Merhaba, bütün arkadaşlarım geçmiş olsun dilerim..
ben de 6 aydır gebelik planlıyordum. Kontrollerimi yaptırmış, folik asit başlamıştım. 20 haziran sat ile hamileliğimi öğrendim test yaparak. 2 gün sonra kan verdim. 16053 beta hcg ile gebeliğim mevcuttu. Ancak değer biraz yüksek gibiydi. Uzun süre araştırdığım kadın doğumcumdan randevu aldım cuma günü ve gittim. Değerlerimin iyi olduğunu, gümbür gümbür kalp atışlarını duyacağımızı söyledi. Karından ultrasonla baktı 2 kese de oluşmuş. 17 mm kesenin boyutu. Bebeği göremedi, vajinal ultrasonla denedi, bebeği yine göremedi, riskli gebelik uzmanı olan bir başka hekimi çağırdı o da baktı ama yok
Sonrasında kürtaj olmam gerektiğini, anembriyonik yani boş gebelik geçirdiğimi, beklemenin bi anlamı olmadığını anlattı anlattı. Ben şok olduğum için hiç birşey anlayamamıştım. Şaşkınlığım geçtikten sonra doktorumla tekrar konuştum. Geç döllenme vs başka bişey olamayacağını, detaylıca anlattı. Cumartesi günü sanah kürtaj oldum. Çok üzülmedim ama büyük şok yaşadım. Şimdi 2 ay korunmamız gerekliymiş. Sonrasında tekrar bebek çalışmasına başlayabileceğiz. Zor bi süreç Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın. 32 yaşındayım 3 yıldır evliyim. Tekrar olursa diye korkuyorum.