Boşanıyorum ama gitmek neden bu kadar zor ?

aslında zaten cok kez vurdu bu da herseyi yaptım anlamına gelmez mi
ilk dayaktan sonra belki birdaha vurmazdı diyebilirdim ama gecmiş bana gösterdi ki hep yapıcak ..
tamam oda perisan oluyor cok üzülüyor vurduktan sonra..sinirlendiginde vuruyor..ama konu sacma sapan mesela kavga etmiştik evden cıkcaktı arabanın anahtarını vermedim cok sinirli diye..ve cok kötü evde sürükledi beni ve arka arkaya tokat attı üstüme otururak..bu en son dayak ve en agır olandı...sonra da kendi suratına vurdu günlerce mos mordu suratı..tmm bende sinir bozucu olabilirim ama bende sinirleniyorum ama kimseye el kaldırmıyorum. piskologlar da der hep dozu artar diye..ve gercktn öyle oldu. son dayagı hic unutmicam kapıyı acıp polisi cagrın diye bagırdım... mevzu arabanın anahtarı degil..cok sinirli bi yapısı var

simdi bana vurmadı bayadır ama hep esyaları kırar -dolap kırdı cope attım yatak baslgını kırdı, dolaptan elbisemi yırttı gözlügmü kırdı.. tamam canımı incitmedi ama boyle seylerdende hic hoslanmıyrm, en sevdgm gözlügümü kırması bile cok kırdı..bu da bir siddet bence.sebebi de onemsiz..sadece sinirlendigi icin ...

Son düzenleme:
arkadasım durumuna cok üzüldüm eger siddet varsa mallesef durmuyor cok ince bir cizgi o evlilikte...
ama sizin anlattıklarınıza bakacak olursak esinizde asbiyet problemi var.
mutlaka bir aile terapistine gidin.
bosanmak cok zor...
hele 2 cocuk varken....
esiniz sizi seviyor ama hasta bence su an baska bir evde kalıyormussunuz.
bence mutlaka konusun esinizle o da bosanmak istemiyormus, terapiste gidin.
bende problem yok diyormus.
sizde zaten problem sende degil evliliğimizde diyerek ikna edin.
belki ailesinden filan cekiniyordur, kimse bilmek zorunda degil zaten.
insallah cözersiniz ama bosanmak sizin için cözüm degil bence.

Geçmişte bir çok kez dayak yedigini yazıyorsun ve agzı bozuk diyorsun... ama senin her dedigini her istedigini yaptıgınıda söylüyorsun anlam veremedim ben acıkcası ama; şunu iyi bilki sana birkere vurduysa 2. 3. için hiç çekinmiyor sen bu gün vaz geçsen en fazla bir kaç ay sonra yine aynı şeyleri yaşayacaksın sen sevdigin için degil alıştıgın için vazgeçemiyorsun çünki evlilik bir zaman sonra alışkanlık haline geliyor bu bekarkende böyledir aslında ama bekarken aşık olup veya severek gittigimiz için bıraktıgımız tarafıda görme görüşme garantimiz var bu kadar koymuyor bence bırak inceldigi yerden kopsun dayak,hakaret, küfür varsa bu tarz hareketleri yapan biri nasıl anlayışlı ve her istedigini yapan biri ayrıca bunuda çok merakettim gerçekten..???

hehe gercekten öyle ama..yani cevremdekilerle kıyasladıgım zaman : kocam yemek yapar,temizlikte yardm eder,cocuklarla yardım eder, gezelim derim gezdirir, canım karpus cekti gider alır,seni seviyorum der,sarılır durupdururken, cok nadir ben gezmeye giderim o cocuklara bakar..
yani gördügüm kocalarda tüm bunlar yok bile?
hic yardım etmezler, sohbet etmezler vs vs neler neler duyuyorum komsudan akrabadan

ama en azından onlar dayak yemedi hic..

eşinizde sanırım öfkesini kontrol edememe sorunu var , madem iyi bir eş , iyi bir insan bu durmunun bir sağlık problemi olduğu konusunda onu ikna edemez misiniz acaba .... eğer bunu kabullenir de tedavi olmaya ikna olursa belki bir şansı hak ediyordur

Evet bencede öfke kontrol problemi var ona eger gerçekten boşanmak istemiyorsa ikiniz birlikte bir evlilik terapistine gitmeyi teklif et kabul ediyorsa ve gerçekten bi çaba görürsen bir şans daha vermelisin... ama kabuletmeli tedavi olmayı

belli ki eşin öfkesini kontrol edemiyor.psikiyatra gitmeyi önersen dinlemez mi
bir şekilde ikna edemezmisin:44:
nedense bana eşin kötü biri değil gibi geldi sadece bir dengesizlik var sinirlenince ne yaptığını bilmeyen bir tip.belki uzman birinden destek alırsa düzelebilir
yani çocukların olmasa hiç çekme boşan derdim ama çocu söz konusu olunca her yolun her çarenin denenmesi gerektiğini düşünüyorum ben
ayrıca eşini kendi eşime de benzettim benimki de sinirlidir.dayağı yoktu ama evde çok eşya kırdı dengesiz çok hareketi oldu.zamanla birçok olumsuz huyundan vazgeçti.şimdi daha iyi ama tabi senin eşin de düzelme olur mu bilemem
allah yardımcın olsun canım

Gelecek göremediğinizi söyleyerek kararlılığınızı gösteriyorsunuz zaten.
6 aydır kavga etmediğiniz için şiddet olmamış, ne malum bundan sonra olmayacağı..
Ayrıca acaba olur mu olmaz mı ile de ömür geçmez.
Alışkanlıktan kaynaklanan bir üzüntü olabilir, zamanla da geçer..
Kendi adımlarınızı ne güzel atmışsınız, bundan sonra geriye bakmayın..

bak ne güzel söylemişsin. en azından onlar dayak yemedi hiç diye.. bu eksisi bütün artılarını kapatıyor bence..

onunla bir gelecek göremiyorsan o zaman gelecegini daha fazla erteleme...

yerinizde olup ama cesaret edemeyen birçok kadın var.
bence buraya kadar gelmişsiniz pes etmeyin.
5 yılı geride bırakıp yalnız devam etmek elbet kolay olmayacak.
şiddete karşı gösterdiğiniz sabrı şimdi ayrılık acısı için de gösterebilirsiniz.

keşkıe bu kararı almadan evvel eşinizle birlikte bir aile terapisine gitseyiniz ben yazış şeklinizden kafanızın karışık olduğunu ama şayet gitmezsenizde kendinize olan saygınızı yitireceğinizi anladım. belliki zor karar vermişsiniz. madem öyle verdiğiniz kararın arkasında durun. evlatlarınızda şiddet dolu bir yuvada büyümesin. annelerinin ezildiğini görerek büyüyen çocuklarda kendileride annelerine saygı duymuyorlar bunun normal olduğunu düşünüyorlar çünkü babaları böyle yapıyor...

Keşke ev işinde yardım etmeseydide şiddete başvurmasaydı bir kere yapan maalesef devamını getiriyor hastalık gibi birşey bu herhalde...

öncelikle bi kere yapan bidaha yapar sözüne kesinlikle katılmıyorum çünkü bu konuda bi çok örnek var çevremde. Canım bişi söylemek istiyorum sen anladığım kadarıyla eşini hala seviyosun insan olarak çok iyi bi eşin var tek kusuru şiddet ki buda en büyüğü tabiki çok çok kararsızsın ama merak ettiğim bi konu var bazı şeyler karşılıklıdır yani o sinirlendiğinde sen ne yapıyosun karşılık veriyomusun bağırdığında kızdığında üstüne üstüne gidiyomusun eğer bunu yapıpda o şiddet uyguluyosa madem eşinide seviyomuşun yapma mesela sinirlendiğinde sus hiç cevap verme çünkü bazı erkeklerin bi çizgisi vardır o çizgiyi asla aşmamak gerek bence çünkü onlar bizden güçlüler onuda göz önünde bulundurmak lazım şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama bilmiyorum ben böyle düşünüyorum kızgın olduğunda başka odaya git hiç cevap verme ne bilim buna benzer şeyler ama diyosanki ben hiç bişi söylemiyorum zaten o birden bana saldırıyo diyosan ozaman eşin kesinlikle hasta derim öfke kontrolünü sağlayamıyor canım ozaman kararının arkasında dur ve boşan çünkü psikoloğa gitmekte istemiyomuş anladığım kadarıyla ozaman yapıcak bişi yok Allah yardımcın olsun

bugun yine konustuk, ayrılmak istemedigini soyledikce ben perişan oluyorum... yuvayı ben yıkıyorum gibi hissediyorm birde soyle birsey var...ben internet üzeri yurtdısına bebek giyim satıyorum.esimle birlikte yapıyoruz bu işi ben satıyorum o ptt ye gidiyor..ve 5 yıldır günün 21 saati birlikteyiz...hep aynı evdeyiz.sosyal hayatmız da sıfr..hic arkadaslarıyla bulusmaz..bnmde yok zaten tanıdık (yurtdısında buyudum tcye gelince hemen evlendm)

bu nekadar saglıklı bilmiorm..belki bu yuzden bu hale geldik...

Bence, bu önüne geçilebilir bir davranış.Herkesin sakin bi yapısı yok malesef.
Eşiniz zaten boşanmak istemiyorum demiş size.
Bu noktada ikna etmeniz daha dda kolaylaşır gibime geliyor.
Terapist için ikna edin.
Eşiniz iyi bir insansa, daha iyi olması için siz çaba gösterin.

kavga ettiğinizde dövüyo yanii.. zaten bu boşanma isteğin ve evlilkten soğutan eşin ...zor bi durum nası mutlu olucaksan öyle hareket et canımmm

"saatlerce sohbetlerimizi, bana ev isinde yardım etmesi, anlayıslı olması hep birorta yoluunu bulmaya calısması, benim her istedigimi yerine getirmeye calısması"

Bu koca mı dayak atıyo?? Yok yani anlayamadım ya kocanızda bir problem var yada sizde :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…