Boş plastik su şişeleri için yardım lütfen!

Deryacik

...KUAFÖR OLDUM BEN...
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
7.731
10
156
37
İstanbul
:uhm:Arkadaşlar size bişey sorucam şutarafagitti
Evimde biraikmiş çok fazla su şişesi var 5lt,10lt gibi bunları değerlendirmek istiyorum acaba bunları geri alan yerler var mııı:uhm: çöpe atmak istemiyorum tekrar değerlensin istiyorum o nedenle kağıtları biriktirip kağıtçılara veriyorum ama şişeler kalıyooorrr yardım edin banaaa:1rolleyes:

Onalrıda su bayilerine ver onlar tekrar fabrikaya gönderirler...Başkada önerim yok:uhm:

Bir ara sokaklarda kontenırlar oluyordu cam ve plasyik şişeler için..
o konteynırlara atılan şişeler geri dönüşümle kullanışıyordu..
hala var mı nerede var bilmiyorum.. belediyeye danışın olmalı ....

çöpe atabilirsin.onları çöpten toplayanlar var.bizim burda kağıttan çok plastikleri topluyorlar.poşetleri bile alıyorlar.
istanbul kadıköyde oturuyorum.

ben anaokulu öğretmeniyim.artık materyaller ile bir çok şey yaratılablir.biz bunuçok yapıyoruz okulda.belkı bir yakınındakı bır anaokuluna verebilirsin.

bir kısmına kışlık turşu yapabilirsin taze yaprağını saklayabilirsin

ben boş şişeleri bebek şekline sokarak kapıların önüne koyuyorum inanın hem güzel aksesuar oluyorlar hemde değerleniyorlar.İçini su dolduruyorum kapağını sıkıca kapatıp kızım küçük külotlu çoraplarını kesip içine pamuk doldurarak çok güzel bebekler ortaya çıkıyor. Bazılarını ise plajdan alıdığım kumları boyayarak dolduruyorum bu da değişik bir aksesuar oluyor istersen bir dene

bende atmak istemiyorum ama maalesef atmak zorunda kalıyoruz aslında bunları geri alan yerler olsa ne güzel olur.inasn çöpe atmaya kıyamıyor.

onları buruşturup bazı yerlerde ayrı olarak kağıt cam ve plastik çöpleri ar ve bunlar sayesinde geri dönüştürüyorlar o çöplere kadar onları taşıyıp atıyorum ama babannem plastık şişelere zeytım turşu falan yapıyor 1.5 litreliklere de tarhana koyuyor çok rahat katılıyor çok rahat oluyor

bursada yıldırım,nilüfer,kestel,gürsü (diğer ilçe belediyelerinde varmı bilmiyorum) belediyesi bir çalışma başlattı her eve mavi geri dönüşüm poşeti veriyorlar o poşetlere geri dönüşüm çöplerimizi atıyoruz kağıt,cam ,plastik şişelerimiz ve ben üstünde geri dönüşüm işareti olan her ambalajıda atıyorum(makarna,biskivi..poşetleri).bu poşetleri her evden haftanın belli günleri toplayıp yeni mavi poşet veriyorlar. Bulunduğunuz bölgedeki muhtarlara danışıp böyle birşey başlata bilirsiniz.yada belediyeye baş vurup onların geri dönüşüm kutusunu mahallenize koymasını isteye bilirsiniz.hiç biri olmaz sa çöp bidonunun yanına güzelce bırakın hurdacılar zaten onları alıyorlar.inşallah her belediye böyle uygulama başlatırda geri dönüşebilen atıklarımız değerlenip doğayı yok etmez.dünyayı biz kirletiyoruz temizlemek bizim görevimiz çoçuklarımız için .a.s.

tursu kur büyük 5 kiloluk bidonlara ben tursu kuruyorum hem bozulmuyor hemde actığın zaman daha yeni kurmusun gibi oluyor hemde cok uzun süre bozulmadan duruyor

Tatlım heryerde bu geri dönüşüm kutularından oluyor ben hep buraya atıyorum resmide burda:

ben bi çevre mühendisi olarak bunun cevabını vereyim.. arkadaşımızında dediği gibi mavi renkli poşetlerin içine koyarak atmalıyız.. aksi halde bilindiği gibi düşünemeyeceğiniz kadar zarar veriyor doğaya..

ben boş şişeleri bir makasla küçük parmak tan biraz daha ince olacak şekilde kesiyorum uçlarına boncuk takıyyorum şişenin içinede çiçek koyuyorum..okadar güzel oluyorkii.bide o kestiklerimin kimisi sarkıyo kimisi dışa kimisi içe doğru oluyoo çok şık bir görüntü

bu sene balıkesır beledıyemız atıklkar ıcın kampanya baslattı her carsamba gunlerı evımızde bırıken gezete metal kutu karton pet şise gıbı atıkları evlerdn topluyacaklar ınş boyle heryerde olur

Haklısın aslında ama istanbulda sultanahmet de çöp bidonu yok canım belli saatlerde çıkarıyoruz çöpleri...
Bidon koymama sebeleri terör olayları içine bomba koyulmasın diye amaçlamışlar..
Bir ara bizede dağıttılar o mavi poşetlerden ama geri toplamak için gelmediler bende mecburen attım artık hurdacı çocuklar topluyor...
Benim amacım çöp kamyonu gamyoncuiremsuhurdacı çocuklardan önce gelirse hepsini toplayım doğaya atıyorlar çocuklar alırsa hem satıp para kazanıyor hemde geri dönüşüm için kullanılabiliniyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…