Bosandiktan sonra Nasıl devam ettiniz hayatınıza ,neler bekliyor beni?

Eselsu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
778
550
34
Boşanma kararı aldım . Bu kararı almamak adına çok mücadele ettim ama tek taraflı olunca buraya kadar oluyor demekki . Bir de kızım var beş yıllık evliligimizin en güzel varlığı ... Çok şükür onu verene . Şimdi tehditler başladı , kızımı almak beni rahat bırakmamak gibi . Sürekli bu gerginlikle yaşamak ağır geliyor bunu atlatabilecek miyim bilmiyorum. Koruma kararı aldım elime tebligat gitmediği için ahkam kesiyor . Boşanmak zaten başlı başına bir surecken bir de sorunlu olunca daha da yıpratıyor. Boşanma sonrası neler oluyor ,sizler hayatınızı nasıl dev ettirdiniz?

öncelıkle gecmıs olsun dıyelım.

hayat daha rahat olucak kendımden bılıyorum.

kızınıda alamaz.ben esımde ölüsünü alırım yıned alırım derdı.sımdı aylar oldu ızın alamaıyorum dıye bakmaya bıle gelmıyor cocugu.

dua edın Allaha sığının.Birde saygıyı yitirmeyın derım cunku ortada bı cocuk var ve bu ömür boyu bir bağ demek

Ben zaten çocuğum için hiç bir şekilde kötü söz hakaret etmiyorum . Hatta görüşmesine engel olmak gibi bir düşüncem de kesinlikle yok ... Ama asagilayici konuşması hakaret etmesi tehdit etmes beni çok etkiliyor

boşanınca hayat hala güzel
herşey aynı
Allahın verdikleri aynen duruyor
kafan rahat moral düzelmiş
üzerindeki psikolojik baskı yok
gayet güzel devam ediyor yani

Bende bosandim 3 ay evli kaldiktan sonra biraz psikoloji bozuliyo ama yapacak bişey yok

boşanınca hayat hala güzel
herşey aynı
Allahın verdikleri aynen duruyor
kafan rahat moral düzelmiş
üzerindeki psikolojik baskı yok
gayet güzel devam ediyor yani
Hayatı güzel yaşamama fırsat vermiyor şu aşamada , tehditler küfürler hakaretler baş edemiyorum ve edemicekmisim gibi geliyor

Bu süreçte ailenizin yanında mısınız, onlar size destek mi. Olayları biliyorlar mı. Koruma kararı aldığınıza göre aynı evde değilsiniz sanırım. Bir mesleğiniz, işiniz var mı bunlar da önemli. Boşanma davasını açtığınızı öğrendiği anda yumuşayacaktır, çocuğunuz için ara velayet kararı çıkarırsınız ve karara uymazsa suç işlemiş sayılacak. Eğer geri dönüşünüz yoksa dava açın ve sonra durulacaktır, ben de yaşadım çünkü.
Geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun. Evladınızı sağlıkla, huzurla büyütün inşallah.

Hayatı güzel yaşamama fırsat vermiyor şu aşamada , tehditler küfürler hakaretler baş edemiyorum ve edemicekmisim gibi geliyor

konusur konusur susar
birgün yorulur merak etme modunu düşürmesine izin verme

Evet davayı açtım ara karar da çıkınca çıldırdı . Nereye saldıracağını bilmeyen biri oldu hoş normal hali de öyle de .. ailemin yanındayım onlar arkamda Allah razı olsunlar . Uzaklaştırma da verildi . Ama şimdi inkar ediyor ben kapı pencere yumruklamadim size dava açıcam yalan ifade verdiğiniz için falan demeye başladı . Oysaki o da Allah da biliyor hatta evde iLeri var ... İnşallah çocuğumu sağlıkla sıhhatle huzurla buyutmeme müsade ederler .. annesi babası ailesi hiç bir şekilde arayıp sormadılar davayı açtım yine ses yok

Benzer şeyleri yaşadım ama merak etmeyin şimdi sadece psikolojik şiddet uygulayabilir. Hiçbir şekilde muhatap olmayın, telefonla ararsa açmayın, mesaj yazarsa delil olarak saklayın. Yaptığı taşkınlıklara aileniz veya başka biri şahit olursa onlar da delil. Mahkeme süreciniz boyunca göstermelik de olsa şiddet eğilimini gizleyecektir. Hatasını anlamasını, pişman olmasını da hiç beklemeyin kendimden biliyorum. Zaten öyle olsa bu durumlara gelinmezdi. Ailesinin aramaması da normal hatta belki daha iyi, ailesi iyi ama kendisi kötü olsa boşanma kararı veremeyecektiniz ve arada kalacaktınız. Şimdi en azından kızınızı kötü bir aile ortamında büyütmeyeceksiniz. Çok zor biliyorum, 7.5 ay önce davamız açıldı daha 2.duruşmamız bile olmadı, hala tam olarak toparlamış sayılmam ama biten bir evliliği zorla sürdürmeye çalışmak daha zordu. Zamanla karşı tarafın da kendi hayatına döndükçe durulacağını ümit ediyorum

Allah yardımcınız olsun
Zor bir süreç ilk zamanlar hiç geömeyecek gibi gelir sonrasında geçecek inşallah
Bende o aşamadayım
Düşündükçe kendime kızıyorum neden en başında söküp atmadım diye
O kavgalar,gürültüler o ailesi neler neler
Şimdi hergün şükür ediyorum
Oda annesinin yanında mutlu mesut yaşasın
Bu dönemde uzak durun engelleyin hatta
Siz hiç muhattap olmayın
Karşı taraf Naparsa yapsın

İnşallah dediğini gibi olur . Bu kadar ağır şeyler sadece ben yasiyormusum gibi geliyor aileme bunu yaşatmak kizimi bu şekilde duruma sürükleyip onun hayatında etki edecek boşanmayı gerceklestirmek beni mahvediyor

Kızınız kaç yaşında? Aynı şeyleri ben de hissettim. Bu kadarını kimse yaşamamıştır, şimdi kızım arada ne olacak, bende kalıp bu kadar hırpalanacaksa gerekirse bağrıma taş basıp teslim olmalı barışmalı veya kızımı ona mı vermeliyim gibi uç fikirlere bile kaydım. Çok şükür ki mahkeme kararları tebliğ edilince artık mahkemede her şey delil olarak kullanılacağı için mesajla tehdit, hakaret edemedi. Zaten kızımı göreceği vakitler belli olduğu için sadece o vakitler hiç konuşmadan kızı alıp verdik birbirimize. Evet bu durum da çocuk için çok zor ama kızım henüz 2yaşına bile girmediği için şimdilik çok problem yok. En azından umudum var, zamanla bu düşmanlık da görünmez olup kızımı en az hasarla büyütebilmeyi umuyorum. Kimse istemez çocuğu böyle bir orda, bir burda büyüsün ancak şu aşamada yapabileceğimiz em doğru şeyi yapmaktan başka bir şey gelmez elimizden. Siz de şu an sadece kızını düşünüyorsunuz sanırım, hatta boşanma cesaretini bile kızınızı düşünüp almışsınızdır diye tahmin ediyorum. Çünkü bu evlilik devam etse çocuklar daha fazla yıpranırdı. Ben de hal yolun başındayım, zaman zaman bunalsam korksam da artık eskisi kadar uzun sürmüyor ve eskisi kadar yıpratıcı olmuyor. İçinizi dökmek rahatlatırsa her şeyi yazabilirsiniz. Kafanızdaki sorular, korkular, hayal kırıklığınız, özleminiz vs. Önce yoğun bir iç hesaplaşma yapmam gerekti benim hatta bu çok da uzun sürdü, sonrasında biraz durulabildim. Tek boşanan biz değiliz, “boşanabildiğiniz kişiyle boşanmadan önce bir düşünün” derler. Bizim düşünecek bir şeyimiz yok, önümüze bakmamız gerekir sadece, boşanmanın şekli nasıl olursa olsun boşanmak kolay değil ancak boşanan tek biz değiliz.

Aynı şeyleri dusunup ,aynı şeyleri hissetmisiz ... Alıp götürür mü acaba kaçırır mı o vicdansizligi yapar mı ? Bunları duaunecek kadar kötü ayrıldık ara karar ile kızımın velayeti bana verildi her ayın ikinci ve dördüncü haftasının pazar günleri sabah on akşam altı arası gorusmesi kararı alındı ancak buna uyar mı bilmiyorum . Uzaklaştırma kararı alındı . Buna uyup uymayacagi bile meçhul. Korkudan her evde olduğumda bı akrabama gidiyorum ailemin yanındayım iş güç insanlar benim pesimde dolanır oldu . Bu çok acı aynı yastığa baş koydugun insandan kaçmak ne kadar düşünürsem dusuneyim bu duruma gelebilecegimi hiç dusunmedim . Allah yardımcımız olsun . Tek sevincim umudum kızım onu yetiştirmek mutlu huzurlu bir hayat sunmaktan başka bir amacım yokj rabbim yardımcimiz olsun

Gönlünüzü ferah tutun, hepsi geçecek. Ben o zamanlardan beri şu kararı aldım hala da aynısını düşünüp uygulamaya çalışıyorum: ben annelik vazifemi yerine getirmeliyim, babasını kötülememeliyim kızıma, babasının veya ailesinin açabileceği yaraları sarıp sarmalamalıyım. Ve yasal olarak elimden ne gelirse mücadele etmeliyim bunun için. Çocuklar için babada kalmaları gerekse onu yapalım ama asla öyle olamaz. Bir bebeğin özellikle 0-4 yaş arasında tek ihtiyacı olan şey annesinin varlığıdır. Biz elimizden geleni yapalım, ilerde vicdanımız rahat olsun, varsın çocuklarımız bizi tercih etmesin. Tabi öyle bir durumda bunu kaldıramayız belki ama aksi çok daha kötü ağır olur.

Ayrıca adamların ilk baştan böyle davranmalarının sebebi bizim boşanabileceğimize inanmaları, küçük çocukla boşanmaya cesaret edemez diye düşünceleri. Tabi bu genelde dolduruşla olacak şey ama sonucu değiştirmiyor. Güya çocukla bizi korkutup barışmaya çalışıyorlar kendilerince ama dönersek de dizginleri kaptırmamış olsunlar diye de insani davranmıyorlar. Bunlar boşanma kararımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Böyle birisiyle süren evlilikte çocuk çok da yıpranır. Eğer adamın bir işi varsa, hele de el gün çekincesi olan birisiyse mahkemede size daha fazla delil vermez. Bir tehditi, bir yanlış olursa belgelemeye çalışın, hiç değilse yanınızda şahit olsun. En azından adalet karşısında yaptıklarının bedelini ödemek zorunda kalır ve durulur. Sizin daha çok yeni sanırım, temkinli olun ve sabredin. Sizin ilacınız çocuğunuzun saf sevgisinde.

Her şey güzel olacak inanın ve zaten bir süre sonra çocuğunu da arayıp sormayacak.... Genelde olan bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…