• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelik

Yine bir doktor kontrolü ve yine değişik bilgiler ...
İki kese kesin. Birinin boş olmasıda kesin. Diğerinde yolk sac kesesi varmış bugün gittiğim doktorda böyle dedi. Ama yinede ayrıntılı ultrason için doğum evine sevk etti. Yine 6 hafta görünüyor dedi. Ailede ikiz varmı dedi. Tek yumurta ikizine benziyor ama yinede kalp atışı duymalıydık dedi. Kafam okdr karışık ki. Ağlıyorum elimden birşey gelmiyor yarın ultrasona gitmeye korkuyorum. Neden bu kadar geç gelişiyor bilmiyorum . Kürtaj derse ne yaparım bilmiyorum . Daha da beklesem mi bilmiyorum herşey öyle karışık ki.

Arkadaşlar ben eski mesajlardan da okudum ama hala içim rahat değil. Salı günü doktora gittik .kese göründü ama bebek görünmedi içinde. Altı haftalık olması lazım şuan. Yeniden kan testi almadı doktor. İki hafta sonra bakalım eger yine görünmezse kürtaj yaparız dedi. Genetik bir rahatsızlık değilmiş bu ve tekrarlamazmış genelde ama okdr net konuştu ki korktum. Üst muayenede göremedi alttan baktı ve sadece keseyi gördü. Ama öyle ilginç ne ağrım var ne kanamanın ne başka birşey. Arkadaşımla aramızda tam iki hafta var onda da sadece kese görüldü bebek yoktu sonradan birbçk hafta sonra yvaş gelişen bebek görüldü. Buna benzer durumlar yaşadınız mı. Sizce aynı doktora mı gitmeliyim. Ne ypcagımı bilmiyorum. Geç döllenme olasılığı düşük dedi. Heyecandan kesenin boyutunu sormayı unuttum
Pki sonuç ne oldu benimde altı haftalık ve sadece kese görüldü

Pki sonuç ne oldu benimde altı haftalık ve sadece kese görüldü
Kürtaj oldum pazartesi. 11. Haftaya kadar bi umut bekledim . İyi bi doktor bul. Düzenli ona git. Farklı doktorlara gidip kendini yıpratma. Boş görünüp snradan bebegi görenler de var. Doktorun kan değerini takip eder kesenin büyümesini takip eder olumlu olumsuz yönlendirir . Ben doktor konusunda çok sorun yaşadım. Beni çok yıprattı bu durum.
Morelini yüksek tut. Sabırla bekle doktoruna güven. Sağlığın için zararlı olup olmadıgını sor. Eğer zararlı değilse bekle umudunu yitirme. Allahım herşeyin hayırlısını biliyor. İnşallah iyi haber alırsın. Haberdar et canım.

Kürtaj oldum pazartesi. 11. Haftaya kadar bi umut bekledim . İyi bi doktor bul. Düzenli ona git. Farklı doktorlara gidip kendini yıpratma. Boş görünüp snradan bebegi görenler de var. Doktorun kan değerini takip eder kesenin büyümesini takip eder olumlu olumsuz yönlendirir . Ben doktor konusunda çok sorun yaşadım. Beni çok yıprattı bu durum.
Morelini yüksek tut. Sabırla bekle doktoruna güven. Sağlığın için zararlı olup olmadıgını sor. Eğer zararlı değilse bekle umudunu yitirme. Allahım herşeyin hayırlısını biliyor. İnşallah iyi haber alırsın. Haberdar et canım.
Çok ilgisiz başından savmaya hazır bi dr ikidir gidiyorum bi kavga etmiyorz yani ben umutluyum bnce görünmedi ya bi rahatsızlığım falan hiç yok ilk gebelk olduğu için beni birz düşündürüyor sadece inş boş gebelik değildir rabbim sanada hayırlı bi evlat nasip etsin inş

Çok ilgisiz başından savmaya hazır bi dr ikidir gidiyorum bi kavga etmiyorz yani ben umutluyum bnce görünmedi ya bi rahatsızlığım falan hiç yok ilk gebelk olduğu için beni birz düşündürüyor sadece inş boş gebelik değildir rabbim sanada hayırlı bi evlat nasip etsin inş
Ben çok zor bi süreç geçirdim.her gittigim doktor başka şey söyledi. Bebegi gördüm eminim diyen oldu. Kese boş birde kanama var diyen oldu meğer o kanama dedigide keseymiş. En son bi doktor azarladı beni boşa gezme doktor doktor diye. Boş gebe mi değilmi zamana ihtiyacın var sabret dedi. Allah kimseye yaşatmasın... sonra araştırıp tecrübesi çok olan bi erkek doktora gittim. İnan öyle ilgiliydiki. Emin oldugu halde on dk kalp atışı aradı. Aklımızda soru işareti kalmasın diye. Herşeyi açıkladı o süreci sonraki süreci... emin olmak istersen kan testi yapalım aralıklarla takip edelim desi. Benim artık onuncu haftayı geçtigi için ben kürtaja karar verdim. Doktorum şöyle açıklıyo doğanın dengesi geregi bu durum oluyormuş. Eger böyle olmasa insanların yüzde altmışı özürlü olurdu diyo. Bi çok insan ilk gebeliği boş gebe olup düşürdüğünü bile anlamazmış.
Kaba tabirle kötü bi gelişimi sağlıklı bi vücut kabul etmez diyo.
Yani sonuç ne olursa olsun kendini asla bırakma isyan etme. Sadece sabit ve iyi bi doktora git. Sonuçta ilk gebeliğimz heycanlı oluyorz bilgisiz oluyoruz korkuyoruz. Karşındaki doktor çok önemli

Boş gebe mi dedi sana dış gebemi dedi.
Birde kesen tamamen boş muydu yoksa içinde yolk sac denilen minik kesecik varmıydı

Boş gebe mi dedi sana dış gebemi dedi.
Birde kesen tamamen boş muydu yoksa içinde yolk sac denilen minik kesecik varmıydı
Yok bana boş gebe yada dış gebe demedi ama ultrasona göre 7 haftalık görünüyor bebeğin görünmesi lazım ama görünmüyor dedi riskli bi dönrm iki hafta sonra gel tekrar bakalım dedi ya ben o anki kafayla hiç soramadım hangisinden şüphelisiniz falan diye

Yok bana boş gebe yada dış gebe demedi ama ultrasona göre 7 haftalık görünüyor bebeğin görünmesi lazım ama görünmüyor dedi riskli bi dönrm iki hafta sonra gel tekrar bakalım dedi ya ben o anki kafayla hiç soramadım hangisinden şüphelisiniz falan diye
Boş gebeden şüphelenmiş ozmn. Çnkü dış gebede kese olması gerektiği yerde olmuyor. Boş gebede doğru yerde oluyor ama boş oluyor. Doktorun yine iyi yaklaşmış ben ilk kalp atışını duymaya gittim öyle hevesliydim ki altı haftaydı benimde direk kürtajdan bahsetti. Şok oldum.
İki hafta sabırla bekle 11. Haftada duyan var. Yada kürtaj olduktan snra aa kese kalınmış bebegi görememiş diyen bile var. Ben kirtajdan çıktıktan snra kntrle geldi doktor. Merak etme keselerin boştu. İçinde şüphe kalmasın dedi.
Kendini herşeye alıştır. Önemli olan senin sağlığın. Ağlama üzülme demiyorum çok zor bende yaşadım ama hep Allaha sığın .
Dünyada rızkı varsa ztn doğar yoksada sen ne kdr ağlasanda olmayacak.
İlaç vs verdimi sana.
Sen bu sürede morelini iyi tut. Ağır iş yapma mümkünse.

Arkadaşlar merhaba bende bugün doktora gittim 5+5 haftalık hamileyim doktir keseyi gördü ama bebeği göremedi pazartesi gel bebeği görmek için dedi korkuyorum kaç haftalıkken bebe keseye giriyor

Arkadaşlar merhaba bende bugün doktora gittim 5+5 haftalık hamileyim doktir keseyi gördü ama bebeği göremedi pazartesi gel bebeği görmek için dedi korkuyorum kaç haftalıkken bebe keseye giriyor
Asla korkma. Sabret morelini yüksek tut. Herkeste farklı olabiliyor arkadaşımda senin gibi oldu bi hafta sonra gördü. Ben nerdeyse altı hafta bekledim ama göremedim. Yani çok araştırıp kafanı karıştırma. İnşallah iyi haberi alırsın

Asla korkma. Sabret morelini yüksek tut. Herkeste farklı olabiliyor arkadaşımda senin gibi oldu bi hafta sonra gördü. Ben nerdeyse altı hafta bekledim ama göremedim. Yani çok araştırıp kafanı karıştırma. İnşallah iyi haberi alırsın
Herkesin ki farklı oluyor doktor daha erken dedi 6 hafta bile değil yani normal drummu bugün moral faln kalmadı eşim de de bendede ins yarına toparlayacağım hayırlısı ile pazartesi bebek keseye girer diyor yani kesede değilse şuan nerde neden gorulmuyor

Herkesin ki farklı oluyor doktor daha erken dedi 6 hafta bile değil yani normal drummu bugün moral faln kalmadı eşim de de bendede ins yarına toparlayacağım hayırlısı ile pazartesi bebek keseye girer diyor yani kesede değilse şuan nerde neden gorulmuyor
Morelinizi bozmayın. Birbirinize destek olun. İnşallah daha miniciktir görülmemiştir. Hayırlı haber alırsınız inşallah.

Morelin bu süreçte çok önemli canım. Morelini bozma. Allah hayırlı evlat nasip etsin. Sonuç belli olunca bizede yaz
Tmm inşallah yazarım pazartesi gidemezsem muhakk salı giderim dua edin edermsnz bana evet moral stresin etkilediğini biliyorum oyuzden toparlayacağım kendimi inşallah biz herzaman güçlü durmalıyız gücümüz yetmese bile tükense bile yapacak bişey yok :(

Ben çok zor bi süreç geçirdim.her gittigim doktor başka şey söyledi. Bebegi gördüm eminim diyen oldu. Kese boş birde kanama var diyen oldu meğer o kanama dedigide keseymiş. En son bi doktor azarladı beni boşa gezme doktor doktor diye. Boş gebe mi değilmi zamana ihtiyacın var sabret dedi. Allah kimseye yaşatmasın... sonra araştırıp tecrübesi çok olan bi erkek doktora gittim. İnan öyle ilgiliydiki. Emin oldugu halde on dk kalp atışı aradı. Aklımızda soru işareti kalmasın diye. Herşeyi açıkladı o süreci sonraki süreci... emin olmak istersen kan testi yapalım aralıklarla takip edelim desi. Benim artık onuncu haftayı geçtigi için ben kürtaja karar verdim. Doktorum şöyle açıklıyo doğanın dengesi geregi bu durum oluyormuş. Eger böyle olmasa insanların yüzde altmışı özürlü olurdu diyo. Bi çok insan ilk gebeliği boş gebe olup düşürdüğünü bile anlamazmış.
Kaba tabirle kötü bi gelişimi sağlıklı bi vücut kabul etmez diyo.
Yani sonuç ne olursa olsun kendini asla bırakma isyan etme. Sadece sabit ve iyi bi doktora git. Sonuçta ilk gebeliğimz heycanlı oluyorz bilgisiz oluyoruz korkuyoruz. Karşındaki doktor çok önemli
Benim de ilk gebelik boştu ve doktorum dua et ki hamile kalıyorsun boş gebelik ilk gebeliklerde genelde oluyor sonrası saglıklı demişti.Bebek görüp kalp atışı durması daha kötü bir tecrübe bence.Ben buna bile şükretmiştim

Tmm inşallah yazarım pazartesi gidemezsem muhakk salı giderim dua edin edermsnz bana evet moral stresin etkilediğini biliyorum oyuzden toparlayacağım kendimi inşallah biz herzaman güçlü durmalıyız gücümüz yetmese bile tükense bile yapacak bişey yok :KK43:
Eğer imkanın varsa Kuranın Türkçesini oku bu süreçte. İnan öyle güç kuvvet veriyor ki. Rabbim kimseye kaldıramayacagı yükü yüklemez. Bizim hayır bildiklerimizde şer, şer bildiklerimizde hayır vardır. Allahım isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin. Kimseyi mahrum bırakmasın bu güzel duygudan. Çocugumuz yokken bile annelik merhameti vermiş Rabbim bize güçlü olmak zorundayız. Sen mutlu ol gülümse ki karnındaki yavrun hissetsin. Kötü sonuç olsa bile asla isyan etme. Bunu çok kişi yaşıyor. Doğanın güzel döngüsü bu. Sağlık sorunu olarak doğmak yerine hiç olmamasını hayırlı kılmış Rabbim...
Hamile kaldıgın için bile sevinmeliyiz. İnşallah kötü bi sonuç çıkmaz.

Back