BOŞANIYORUM ama eşimden korkuyorum huzur bana hic gelmez mi? Avukat arkadaslar ne olur bakin

3 cocuk için nafaka kaç lira aralıgı da olurki 300nedir bir markete gitsem 50lira harcıyorlar istekleri
Sorma kadinlara odenen nafakayi omur boyu odemek zorundamiyiz diye sikayetciler erkekler...halbuki verdikleri nafaka ile cocuk okutup buyutmenin ne kadar zor oldugunu bir bilseler...3 cocuk icin ne kadar tutar bilmiyorum. Esinin geliri yuksek olsa daha fazla veriyorlar. Ortalama gelirli adam genelde cocuk basina 300 ila 500 arasinda oduyor. Sen de nafaka talep et. Cocuklarin yasina gore de miktar degisiyor. Oglum 8 yasinda idi bosanirken. 450 TL aliyor.
Bu arada mahkeme bitene kadar tedbir nafakasi alacaksiniz. O biraz daha dusuk. Gercek nafakati bosanma bitince aliyorsunuz. Soyle anlatiyim. Oglum bosanana kadar tedbir nafakasi olarak 200 tl aliyordu. Dava 2 yil surdu. Bosanma bitince miktar 450 oldu. Aradaki 250 tl lik o iki yillik farki babasi bosanma bitince topluca yatirdi. Sonrada 450 tl olarak odemeye devam etti.

En kotu her biri 300 tl alsa toplam 900 tl eder. Bir de senin icin talep edersen anneninki de az biraz daha fazla oluyor. 500 olsa seninki toplam 1400 tl oder. Genelde maasinin 3te birini gecmeyecek sekilde yapiyorlar. Onun da yasam hakki varmis.

Hi
Eşim denen adam sigortadan asgari ücret görünüyor ama aldığı para 4bin lira aylıgı artık ne kadar verilir bilmiyorum şuan işsiz zaten ne iş var ne sigorta sizin baya uzun sürmüş iki yıl neden sürdüki

En kotu her biri 300 tl alsa toplam 900 tl eder. Bir de senin icin talep edersen anneninki de az biraz daha fazla oluyor. 500 olsa seninki toplam 1400 tl oder. Genelde maasinin 3te birini gecmeyecek sekilde yapiyorlar. Onun da yasam hakki varmis.
Kendime de istesem mi hiç istemiyorum aslında cocuklara verse yeter ben önemli değilim ne kadar maas alıyorki zaten dört bin anca alır

Kendime de istesem mi hiç istemiyorum aslında cocuklara verse yeter ben önemli değilim ne kadar maas alıyorki zaten dört bin anca alır
Konunuzu takip ediyordum ve çok üzüldüm fakat siz aşırı pasif kalıyorsunuz. Adamın size zarar verebileceğini söylüyorsunuz haklı da olabilirsiniz fakat sadece oturup bekliyorsunuz. Neden hemen gidip bir koruma kararı çıkarmıyorsunuz? Ayrıca günlerdir buradaki hanımlar size bir avukata danışın, ses kayıtları delil sayılabilir diyorlar, bir avukat araştırmasına bile girmiyorsunuz. Lütfen silkelenin ve kendinize gelin. Ne demek kendime nafaka istesem mi? İsteyeceksiniz tabii, bu sizin yasal hakkınız. O hakimi, savcıyı tanımam diye artistlik yapanlar, hakim savcının önüne gelince kırk takla atıyorlar merak etmeyin. Ayrıca eşiniz, sizin ondan korktuğunuzun farkında ve bu yüzden üstünüze bu kadar rahat geliyor, bana kalırsa biraz cesur görünmenizde fayda var.

Oyle dusunme. Yetmiyor. Bir bit su an en az 400-500 tl. Cocuklar buyudukce masraflari da artiyor. Egitim okul masraflari, servis parasi...
Oglum 7 yildir ayni nafakayi aliuor. Nafaka artirimi icin dava acmam gerek onda da en fazla 100 tl artar dediler. Avukat paradina degmez diye acmiyorum. Bunlari hesaba katinca gururu birakip kendin icin de iste. Cocuklarin icin...

Diğer konularınızda size mantıklı bir sürü yol gösterildi ama siz fevri hareket etmişsiniz.Şimdi buraya yazılanları uygulayacak mısınız,yoksa bildiğiniz gibi hareket etmeye devam mı edeceksiniz?

4000 tl aldigini evrak, banka dekontu ya da sahitlerle ispatlayabilirsin. Hem issiz olsa da nafaka odeme yukumlulugu var. Bu cocuklar sadece senin degil. Issizlere de nafaka yukumlulugu veriliyor.
Cekismeli bosanmalar uzun suruyor. Once karsilikli yazismalarla basliyor. Su nedenle bosanmak istiyorum. Taleplerim sunlar diye ona senin dilekcen gonderiliyor. O da 15 gun icinde dilekcene cevap yaziyor. Ben oyle yapmadim o soyle yapti gibi kendini savunuyor. Sonra gerekirse onun da karsi dava acma var. Karsi dava acarsa o da ben de sunlari istiyorum diyebilir. Sonra iki dosya birkestirilip dava gunu veriliyor. Ilk durusmada dosyadaki eksikliklere bakiliyor. Su gune kadar eksiklerinizi tanamlayin diyor hakim. Bir ya da iki ay sonrasina gun veriyor. Genelde her durusma arasi mahkemelerin yogunluguna bagli olarak 1.5-2 ay sobrasi oluyor. Ikinci durusmada disyadaki eksiklikler tamamlandi mi diye bakiliyor. Sonra gecici tedbir nafakasi belirkeniyor ve velayetin kimde kalacagina karar veriyor hakim. Bir de babanin cocuklari gorme gunlerini belirliyor ve ucuncu durusma gununu verip taniklarinizi cagirin deniliyor. Ucuncu durusmada taniklar dinleniyor. Dorduncu durusmada karar veriliyor. Karardan sonra 15 gun icinde karara itiraz hakkiniz var. Itiraz ederseniz temyize ya da istinaf mahkemesine gidiyor karar. O da yaklasik bir yil suruyor. Istinaf daha uzun suruyor. Temyizden karar yerel mahkemeye geliyor ve kesin karar veriliyor sonra. Bu yuzden uzun suruyor. Bosanma bitmeden mal paylasimi yapilmiyor. Takilarin varsa onun icin ayri dava aciliyor. Taki davasi daha cabuk bitiyor. Bu arada bosanma sirasinda iki dosya birlestirilince kim daha kusurlu ona bakiyor hakim. En kusurlu olan daha az kusurlu olan tarafa tazminat oduyor eger tazminat talebi olursa.

Hemen uzaklaştırma alın, hiç vakit kaybetmeyin.
Bu uzaklaştırma kk da çok abartılıyor. Uzaklaştırma alınca kadının çevresinde koruyucu bir çember falan oluşmuyor bir anda. Aksine bu zihniyette ki adamları daha çok öfkelendiriyor. Nasıl yaklaşamam bak nasıl yaklaşıyorum canını bile yakıyorum kafasına giriyorlar. Her erkek değil ama konu sahibinin bahsettiği erkekte bu kafayı yaşayacak profilde birine benziyor.

Daha geçenlerde uzaklaştırma kararı aldırdıktan 2 saat sonra anne ve kızı öldürdü kızın eski nişanlısı...
Bu tarz adamlarla boşanırken en mantıklısı sakin ve mümkün olduğunca damarına basmadan hareket etmek bence.

Doğru diyosunuz ben kötülük çıkmasın dedim yine de huyunu bildiğim için pislik yapmadan biter sandım ama.sanirim öyle olmayacak istersen boşan diyen adam.blof yapıyormuş bugün attığı mesajlardan anladım ben cesur olamıyorum belkide

Diğer konularınızda size mantıklı bir sürü yol gösterildi ama siz fevri hareket etmişsiniz.Şimdi buraya yazılanları uygulayacak mısınız,yoksa bildiğiniz gibi hareket etmeye devam mı edeceksiniz?
Tabi ki sizin fikirleriniz benim için önemli o yüzden sizlerden destek alıyorum

Tehdit mi ediyor eşiniz?

Avukatla görüşün mutlaka, o size yol çizince daha rahat adım atarsiniz inşallah.

Çok uzun çok yorucu tazminat istemiyorum ben verecek biseyi yok onun nafakayı versin yeter

Evet etmeye.basladi bütün tehditlerde telefonumda mevcut ama.oyle bir adam ki hak hukuk tanımıyor
Hiç cevap verip muhattap olmayın bence. O tehditlerde dava sürecinde sizin lehinize olur.

Hayır adam gibi ailenin yanında durmak varken başka kadınlara giden sensin, şimdi ne yapıyorsa yapsın, ama yok hem evde kadın ve çocuklar olacak hem dışarıda istediğini yaşayacak.

Allah fırsat vermesin en ufak bir kötülük yapmasina.

Malesefki çok acı ama doğru benim kide önceden uzaklaştırma nedir kimse engel olamaz derdi aynen sizin bahsettiğiniz gibi ters konuştuğum her cümle onu daha da alevlendiriyor körükle gitmek istemiyorumlanet olsun ki mecburen kimse zarar görsün istemiyorum ailem ben çünkü bunları yapan karakterde insan herşeyi yapar kimseye güvenmiyorum istiyorumki insan gibi anlasalim ama prk mümkün olmayacak öyle duruyor başladı tehditlere laflara çünkü dünki bosan tamam diyen adam bugün başka konuştu

Bazıları da böyle bol keseden tehditleri savurur sonrasında zerre birşey yapamaz. Bilemiyorum eşiniz hangi türden. Benim bir eski sevgilimde öyleydi ayrılırken ne tehditler darp değil ama hırpalamıştıda. Çok şükür mahkemeye verince bir süre daha devam etti ama sonrasında bir kadın polis Allah bin kere razı olsun aradı ve bir daha rahatsız edersen 3 gün hapis yatacaksın dedi öyle de karar çıkarttı. O günden sonra tek bir şeyi olmadı kurtuldum evlenmiş çok şükür öyle sevindimki anlatamam. Demem o ki siz her türlü bir avukata gidin eğer tehdit hakaret şiddette varsa hepsini delil olarak sunun mutlaka. Allah tez zamanda kurtarsın sizi inşAllah.

ÖNEMLI GELISME: bugün bana mesaj attı Ben gideceğim bir iki güne gelip evde kalabilirsin diye ..Bende o evde gelip kalmamın hiç bi anlamı yok dedim . Annende kalacaksan boşa kira vermeyeceğim boşaltacağım evi dedi tamam dedim. Babamın araba anahtarı ondaydı yedeği babam istiyor birak biyere alalim yuz yuze gelmeyin dedim vay baslarim arabaniza yakarim yikarim kufuler etmeye basladi ...babama takmis kafayı şimdide eskiden erkek kardeşime takmıştı şimdi babama çünkü babamın onu kontrol ettiğini anladı geçen gece babam gidip arabasını almıştı ondan saat 1 de isim var diyerek huylanmış beyefendi ..adam.ona hiç bisey demedi yinede takmış kafayı babama terbiyesiz.neyse bu yarın evine geliyorsun çocuklar büyüyünce istediğini yaparsın yazdı bende çocuklar zaten derdin ben değilim ben gelsem ne olacak çocuklar büyüyünce ruh hastası bi annelerimi olsun onlara sağlıklı bir anne lazım delirmiş bi anne değil ben o evde anca bir.ruh hastası olurum bundan sonra dedim dün herşeyi benden deil ablasindanduydugu için herşeyi bildiğimi yazdım herşeyi kadınla oynasmalarinikonusmalarini ona söylediği sözleri ben bu evlilik için elimden geleni yaptım vicdanım rahat dedim adam başladı benim vicdanım rahat için rahat geri vites yapmam ben seni aldatmadım DUYDUKLARINLA YASANANLAR FARKLI! dedi bana bu ne demektir allah aşkına ben ordan gerçekten çok aptal mi görünüyorum dedim bu nasıl bi açıklama bana mantıkdisiaciklama yapma dedim ağzıma geleni saydım açıkla neymiş duyduğumla yaşanan anlat diyorum kadını ara o anlatır ben diyeceği mi dedim diyor bana o kimki benimle muhattap olacak karaktersiz kadın dedim hala aynı suçum yok alnım ak aldatmadım duyduğunda yaşanan farklı ne demek tir bu nasıl aptal bir açıklamadır yediğin halt aldatma olmuyorsa sana göre nedir diyorum bana bunu yazmış ondan sonra ortanca kızı özlediğini yazdı bugün gelip alsaydın yazdım yarın getir yazmış ben neden getireceğim gelir alırsın istersen dedim sonra babam bırakır çocukları dedim bu bıraksın gitsin baban görmeyeyim onu çocuklar yarın eve gelecek bir daha da şerefsiz babanın evinde kalmayacak yazmış bana şerefsiz heriff babamın arabasında fink attı adam bizim için neler yaptı o ne düşünüyor pislik.iyi çocuklarla sen kalırsın evde ben kalmayacağım yazdım sen bilirsin ama.bi daha o çocuklar o evde kalmayacak birdaha yarın bana gelecek istersen sen kal yazmış bana tehdit etmem yaparım falan bir sürü laf ne oluyor şimdi bu durdukca birilerine sarıyor senin sorunun benle kimseyle değil dedim annem.babam daha bana bir kez boşan demedi hayat senin vereceğin her karara saygımız.var dediler ama pis zihniyetli ne düşünüyor bilmiyorum babama takmış çocukları istiyor yarın buraya yollamayacakmış ne yapsam yollayayım diyorum herkes yolla kalsın çocuklar onla geri getircek diyorlar 3 yaşında kesinlikle gece bensiz durmaz 5 yaşındaki çok düşkün durur ama küçük durmaz ne yapacak çocuklar aglayinca beni zorla eve mi indirecek acaba ne yapmayı planlioyr amacı beni eve indirmek gibi geliyor bana önce ben evde yokum diyecek sonra zmaanla eve gelecek

Sizce çocukları yarın sorunsuz şekilde ona verip tamam senle evde kalsınlar ama.ben gelmeyeceğim demelimiyim sizce bu bir oyun degilmi ? Sürekli bakamaz yani mümkün değil gibi geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…