• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

boşanıp nikahsız yaşamak

katoliklerde mi bakire kız oğlan kız evleniyor
gelinliklerine kırmızı kurdele de takıyor mu onlar :)
namus cinayetleri var mı onlarda ?
oku oku oku
aslında image katoliklerde de ortodokslarda da evlilik dışı seks günahtır, koyu katolikler boşanamadıkları gibi evlilik öncesi sekse de karşıdırlar.
hatta koyu katolikler bundan 50 yıl öncesine kadar cidden evlenmeden önce ilişkiye girmezlerdi.
zaten katoliklere göre cinsellik sadece üremek için olmalıdır, hatta aydınlanma çağına yani katolik klisesinin gücü eritilene kadar cinsel ilişkiden zevk alan çiftlerin günah işlediği söyleniyordu.
çünkü o dönemdeki incil yorumlamalarına göre "elma" günahtı ve Adem ve Havva cennetten seks yaptıkları için (cennet bahçesinde üreme olamayacağı için safi zevk amacıyla cinsel ilişkiye girdikleri için) kovulmuşlardı.
(not: bu dediklerim tamamen Hristiyan versiyonudur, İslamda böyle değil demeyin, olmadığını ben de biliyorum.)

aslında image katoliklerde de ortodokslarda da evlilik dışı seks günahtır, koyu katolikler boşanamadıkları gibi evlilik öncesi sekse de karşıdırlar.
hatta koyu katolikler bundan 50 yıl öncesine kadar cidden evlenmeden önce ilişkiye girmezlerdi.
zaten katoliklere göre cinsellik sadece üremek için olmalıdır, hatta aydınlanma çağına yani katolik klisesinin gücü eritilene kadar cinsel ilişkiden zevk alan çiftlerin günah işlediği söyleniyordu.
çünkü o dönemdeki incil yorumlamalarına göre "elma" günahtı ve Adem ve Havva cennetten seks yaptıkları için (cennet bahçesinde üreme olamayacağı için safi zevk amacıyla cinsel ilişkiye girdikleri için) kovulmuşlardı.
(not: bu dediklerim tamamen Hristiyan versiyonudur, İslamda böyle değil demeyin, olmadığını ben de biliyorum.)
hatta musevilerde evlenecekleri güne kadar kız ve erkek birbirini göremiyor nikah yapacakları yerde de perde oluyor perde arkasından nikahları kıyılıyor sonra birbirlerini görebiliyorlar :KK14:

imagemaker imagemaker huu:KK33:
Arasıra konuna gelip bakıyorum.Hala cevaplamadın, boşanınca ve beraber yaşamaya devam edince ne değişecek?Bak sen umursamıyor olabilirsin ama bu çok önemli bir soru. Cevabını veremiyorsan sadece milleti kızıştırmak için açtığını düşüneceğim konuyu.
kocası ilgilenmeye başlayacak, daha çok sevecek, hiiiiç kavga etmicekler vs vs sen de ne kültürsüzsün:KK70:

ayrıca katoliklerle kendimizi niye kıyasladık anlamadım ben ? zaten onların yaptıklarını yapacaksak neden müslümanız ?

Herhangi birine kültürsüzsün dediğini görmedim ben. 'Senin gibi kültürlü insanlar' yazısını gördüm. Yargılamadan cevap veren herkese yazılmış olarak algıladım. zira ben de nikahsız yaşamaya sıcak bakmadığımı belirttim ama üzerime alınmadım?

Senin gibi kültürlü insanlar da demedi
Arada fark var
Beni anlayacak kültür seviyesine ulaşmak gibi bir tabir kullandı
Yani geriye kalN herkes nikahı destekleyen kültürsüzler yada yeteri kadar kültür seviyesine ulaşamayanlar

Arkadaşınızı savunmak için subjektif davranıyorsunuz

ayrıca katoliklerle kendimizi niye kıyasladık anlamadım ben ? zaten onların yaptıklarını yapacaksak neden müslümanız ?
guya konu sahıbıne dinsız denılmıste idda edıyor
olayın dınle alakası yok
avrupaylada alakası yok dedım
dine gelırsek konu sahıbı zararlı cıkar cunku ozendıgı avrupada ısler daha sert daha net :KK70:
bılgısı yokdu dıpnotcuk verdım ordan basladı

Avrupanin iyi yonlerini alsak?
Esler evli olsalar da ayrilmis olsalar da gayet medeni sekilde iliskilerine devam ediyorlar ortak cocuklari ile duzgun sekilde gorusmeye devam ediyorlar mesela
Bizde ne oluyor taraflar cocugu koz olarak kullanip birbirlerinden para sizdirmaya calisiyor veya cocugu gostermem haaa diye tehditler savuruyor
Biz ciftiz diyen avrupalilar birbirlerinin eski eslerinden olan cocuklarina gayet de iyi davraniyor arkadas oluyorlar bizde cingar cikiyor hemen yeni es eski esi karaliyor onun cocuguna bakmasi anneligi veya babaligi yeni es tarafindan sorgulaniyor yalan mi yani?
Evlilik oncesi konusulan seyler kiz tarafi erkek tarafini ne kadar fazla soyar sogana cevirir,kac bilezik takilmali dugunde ,nisanda giyilecek elbiseyi kim almali fiyati en fazla kac lira olmali ,dugun mekani neresi olmali vidi vidi kp sunu aldi kv bunu almadi vay anam niye almadi vs
Ben bunlari yasayan toplumun uyesi olmaktan hicap duyuyorum ,he ya Avrupa ozentisiyim var mi yani? Insanca yasamak istemek Avrupa ozentiligiyse ben oyleyim arkadas

Benim için imza gereksiz bir ayrıntı. Çevrem ve ailemin yapısı uysaydı evlenmeye gerek bile duymazdım sevgilimle aynı evde yaşardım. Aileme ters oldugu için evlendik. Evliyim diye tuh neden evlendim demem, evlenmeseydim de ayy bir evlenemedim gitti demezdim.

Back
X