dönüstü...sanırım bu normal ve bu duyguları ignore etmeliyim:/

Bence eşinin biran önce tedavi olması gerek, bu kadar sinir hem kendine hem çevresine zararlı.

İnsanın dayak atan eşine karşı nasıl hala sevgisi saygısı devam edebilir ?? :53: Mümkün müdür bu ??

Yok yok...Ben başka bir dünyada yaşıyorum sanırım.........:36:

Allah hakkınızda hayırlısını nasib etsin.............

Boşanmak için zamanlama doğru değil gibi. Son şiddetinde, verdiğim şansları tükettin diyerek
ayrılık sürecine girebilirdin canım. Şimdi mutlu mesut yaşarken boşanmaya kalkman anlamsız
olmuş. Bence eşinle açık açık konuşarak, geçmişte yaşananlardan kaynaklanan güvensizlik
ve tutukluk yaşadığın için evlilik sorumluluklarını yerine getiremediğini, onu düşündüğün için
boşanmanın çözüm olacağını sandığını belirtebilirsin.
Yaşadıklarının travması nedeniyle soğukluk hissetmen gayet normal tatlım, kendini yetersiz
görmemelisin. Bundan böyle eşin öfkesini kontrol edebilirse, sende zamanla yaşananların
etkisinden çıkarsın. Kendine zaman tanımalısın. Her şey güzel olur İnşaallah.

evet gercekten öyle... sizofren mi acaba? :D

asabi, ofkeli bir erkek olmasi , ne onu her yonuyle kotu yapar ne de sizofren... ama bir dengesizlik soz konusu kesinlikle, sizi sevdigi acik ancak ofkesine hakim olamama durumu da var..
burda yazilan hergun okudugumuz bir cok biten evlilik hikayesinden baska sizinki,cocgunda siddetle birlikte gelisen,ilgisizlik,aldatilma, cinsel hayattaki uyumsuzluklarida gozlemliyoruz....

siz de anladigim kadariyla inatci birisiniz..

mesela kavga ettiginizde neden anahtari vermediniz esinize? aile terapisitine gitseniz size onerecegi ilk sey , kavga ederken ,sinirlendiginizi hissettiginizde taraflardan birinin evden ayrilmasi ..bir muddet kafa dagitacak faaliyetlerde bulunmaniz mesela, yada bir kac gun , birbirinizden uzaklasip, sakinlestiginizde karsilikli,ayakta degil"oturarak" sohbet etmeniz..

esiniz duygu kontrolu terapisi alirsa, bununla beraber , receteli bir sakinlestirici hersey hayatinizda daha dengeli ve kontrollu gidebilir..

Ha ama butun bunlarla ugrasmak istemeyedebilirsiniz, bunda da hic yadirganicak hic birsey yok, aranizda bir duygu eksikligi olustuysa ,esiniz artik naparsa yapsin aradaki acigi kapatamaz, bunu hissettiyseniz de hic beklemeyin..

tabikide boşanmaa . boşanmak bitirmek bukadar kolaymıı yaa? sen uğraşmadıktan sonra çaba sarfetmedikten sonra kolaya kaçıyorsun. Allah aşkına bi düşün. zamanında onun için neler yapardın neleri feda ederdin. bu insan o insan...
senin birde bu insandan 2 tane çocuğun var. yok dayak atan koca sevilmezmişte bilmem ne...
herhalde dayak asla kabul edilmicek birşey. buna hakkı yok. ama sana el kaldırması seni sevmediği anlamına gelmez. bu hareketi bir anlık öfkesinden sinirinden. kendine hakim olamayışından. kendin diyorsun sonra bin pişman oluyor diye.
anne babalar var öfkeyle evlatlarına tokat atan ne bilim poposuna vuran. bunlar çocuklarını sevmiyormu?? Seviyorlar ama TEDAVİYE ihtiyaçları var.
senin eşininde kesinlikle tedavi olması lazım. sen böyle bir imkan varken onu nasıl tek başına bırakıp gidebileceksin? hadi kötü bir eş olsa arkana bile bakma kaç koş uzaklaş. ama bu adamın dengesizliği sinirinden.
üstelik bu kararını anlamamaktada haklı yani vurduğunda değilde ta 6 ay sonra gidiyorsun.
yine git tehdit et. tedavi ol öyle döncem de. ama sinirden gözü dönebiliyor insan ve bunu kontrol edebilir. senin kocan düzelebilir.. bunu bile bile yuvanı yıkma.

Boşanmak kişinin çok özeli ve tamamen kendi tercihi olmalı bu yüzden bu tarz konuları okuyor fakat hiç fikir yazmıyordum.sana yazayım istedim çünkü onun yanında mutlu olurum diyorsun .

mutlu olacağın insanı neden terkediyorsun ki.geçmişte hiçde hoş olmayan şeyler yaşanmış tamam ama konuları kapatıp devam etmişsin o zaman değilde şimdi neden ?

üstelik daha küçücük 2 çocuğun varken.1 kez daha düşün derim ben.hakkında hayırlısı olsun inş.

siddet uygulayan kendinden zayif bir kadina vurup
egosunu tatmin eden bir erkegi bu kadar savunulacagini bilmiyordum
kk'de..
iyi zamanlarda bir evlilikte gerektigi gibi davrandi hepsi bu
zora girincede vurmus
buda normalse vurmayan karisini incitmeyen erkekler koca degil o zaman

siddet uygulayan kendinden zayif bir kadina vurup
egosunu tatmin eden bir erkegi bu kadar savunulacagini bilmiyordum
kk'de..
iyi zamanlarda bir evlilikte gerektigi gibi davrandi hepsi bu
zora girincede vurmus
buda normalse vurmayan karisini incitmeyen erkekler koca degil o zaman

ne eşini savunan vaar nede yaptıklarını.
adam resmen suç işliyor evet bunuda zaten dile getirdim ben. ama kusura bakmayın aşıkken flört ederken onun için ölürüz nikah masasında iyi günde kötü günde diye yemin ederiz ve sonunda zorluğuna katlanamayıp kaçarız.
ne konular açıldı burda. ne kocalardan bahsedildi. şu şiddet olayı olmasa arkadaşın eşinden şikayeti yok bile. ve bu şiddete bi çözüm bulabilir. bi çıkar yolun varken kaçma diyoruz biz sadece.

onca emek ver,çaba sarfet,didin dur sonra bir olay cereyan etsin ve senin payına düşen vazgeçip gitmek olsun.eminim çok fedakarlık etmişsindir çogu kadın gibi en büyük hatan da bile bile onun değişmesini beklemek kendini buna inandırmak olmuştur.kadın her durumda hep magdur.sen çocuklarını büyütmekle ugraşırken,adam bekar olarak özgürlük bayragını çekecek.olan hep kadına :47: hep anneye:26: ve çocuklara :47: allah hakkında hayırlısını versin.umarım doğru kararlar verirsin

ne eşini savunan vaar nede yaptıklarını.
adam resmen suç işliyor evet bunuda zaten dile getirdim ben. ama kusura bakmayın aşıkken flört ederken onun için ölürüz nikah masasında iyi günde kötü günde diye yemin ederiz ve sonunda zorluğuna katlanamayıp kaçarız.
ne konular açıldı burda. ne kocalardan bahsedildi. şu şiddet olayı olmasa arkadaşın eşinden şikayeti yok bile. ve bu şiddete bi çözüm bulabilir. bi çıkar yolun varken kaçma diyoruz biz sadece.

hay allah iyi gunde kotu gunde yemin etmek
dayagi kabul etmekmi? kufur isitmekmi?
siddet cokmu ufak bir sey ?

cocukmu konu sahibi tokat yemek icin?
yada hayvanmi dayak yemek icin?
neyi savunuyorsunuz?
cozum bulmasi icin tedavi gormesi gerek
en az alti ay gozlenilmesi gerek!

siddetten bu kadar siradan bir seymis gibi bahsetmek
konu sahibine ne yarari olacak?

kolay yikmamak icin bu yuvayi
ayri ev tutulsun ve alti ay tedavi gorsun
en azindan evliligini kurtarmak icin ugrassin kocasi
ancak bu gelir aklima
obur turlusumu? evet iki cocukta olsa bocek gibi ezilecegine
bitirsin bu evliligi konu sahibi
cunku kadin olarak ve anne olarak hak etmiyor siddeti

aslında zaten cok kez vurdu bu da herseyi yaptım anlamına gelmez mi
ilk dayaktan sonra belki birdaha vurmazdı diyebilirdim ama gecmiş bana gösterdi ki hep yapıcak ..
tamam oda perisan oluyor cok üzülüyor vurduktan sonra..sinirlendiginde vuruyor..ama konu sacma sapan mesela kavga etmiştik evden cıkcaktı arabanın anahtarını vermedim cok sinirli diye..ve cok kötü evde sürükledi beni ve arka arkaya tokat attı üstüme otururak..bu en son dayak ve en agır olandı...sonra da kendi suratına vurdu günlerce mos mordu suratı..tmm bende sinir bozucu olabilirim ama bende sinirleniyorum ama kimseye el kaldırmıyorum. piskologlar da der hep dozu artar diye..ve gercktn öyle oldu. son dayagı hic unutmicam kapıyı acıp polisi cagrın diye bagırdım... mevzu arabanın anahtarı degil..cok sinirli bi yapısı var

simdi bana vurmadı bayadır ama hep esyaları kırar -dolap kırdı cope attım yatak baslgını kırdı, dolaptan elbisemi yırttı gözlügmü kırdı.. tamam canımı incitmedi ama boyle seylerdende hic hoslanmıyrm, en sevdgm gözlügümü kırması bile cok kırdı..bu da bir siddet bence.sebebi de onemsiz..sadece sinirlendigi icin ...

iyi gunde yardimci bir es
kotu gunde bu sekil sinirlenebilen bir insan
ve terapiyi kabul etmiyor!
ama yuva kolay kurulmuyor degilmi?

neyi savunuyorsunuz?

kolay yikmamak icin bu yuvayi
ayri ev tutulsun ve alti ay tedavi gorsun
en azindan evliligini kurtarmak icin ugrassin kocasi
ancak bu gelir aklima
obur turlusumu?
evet iki cocukta olsa bocek gibi ezilecegine
bitirsin bu evliligi konu sahibi
cunku kadin olarak ve anne olarak hak etmiyor siddeti

bunların cevabını ilk mesajımda okuyabilirsiniz. aynı şeyleri söylüyoruz ama tersini iddia ettiğimi zannediyorsunuz.

Son düzenleme:
Şiddete karşıyım ne olursa olsun.

Ancakkkkkk

Siz eşinizin bu kadar olumlu yönlerini de anlatmışsınız ve siz eşinizi hala çok seviyorsunuz işte bu noktada duruyorum ve size aldığınız boşanma kararının doğru bir karar olduğunu söyleyemiyorum.

Eşiniz size ilk dayağını attığında küfürünü ettiğinde siz hiç bir şey yapmayıp bu güne kadar gelmişsiniz. Size tavsiyem eşiniz gerçekten anlattığınız kadar iyi bir insan ise ve boşanmayı istemiyorsa eşinizle bir aile terapistine giderek size şiddet uygulaması konusunu halledin derim. Öyle oturduğunuz yerden sürekli size geçmişte uyguladığı şiddetleri düşünür durursanız tabiki zamanla eşinizden soğursunuz bu gayet normal bir durum Arkadaşım siz bu yuvayı kurtarmak için elinizden geleni yapın da sonuç hala negatif ise o zaman boşanın derim sonuçta iki tane evladınız varmış yazıktır günahtır.

Unutmayın YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR.
bende tam bunu diyecektim.arkadaş cok güzel anlatmış:13:

neyi savunuyorsunuz?