• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan Sonra...!

Okuduğum kitabı yurtdışında 35 yıldır bu işi yapan kişiler yazmış, kişiden kişiye değişmekle birlikte tamamen atlatılması 2 yıl demişler.

Bence bu süre çocuk, maddi durum, yaş, kişinin psikolojik durumu ve gücüne göre değişir ama kendime set koymadım tabi 2 yıl diye.
Ama bu sürenin yazması bile insanı ister istemez strese sokar, bilinçaltına 2 yıl diye yerleşir.

Ya valla kitaplar okuyorum orda 2 yıl diyor, 2 yıldan önce evlenenlerin başlarına gelen korkunç olayları falan da yazmışlar, hayır bırak evlenmesini 2 yıl bu psikolojiyle geçirmek zulüm gibi :)

6 ay oldu ben hala tam düzelmedim ama epey yol aldım farkındayım.

Ne bilim yaaa :D
Evet 2 yıl cok uzun geldi banada korkunc 🙄 ama pat diyede olmaz yani kademe kademe atlatacağız sanırım mesele ben ilk baslarda yemek yiyemiyordum odadan cıkmıyordum kısacası yaşam belirtisi yoktu sonra yemek yemeğe dışarıya cıkmaya basladım ilk baslarda asırı ağlıyordum sımdı ara ara.. suan da sadece bu yazdığım hisler kaldı sanki bunuda arlatırsam düzlüğe cıkacakmısım gibi ama Allah bilir tabii sabredicez

Bende ayrı eve çıksam diyorum baharda. Kışı annemlerde geçireyim ev çok güzel sıcak oluyor :D

Bir de maddi açıdan yardım ediyorum onlara, ev tadilatı falan yaptırıyorum. Ondan sonra çıkayım dedim ama...

Bende bir süre ailemde yaşayıp o gücğ tam anlamıyla kendimde bulduğum ilk an cıkacagım insaallah eminim kendine ait bir hayat kurmak daha iyi gelir cok sukur isimizde var gücümüzde Allah yardım eder
Arkadaşların yazdığı kedi fikrine ısındım ben belki bir kedimde olur 😂

Ya valla kitaplar okuyorum orda 2 yıl diyor, 2 yıldan önce evlenenlerin başlarına gelen korkunç olayları falan da yazmışlar, hayır bırak evlenmesini 2 yıl bu psikolojiyle geçirmek zulüm gibi :)

6 ay oldu ben hala tam düzelmedim ama epey yol aldım farkındayım.

Ne bilim yaaa :D
Ne kitabiymis o? Sacmalamasinlar ya valla turk yazarlarin sacma sapan kisisel gelisim kitaarini okuma rica ediyorum , normal adami bunalima sokar o tipler

Ama bu sürenin yazması bile insanı ister istemez strese sokar, bilinçaltına 2 yıl diye yerleşir.
Kesinlikle katiliyorum
Mesela yas asamalari vardir , yani misal esin vefat etti , ondan sonra yuzde 99 herkes ayni seyleri yasar ama buna bile bir sure vermezler kimi 5 ayda atlatir yas donemini kimi 2 senede
Bosanma icin boyle bir sure verilmesi mumkun degil , sacmaliktan baska birsey degil

Evet 2 yıl cok uzun geldi banada korkunc 🙄 ama pat diyede olmaz yani kademe kademe atlatacağız sanırım mesele ben ilk baslarda yemek yiyemiyordum odadan cıkmıyordum kısacası yaşam belirtisi yoktu sonra yemek yemeğe dışarıya cıkmaya basladım ilk baslarda asırı ağlıyordum sımdı ara ara.. suan da sadece bu yazdığım hisler kaldı sanki bunuda arlatırsam düzlüğe cıkacakmısım gibi ama Allah bilir tabii sabredicez

Çalışıyor musun bilmiyorum ama benim için çok zordu, hem deli gibi yoğun ve sorunlu işim var hem de bu , işe asla yansıtamazsın içinde yaşamak zorundasın gündüz rol yapıp geceleri ağlayıp duruyordum yatağımda...
İştahsızlık çok az oldu geçti, ama uykusuzluk çok yaşadım, yorgun olduğumda kütük gibi uyuyan ben hayatımda ilk kez uykusuzluk çektim, 10 saat çalışıp üstüne yürüyüp yapıp eve geldiğim halde. Dalgalı seyretti bazen çok neşeli oldum bazen çok dipte. Şu an biraz daha dengeli gidiyorum. Arada dengesiz adamlarla tanıştım, moralim bozuldu ama önemsemedim. 7 senedir her günümü geçirdiğim adam hayatımdan çıkınca diğerleri koymadı :D

Çok yakın arkadaşlarımın , akrabalarımın düğününe bile gidemedim, gelinlik görmek sinirimi bozuyordu.

Bazı insanlar da süreci iyice baltaladı sağolsun. Evli olanların kimi beni tehlike olarak gördü, kimi kendi "mutlu" evliliği ile bana hava atmaya çalıştı:) Gerçek dostu düşmanı iyice gördüm:) Yeni arkadaşlar yeni çevre oluşturuyorum, bana olumsuz hissettiren herkesle yolumu ayırıyorum. Tavsiye ederim:)

Önereceğiniz bir kitap varmı bu süreçte iyi gelecek?
Bosanma kitap okuyarak atlatilmaz , tam tersi disari cikip sosyalleserek atlatilan bir surec
Hic evde kendinizle bas basa kalmayin , gezin , arkadaslarinia bulusun kahve icin , avm dolasin , muze sergi vs gezin
Hafta sonlari gunluk turlara katilin , maddi durumunuz iyi ise pazartesi isten izin alin 3 gunlugune bi paris , prag , viyana yapin
Evde kendinizle kalip kitap okumayin , buyuk hata olur bunu yapmak

Bende bir süre ailemde yaşayıp o gücğ tam anlamıyla kendimde bulduğum ilk an cıkacagım insaallah eminim kendine ait bir hayat kurmak daha iyi gelir cok sukur isimizde var gücümüzde Allah yardım eder
Arkadaşların yazdığı kedi fikrine ısındım ben belki bir kedimde olur 😂

Çok şükür canım inan ekonomik özgürlük gibisi yok..
Kedi ben çok isterdim eskiden, eski eşim istemezdi ya o ya ben derdi düşün, boşanma kararını alınca kesin kedi alırsın sen dedi düşün, ama alerjim çıktı alamıyorum. Alerjin yoksa ve sorumluluğu seviyorsan al çünkü bebek gibi düşün evcili...

Ne kitabiymis o? Sacmalamasinlar ya valla turk yazarlarin sacma sapan kisisel gelisim kitaarini okuma rica ediyorum , normal adami bunalima sokar o tipler

Yok Türk değil. Boşanma sonrası doğru kişiyi bulmak diye bir kitap ama gerçi o evlilik odaklı bir kitap belki ondan 2 sene demiştir.

Hiç sorun değil hepimize iyi gelsin diye açtım bu konuyu.. ben kk den herzaman cok faydalandım destek hattı gibi resmen 😊

Aynen öyle benimde konularım ünlü burda, boşanma konum 100 sayfayı aşmıştı :)

Çalışıyor musun bilmiyorum ama benim için çok zordu, hem deli gibi yoğun ve sorunlu işim var hem de bu , işe asla yansıtamazsın içinde yaşamak zorundasın gündüz rol yapıp geceleri ağlayıp duruyordum yatağımda...
İştahsızlık çok az oldu geçti, ama uykusuzluk çok yaşadım, yorgun olduğumda kütük gibi uyuyan ben hayatımda ilk kez uykusuzluk çektim, 10 saat çalışıp üstüne yürüyüp yapıp eve geldiğim halde. Dalgalı seyretti bazen çok neşeli oldum bazen çok dipte. Şu an biraz daha dengeli gidiyorum. Arada dengesiz adamlarla tanıştım, moralim bozuldu ama önemsemedim. 7 senedir her günümü geçirdiğim adam hayatımdan çıkınca diğerleri koymadı :D

Çok yakın arkadaşlarımın , akrabalarımın düğününe bile gidemedim, gelinlik görmek sinirimi bozuyordu.

Bazı insanlar da süreci iyice baltaladı sağolsun. Evli olanların kimi beni tehlike olarak gördü, kimi kendi "mutlu" evliliği ile bana hava atmaya çalıştı:) Gerçek dostu düşmanı iyice gördüm:) Yeni arkadaşlar yeni çevre oluşturuyorum, bana olumsuz hissettiren herkesle yolumu ayırıyorum. Tavsiye ederim:)

Çok zor olmuş senin içinde.. ben çalışıyordum ama homeoffice evden 4 ay boyunca calısamaz haldeydim ise ara verdim haliyle Daha yeni yeni isimede dönüyorum. Tabi normal iş yerinde calısmak daha zordur benim avantajım vardı o yönden. Hiç uyku problemi cekmedim entreresan bir sekilde hatta erkenden uyuyordum lavanta torbam vardı yanımda oyönden sanslıydım uyuyamasam kafayı yerdim heralde. Bir ara hastanelik oldum serum vs. İle ayağa kalktım yani cidden zor günlerdi.inanılmaz kilo verdim kemiklerim gorunuyordu.. suan gercekten dediğin gibi en azından dengeli ilerliyorum bende yemek yiyorum işimi yapıyorum dışarı cıkıyorum geriye sadece hislerin gitmesi kaldı gibi onu düsünmek onu rüyamda dahi görmek istemiyorum cunku canımı acıtıyor

Bosanma kitap okuyarak atlatilmaz , tam tersi disari cikip sosyalleserek atlatilan bir surec
Hic evde kendinizle bas basa kalmayin , gezin , arkadaslarinia bulusun kahve icin , avm dolasin , muze sergi vs gezin
Hafta sonlari gunluk turlara katilin , maddi durumunuz iyi ise pazartesi isten izin alin 3 gunlugune bi paris , prag , viyana yapin
Evde kendinizle kalip kitap okumayin , buyuk hata olur bunu yapmak
Elbette sadece kitapla atlatılmaz ek bir destek olur diye dusundum. Zaten terapi alıyorum calısıyorum dısarı cıkıyorum ama yetmiyor sanki belkide akısına bırakmalıyız gercek manada

Back