• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıyorum ama gitmek neden bu kadar zor ?

yudumaki

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
275
1
46
İstanbul
Mrb hanımlar...

ben 5 yılldır evliyim, 2 cocugum var ve artık bosanıyorum-evimi de tuttum.
Ben geçmişte eşimden bi cok kez dayak ve tokat yedim, ama hem sevdigimdn,hem yanlız basıma yapamam korkusundn ayrılmadım.
su aralar iyiydik, ama ben cok isteksizim ona karsı, ve gelecek te göremiyorum.
boşanma kararı aldm ama cok korkyorum :(
dogru karar mı acaba? eşim hic istemio boşanmak dün ev tutana kadar blöf yaptıgmı sanmış.. boşanmak isteyen sadece ben oldgm icin sanki yuvayı ben yıkıyorm gibi gelior bana...
bana gecmiste siddet uyguladı bi cok kez ama buna ragmen cok iyi insan gibi gelio bana ve insan olarak cok seviyorum. saatlerce sohbetlerimizi, bana ev isinde yardım etmesi, anlayıslı olması hep birorta yoluunu bulmaya calısması, benim her istedigimi yerine getirmeye calısması...yani herkes nekadar iyi bir kocan var der...
ben bunları dusunmek istemiyorum,sonucta bana vurdu agzı da hep küfürlü... neden iyi yönlerini düsünüyrm? neden aa bana vurdu hemen terkedicem diyemiyorm?
tamam ayrılıyorum ama coook zor, sadece bnm ayrılmak istemem, ve onu insan olarak sevmem bosanmayı cok zorlastırıyor..:(
acaba boşanmasam mı diyorum..ama bu noktaya cok geldim ben ve sonra yine boşanma kararı alıyorum. yasadıklarımı kendime yediremiyorm ,gelecek göremiyorum.
ama su anda nerde daha mutlu olurum diye sorsanız kocamın yanıında derim :( ama mantklı davrannmaya calısıyorum...ve alışırım da yanlız olmaya..ama kocamı insan olarak cok seviyorum ve alıştım tabi 5 yıldır birlktyz 18 yasımdan bugune kadar..:(
sanırım bu asama normal? sonucta göbek atarak bosanacak degilim? :(:43:

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

geçmişte şiddet gördüm demişsiniz
yani GEÇMİŞTE demişsiniz sanki şuan böyle bir durum yok gibi algıladım
peki bu durum hala devam ediyormu yani bittimi
şuan bir sorun yoksa neden boşanmak istiyorsun ki

Son düzenleme:
hic birsey olmadı ,sadece cok düşünüyrm.ve bilioyurm ki bana birdaha el kaldırcak-geçmiş bunu gösteriyor.
ayrıca ben cok isteksizim -buda ona haksızlık.
yani 2 büyük sorun var...gerisi cok iyi.
:(

bi sansa gerek var mı bilmiyrm bana 5 yılda 30 kez el kaldırmıştır,ilk yıllar daha sık, 6 aydır birsey olmadı ama kavgada etmedk pek..

geçmişte şiddet gördüm demişsiniz
yani GEÇMİŞTE demişsiniz sanki şuan böyle bir durum yok gibi algıladım
peki bu durum hala devam ediyormu yani bittimi
şuan bir sorun yoksa neden boşanmak istiyorsun ki

ama kavga etmedik ki..önmli olan kavga edipte vurmamak..her evlilktete kavga olur.

Kocanız sızı sızın sevdıgınız kadar sevse sıze 30 kere degıl bır kere dayak atmaz.

Benım canımı acıtacak adamın neyını seveyım..

Bu dunyaya bırkez gelıyorum kımsenın bana şiddet uygulamasına ızın veremem..
Yedıgınız dayakları hatırlayın ve kararınızın ne kadar dogru oldugununa ınanın..

Alışkanlıkları değiştirmek cok zor ama sız kendınıze guvenın...

hersey cok guzel olacak

Kocanız sızı sızın sevdıgınız kadar sevse sıze 30 kere degıl bır kere dayak atmaz.

Benım canımı acıtacak adamın neyını seveyım..

Bu dunyaya bırkez gelıyorum kımsenın bana şiddet uygulamasına ızın veremem..
Yedıgınız dayakları hatırlayın ve kararınızın ne kadar dogru oldugununa ınanın..

Alışkanlıkları değiştirmek cok zor ama sız kendınıze guvenın...

hersey cok guzel olacak

evet bana da hic mantıklı gelmiyor..ama sanırm aileden gelen birsey-babası annesini cocuklarını cook dövdü
ama nedense yinede seviyorsanırım...yani diger davranışları bunu gösteriyor..ne bilim durup dururken bana sarılıp seni seviyrm demesi, arabada her seferinde birden elimi alır öper..yani boyle incelikleri de var..ama dayak hic kabullenemicegm birsey... unutmak ta cok zor :(

Kalkan el bir daha inmiyor maalesef.

Her sinirlendiğinde hırpalayacaksa o evlilik yürümez.

Bitirmek her zaman zordur. İnsanın aklına her zaman iyi şeyler gelir. Kararınızın arkasında durursanız canınız daha az yanar :(

yuvayı yıkan filan olmuyorsunuz...Artık size yapılan çirkinliğe dur demeye çalışıyorsunuz...2 çocuk sahibi adamın size vurmasını unutmaya çalışma çabası nedendir ki...evet zor olur ayrılmak...ama geçer...herşey düzelir...siz sabredin ve kararlı olun...

Şiddete karşıyım ne olursa olsun.

Ancakkkkkk

Siz eşinizin bu kadar olumlu yönlerini de anlatmışsınız ve siz eşinizi hala çok seviyorsunuz işte bu noktada duruyorum ve size aldığınız boşanma kararının doğru bir karar olduğunu söyleyemiyorum.

Eşiniz size ilk dayağını attığında küfürünü ettiğinde siz hiç bir şey yapmayıp bu güne kadar gelmişsiniz. Size tavsiyem eşiniz gerçekten anlattığınız kadar iyi bir insan ise ve boşanmayı istemiyorsa eşinizle bir aile terapistine giderek size şiddet uygulaması konusunu halledin derim. Öyle oturduğunuz yerden sürekli size geçmişte uyguladığı şiddetleri düşünür durursanız tabiki zamanla eşinizden soğursunuz bu gayet normal bir durum Arkadaşım siz bu yuvayı kurtarmak için elinizden geleni yapın da sonuç hala negatif ise o zaman boşanın derim sonuçta iki tane evladınız varmış yazıktır günahtır.

Unutmayın YUVAYI DİŞİ KUŞ YAPAR.

boşanmak tek cözümmü şuan. hem seviyorum diyorsun hem eskiden dövüyordu diyorsun.. ve iki küçük çocuk daha sende çok gençsin. iki küçük çocukla bir ev tutmuşsun. o çocuklara kim bakacak. sen nasıl geçinmeyi düşünüyorsun..
eşinle konuşup ikinizde huylarınızı değiştirmeye çalışsanız daha iyi olmazmıydı.
klasik bir cevap olacak ama bence bir uzmana birlikte gidip yardım alın. sonuçta iki küçük yavru var sonuçta sevginizde bitmemiş.
siz onlara babalık yapamazsınız.. o çocukların babalık duygularını babasından başkası dolduramaz.. ne dede ne dayı.. inanın buna yaşayan biri olarak söylüyorum..
artık boşanmayı insanlar marifet sanmaya başladılar. şu günün türkiyesinde boşanınca herşey çok daha iyi olmuyor malesef....

hiç kafana takma.

huy huyundan vazgeçmez.

bu senin çocukların için de iyi olacak. dert etme.

sen geri döndüğünü düşün. yine kavga olacak, bu kaçınılmaz zaten, hayat güllük gülistanlık değil, sonra yine dayak.

insan sevdiğine el kaldırır mı?

hayvana bile vurulmaz ya. senin bi canın var.

biraz kendini düşün. mutluluğunu. kendini kocan için feda etme. en az 1 ay sonra "keşke" dememek için boşanmalısın bence.

bir kadın hem baba, hem anne olabilir. ama bir baba.? çok zor. güçlü ol. Allah yardımcın olsun. hep hayırlısını iste. sen kocasız da mutlu olacaksın. hiç şüphen olmasın :)

boşanmak tek cözümmü şuan. hem seviyorum diyorsun hem eskiden dövüyordu diyorsun.. ve iki küçük çocuk daha sende çok gençsin. iki küçük çocukla bir ev tutmuşsun. o çocuklara kim bakacak. sen nasıl geçinmeyi düşünüyorsun..
eşinle konuşup ikinizde huylarınızı değiştirmeye çalışsanız daha iyi olmazmıydı.
klasik bir cevap olacak ama bence bir uzmana birlikte gidip yardım alın. sonuçta iki küçük yavru var sonuçta sevginizde bitmemiş.
siz onlara babalık yapamazsınız.. o çocukların babalık duygularını babasından başkası dolduramaz.. ne dede ne dayı.. inanın buna yaşayan biri olarak söylüyorum..
artık boşanmayı insanlar marifet sanmaya başladılar. şu günün türkiyesinde boşanınca herşey çok daha iyi olmuyor malesef....

terapiste gidelim demistim ama istemiyor, bende sorun yok diyor.
cocuklarımı haftada bir kez yanına alıcak-sizce bu yeterli olmaz mı?
yani en azından bizi seven babamız var diyebilcekler, haftada bir kez baba günü olcak onların.
bende cok üzülüyrmcocuklarıma, kendime de kızıyorum. ne diye 2ci cocugu yaptım.
onları cok seviyorum ama evligiinn biticegini bilmeliydim :( cocuklarımı mutlu bir aile icinde büyütmek cok isterdim.
bana cocuklarımın onunde de vurmustu cocugumun bakışını hic bi zmn unutmicam..

gecinme derdim yok ticaretle ugrasıyorum 5 yıldıri internet üzeri satış yapıyorum.
yoksa boşanmak imkansız olurdu bana yardım edebilcek kimsem yok cünkü.

madem evini tuttun bir süre orada kal.eşine ve sana biraz ayrılık iyi gelebilir.hemen boşanma.sonra bi hafta on gün kaldın diyelim.oda bu arada tabi yalnız.bi duruma bak.ne yapıyor ne ediyor.ne kadar arıyorr falan.sonra bu on gün sonunda de ki aile terapistine gidelimm.ben her şeyin daha güzel olacağını düşünüyorum.anladığım kadarıyla eşin normal aklı başında biri.ama ne yazıkki şiddete eğilimi var.ona yardım edersen belki aşabilirsiniz.zaten bu olaya kalkışmışsın.eğer bi değişim göremezsen senin için tekrar boşanma kararı çok da zor olmayacak..sen her şeyi yaptım gidiyorum diyemezsin şu an.daha yapacağın şeyler var.hepsini yap hala dayak devam ederse o zman gidersin arkadaşım..ayrıca merak ediyorum sana hangi durumda dayak atıyor.tartışmanın en hararetli yerin demi,ona karşı geldiğinde mi, ne zaman yanıtlarsan sevinirim..

Back