Boşananlar ve Boşanmaya Çabalayanlar

Herkese merhabalar, ben de aldatıldım ve boşanmaya karar verdim. Öğrendiğimden beri öyle üzgünüm ki hayatım sanki bundan ibaret aklım fikrim neden neden demekle geçiyor, çok zor bir dönem geçiriyorum sanırım depresyondayım ve doktora gitmeye karar verdim ( avukatım da doktora gidersen daha kolay atlatırsın, diğer süreci ben zaten halledeceğim dedi) İnanın ağlayamıyorum artık aşkımdan ölmüyorum ama bu neyin acısı çözemedim. İçimdeki o ses varya susmuyor ben haketmedim ben haketmedim... Bana bunları yaşatan şahıs pişmanlık turlarında, bazen ılımlı bazen agresif , bazen aşkından ölüyor bazen benden nefret ediyor , bazen boşanalım diyor bazen ben sensiz yaşayamam asla ayrılmam diyor yani dengesiz bir narsist de benim başımda. 6 yıldır evliyiz 1 yılda öncesi var 7 yıldır uğraşıyorum bu dengesizle ama aldatılma bam telim. Şu anki ruh halim berbat, kötü bir bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyorum ne zormuş nasılda etkisi altına almış farkında değilim. Ama konfor alanımdan çıktım artık bu yoldan dönmek yok haftaya dilekçemi verip davamı açıçağız avukatımla, gözümde öyle büyüyor ki öyle korkuyorum ki öyle de canım yanıyor. Dualar, okuduğum kişisel gelişim kitapları , izlediğim komik filmler, yürüyüşlerim ve yeni işim benim yoldaşlarım oluyor iyi olacağım. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz birkaç sene sonra vay be neler atlattık diyeceğiz gülerek, haketmediğimiz halde bizi kırıp dökenler ardımızda kalacak ne halleri varsa görsünler Allah çok büyük ahımızı kimse de bırakmaz... Kocaman Sevgiler Hepinize Güçlü Kadınlar...

Herkese merhabalar, ben de aldatıldım ve boşanmaya karar verdim. Öğrendiğimden beri öyle üzgünüm ki hayatım sanki bundan ibaret aklım fikrim neden neden demekle geçiyor, çok zor bir dönem geçiriyorum sanırım depresyondayım ve doktora gitmeye karar verdim ( avukatım da doktora gidersen daha kolay atlatırsın, diğer süreci ben zaten halledeceğim dedi) İnanın ağlayamıyorum artık aşkımdan ölmüyorum ama bu neyin acısı çözemedim. İçimdeki o ses varya susmuyor ben haketmedim ben haketmedim... Bana bunları yaşatan şahıs pişmanlık turlarında, bazen ılımlı bazen agresif , bazen aşkından ölüyor bazen benden nefret ediyor , bazen boşanalım diyor bazen ben sensiz yaşayamam asla ayrılmam diyor yani dengesiz bir narsist de benim başımda. 6 yıldır evliyiz 1 yılda öncesi var 7 yıldır uğraşıyorum bu dengesizle ama aldatılma bam telim. Şu anki ruh halim berbat, kötü bir bağımlılıktan kurtulmaya çalışıyorum ne zormuş nasılda etkisi altına almış farkında değilim. Ama konfor alanımdan çıktım artık bu yoldan dönmek yok haftaya dilekçemi verip davamı açıçağız avukatımla, gözümde öyle büyüyor ki öyle korkuyorum ki öyle de canım yanıyor. Dualar, okuduğum kişisel gelişim kitapları , izlediğim komik filmler, yürüyüşlerim ve yeni işim benim yoldaşlarım oluyor iyi olacağım. Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz birkaç sene sonra vay be neler atlattık diyeceğiz gülerek, haketmediğimiz halde bizi kırıp dökenler ardımızda kalacak ne halleri varsa görsünler Allah çok büyük ahımızı kimse de bırakmaz... Kocaman Sevgiler Hepinize Güçlü Kadınlar...
Çok geçmiş olsun bunlar geride kalan alışkanlık ve haksızlığa uğramış olmanın getirdiği duygular. Umarım bir an evvel kurtulursunuz. Hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz aslında. Umarım bundan sonra çok daha güzel şeyler yaşarsınız. Umudunuzu kaybetmeyin. 🤗

Çok geçmiş olsun bunlar geride kalan alışkanlık ve haksızlığa uğramış olmanın getirdiği duygular. Umarım bir an evvel kurtulursunuz. Hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz aslında. Umarım bundan sonra çok daha güzel şeyler yaşarsınız. Umudunuzu kaybetmeyin. 🤗
Teşekkür ederim E Eve in Heaven hepimiz mutlu haberlerimizi de yazacağız buraya 🙏🏻

siziz tebrik ediyorum , büyük başarı o bağımlılıktan kurtulmak. benim bir çok tanıdığım boşandıktan sonra niye daha erken boşnmadım omuzumdan büyük yük kaldı dedi. ömrümü çürürtmüşüm dediler

Neden zorundasınız, neden boşanamıyorsunuz? Açıklarsanız belki yorum yapan olur.
Konumda bahsetmiştim aslında çocuklarım var ve aile yüzünden ve uzak bir yerdeyiz destek olanda yok, geneli böyle oluyor yani yazayım demiştim yazamadim ne zamandir. Kizimda bir suredir hasta mevsimselim alerjimi belli değil çok takiyorum geldikçede herşey üstüyse geliyor çok uzun konu aslında bende çok yorgunum hiç birşey yapmaya mecalim yok gördükçe hareketlerinede deli oluyorum burasi iyi gelir umarım. Kimsenin hikayesinde bilmiyorum burada benim hikayem böyle cesaret ve güç lazim.

önce çalışmaya başla , kendine özgüvenin gelsin. ona muhtaç olmadığını güçlü olduğu hsiisettir. baktın hala değişmiyor o günkü urumlara göre değerlendiririsn
Mesleğim var şu an başlicam çalişmayada ne yapayım kafam çok karişik bebeğimde 5 aylık daha küçük

Mesleğim var şu an başlicam çalişmayada ne yapayım kafam çok karişik bebeğimde 5 aylık daha küçük
Ayıptır sorması ne kadar maaş alıyorsun. Boşanmayı gerçekten düşünüyorsun anladığım kadarıyla. Acaba ailenin yanına değil başka bir şehire mi yerleşsen belki yakınlarına bir yere orası küçük yer demişsin zaten. 1+1 daire tutarsın, büyük çocuk okula gidiyor galiba. Küçük için de bir abla tutarsın yarım gün sen yokken o bakar sen gelince gider. Öğrenciler veya genç işsizler böyle bir iş için çalışabilir. Kız meslek liselerinin çocuk gelişim okuyan öğrencileri çalışıyor bildiğim kadarıyla böyle işlerde. Şimdi şartlar gözünü korkutuyor normal de iş sende bitiyor. Eşin hep böyle miydi sence değişmez mi? O kadar mahkemeye kadar gitmişsiniz hala aynı mı?
Benim eski eşim de benzer bir modeldi o da askerdi. Zaten ataerkil ailede büyümüş ağzından küfür eksik olmazdı sağolsun. Bir kere sağol, teşekkür ederim demezdi. Yardım etmeyi zaten hiç saymıyorum. Böyle insanla evli olsan ne olmasan ne? Bir de göreve gidiyor aylarca yalnız kalıyorsun zaten hiç çekilecek gibi değil.

Çalışmaya başlayınca kendi maaşına hiç dokunma kenara koy 10-15 bin birikince de hem avukat tutarsın hem ayırırsın evi. Yok daha fazla sabredemem dersen de kredi çekip yavaş yavaş ödemeyi de düşünebilirsin ama o şekilde de zor olur. Gitmiyor mu göreve filan, gitsin de sen de hem düşünmüş olursun.

siziz tebrik ediyorum , büyük başarı o bağımlılıktan kurtulmak. benim bir çok tanıdığım boşandıktan sonra niye daha erken boşnmadım omuzumdan büyük yük kaldı dedi. ömrümü çürürtmüşüm dediler
Teşekkür ederim 🙏🏻 ben de o günleri görmek için sabırsızlanıyorum. Aklım karışık , kalbim kırık hep bir ağlama halindeyim geçecek biliyorum ama zormuş…

Ayıptır sorması ne kadar maaş alıyorsun. Boşanmayı gerçekten düşünüyorsun anladığım kadarıyla. Acaba ailenin yanına değil başka bir şehire mi yerleşsen belki yakınlarına bir yere orası küçük yer demişsin zaten. 1+1 daire tutarsın, büyük çocuk okula gidiyor galiba. Küçük için de bir abla tutarsın yarım gün sen yokken o bakar sen gelince gider. Öğrenciler veya genç işsizler böyle bir iş için çalışabilir. Kız meslek liselerinin çocuk gelişim okuyan öğrencileri çalışıyor bildiğim kadarıyla böyle işlerde. Şimdi şartlar gözünü korkutuyor normal de iş sende bitiyor. Eşin hep böyle miydi sence değişmez mi? O kadar mahkemeye kadar gitmişsiniz hala aynı mı?
Benim eski eşim de benzer bir modeldi o da askerdi. Zaten ataerkil ailede büyümüş ağzından küfür eksik olmazdı sağolsun. Bir kere sağol, teşekkür ederim demezdi. Yardım etmeyi zaten hiç saymıyorum. Böyle insanla evli olsan ne olmasan ne? Bir de göreve gidiyor aylarca yalnız kalıyorsun zaten hiç çekilecek gibi değil.
Normal memur maaşi 5-6 bin. Nafakada alırım ama aileden öyle bir baskı varki anlatamam annem yanımda kriz geçirip çocuk gibi azarlıyor beni. Büyük kizim 5 yaşinda bu kavgalardan çok etkilendi çok hassas babaya düşkün laf dinlemeyen yemeğini dahi zorla yiyen bi çocuk.
Anne baba yanında olunca çok zor oluyor maddi sıkıntılarda çikti kafam o kadar karısık ki. İşe başlasammı ücretsiz izinmi ayarlasam babam kesinlikle gelme diyor. Bana bağirip çağirip kizip evlatlıktan reddediyorlar

Asker ataerkil aile tam olarak sorumsuz duygusuz düşüncesiz ikinci çocuk doğumu için sürekli konuştum numara bari yap diye o gün bana hakaret etti film koptu.
Fiziksel yardım yapar büyüğe bakıyor (eline tablet verip yanına yatıyor ) psikolojik yardım zaten yok hatta öyle şiddet var o konuda. Fiziksel yardımda sekteye uğrayinca iyice sinir oldum 3-4 aydır kesin olarak karar verdim annem sinirinden çocuğu düşürdü. Bir sürü maddi sorunda oldu. Yani önceden bizim bi evliliğimiz yokmuş aslında ortak iletişim ben avunuyormuşum ben iyi olunca iyi olduğunu sandığım bi evlilikmiş.
En ağır yanında çocuk gibi dalga geçer gibi geçiştiriyor beni görmezden geliyor. Yetişemedim işte küçüğü emmeyi birakti büyüğü iyice etkilendi sadece huzur istiyorum bende annemin tavırları çocuk gibi azarlar tarzda senin hayatın yok diyor bana ve bu konularda travmam var ağlayip bağirip çağirip üstüme geliyor. Ağzına vurup susturursun ya öyle başimizami kalcan çocuklar ne olacak vs
Şimdi kmlerce uzakta napabilirim ki kafam basmıyor beni istemeyen reddeden bi aile geçiştiren eş kişisi boşanma anne diye yakama yapişan yavrum küçük bebeğim olay çikaran anne kavga dövüş gürültü..

Aldım gittim çocukları babam istemiyor ev tutayım desem hiç gücüm yok hiç bi anlamda daha kafamı şuradan çikaracak kadar tanımıyorum şehiri hep evdeydim. Hemen ben gidiyorum diye ağlayip bağiriyor annem on gün sonra işe başlicam yarın bakıcı kadın görüşmeye gelecek.
Ne yapıyım bilmiyorum bi akıl verin çok uzun oldu. Bu arada küçük kızımda hastaydı yeni iyileşiyor gibi şükürler olsun yoksa uçak bileti almiştim açiğa elde var. Babam en son dedi artık üç ay sabret diye külliyen yalan tabi.
Akıl akıldan üstündür bunun mantığı nedir ne yapıcam ben hadi gidiyoruz diye davam hala duruyor üç ay olmamiş avukatsız çekişmeliye çevirip gitsemmi annem ayılıp bayılacak.

ev tutayım desem hiç gücüm yok hiç bi anlamda daha kafamı şuradan çikaracak kadar tanımıyorum şehiri hep evdeydim. Hemen ben gidiyorum diye ağlayip bağiriyor annem on gün sonra işe başlicam yarın bakıcı kadın görüşmeye gelecek.
Ne yapıyım bilmiyorum bi akıl verin çok uzun oldu. Bu arada küçük kızımda hastaydı yeni iyileşiyor gibi şükürler olsun yoksa uçak bileti almiştim açiğa elde var. Babam en son dedi artık üç ay sabret diye külliyen yalan tabi.
Akıl akıldan üstündür bunun mantığı nedir ne yapıcam ben hadi gidiyoruz diye davam hala duruyor üç ay olmamiş avukatsız çekişmeliye çevirip gitsemmi annem ayılıp bayılacak.
Canım önce bence sakin ol. Hangi şehirdesin? İstanbul, Ankara değilse 2 bine küçük güzel bir ev denk getirebilirsin hatta öğrencilerin olduğu bölgelerde daha bile ucuza oluyor. Sahibindende bir araştır önce. Çalışacağın yere ulaşım da önemli. Yarın bakıcıyla görüş, inşallah olur. İşe de başladıktan sonra biraz daha kafanı toparlarsın. Birkaç ay sabret kenara para koymaya bak. Sonra açar annenlerle de konuşursun. Ben kararımı verdim siz isteseniz de istemeseniz de diye. Eğer tamam derlerse ne ala ama pek öyle olacak gibi durmuyor. 2 aya kadar iş ve bakıcı durumun zaten çözülür kenara da bir 5 6 bin atsan kârdır. Nafakayı bakıcıya verirsin ilerde geri kalan para da büyük şehirde değilsen geçinmene yeter. Sakin ve mantıklı adımlar atmakta her zaman fayda vardır.
Zaten hadi gidiyorum diyip gitmeye kalksan evi terk ettiğin için eş sana karşı koz olarak kullanır davada o yüzden sen de sana karşı davranışlarını kanıtlamanın yoluna bak kızın kaç yaşında şahitlik yapabilecek yaşta değil anladığım kadarıyla. Avukatsız çekişmeli dava da çok zor, yani ucuz yollu da olsa barodan da olsa bir avukat edin bence yoksa kayıp yaşayabilirsin. Ortak edinmiş malımız var mı bir de onu sorayım?

Canım önce bence sakin ol. Hangi şehirdesin? İstanbul, Ankara değilse 2 bine küçük güzel bir ev denk getirebilirsin hatta öğrencilerin olduğu bölgelerde daha bile ucuza oluyor. Sahibindende bir araştır önce. Çalışacağın yere ulaşım da önemli. Yarın bakıcıyla görüş, inşallah olur. İşe de başladıktan sonra biraz daha kafanı toparlarsın. Birkaç ay sabret kenara para koymaya bak. Sonra açar annenlerle de konuşursun. Ben kararımı verdim siz isteseniz de istemeseniz de diye. Eğer tamam derlerse ne ala ama pek öyle olacak gibi durmuyor. 2 aya kadar iş ve bakıcı durumun zaten çözülür kenara da bir 5 6 bin atsan kârdır. Nafakayı bakıcıya verirsin ilerde geri kalan para da büyük şehirde değilsen geçinmene yeter. Sakin ve mantıklı adımlar atmakta her zaman fayda vardır.
Zaten hadi gidiyorum diyip gitmeye kalksan evi terk ettiğin için eş sana karşı koz olarak kullanır davada o yüzden sen de sana karşı davranışlarını kanıtlamanın yoluna bak kızın kaç yaşında şahitlik yapabilecek yaşta değil anladığım kadarıyla. Avukatsız çekişmeli dava da çok zor, yani ucuz yollu da olsa barodan da olsa bir avukat edin bence yoksa kayıp yaşayabilirsin. Ortak edinmiş malımız var mı bir de onu sorayım?
Ay çok teşekkür ederim canım. Ne şahitliği o babasına bayılıyor babasız yaşayamam diyor eğitim vermiyorsa oynuyor işte onunla en çok onu düşünüyorum beş yaşinda yoksa bırakırdım bi şekilde çaba göstermeyi.

Annem yanımda malesef o yüzden beni çok etkiliyor rahatsız oluyorum tavırlarından hayatımın evliliğimin müdürü gibi hadi gitte diyemiyorum bakıcıya güvenemem hemen ikisi gözüm arkada kalir.

Memlekete gitsekmi ücretsiz izine ayrılsammı karar verelim derken yani bunlara öyle kaldık evde. Eşinde çekmesini istedim büyük kizimi tek başima büyüttüm memlekete gittim ama dayanamadı beyefendi zoruna geldi. İnanın çok yoruldum sadece manüplasyonsız Özgür huzurlu bi hayat istiyorum ama zor.

Hatta şimdi alip gideyim izni dava açip hemen memlekete gideyim dedim ama zor olacak dediğin gibi sakin olmakta çok fayda var içime su serpildi
ama hareketlerine dayanamıyorum sanki dünyanın en mutlu çiftiyiz hiç bir sorun konuşulmuyor ağzinida biçak açmaz ama suratı tavırları felan çok sinir ediyor beni hiç bir şey yokmuş gibi
Gül gibi çocuk diye beni suçluyorlar bide çok ama çok zor siz nasıl başarıyosunuz ben mi takıldım bu toplum baskısına bazen öleym diyorum benim hakkımda her türlü kararı veriyolar nasılsa.

Geçen gün bi sizlandım ağzimdan burnumdan getirdiler kendimi köle gibi hissediyorum ben bir şeyde beklemem mesela yapsa ama inadına yap dediklerimi bile yapmıyor bi gün düşünceli hareketi yok.

İstanbul anlara değil canım doğuda orta halli büyükşehşr diye geçen biyer ama gel görki hiç sevmedim burayı
Burada tutunamam gibi geliyor eşyalar taşima çocuklar bi yandan annem çeker gider bu eş kişi kinlenir hala çözemedim

nasıl yapıcam aileme ihtiyacım var gibi ama onların bana saldırmalarını çekecek güc yok çocukluğum öyle geçti çünkü bıktım artık :/

Tek başima hayat kurabilecek gücümde yok boşanma olduktan sonra tayin istemem lazım onun için her halukarda buraya geleceğim memlekete gitsem bile. Hemen de çikmaz bir ayı bulur yanı ailemin tavrına göre, bir yol belirlemem lazim

Destek olmayacaklarsa biraz büyüsünler eve çikarim. Ayrılınca giderim.
destek olsalar hemen giderim davaya gelirim boşanırım tayin isterim onu alır istediğim yerde giserim bu kadar kolay işte aslında ama neredee

Çalışmaya başlayınca kendi maaşına hiç dokunma kenara koy 10-15 bin birikince de hem avukat tutarsın hem ayırırsın evi. Yok daha fazla sabredemem dersen de kredi çekip yavaş yavaş ödemeyi de düşünebilirsin ama o şekilde de zor olur. Gitmiyor mu göreve filan, gitsin de sen de hem düşünmüş olursun.
Yurt dışı için test mest girdi nerede keşke gitse. Daha önce doğuyada böyle çiktik ben memlekete gittim. Ayrılırız oradan diye ama ben kafamda bitirmemiş hep bağlanmıştım.

X