• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandıktan Sonra...!

Nuaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2017
329
434
103
Merhaba arkadaşlar. Eşimle ayrıldık. Boşanma aşamasındayız dava acacağım. Seviyordum ama onun bana değersiz davranmasına katlanamıyordum. Birçok sebep var ayrılmamızda uzatmak istemiyorum. Sonuc itibariyle onunda isteğiyle bitti. Ailemle yasıyorum suan yasadıgım sehiride bıraktım ailemin yasadıgı yere geldim. Boşanmış arkadaşlar ne kadar sürede atlattınız bu durumu? Sanki bir daha hiç ondan baskasını sevemeyecek güveneyecek gibi hissediyorum. Bazen çok güclü hissediyorum herseyin üstesinden gelirim diyorum bazen yine dibe vuruyorum bana yasattıkları beni yarı yolda bırakması aklıma geliyor canım yanıyor. İlerde bir gün tek basıma eve cıkmak istiyorum ama tek yasamak biraz korkutucu geliyor biraz da heyecanlı ve güzel, sizlerin deneyimlerini merak ediyorum en azından umut olur bana. Bu arada cocugum yok mesleğim var çalışıyorum. Aynı zamanda okuyorum. Herşey gecici biliyorum bu duygularda gececek ama ne zaman ne zaman alısacagım...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Eşimle ayrıldık. Seviyordum ama onun bana değersiz davranmasına katlanamıyordum. Birçok sebep var ayrılmamızda uzatmak istemiyorum. Sonuc itibariyle onunda isteğiyle bitti. Ailemle yasıyorum suan yasadıgım sehiride bıraktım ailemin yasadıgı yere geldim. Boşanmış arkadaşlar ne kadar sürede atlattınız bu durumu? Sanki bir daha hiç ondan baskasını sevemeyecek güveneyecek gibi hissediyorum. Bazen çok güclü hissediyorum herseyin üstesinden gelirim diyorum bazen yine dibe vuruyorum bana yasattıkları beni yarı yolda bırakması aklıma geliyor canım yanıyor. İlerde bir gün tek basıma eve cıkmak istiyorum ama tek yasamak biraz korkutucu geliyor biraz da heyecanlı ve güzel, sizlerin deneyimlerini merak ediyorum en azından umut olur bana. Bu arada cocugum yok mesleğim var çalışıyorum. Aynı zamanda okuyorum. Herşey gecici biliyorum bu duygularda gececek ama ne zaman ne zaman alısacagım...
Yeni biri gelmeden eskisi gitmez.Sen bu süreçte sosyalleşmeye bak .Yeni uğraşlar edin.Şimdi sürekli onu hatırlaman çok doğal.Her konuyla alakalı illa ki yaşanmış olaylarınız vardır.En basitinden bi makarna yapsan bile ona yaptığın makarna aklına gelir.Zamana ihtiyacın var .İnsan unutkan bir varlık .Hayatına çıkan insanlara şans ver.Yeni biriyle yeni anılar biriktir.Her şey senin için çok güzel olsun💕

Yaşamadım ama cok zor eminim. Umarım en kisa zamanda atlatırsın kuzum
Teşekkür ederim evet çok zor. sevdiğim insan tarafından kandırılmak, hayal kırıklıkları yalnızlık...

Ben 1.5 yil ailemle yasadim. Ama kendime ait bir duzen isteyince kendime bir duzen kurdum..Yasam telasesi olunca zaten onu bunu dusunmenize firsat kalmiyor. Yeni duzen, yeni arkadaskar... derken hayat gelip geciyor. Benim travmalarim biraz uzun surdu. Bu kisiden kisiye ve yasadiklarina, evlilik suresine bagli olarak degisiyor. Yikilmis da altinda kalmis gibi davranma. Bossnma bir bitis degil. Yeni bir baslangic. Hic firsat bulamadigin kendinke ilgilenmek icin guzel bir firsat. Bence bunu degerlendir. Yapanadigin seyleri yap. Goreceksin ki aklina bile gelmeyecek bir sure sonra.

Yeni biri gelmeden eskisi gitmez.Sen bu süreçte sosyalleşmeye bak .Yeni uğraşlar edin.Şimdi sürekli onu hatırlaman çok doğal.Her konuyla alakalı illa ki yaşanmış olaylarınız vardır.En basitinden bi makarna yapsan bile ona yaptığın makarna aklına gelir.Zamana ihtiyacın var .İnsan unutkan bir varlık .Hayatına çıkan insanlara şans ver.Yeni biriyle yeni anılar biriktir.Her şey senin için çok güzel olsun💕
Çok teşekkür ederim umarım kısa zamanda unuturum ama maalesef evlenmeden öncede cok kisiyle bir münasebetim olmadı. Hep esim vardı bundan sonra nasıl yeni insanlara acarım kendimi bilmiyorum bir kere güvenmek cok zor olacak. Karsımdaki kisiyide üzmek istemem. Yani suan yeni biri fikrine hazır değilim ona hissizlessem kafi..

Ben 1.5 yil ailemle yasadim. Ama kendime ait bir duzen isteyince kendime bir duzen kurdum..Yasam telasesi olunca zaten onu bunu dusunmenize firsat kalmiyor. Yeni duzen, yeni arkadaskar... derken hayat gelip geciyor. Benim travmalarim biraz uzun surdu. Bu kisiden kisiye ve yasadiklarina, evlilik suresine bagli olarak degisiyor. Yikilmis da altinda kalmis gibi davranma. Bossnma bir bitis degil. Yeni bir baslangic. Hic firsat bulamadigin kendinke ilgilenmek icin guzel bir firsat. Bence bunu degerlendir. Yapanadigin seyleri yap. Goreceksin ki aklina bile gelmeyecek bir sure sonra.
Ne güzel sevindim adınıza. Umarım bende kendime ait bir düzen kurarım fakat sizin gibi bir süre ailemle kalmalıyım en azından bu durumu atlayana kadarZ evet dediğiniz gibi herkese göre değişir ben terapide alıyorum zor bir karar bosanmak fakat güç gerektirir. Biz çok güçlüyüz aslında. Ama o hayal kırıklıkları o yasanmıslıklar hisler insanı zorluyor. Umarım aklıma bile gelmeyeceği günleri görürüm. Umarım ona olumlu olumsuz hicbir duygu beslemem. O coktan sosyal medyada flörtlesmeye baslarken benim bunları yasıyor olmam aslında beni daha cok acıtıyor. Öyle bir adamı düsünmek!

Bekarlik sultanlık ☺ (bende bosandim yıllar önce bitmişti ama resmiyette 1-2 yıl takintisi bi suru cirkefligi vs tamamen ipler koptu bikac gune hayatimizda olmuyacak)yıllar öncede simdi de hiç aklıma aşk meşk gelmiyor kim uğraşacak değmez erkek milletine diye bi sey olustu bende 😂 kendimi geliştirmeye çalışıyorum kitap okuyorum sosyallesiyorum kpss hazırlanıyorum seneye bu zaman müteahhit evi bitirirse çocuklarla annemle hangi şehire yerleşsek güzel olur gibi şeyler düşünüyorum asla ve asla yeniden evlilik aşk meşk aklıma gelmiyor aklına hemen bunları getirenede helal olsun.hayat cok guzel her anin tadını cikarin ilk boşanan siz değilsiniz son bosananda siz olmayacaksınız takmayın bunları kimse sizden değerli değil.

Ayrılalı 5 ay oldu Çok şükür ilk zamanlardaki gibi değilim toparlanıp işime geri döndüm üniversiteyi dondurmustum ona tekrar basladım. Sosyal sorumluluk adına vakıflarda görev yapıyorum passport bile cıkardım yurt dısına cıkma ihtimalim var, fakat eksiklik hissediyorum boşanmaktan dolayı değilde eşimden yediğim kazıktandan dolayı yaram tam iyilesmedi sanırım ondan bu hisler

Ne güzel sevindim adınıza. Umarım bende kendime ait bir düzen kurarım fakat sizin gibi bir süre ailemle kalmalıyım en azından bu durumu atlayana kadarZ evet dediğiniz gibi herkese göre değişir ben terapide alıyorum zor bir karar bosanmak fakat güç gerektirir. Biz çok güçlüyüz aslında. Ama o hayal kırıklıkları o yasanmıslıklar hisler insanı zorluyor. Umarım aklıma bile gelmeyeceği günleri görürüm. Umarım ona olumlu olumsuz hicbir duygu beslemem. O coktan sosyal medyada flörtlesmeye baslarken benim bunları yasıyor olmam aslında beni daha cok acıtıyor. Öyle bir adamı düsünmek!
Yasadiklarinin hepsini yasadim. Ic muhasebemi de yaptim. Soyle mi olsaydi, boyle mi olsaydi... herseyi dusundum. Sonunda anladim ki boyle olmasi gerekiyordu. Bitmeliydi. Bitti. Saglikli bir iliski degildi cunku. Sadece benim cabamla olacak birsey de degildi.
Karsi taraf kendini ickiye de verecek, alemlerde de gezecek, kendine hic bakmadigi kadar iyi de bakacak, flortleri de olacak. Sevgilileri de... bekleme bosuna gelmeyecek. Pisman da olmayacak. Olur dersem bu zugurt tesellisi olur. Bunlarin hepsini yasadim. Ancak onu takip etmenin sana bir faydasi yok. Hatta iyilesme sureni uzatir. Onunla baglarini tumden koparmalisin. Su an yapamazsin ama onu icinden affetmelisin. Onu affetmek demek tum hatalarini bagisliyorum hicbirinden sorumlu olmayacak demek degil, takdiri ilahiye birakmak demek. Affedersen rahatlarsin ancak. Affedersen sirtindaki bu yuku atarsin. Onunla arandaki gorunmez telapatik baglari koparmak icin sessiz bir yere otur. Gozunun onune onu getir. Derin nefes alip once rahatla. Sonra sunlari soyle: bana yasattigin tum tecrubeler icin sana cok tesekkur ederim. Ancak artik seninle tum baglarimi koparmak istiyorum. Cunku ben artik bu yuku tasimak istemiyorum. Hersey icin tesekkurler." Sonra hayalinde git ona saril ve uzaklasmasini gittigini hayal et. Sonra elinde bir makas hayal edip ikinizi birbirine baglayan hayali ipleri kes. Ve gozunu ac. Rahatladigini goreceksin. Bunu birkac gun tekrarla. Komik gelebilir ama internettede videolari var izleyebilirsin, bu dogru birsey.

Terapi alın ,psikolojik destek şart

Yasadiklarinin hepsini yasadim. Ic muhasebemi de yaptim. Soyle mi olsaydi, boyle mi olsaydi... herseyi dusundum. Sonunda anladim ki boyle olmasi gerekiyordu. Bitmeliydi. Bitti. Saglikli bir iliski degildi cunku. Sadece benim cabamla olacak birsey de degildi.
Karsi taraf kendini ickiye de verecek, alemlerde de gezecek, kendine hic bakmadigi kadar iyi de bakacak, flortleri de olacak. Sevgilileri de... bekleme bosuna gelmeyecek. Pisman da olmayacak. Olur dersem bu zugurt tesellisi olur. Bunlarin hepsini yasadim. Ancak onu takip etmenin sana bir faydasi yok. Hatta iyilesme sureni uzatir. Onunla baglarini tumden koparmalisin. Su an yapamazsin ama onu icinden affetmelisin. Onu affetmek demek tum hatalarini bagisliyorum hicbirinden sorumlu olmayacak demek degil, takdiri ilahiye birakmak demek. Affedersen rahatlarsin ancak. Affedersen sirtindaki bu yuku atarsin. Onunla arandaki gorunmez telapatik baglari koparmak icin sessiz bir yere otur. Gozunun onune onu getir. Derin nefes alip once rahatla. Sonra sunlari soyle: bana yasattigin tum tecrubeler icin sana cok tesekkur ederim. Ancak artik seninle tum baglarimi koparmak istiyorum. Cunku ben artik bu yuku tasimak istemiyorum. Hersey icin tesekkurler." Sonra hayalinde git ona saril ve uzaklasmasini gittigini hayal et. Sonra elinde bir makas hayal edip ikinizi birbirine baglayan hayali ipleri kes. Ve gozunu ac. Rahatladigini goreceksin. Bunu birkac gun tekrarla. Komik gelebilir ama internettede videolari var izleyebilirsin, bu dogru birsey.
Benimkide tek taraflı bir ilişkiydi. Ve evet zorlamayla olacak birsey değil evlilik iki kişinin gönül rızası emeğiyle olacak birsey. Tek olunca er yada geç kopar zaten. komik gelmedi aksine faydalı buldum gerçekten deneyeceğim inşaallah işe yarar. Dediklerin çok çok doğru ona odaklanmaktan cok kendime odaklanmalıyım iyileşmek icin. Biz henüz resmi olarak bosanmadık ama yediği naneler kulağıma geliyor. Delil olması acısından iyide oldu. Ama anlasmalı boşanıp kurtulmayı dusunuyorum zaten aylardır perisan oldum senelerce onunla savaş vererek kendi vaktimden ruh ve beden sağlığımdan olmak istemiyorum. İntikam almak isteyen bedelini ödetmek isteyen tarafım artık istemiyor artık sadece kendimi düsünüyorum. Onuda Allah a bıraktım.Elbet hak yerini bulur. Onu fiziken hayatımdan uğurladım sıra pskolojik olarak uğurlamakta umarım bunuda başarırım ve yoluma daha sağlıklı devam ederim. Buna ihtiyacım var gerçekten.

Terapi alın ,psikolojik destek şart
Teşekkür ederim, alıyorum evliliğim içerisinde de alıyordum cift olarak basladık ama karsı taraf bıraktı ben tek devam ettim iyiki etmisim hatta terapi almasam o adama restide cekemezdim. Terapi iyiki var😌

Benimkide tek taraflı bir ilişkiydi. Ve evet zorlamayla olacak birsey değil evlilik iki kişinin gönül rızası emeğiyle olacak birsey. Tek olunca er yada geç kopar zaten. komik gelmedi aksine faydalı buldum gerçekten deneyeceğim inşaallah işe yarar. Dediklerin çok çok doğru ona odaklanmaktan cok kendime odaklanmalıyım iyileşmek icin. Biz henüz resmi olarak bosanmadık ama yediği naneler kulağıma geliyor. Delil olması acısından iyide oldu. Ama anlasmalı boşanıp kurtulmayı dusunuyorum zaten aylardır perisan oldum senelerce onunla savaş vererek kendi vaktimden ruh ve beden sağlığımdan olmak istemiyorum. İntikam almak isteyen bedelini ödetmek isteyen tarafım artık istemiyor artık sadece kendimi düsünüyorum. Onuda Allah a bıraktım.Elbet hak yerini bulur. Onu fiziken hayatımdan uğurladım sıra pskolojik olarak uğurlamakta umarım bunuda başarırım ve yoluma daha sağlıklı devam ederim. Buna ihtiyacım var gerçekten.
Ben haklarimdan vazgecmedim. Anlasmali bosanmalar cunku genellikle tek tarafin kazanc sagladigi bir durum. Ben avukata biraktim davayi takip etmedim. Boylece kafam rahatti. Avukatim da iyi idi. Beni yipratmamak icin cok gerekmedikce beni aramadi. Ben bir de baska bir sehire tasindim oglumu alip. Kadrom baska bir sehire cikti cunku. Yeni yasam da bana iyi geldi. Baba evinde iken de kendimi cok ozgur hissetmiyordum. Ayri duzen kurup ozgurlugu de yasayinca oh be dedim. Yasadiklarimdaki anormallikleri gordum. Karsimdaki insanin dengesizliginin benim ruh dengemi bozdugunu fark ettim. Iyilestikce yasamak bu imis dedim. Tavsiyem haklarindan vazgecme. Ilerde pisman olmamak icin.

Ben haklarimdan vazgecmedim. Anlasmali bosanmalar cunku genellikle tek tarafin kazanc sagladigi bir durum. Ben avukata biraktim davayi takip etmedim. Boylece kafam rahatti. Avukatim da iyi idi. Beni yipratmamak icin cok gerekmedikce beni aramadi. Ben bir de baska bir sehire tasindim oglumu alip. Kadrom baska bir sehire cikti cunku. Yeni yasam da bana iyi geldi. Baba evinde iken de kendimi cok ozgur hissetmiyordum. Ayri duzen kurup ozgurlugu de yasayinca oh be dedim. Yasadiklarimdaki anormallikleri gordum. Karsimdaki insanin dengesizliginin benim ruh dengemi bozdugunu fark ettim. Iyilestikce yasamak bu imis dedim. Tavsiyem haklarindan vazgecme. Ilerde pisman olmamak icin.
Avukatımla konuştum taleplerimizi tazminat vs bildireceğiz karsı taraf kabul ederse hemen bitireceğim. Çünkü senelerce sürünmek istemem onu süründüreyim derken. Onun soyadını tasımak istemem ve hayatıma rahat devam edemem gibi. Zaten can atıyor bosanmaya kabul edecektir diye dusunuyorum. Oğlunuz olduğu için haklarınızı aramanız iyi olmus. Cocugum olsa bende öyle yapardım. Fakat bu saydıklarımı kabul etmese dahi anlasmalı dusunuyorum cunku bir bağ kalsın istemiyorum bu yıpratıyor beni. Ben beni kovduğunda sonra ailemin yanına geldiğimde aydınlanma yasadım tam olarak, resmen pskolojik şiddetin dibini yasatmıs. Panik atak olmustum evliliğin son zamanlarında. Korkunc günlerdi en azından şimdi nefes alıyorum cok sukur. Belkide suan tam olarak özgür hissedemediğim için fazla düsüncelere kapılıyorumdur. Kendi hayatımı kurduğumda belki dediğinzi gibi cok baska olacak hersey.. ama oda zaman zaman zaman

Sizinle aynı süreç içindeyim.. İçim acıyor.. Bi yanım affetti onu ama kaldıramıyor diğer yanım yapılanları.. Birde kızım var 2 yaşında anlam veremiyorum bir baba hiç mi özlemez hiç mi düşünmez kızını ki hasta olduğunu biliyordu bi kez bile mi arayıp sormaz nasıl oldu diye 😥 bugün avukatıyla haber yollamışlar anlaşmalı olarak boşanma taleplerimi kabul etmemişler kızıma 300 bana 300 lira nafaka verebilirmiş beynimden vuruldum ben 600 lirayla mı geçinicem Allahtanda mı korkmuyor ya.. Allah sizede bizim durumumuzda olan tüm kadınlarda sabır versin inşallah çok ama çok zor bi süreç 😥

Sizinle aynı süreç içindeyim.. İçim acıyor.. Bi yanım affetti onu ama kaldıramıyor diğer yanım yapılanları.. Birde kızım var 2 yaşında anlam veremiyorum bir baba hiç mi özlemez hiç mi düşünmez kızını ki hasta olduğunu biliyordu bi kez bile mi arayıp sormaz nasıl oldu diye 😥 bugün avukatıyla haber yollamışlar anlaşmalı olarak boşanma taleplerimi kabul etmemişler kızıma 300 bana 300 lira nafaka verebilirmiş beynimden vuruldum ben 600 lirayla mı geçinicem Allahtanda mı korkmuyor ya.. Allah sizede bizim durumumuzda olan tüm kadınlarda sabır versin inşallah çok ama çok zor bi süreç 😥
Çok üzüldüm sizin ve yavrunuz adına. Umarım herşey sizin için daha güzel olur. Maalesef hayatta böyle zalim, merhametsiz insanlar var. Sizde merhamet olduğu için anlamlandıramıyorsunuz ama onların umrunda bile olmuyor. Onlarda bizim imtihanımız oldu. Umarım bu imtihanı kolaylıkla geçer feraha ulaşırsınız. Ulaşırız. Allaah yardımcınız olsun.

Merhaba canim ebebeyinleri 18 yasindayken bosanmis ustunden 10 yil gecmis biri olarak yaziyorum ilk cumlem iyi ki cocugun yok olacak malesef cok zorluklardan gectik annem ile anneanne evine geldik cekismeli gecmesi vs vs hic bir yere sigamazsin en basinda sigintiymissin gibi hissedersin zaman zaman gucsuz hissetmen vs bunlar cok dogal kisa yazmaya calisiyorum suan ama sunu bil ki hepsi gecip gidecek sonra donup vayy be neler yasamisim diyeceksin kendini taktir edeceksin emin ol daha taze bulundugun ruh durumu cok cok normal isine odaklan kendine yeni hobiler edin ve dusunmemeye calis annemi gozumun onune aliyorum 3 yil ve cekismeli surdu davasi cok yiprandi cok yiprandik ama inan hersey geciyor annem isine ve bana odaklandi bazen hissetirmemeye calissada ayak bagi oldum ona bazense en buyum dayanagi bugun eskiler acildiginda ikimizde gulerek hatirliyoruz neler yasadik ama dik durmaktan asla vazgecmedik sende vazgecme sakin

Back