Bos Gebeymisim.

Lütfen tedavinize devam edin. Bende boş gebelik geçirdim ve 2. ayımda yeniden hamile kaldım ve şuan şükürler olsun her şey yolunda. Umarım siz de en kısa zamanda yeniden sorunsuzca yaşarsınız hamileliğinizi..

Sadece yazmak ve icimdeki irini akitmak istedim. Uzunca sure buralarda olmak da istemiyorum acikcasi. Sadece yazmak bile belki iyi gelir diye. Rabbime sigindim agladim ama sogutamadim yuregimi. Halbuki ben inancimi hic sorgulamadim. Sevdiği kulmusum ki biraz daha sikintim olacakmis diyorum. Teshis rezerv azligi. Cicugun olmaz diyen bir dr bi tane de biraz denersiniz sonra vazgecin diyen diger bir dr. Sonra gercekten insan olan bir dr la karsilastik ve tedavi. Transfer bekleme sureci ve gebesiniz. Oyle deli gibi mutlu olamadim hep korkum vardi ve simdi ogreniyorum ki bos gebelik. Kurtajla sonlanicak. 4 - 5 gun once ruyamda gordum bir bebegi emzirmeye calisiyorum sonra kucagimda karsima alip bana geleceksin degil mi bebegim diyorum hayir annecim dedi gelmedi. Bir tarafim yeniden basla tedaviye diyor bir tarafim ya aynisi olursa diyor.. korkuyorum uzuluyorum. Sinavimi seviyorum ama nefsim iste dayanamiyorum...

Sizi en iyi ben anlarım. Benim de başımdan geçti boş gebelik. Çok istenen bir bebekti, biz annelerimiz, dedeleri, kızım ki kardeşi yok diye yarı depresyona girmişti... Kızımda hiçbir problem yaşamamıştım o yüzden rahattım taki ultrasonda dr un keseyi görüp içinde bir oluşum görmemesine ve uyarmasına kadar. dr uyardı diğer haftaya randevu verdi. Randevu tarihinde kalp atışı gözükmeliydi ve o tarih evlilik yıl dönümümüze denk geliyordu. Diğer hafta yine alttan baktı ama içinde yolk kesesi bile yoktu. Kesenin bir tarafında şekil bozukluğu başlamıştı. Diğer hafta gel yoksa kürtaj yaparız hazırlıklı ol dedi. Yıkıldık. Şekil bozukluğu %20 oarnında düzelebiliyor dedi.
İnanmadık başka bi dr a gittik. O da baktı çok hızlı ve gebesin hayırlı olsun bir sorun yok merak etme öbür hafta gel bakalım dedi. 3. bir dr a dayanacak hal kalmadı. Ama işte o günlerde ben de bir rüya görmüştüm. Eşimin evli bir iş arkadaşı beni muayene ediyor dr muş göya ve çok güzel bir erkek bebek gösteriyor çok mutlu oluyorum. Sonra o an hiç olmamış gibi tekrar muayene ediyor ve bir şey gözükmüyor diyor. Çok üzülüyorum. Sonra lüks bir otelin lobisinde bir akvaryum görüyorum içi renk renk balık dolu ancak bi o kadar da dışarsında balıklar havada yüzüyor kimisi çırpınıyor.. Ben de bir telaşla dışardakileri tutup tutup akvaryuma atıyorum kimisi yaşıyor, kimisi ölüyor... O günden 5-6 gün sonra o gördüğüm eşimin evli arkadaşının düşük yaptığını öğrendim. Sonrasında randevuyu bekleyemedim az lekelenme başladı ve dr ultrasonda kanamayı gördü, kese iyice bozulmuştu, muhtemelen tutunamamış dedi dr. Sonrasında kürtaj ve depresyon tabiki.
bundan sonra 4. ayımda hamileyim bak. Hep dediler ki düşüğün bir ayağı içerdedir. Pek inanmadım ama vazgeçmedim de. Yine soğan kürü yaptım olmazsa tedavi olacaktım. Bir ay önceki progesteron değerim0.27 iken öbür ay hamileydim çok şükür
Şimdi ise drum önlem olarak hergün kan sulandırıcı iğne verdi haftada bir de pregnyl iğne. Bu sefer kalp atışını gördük bak ama yine uzağında bir kanama var:KK43: Hayırlısı canımçok zor ama mutlaka bir kolaylık ve güzellik vardır sonunda öyle düşün. Allah yardımcımız olsun. Namaz kıl dua et bi de soğan kürü dene derim. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli nasip etsin Allah.

Kizlar öncelikle hepinize selamlar ve ozellikle arkadasim sana selam olsun.bak sakin ama sakin bebisi hemen aldirma biraz daha bekle. Cunku ayni durumu bende yasadim ve doktor gayet rahat kalp atisi duymassak kurtaj dedi yani onlar için bunu soylemek cok kolay insanin psikolojisini hic mi hic anlamıyolar ben o kadar uzulmustum ki gece gündüz hep dua ettim ve bi hafta sonra gittiğimiz de kalp atisini duyduk.rabbim cook büyük o yüzden sakin acele karar verme derim. Bak biz simdi 10.hafta yi bitircez ve diyorum ki iyi ki beklemisim sende dua et ve bekle ve dua ederken ya Fettah cekmeyi unutma cok faydali. Ve son olarak da sunu belitmek isterim 8. 10.haftada duyulan kalp atisi oluyo. Sahit oldugum da var. O yüzden sabir kardeşim duamdasin..

Kizlar öncelikle hepinize selamlar ve ozellikle arkadasim sana selam olsun.bak sakin ama sakin bebisi hemen aldirma biraz daha bekle. Cunku ayni durumu bende yasadim ve doktor gayet rahat kalp atisi duymassak kurtaj dedi yani onlar için bunu soylemek cok kolay insanin psikolojisini hic mi hic anlamıyolar ben o kadar uzulmustum ki gece gündüz hep dua ettim ve bi hafta sonra gittiğimiz de kalp atisini duyduk.rabbim cook büyük o yüzden sakin acele karar verme derim. Bak biz simdi 10.hafta yi bitircez ve diyorum ki iyi ki beklemisim sende dua et ve bekle ve dua ederken ya Fettah cekmeyi unutma cok faydali. Ve son olarak da sunu belitmek isterim 8. 10.haftada duyulan kalp atisi oluyo. Sahit oldugum da var. O yüzden sabir kardeşim duamdasin..

Evet buna katılıyorum eğer kesede şekil bozukluğu yoksa veya çok azsa 10. haftaya kadar bekle canım. bizimkinde 7. haftada kese çok fena bozulmuştu ve kanama başlamıştı yanında.. Ya Fettah çekerek ayakta kaldım bende.Her gün 181 defa “Yâ Mübdî,Yâ Mü'id celle celalühû” zikrine devam edenin muradı her ne ise olur. Bunu da tavsiye ederim. En son olarak da eğer ki yaşamaz ve alınırsa da mutlaka o senin için daha hayırlı olduğu için öyle olur, çünkü akıllı vücut sağlıklı olmayan hamileliği devam ettirmiyor.

X