Boşandıktan sonra ne yaptınız ?

Sipser

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2014
2.408
1.585
333
Merhaba boşanan arkadaşlar boşanmayı düşünüyorum çocuğum yok , kendime ait bir işim de var elhamdulillah. Boşandıktan sonra ailenizin yanına mı gittiniz ya da toplum baskısı hissettiniz mi , süreci nasıl atlattınız ? Yalnız yaşamak istiyorum ancak boşanmış olduğunu duyunca insanların tavırları değişiyor nedense benim memleketimde .. her ne kadar kendime güvenim tam olsa da bu beni biraz ürkütüyor açıkçası..

Merhaba boşanan arkadaşlar boşanmayı düşünüyorum çocuğum yok , kendime ait bir işim de var elhamdulillah. Boşandıktan sonra ailenizin yanına mı gittiniz ya da toplum baskısı hissettiniz mi , süreci nasıl atlattınız ? Yalnız yaşamak istiyorum ancak boşanmış olduğunu duyunca insanların tavırları değişiyor nedense benim memleketimde .. her ne kadar kendime güvenim tam olsa da bu beni biraz ürkütüyor açıkçası..

İşiniz var , çalışıyorsunuz. Taşındığınız yerde : kendinizi tanıtırken boşandığınızı söylemenize gerek yok ki.

Merhaba der geçersiniz komşulara , olur biter.

2 sene oldu boşanalı. Yalniz yaşıyorum. Boşanmış olduğumu öğrenen kişilere söz hakkı vermiyorum. Erkeklerle çok mesafeliyim . Sınırları aşma eğiliminde oluyorlar sanki. Komşularımla görüşmüyorum abuk subuk konuştukları için. Zor yalnız kadın olmak. Ama şükürler olsun mutluyum.

Nasil arzu ediyorsan o sekilde yasarsin.
İsin varmis zaten.
Ayrica millete selam verdikten sonra bosandimmi diyorsun ki herkes biliyor.
Bunu bilecek kisi sadece gonul iliskisinde bulundugun sahis olmali bence.
Herkesin yedigi de ictigi de bosadigi da kendisine..

2 sene oldu boşanalı. Yalniz yaşıyorum. Boşanmış olduğumu öğrenen kişilere söz hakkı vermiyorum. Erkeklerle çok mesafeliyim . Sınırları aşma eğiliminde oluyorlar sanki. Komşularımla görüşmüyorum abuk subuk konuştukları için. Zor yalnız kadın olmak. Ama şükürler olsun mutluyum.
Birebir ben . Huzurum var mutluyum

Bende boşanmayı düşünüyorum şu an evden ayrıldım ama benim bir oğlum var 5 yaşında şu an düzenim olmadığı için yanıma almadım ama mahkemede isteyeceğim çocuğu benim de kalbim çok sıkışıyor yeni bir düzen hayat kurmak gerçekten zor ama ayrıyken daha mutlu olacağıma inanıyorum sürekli🤷🏻‍♀️

Boşanmış 2 çocuklu bi kadın olarak bakış açımı söylüyorum ;çocuksuz boşanmak boşanmak mıdır ki...Bi imza mı ki olay ..
Cocugu olmayan insanlar boşanmış bile sayılmazlar günümüz şartlarında .
Boşanınca hiç bir suretle sorumluluklarınız ,zorunluluklarınız ,yükümlülükleriniz olmayacak ..O insanla hiç bir bağınız kalmayacak .Ayrılığın bedelini ödeyen tek bi canlı bile olmayacak ,bu harika bi şans!
Aynı evde yaşadığınız sevgilinizden ayrılmış olacaksınız ,bitti gitti oh miss .
Denediniz ve olmadı!
Siz kendinize nereden bakarsanız aileniz ve çevrenizde oradan bakar .
Çok geçmiş olsun musmutlu günleriniz olsun 🎉

Boşandım, aile evine döndüm. Konforlu huzursuzluk derler ya aile evi için. Tam da o. Çalışıyorum eve gelince yemek pişmiş oluyor ev mis gibi. Annem sağolsun çamaşırlarıma kadar ütüleyip yerleştiriyor. Ama ben huzurlu değilim. Kendimi kötü hissediyorum. O kadar işi ben yapsam daha huzurlu olurum sanırım. Döndükten sonra buraya evim gibi benimseyemedim. Sanki misafirliğe gelmişimde gidecekmişim gibi bir hisle yaşıyorum bir yıldır. Bunun yanı sıra erkeklerle mesafeli olmaya çalışıyorum. Doğunun küçük ve geri kafalı bir memleketindeyim. Çekirdek ailem hiç hissettirmese de ben o baskıyı hissediyorum. Yanımda dul kelimesi geçince rahatsız oluyorum konu ben olmasam bile. Ben çok zorlandım. Her insan farklıdır tabi. Bir yıl oldu ama henüz tam anlamıyla toparlanmış değilim

Bosandiktan sonra aile evime dondum. Ama eskisi gibi rahat edemiyorum. Sanki kendimi yabanci gibi hissediyorum, sahsi odamda bile. Ayri yasamaya cesaret bulamadim henuz.
Erkeklerin bosanmis kadina bakis acisi cogunlukla hos degil. Herseyi soyleyebilme, onerilme rahatliklari oluyor nasilsa yasamis, etmis diye. En modern gecinen erkek bile kafasinda bu dusunceyle yaklasabiliyor. Bu su goturmez 1 gercek. Toplumun dayattigi baskici yapidan ayni yerde yasayarak da kurtulunmuyor maalesef.
Yeni tanistigim kisilere soylememeyi tercih ediyorum. Nasilsa yasanilanlari anlayamayacagi icin kendimi, hislerimi yormuyorum. Zaten kimse de bu detayi haketmedi su ana kadar. Bana destek olacagini, iyi hissettirecegini bilecegim kisiyle paylasirdim.
Aile evinde yalnizca anneniz varsa yasanilabilir. Ama diger aile uyeleri ile cok zor yeniden eskisi gibi olmuyor.

Boşanmış 2 çocuklu bi kadın olarak bakış açımı söylüyorum ;çocuksuz boşanmak boşanmak mıdır ki...Bi imza mı ki olay ..
Boşanınca hiç bir suretle sorumluluklarınız ,zorunluluklarınız ,yükümlülükleriniz olmayacak ..O insanla hiç bir bağınız kalmayacak .Ayrılığın bedelini ödeyen tek bi canlı bile olmayacak ,bu harika bi şans!
Denediniz ve olmadı!
Kesinlikle aynı fikirdeyim çocuksuz boşanan kadınların bu psikolojiye girmesini anlamıyorum üstelik doğuda aile baskısının hat safhada yaşamış biri olarak

Baska sehirde oglumla yeniden duzen kurdum. Cok huzurluyum.
Başka şehirde yeni bir düzen daha mı iyi geliyor?Aynı şehirde kalmaktansa.Ben de şehir değiştirmeyi düşünüyorum fakat oğlumla ilgili tereddütlerim var arkadaş çevresinin değişmesi gibi

Denediniz ve olmadı!
Bencede bosanma cok abartiliyor ulkemizde.. cocuk varsa bosanmak oluyor asil

Merhaba.
Boşanmak evlenmek kadar doğal. Bi arkadaşımız farzet ki beraber yaşıyordunuz ayrıldınız demiş ya keşke bu toplum da bunu böyle görse.
Evlilik tamam çok kutsal. Keşke herşey güzel olsa. Keşke kimse boşanmak zorunda kalmasa. Ben daha küçük yaşlardayken defalarca boşanmaya karar vermiş, sonunda ite kalka da olsa evliliği yürütmeye çalışmış ama en sonunda yollarını tamamen ayırmış kopuk bi ailenin çocuğuyum bende. Babamın anneme yaptıklarının haddi hesabı yok. Annem tabiki benim kıymetlim, tabiki babama karşı tepkimi gerektiğinde gösterdim, tabiki annemle yaşamayı sectim ama babamı sevmekten de asla vazgeçemedim hep özlemini çektim. Hala derim. Bi çocuk ne kadar büyürse büyüsün hala çocuk ve onu en çok mutlu eden şey birbirini seven bir anne baba. İsterdim ki annemi babama, babamı anneme emanet edebileyim o evden çıkıp giderken. Malesef olmadı. Babamı yakın zamanda kaybettim zaten. Netice olarak. Olmayınca olmuyor. Yaşadığınızı yaşayan milyonlarca kadın var. Geçen sene bende o aşamaya gelmiştim boşanmaktan kıl payı döndük. Evet Türkiye’de toplum baskısı hat safhada. İnanın ben markete bile çıkmayı istemiyordum yan binada dedikoducu bi dedektif teyze vardı. Bi kaç kere de konuşmuşluğumuz vardı, eşimi de tanıyordu. Ve kesinlikle olanları tahmin ediyordu. Nasıl çare buldum. Merhaba dedim geçtim. Konuşmaya fırsat vermedim. Yani kendi ailenin içinde bile sana tavırlar değişiyor bu bile kırıyor insanı. Kendini ikinci sınıf insan gibi görmeye başlıyorsun. Sana acıyorlar falan. Benim şükür ki ailem yurtdışında yaşıyor. Mesleğim var. Öğretmenim. Bende orda büyüdüm. İnsanlar kimsenin işine karışmaz maydonoz olmaz. 3-4 ay kaldım annemlerin yanında. Ve asla yabancılık çekmedim. Kız kardeşimle pek anlaşamayız. Onun beni kırdığı zamanlar oldu ama annem hep “burası onun değil benim evim ve çocuklarımın her birine bu evin kapısı sonuna kadar açık” dedi canım annem. Netice olarak asla misafir gibi hissetmedim. Sanki o evden hiç ayrılmamış gibiydim. Kafamın bir köşesinde hep acabalar var. Hayata güvenmiyorum. Rahatlığa güvenmiyorum. Bu dünyada huzur bulabileceğimi sanmıyorum ve herşeye hazırlıklıyım. Çocuk asla istemiyorum. Başıma ne gelirse gelsin ama benim çektiklerimi benden olan biri daha çekmesin. Ben çok çektim çünkü “aile olamamaktan”. Herşey bizler için. Zor ve travmatik bi süreç boşanmak biliyorum. Bu yüzden Allah yaşayanların yardımcısı olsun.

Merhaba.
Boşanmak evlenmek kadar doğal. Bi arkadaşımız farzet ki beraber yaşıyordunuz ayrıldınız demiş ya keşke bu toplum da bunu böyle görse.
Evlilik tamam çok kutsal. Keşke herşey güzel olsa. Keşke kimse boşanmak zorunda kalmasa. Ben daha küçük yaşlardayken defalarca boşanmaya karar vermiş, sonunda ite kalka da olsa evliliği yürütmeye çalışmış ama en sonunda yollarını tamamen ayırmış kopuk bi ailenin çocuğuyum bende. Babamın anneme yaptıklarının haddi hesabı yok. Annem tabiki benim kıymetlim, tabiki babama karşı tepkimi gerektiğinde gösterdim, tabiki annemle yaşamayı sectim ama babamı sevmekten de asla vazgeçemedim hep özlemini çektim. Hala derim. Bi çocuk ne kadar büyürse büyüsün hala çocuk ve onu en çok mutlu eden şey birbirini seven bir anne baba. İsterdim ki annemi babama, babamı anneme emanet edebileyim o evden çıkıp giderken. Malesef olmadı. Babamı yakın zamanda kaybettim zaten. Netice olarak. Olmayınca olmuyor. Yaşadığınızı yaşayan milyonlarca kadın var. Geçen sene bende o aşamaya gelmiştim boşanmaktan kıl payı döndük. Evet Türkiye’de toplum baskısı hat safhada. İnanın ben markete bile çıkmayı istemiyordum yan binada dedikoducu bi dedektif teyze vardı. Bi kaç kere de konuşmuşluğumuz vardı, eşimi de tanıyordu. Ve kesinlikle olanları tahmin ediyordu. Nasıl çare buldum. Merhaba dedim geçtim. Konuşmaya fırsat vermedim. Yani kendi ailenin içinde bile sana tavırlar değişiyor bu bile kırıyor insanı. Kendini ikinci sınıf insan gibi görmeye başlıyorsun. Sana acıyorlar falan. Benim şükür ki ailem yurtdışında yaşıyor. Mesleğim var. Öğretmenim. Bende orda büyüdüm. İnsanlar kimsenin işine karışmaz maydonoz olmaz. 3-4 ay kaldım annemlerin yanında. Ve asla yabancılık çekmedim. Kız kardeşimle pek anlaşamayız. Onun beni kırdığı zamanlar oldu ama annem hep “burası onun değil benim evim ve çocuklarımın her birine bu evin kapısı sonuna kadar açık” dedi canım annem. Netice olarak asla misafir gibi hissetmedim. Sanki o evden hiç ayrılmamış gibiydim. Kafamın bir köşesinde hep acabalar var. Hayata güvenmiyorum. Rahatlığa güvenmiyorum. Bu dünyada huzur bulabileceğimi sanmıyorum ve herşeye hazırlıklıyım. Çocuk asla istemiyorum. Başıma ne gelirse gelsin ama benim çektiklerimi benden olan biri daha çekmesin. Ben çok çektim çünkü “aile olamamaktan”. Herşey bizler için. Zor ve travmatik bi süreç boşanmak biliyorum. Bu yüzden Allah yaşayanların yardımcısı olsun.
Yazdıklarınızı okuyunca oğlumu düşünüp ağlayasim geldi..
Boşanma davam var,karşı taraf işimle fln oyunuyo maddi manevi zarar vermeye çalışıyor,bir yandan ondan kaçmak için tayin isteyeyim diyorum ama oğlumun da özlemle büyüyecek olması beni düşündürüyor,karşı taraf gelme sıklığını giderek azaltır çünkü,borç harç içinde

Denediniz ve olmadı!
İki çocukla boşanmanın her yonden olumlu ve olumsuz yanlarını da özet geçer misiniz?

Back
X