- 22 Kasım 2017
- 1.063
- 864
- 73
- Konu Sahibi Kaybolmuscennet
-
inşallah cnm benim allah sanada en kısa zamanda tekrar nasip etsin benim içinde kuran oku olurmu dua et bana 1 sne sonra ayrı eve cıkmak istiyoruz 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum okadar zor şeyler yaşadım okadar üzüldüm ağladımki anlatsam okuyamazsın koca 5 sene birde oğlum var 4 yasında bana ne haksızlıklar yapıldı hala da devam ediyor hamileliğimin sevincini bile yaşayamıyorum şimdiye kadar hiç yaşadığımı hissetmedim bişiyomusın yinede dayandım sabrettim evladım için. Ayrılmayı düşündüm çocuğum yarım büyümesin dedim hem ailesi üstüme gelsede eşim benden taraf çok şükür daha ne olsun. Ayrı ev için hiç bi bifikmişimiz yok altınım yok herşeye sıfırdan başlicaz belki bebeğimizle birlikte rızkıda gelcek 2 çocukla çok zor asgari ücrekle geçinmek biliyorum ama gerekirse boş evde otururum çocuklarımın odası olsun ekmek olsun yemeye yeter. banada dua et olurmu belki kabul olur he :)Ztn diyorum ki bu inancımız olmasa kim bilir ne kadar yıkılırdık. Ben bu bekleme süremde çok zorlandım. Ama hep Kuran okudum. Türkçesini okudugum için sanki Rabbim hep teselli verdi... isyan etmedim hiç. Evet zor bi süreç ama demek ki yaşamamız gerekti. Sabrı öğrendim.
Sağol iyi dileklerin için. Üzme kendini sende. İnşallah görürsün bebegini. Daha çok küçük ztn .
Şu güzel döngünün parçası olmak bile harika.
Doktorun seni telaşlandırmamış ne güzel sen içini ferah tut. Bak arkdaşımda aynısını yaşadı. Sonraki kontrolde duydu kalpatışını. Biraz azdı ama duydu. Bi sonraki kntrolde herşey normale döndü.
Seninde öyle olur inşl
İsmen olmasada gerçekten genel dua ediyorum. Allah ihtiyaç sahibi herkese yardım etsin. Şöyle düşün seni evladınla sınamasın kocanı başından eksik etmesin dermansız bi hastalık vermesin size... varsın sınavın kaynana olsun. Bu günler geçer gider. Ben aynı şehirde bile değilim ama bazen telefonla bile ağlatmayı üzmeyi beceriyor. Bazı aileler sanki hiç kız evladı yok gibi davranır. Kendi kızları çekiyorsa sende çek isterler. Yada kendi çekmişse ha bire onu anlatır sanki sen sebep olmuşsun gibi..inşallah cnm benim allah sanada en kısa zamanda tekrar nasip etsin benim içinde kuran oku olurmu dua et bana 1 sne sonra ayrı eve cıkmak istiyoruz 5 senedir eşimin ailesiyle yaşıyorum okadar zor şeyler yaşadım okadar üzüldüm ağladımki anlatsam okuyamazsın koca 5 sene birde oğlum var 4 yasında bana ne haksızlıklar yapıldı hala da devam ediyor hamileliğimin sevincini bile yaşayamıyorum şimdiye kadar hiç yaşadığımı hissetmedim bişiyomusın yinede dayandım sabrettim evladım için. Ayrılmayı düşündüm çocuğum yarım büyümesin dedim hem ailesi üstüme gelsede eşim benden taraf çok şükür daha ne olsun. Ayrı ev için hiç bi bifikmişimiz yok altınım yok herşeye sıfırdan başlicaz belki bebeğimizle birlikte rızkıda gelcek 2 çocukla çok zor asgari ücrekle geçinmek biliyorum ama gerekirse boş evde otururum çocuklarımın odası olsun ekmek olsun yemeye yeter. banada dua et olurmu belki kabul olur he :)
SiZin haftanızda henüz kese görülüyor Bebek görülmez zaten.Haftaya belli olur ancak.Ayrıca ultrason kağıdınıza baktım ama çok çok kötü çıkmış kağıtta hiçbirşey belli degilvalla cnm devlete gittim boyut fln söylemedi ama gebelik var dedi demekki bebeği bi ihtimalde olsa görmüştür dimi annelik işte hep araştırıyoruz endişeleniyoruz nasıl olcak sağlıklımı vssanada çok üzüldüm bende düşük yaptım çok kötü bi duygu rabbim kimseye yaşatmasın tez zamanda seninde kucağını doldursun kuzum rızkı olsaydı seni bırakmazdı demekki rızkı yokmus sakın bu yuzden kendini üzme verende alanda Allah onun zoruna gitmesin cnm sende bol bol dua et olurmu hayırlısı için sağlıklısı için ❤
evet cnm devlet hastaneleri böyle veriyor fazla ilgilenmiyor ama şuan özele gidemem maddi açıdan zorlanırız birazSiZin haftanızda henüz kese görülüyor Bebek görülmez zaten.Haftaya belli olur ancak.Ayrıca ultrason kağıdınıza baktım ama çok çok kötü çıkmış kağıtta hiçbirşey belli degil
ne güzel konuştun canım içime su serptin valla bak seni bi telefonla ağlatıyomuş ben aynı evde yaşıyorum düşünebilirsin az çok çektiklerimiİsmen olmasada gerçekten genel dua ediyorum. Allah ihtiyaç sahibi herkese yardım etsin. Şöyle düşün seni evladınla sınamasın kocanı başından eksik etmesin dermansız bi hastalık vermesin size... varsın sınavın kaynana olsun. Bu günler geçer gider. Ben aynı şehirde bile değilim ama bazen telefonla bile ağlatmayı üzmeyi beceriyor. Bazı aileler sanki hiç kız evladı yok gibi davranır. Kendi kızları çekiyorsa sende çek isterler. Yada kendi çekmişse ha bire onu anlatır sanki sen sebep olmuşsun gibi..
İnsanlar çok zor çok garip. Eşinle kötü olma. Merak etme Allah rızkını verir. Bi ayette diyor ki değiştirmiş olmamak adına anladıgım kısmını paylaşıyorum senle. Rahminize düşen damlanın rızkını biz düşündük verdik diyo. Yani korkup rızk kaygısı yaşamayın evladınıza kıymayın diyo.
Sen hiç dert etme. Ne zorluklarla büyüdük... hiç fakirliği hatırlamıyorum ben. Annemin babamın sabrını birbirini sevmesini hatırlıyorum. Seninde evlatların bunu hatırlar inşallah. Evde yapabilecegin iş ara sende. Hani azıcık destek ol. Bi kaç sene daha sabredin gizliden para biriktirin. Bi oda olsun ama kendi evin olsun. Eskiciden eşya alarak annem babam evlenmş. Ne olacak sanki. İkinci el olsun. Gönlünüz temiz yuvanız huzur olsun yeter.
İyilik kötülüğü boğar der annem. Seni ağlatanlara karşı sabırlı ol. Bırak onlar senin günahını alsın hakkını yesin. Sen kimsesiz değilsin. Önce Allah var sonra kocan. Kimsenin yaptıgı yanına kar kalmaz.
Eşyayı geçimi dert etme. Karnındaki yavruna sevin gülümse herkese inat....
Aşevinden yemek alan bi komşum vardı beş çocugu vardı. Hergün karda kışta sıcakta yemek almak için okdr yol yürürdü. Temizliğe giderdi. Okuttu evlatlarını. Ev almış oğlu şimdi. Gidip sorsak o kadına o çileleri hatırlamaz. Evlatlarıyla olan anıları hatırlar....
Biraz kendinizi toplar evinize geçerseniz kimseye ezdirmezsin sende kendini... her gecenin ardına sabahı koyan Rabbim bu günlerinde mükafatını verir sana inşallah
Büyüdükçe belli olur.Kalp atışını duymak yeterli zaten.Evet biliyorum kendi ultrasonlarımda da anlamamıştım birşey.Önemli olan saglıklı devam etmesi.Hayırlısıyla tamamla inşallah.evet cnm devlet hastaneleri böyle veriyor fazla ilgilenmiyor ama şuan özele gidemem maddi açıdan zorlanırız biraz
amin cnm seninde az kalmış bi nefeste alırsın kucağına inşallah ❤Büyüdükçe belli olur.Kalp atışını duymak yeterli zaten.Evet biliyorum kendi ultrasonlarımda da anlamamıştım birşey.Önemli olan saglıklı devam etmesi.Hayırlısıyla tamamla inşallah.
Estağfurullah canım ne hakkı.ne güzel konuştun canım içime su serptin valla bak seni bi telefonla ağlatıyomuş ben aynı evde yaşıyorum düşünebilirsin az çok çektiklerimibirde eltim vardı evlendirdiler getirdiler aynı eve oda bana çok haksızlık yaptı çok gıybet yapardı fesattı kıskanırdı beni çekemezdi ama benim hiç kötülüğüm dokunmadı ona. Aynı şekilde kaynanama da yaptı düşün kapılarını dinlerdi meraktan ama kaynanam benden çok onu seviyo oladar kötülük yapmasına rağmen onu tutuyolar ona alırlar ona gülerler onunla muhanbet eder benimle etmez. Onların yüzünden yuvamı yıkma derecesine geldim ben anneme gittim 2 ay kaldım ama çocuğumu özledim dayanamadım döndüm eşimide seviyodum zaten. Ben neden kötü oldum bilmiyorum onun yaptıklarını yapmadım diyemi hep iyi oldum diyemi şimdiye kadar hiç karşı gelmedim saygımdan ama çok üstüme geldiler. Eltim ayrı eve çıktı beni suçladılar ben kovmuşum gibi halbuki o evlenmeden önce anlaşmasını yapmıştı aynı evde oturmam dedi zorla ikna ettirdiler şimdi gittiği yerdede aynı şeyleri yapmış insnları bezdirmiş hatta dayak bile yemiş hakettiğini buluyo yavas yavas benim yapmadığımı yapıyolar helal olsun diyorum bazen ama korkuyorum geri gelmelerinden hergün kaynanamı arar telefonla konusurlar annem nasılsın flan çok samimiler bende kaynanamın karşısında duruyorum benim yüzüme bile bakmıyo hayır neden yani anlamıyorum ne hata yaptımda bana böyle davranyor zerre kıskanmıyorum sadece çok zoruma gidiyo. Aksama kadar odamdan çıkmıyorum ama evi toplarım o yorulmasın diye yinede toplicak biyer bulur sesli sesli söylenir bana duyurmak için bilmiyorum ya çok zoruma gidiyo canım aksam esim gelince çok mutlu oluyorum zaten bi arkadaşım komşum yok çok sıkılıyorum esim arkadasım herseyim benim babam bile diyorum bazen allah kimsenin hakkını kimseye bırakmasın başka biiey diyemiyorum ona iyi bana kötü oluyo ya haketmicek insana değer veriyo ya allah görüyo ben sadece susuyorum ilerde dediğn vibi bu günleri hiç hatırlamam inşallah sadece küçük bi yuva istiyorum huzurum olsun ailem yanımda olsun yeter eşyam olmasın yicek ekmeğmiz olsun bana yeter. Ama eşim hiç karamsar değil 1 sene bekle diyo oğlumuza sünnet yapıcaz sonra toplanan paralarla eşya alıcaz hatta kiraya bile değil ev alıcam sana diyo inşallah o günleri görürüm bana hak veriyo çünkü bitme noktasındayım canım hamileliğime bile sevinemedim oğlum kaynanamlara söyledi suratları bi karış oldu ama eltim hamile olsaydı yanına giderdi elini hiç bişeye sürdürmezdi düşününce bile ağlayasım geliyo uzun oldu hakkını helal et canım
almak istedim ama vermediler cnm tehdit ettiler hiç bişey içimden gelmiyo biliyomusun yüzüne bile bakmak istemiyorum onun odama kapanıyorumki belki hatasını anlar diye niye uzak duruyo der diye ama yok anlamıyo. Birikim yapmaya başladık canım babam destek çıkıyo sağolsun seneye yaza kadar sünnet için biriltircez belki daha fazlasını bile biriktiririz belki bebeğimiz rızkıyla gelirde herşey güzel gider durumumuz çok kötüde olsa asla aldırmayı düşünmem allahın verdiği canı ben alamam. Bakalım seneye kadar birikim yapıcaz inşallah şu sünnet aradan çıksın nekadar toplanırsa o parayla eşya almak istiyoruz babamda bi miktar vericek geçinemiyoruz dedim tmm ben yardım edicem elimden geldiği kadar dedi sağolsun annemde ufak eşyalar alıcak inşallah babam ne verirse ev almayı düşünüyoruz kredi çekerek biraz peşinat vererek o güne çıkabilirsek allahın izniyle canım asla kalbimi köreltmem ne yaşarsam yaşiyim ailemi yarı yolda bırakmam zamanında çok cahillik yaptım bunalıma girdim ama döndüm şükür herşeye rağmen mutluyuz çocuğum yanımda anne diyo bana gece minik kollarıyla sarılarak uyuyo daha ne isterimkiEstağfurullah canım ne hakkı.
Kendini üzme. Allahtan eşin iyiymiş. Benden sana tavsiye odana çekilme. Yakınında dur. Ne diycekse arkandan söylenmesin yüzüne desin. Bunların hepsi geçer gider. Oğlunu almadan gitmemeliydin. Ben küsüp gitme taraftarı değilim. Gittin mi geri dönmeyeceksin. Zor şeyler yaşamışsın.madem geri geldin savaşmaya devam et. Ufaktan birikim yapın. Eşya ev hiç önemli değil. Gerçekten. Sabrın sonı selamet.
Keşke hiç bi kadın ağlamasa dayak yemese ama malesef...
Kaynanaları takmamayı öğrenmemiz lazım. Senin yerinde olsam odaya kapanmam komşularala görüşürüm. O seni kötü bilen akrabalara giderim. Eşin giderken bıraksın seni. Git herkes seni tanısın. İyiliğini görüp bilsinler. Yalnız gidemezsen kaynanana söyle anne sıkıldık kalk bi parka gidelim bi komşuya gidelim yada kahve yapayım bi komşu gelsin de. Sessiz durma. Sen adım at hep.
En azından arkandan konuşma fırsatı vermezsin.
Allah yardımcın olsun. Zamanla hatalarını anlarlar merak etme.
Sen temiz kalbini bozma yeter...
Ailenin kıymetini bil Can'ım.Her aile böyle destek olmaz hele evliyken.Eşin bile kıymetini bilsin.Biz de böyle bir durum olsa bana yardım etmek yerine çeker alırlar mesela bakamayacaksa eşin işin yok orda derler.almak istedim ama vermediler cnm tehdit ettiler hiç bişey içimden gelmiyo biliyomusun yüzüne bile bakmak istemiyorum onun odama kapanıyorumki belki hatasını anlar diye niye uzak duruyo der diye ama yok anlamıyo. Birikim yapmaya başladık canım babam destek çıkıyo sağolsun seneye yaza kadar sünnet için biriltircez belki daha fazlasını bile biriktiririz belki bebeğimiz rızkıyla gelirde herşey güzel gider durumumuz çok kötüde olsa asla aldırmayı düşünmem allahın verdiği canı ben alamam. Bakalım seneye kadar birikim yapıcaz inşallah şu sünnet aradan çıksın nekadar toplanırsa o parayla eşya almak istiyoruz babamda bi miktar vericek geçinemiyoruz dedim tmm ben yardım edicem elimden geldiği kadar dedi sağolsun annemde ufak eşyalar alıcak inşallah babam ne verirse ev almayı düşünüyoruz kredi çekerek biraz peşinat vererek o güne çıkabilirsek allahın izniyle canım asla kalbimi köreltmem ne yaşarsam yaşiyim ailemi yarı yolda bırakmam zamanında çok cahillik yaptım bunalıma girdim ama döndüm şükür herşeye rağmen mutluyuz çocuğum yanımda anne diyo bana gece minik kollarıyla sarılarak uyuyo daha ne isterimki
haklısın cnm suçlu gibi kapanmak değilde kavgadan pislikten kaçıyorum yüzüme surat asınca daha çok üzülüyorum en azından odamda çocuğumla kendi halimde daha sakin oluyorum yoksa iyi olsak neden odama kapatayım kendimiAilenin kıymetini bil Can'ım.Her aile böyle destek olmaz hele evliyken.Eşin bile kıymetini bilsin.Biz de böyle bir durum olsa bana yardım etmek yerine çeker alırlar mesela bakamayacaksa eşin işin yok orda derler.
Birazcık sabredersen herşey hallolacak bence.Arkadaşın dediği gibi sakın kendini kapatma daha çok üstüne gelirler.Kvnin işine gelir ağzına laf verme.Herkesle iyi ol kendini kapama.Herkes tanısın bilsin seni.Suçlu gibi neden kendini çekiyorsun kenarı.
İyi ol herkesle kv yi tınlama eşinle de iyi ol ki bir an önce kurtulun.Ama sonrasında dikkat et 3. Çocuk olmasın toparlamadan.Çünkü planlar tutmuyor bir daha.
Benim görümcem kaçarak evlendi kv yanına yerleşti 8 yıldır kv yanında ve ayrı eve çıkma şansları da yok.Kv çalışıyor onlara bakıyor.üni okuttular görümceme ama gel gör ki 2 çocuk arka arkaya olunca kaldılar artık.Ev de ufak.
Aman aman dikkat et de bir an önce kurtulun.
yok canım eşimin huyunu çok seviyorum kimsenin dolduruşuna gelmez haklı kimse ona inanır erkek kardeşi var mesela abisi eltimin eşi çok saf çocuk gibi insan karısını tanımazmı o tanımıyo saf gibi ona inanıyo sanki büyü yapılmış gibi gözü hiç bişeyi görmüyo ondan başka. Eşim ben haksız olsam bana kızar ailesi bana haksız yere laf etse onlara karşı gelir çok sinirli yapısı var ama herley yerine göre çokta temiz kalpli mesela abisiyle arası hiç iyi değil bize yaptıklarından dolayı ama bişey olsa yine ilk koşacak olan eşim çok kızar ama çokta üzülür öyle bi yapısı var. O yüzden çok seviyorum onu senin kılına zarar veremezler diyo yıkarım dünyayı diyo :)Herkesin derdi ayrı ayrı işte... sabırlı olmak güçlü olmak zorundayız. Bu ülkede hayat şartları zor diye söylenmek yerine idare edip yuvamıza sarılmalıyız. Herkes evinde bal kaymak yemiyo yada herkes hiç kavga olmadan yaşamıyor...
Sen çok şanslısın. Arkadaşın dedigi gibi ailen destek olacakmış ne kdr güzel. İnşallah eşinin aileside görür mahcup olurda onlarda size destek olur.
Bu dünyada çok güzel. Hepimizin yaşamak için güzel sebepleri var.
Ne güzel evladın var. Bi tane de karnında...
Anne olmak kadın olmak öyle zor öyle güzel ki...
Kendi psikolojini düzeltmelisin. Herşeye rağmen gülmelisin. Senin lafını eden herkese meydan okumalısın...
Bu forumda herkes ailelerden şikayetci hemen hemen.. yani ortak derdimiz. Önemli olan senin eşinin seni sevip sahip çıkması. Allahtan ki eşin gaz yemiyor. İnşallahta öyle devam eder.
BOS GEBELIK belirtiniz neydi sik acikma var miydi agizda metalimsi tat gaz siskinlik nelerdi yani biraz daha acabilirmisiniz hererde ayni sey yaziyo bos gebelik oldu kurtaj oldum.. daha detay ogrenmem konusunda destek olur musunuzHerkesin derdi ayrı ayrı işte... sabırlı olmak güçlü olmak zorundayız. Bu ülkede hayat şartları zor diye söylenmek yerine idare edip yuvamıza sarılmalıyız. Herkes evinde bal kaymak yemiyo yada herkes hiç kavga olmadan yaşamıyor...
Sen çok şanslısın. Arkadaşın dedigi gibi ailen destek olacakmış ne kdr güzel. İnşallah eşinin aileside görür mahcup olurda onlarda size destek olur.
Bu dünyada çok güzel. Hepimizin yaşamak için güzel sebepleri var.
Ne güzel evladın var. Bi tane de karnında...
Anne olmak kadın olmak öyle zor öyle güzel ki...
Kendi psikolojini düzeltmelisin. Herşeye rağmen gülmelisin. Senin lafını eden herkese meydan okumalısın...
Bu forumda herkes ailelerden şikayetci hemen hemen.. yani ortak derdimiz. Önemli olan senin eşinin seni sevip sahip çıkması. Allahtan ki eşin gaz yemiyor. İnşallahta öyle devam eder.
Yoktu Can'ım.Mide bulantısı olmaz boş gebeliktene olur bilgi verin BOS GEBELIK belirtiniz neydi? mide bulantisi karinda siskinlik gaz bunlar var miydi
iste bende 7+3 oldum hcg adetim 17 gun evimce 10935 cikti yemin ederim ne bi agri ne bi bulanti ne koki tiksintisi hicbisey yok.. sanki gebeligimi ilk ogrendigim zamanlae oldu gibi yada psikolojikti ama su an sifir belirti hatta o kadar normalim ki.. siskinlik gaz da yok doktora gidicem yarin ilk randevuYoktu Can'ım.Mide bulantısı olmaz boş gebelikte
peki karinda siskinlik olur mu hani buyume gibi.. ilk gebeligim 11 w kalbi durduYoktu Can'ım.Mide bulantısı olmaz boş gebelikte
Can'ım ne bulantı olur ne başdönmesi.Boş gebelikte hiçbir belirti olmuyor.Kese çok büyümüyor ve Bebek de olmuyor.peki karinda siskinlik olur mu hani buyume gibi.. ilk gebeligim 11 w kalbi durduama onun 7.haftasinda inanilmaz gazim siskinligim vardi pantolonlarimi dahi giyemez olmustum.. fakat bu sefer karnim bombos gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?