Boş ol! Boş ol! Boş ol!

konuyu az önce gördüm ve okudum, zaten tahmin ettiğim boyutlara gelmiş her zamanki gibi. tek söyleyeceğim 9 ay sonra bu boyuta gelindiyse zaten bu evlilikte ciddi sorunlar vardır, karar sizin.

canım bu konu çok hassa bir konu ve yanlış anlamalar yüzünden çok çirkin olaylar yaşanabiliyor
ben bu konuda İstanbul Müftülüğünden fetva aldım
eşi bunu ilk defa söylediği için birinci boşama gerçekleşti.nikahını tazeler ve evliliğine devam eder

boşol kelimesini 3 er defa ayrı zamanlarda derse yani 3 boşama gerçekleşirse buradan sonra eşler tekrar nikahına alamıyorlar.dahasıda var ama burada tartışmalara yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için açıklamıycam.inşallah kimsenin başına gelmez

Her konuda dini fetva verilmese de herkes konuya yorum yapabilse keşke.:1closedeyes:
evet arkadaşım güzel söylemişsin ama konu zaten 'boş ol' diye başlamış,bu zaten dini bir ibaredir,belli ki arkadaşımız bu konuyu ciddiye almış ve yazmış,herkes bilgisi dahilinde aydınlatmaya çalışıyor.

canım bu arkadaş belki yarın boşanma davası açacak eşine. önce ne yapacağını bilmemiz gerekmiyor mu? eğer yok ben affedeceğim ya da tekrar konuşacağım eşimle derse ondan sonra bilgilendirirsiniz arkadaşı. Şunları şunları yapsan ii olur, aklında bulunsun bunlar diyerek

oncelikle annenlerin yanina gitmen ailene konuyu acman ve ortak bir karar almaniz gerekiyor.
cunku dedigin gibi ayni evde durmaniz dinen dogru degil..
onun haricinde bu adamla bir omur gecirmek istiyo musun onu dusunmen lazim..
hatta uzun bir dusunme suresi gerek bunun icin..

bir diger meselede yeniden evlenmeye karar verirseniz bosanma haklarinin hepsini kocana verme..
bellki kocan bu konuda sinirlerine hakim olamayacak kadar zayif.
o yuzden akilli kararlar vermeni dilerim..

otur uzun uzun dusun bu adamla evliligine devam etmek isteyip istemedigini..

Son düzenleme:

yanlış biliyorsun lütfen bu konu çok hassaa.yukarıdaki mesajımı oku

cok guzel dile getirmissin arkadasım diline saglıkkaydirigubbakcemile5

Her konuda dini fetva verilmese de herkes konuya yorum yapabilse keşke.:1closedeyes:

dini bir durum da söz konusu olduğundan olabilrimi acaba ?

evlilikler nikahı sevgisi saygısı yaşanmışlıkları ile bir bütündür eğer bunlardan biri veya bir çoğunda arıza varsa elbet değerlendirilir hem nikahı hem yaşanan tatsızlıkları konuşmak son derece normal çünkü konu sahibi arkadaşın evliliğinin problemi tek değil hem huzursuzluk hemde nikah hususunda problemli.

kızlar lutfen nıkah ıle bılgı vermeyın
arkadas devam etmek ısterse
muftuye bılgılı bırıne danıssın
burdan yanlıs bısey dersek vebalı buyuk olur
cok hassas bı konu bu
bız sımdı arkadasa odaklanalım

bence bu konularda bu kadar kesin konuşmayın
şöyledir böyledir demeyin size tavsiyem
kişinin inancı bu yönde dini nikahın gereğine inanıyor ama sorusunun cevabını
bir diyanet yetkilisinden alsın bence
bende bunun üç kez üst üste yapıldıktan sonra bir başkası ile imam nikahının olacağını duydum
ama şudur budur diye yazmıyorum
her o kadar kolay değil bu işler boş ol dedim başkasıyla nikahlanmak durumdasın gibi bir şey olduğunu zannetmiyorum
dediğim gibi bende aynı nikahın üç kez üst üste kıyılabileceğini duydum
ama yetikili değiliz bu konuda onun için böyle cümleler sarf etmesek daha iyi
işin ehline sormakta fayda var her zaman

Canım, bende açık açık yazmadım zaten ki,
konu iyice dallanıp budaklanmasın
ve dağılmasın diye..

Bu konuda ihtilaf var..
Bir defada 3 kere "boş ol" demenin
3 boşama derecesinde olduğu görüşü de var..

İşte onun için diyorum ki arkadaşa,
önce bunu bir araştır..
Dini açıdan 3 boşanma olmuşsa,
zaten o eşinle artık evlenemezsin..

Ta ki, bir başkasıyla evlenip boşanana kadar..

Ama zeytinciğim,
sonuç ne olursa olsun,
bence sende yaşadığın bu travmalardan sonra
psikolojik bir destek al..

Kendine önem ver..

bitmiştir herhalde bu sevgi bu yaşananlardan sonra.
Hayatta en değer verdiğim şey huzurdur. Sen 9 aylık evliliğinde bunu kaybetmişsin anlaşılan.
ne yapmayı düşünüyorsun peki?

şu anda pek sağlıklı düşünemiyorum. öfkeyle karar vermek istemiyorum. ama bazı şeyler bitti kesin olarak. bunu sadece duygusal değil fiziksel anlamda da hissedebiliyorum.

haydaaa ne kızı yahuuu arkadaş henüz 9 aylık evli çocuğu yokki kafamçokkarıştı

kesinlikle katılıyorumm vereliniortak

sevgili cloudy,
tabiki işi ehline sormakta fayda vardır.ben naçizane bildiklerimi paylaştım,fazlasıyla araştırdığım bir konudur zira kuzenim aynı meseleden ayrıldı eşinden ve bir daha bir araya gelemediler.sen söyleyince kafam karıştı benim de acaba tek seferde 3 defa mı,yoksa bu şekilde üçer defada ayrı ayrı mı emin olamadım.
kimseye yanlış bilgi verip vebalini almak istememteşekkür ederim uyardığın için.

şu anda pek sağlıklı düşünemiyorum. öfkeyle karar vermek istemiyorum. ama bazı şeyler bitti kesin olarak. bunu sadece duygusal değil fiziksel anlamda da hissedebiliyorum.

öfkeyle karar verme cnm doğrusunu yaparsınn
karar vermen için çok erken ...........

Arkadaşlar,

kendi adıma hiçbir mesajımda kesin karar içeren birşey söylemedim ben..

Sadece "önce nikah durumunu araştır" diyorum arkadaşıma..

Çünkü çok şüpheli bir durumda..

Güvenilir birinden bu konuda bilgi al..

Aldığın bu bilgi de, senin karar aşamanda önemli olacaktır..

Bilmem anlatabildim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…