Bosandiktan sonra Nasıl devam ettiniz hayatınıza ,neler bekliyor beni?

Evet daha yeni bir hafta oldu davayı açalı elimden geldiğince çocuk için olan aramalarına cevap veriyorum dediğiniz gibi ona babasını kötülemek gibi bir gaflete düşmüyorum ... İsini pek umursamaz onun için kendini frenlemez sanmıyorum benim boşanma davası acacagima hiç inanması hatta defalarca ben açmam sen aç davayı ilk boşanan biz değiliz ya deyip durdu . Kızım için ona katlanicami biliyordu ama benim de dayanma sınırının üzerine çıktığımi bilmiyordu

Her şey güzel olacak inanın ve zaten bir süre sonra çocuğunu da arayıp sormayacak.... Genelde olan bu...
Umarım herşey güzel olur ... Çok yiprandim.her gün korku ile yaşamaktan tedirgin olmaktan içinde bulunduğum kavga gürultu tehditler den

İşte sizin boşanacağınıza hala inanamadığındandır. Sabit bir işi olmasa bile boşuna tazminat vs uğraşmak istemez. Hatta uzaklaştırma kararı gereği sizi telefonla bile rahatsız etse şikayetçi olma durumunuzda hapis cezasına kadar yolu var sanırım. Onlara gerek bile kalmadan gurur(!) yapar kendince, geri dönmeyecek birisi için uğraştım diye. Şu an psikolojisi o kadar bozuk ki sizi geri döndürmek için yapıyor bence bu saçmalıkları, boşanmaya razı aklı başında bir adam önüne bakar. Siz kararlı ve dik durdukça zamanla anlayacaktır. Yeter ki duygusallığınıza kapılıp vicdan yapıp geri adım atmayın. ( kesinkes kararlısınız diye varsayıyorum)

Bu kararı almadan önce çok dusundum kesin kararım olmasa kesinlikle dava acmazdim. Bana ulasamadikca yada aradığında cevap vermeyince ailemden birini arayıp tehdit ediyor . Yada küfür hakaret hepsini kaydediyorum . İstiyorum ki bunca yılın hatrina gözümün önünde yaka paça atilmasin kavgasız güzelce bitsin ama hiç bı güzellik olmadığını unutuyorum hayatımda (kizimdan başka )

Hiç kolay değil, evladınızın babasıyla düşman olmak. Hem de mağdur edildiğiniz halde. Aylarca bizzat yaşıyorum. Tamamen geçecek mi bilemiyorum ama karşı taraf durulunca duruluyo insan. Boşlukta gibi, hiçbi şeyi yaşamamış gibi oluyo hatta... ben de biraz böyle oldu. Ben 2ay sonra dava açabilmiştim, dava açtıktan sonra bile tehdit etti, insanın çok zoruna gidiyor hele de severek evlendiğini sandığı kişiyle ama eskisi kadar acıtmıyor. Acıtsa da her gün değil. Az daha sabredin, siz hep aynı kararlılıkta durun, aradığında fazla muhatap olmayın, aile bireyleriniz de muhatap olmasın elbet anlayacak. Sabretmekten başka yapacak bir şey yok ne yazık ki. Şükür ki ailelerimiz yanımızda, sevgilerine sığınacağımız çocuklarımız yanımızda. Şükür ki anneyle evladını ayırmayan, kadını koruyan yasalarımız var...

Kesinlikle hakkım olduğunu bilmedifin için çocuğumu elimden alır korkusu ile beni sindirdiler. Annesi bile yuvası kurtulsun torunum anne babası ile büyüsün diye düşünüp hareket etmek yerine oğlu haksizken ve suçluyken çocuğu bırak nereye gidersen git dedi . Çok acımasızca davrandı . Yaşadığım her şeye rağmen bu şekilde ayrılmak , söylediği şeylere maruz kalmak beklediğim şeyler değildi . Ben bu adamı nasıl sevdim , yada ben böyle bir adamı mı sevdim ne oldu da bu hale geldi diye dusunmektsn .kendimi alamıyorum . Evet geçecek biliyorum zamanla daha az sonra belki hiç canım yanmayacak .. ailem olmasa , bana destek olmasalar çektiğim her şeye rağmen asla bu kararı alamazdim

İşte yalnız değiliz, belki daha bir sürü de var, kimisinin ailesi destek değil hatta. Ben de ailesini şaşkınlıkla izledim. Saçma sapan bir sebepten (tamamen kardeşinin dolduruşuyla) kavga çıkarıp ben sakin kaldığım halde ağır bir şiddete maruz kaldım. Ailemin yanına geldiğimde annesi ve o kardeşi geldi ve ailemin yanında ben suçlandım. Laf arasında çocuk tehdidini de ettiler. Sonrasında iftira da... çok kısa özeti bu üstelik. Yaşanan her an bile ne kadar ağır geçiyor oysa. Hala boşanma sürecimiz bitmedi, zaman ne gösterir bilinmez belki çok daha zor günler gelecek ama şu an bile şükrediyorum. Gerçek yüzlerini gördüm geç de olsa. En azından kızım ikiyüzlülüklerine şahitlik etmeyecek, bir orda bir burda büyümesi bile çok daha iyi diye görünüyor şu an. Şimdi kızımla yeterince ilgileniyorum, annem sağolsun hiçbir iş yaptırmıyor. Kızımla doyasıya vakit geçiriyorum ve bu bana terapi oluyor. Geleceği düşünmek yine korkutuyor ama ben de düşünmüyorum geleceği. Kimin geleceğinin garantisi var ki, vakti gelince o zaman çözmeye çalışırız problemi, şimdi güç toplama zamanı

Haklısınız .peki sizce bu ara karar da kızımı onun görmek için ayrılan zaman diliminde vermeli miyim ... Allah biliyor ya kaçırır geri getirmez die korkuyorum yani bunu yapabilir mi yapamaz mı onu da bimmiybilm

Nasılsa mahkeme kararı var elinizde. Eğer siz vermezseniz icraya başvurarak gelir alır, üstüne bir de mahkemede bunu kullanır siz suçlu olursunuz. Hatta bikaç defa böyle göstermemezlik yaparsanız velayet bile sizden alınabilir. Siz çocuğu verin, vaktinde getirmezse ki buna cesaret edemez, icra kanalıyla siz alırsınız ve görüşleri daha da kısıtlanır ve ne yapacağını görürsünüz. Tehditleri boşa mı değil mi niyetini görürsünüz

Haklısınız .peki sizce bu ara karar da kızımı onun görmek için ayrılan zaman diliminde vermeli miyim ... Allah biliyor ya kaçırır geri getirmez die korkuyorum yani bunu yapabilir mi yapamaz mı onu da bimmiybilm
Kızına zarar verecek biri değildir sonuçta babası ,bence son çırpınışlarıdır zaten boşanma gerçekleşir ve hayatına biri girerse görmesi gereken günlerde bile görmek istemeyecektir. Bazı babalar hariç geneli böyle ne yazık ki...

Bu süreçte nacizane tavsiyem, görüş vakti geldiğinde o size gelip almalı ama ilk adımı siz atmayın hiç. Yani o gelmeden önce mesaj yazıyorsa bekleyin ilk mesajı atsın, siz de kısa cevaplarla kız hazır, gel veya kapıya getiriyorum kızı gibi şeyler yazın. Çat kapı gelirse de gittikten sonra mesaj yazın bir daha çat kapı gelmemeni rica ediyorum, her zaman çocuk hazır olmayabilir en azından bikaç dk önce haber ver diye. Her konuşmanız delilli ve resmi olursa zamanla anlayacaktır ciddiyetinizi ve o da yasadan korkacaktır

Geri getirmezse diye korkuyorum açıkçası

Umarım öyle olur ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…