Boş gebelik sonrası beraber hamile kalalım, ''Altıntoplar''ımızı yakalayalımm

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Merhaba Arkadaşlar

Yaklaşık 1 aydır hamileyim ve 8 haftalık , ancan bu sizin bildiğiniz bir gebelik değil, beta hcg 2 katlamadan sürdüğü kesenin geç görüldüğü, ve büyümenin yavaş olduğu bir su gebeliği.

Henüz kes'emle beraberim. Ancak bir kaç güne kadar kürtaj olacağım .
Baya bi aradım taradım boş gebelik sayfaları artık aktif değil , okudum ki buralardada yaşayan olmuş epey, neden hep berabere geleceği beraber beklemeyelim ki?

Ben üzgün değilim, bir an önce kürtaj olup önüme bakmayı istiyorum.

Eşime ve bana (benim genetik tahlillerim var ancak testler kayboldu -sorun yok ) ve alınan keseye kromozon analizleri yapılacak ve eşime sperm testi yapılacak.

Nedeni ise ; bundan önce 16 haftalık bir kaybımız daha var , onun gelişmesi sonucu filan oldukca farklı biraz doktor ihmalide diyebiliriz. Buda 2. gebelik kaybı olacak.
Ancak benim fiilen 4. gebeliğim :) İşler karışık tüp bebek olan bir oğlum var , bu yüzden umutsuzda değilim, bir kez yaptığımı bir daha yapabilirim ve elimden gelen ne varsa yapacağım. Ayrıca oğlum bir kardeşi olsun çok istiyor, bende bu sürecte kendimi olabildiğince iyi hazırlayıp sağlıklı bir gebeliğe merhaba demeyi düşünüyorum.

Hadi bakalım , beraber atlatalım bu süreci derim, siz ne dersiniz ?

Ben yinede yazayım . Kürtaj için fiyat araştırıyorum malesef gittiğim hastane acıbadem ve 6000 tl istiyorlar.
Bakalım
Paylaşımlar için arkadaşları bekliyorum

Cute 6000 nedir:KK57: sgk anlaşmalı özel hastanede 400 e yaptırdım ben 2 sene önce. Çıldırmış olmalılar. Benim fiyattan da Bilgin olsun diye yazayım dedim.
Çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlıklı gebeliklerimiz olsun

Cute 6000 nedir:KK57: sgk anlaşmalı özel hastanede 400 e yaptırdım ben 2 sene önce. Çıldırmış olmalılar. Benim fiyattan da Bilgin olsun diye yazayım dedim.
Çok çok geçmiş olsun, en kısa sürede sağlıklı gebeliklerimiz olsun
Bende ilk gittiğim yine baya buyuk bı hastaneyle gorustum 1000 tl dedıler ozel sıgortalı olarak orada yaptıracagım
yarın sabah gıdıcem son bır kontrol ve oglen gıbı opr. alacaklar benı.
acıbadem cıdden cok pahalı ama malesef ben devam edemıcem neredeyse bir dogum parası cunku

hakkında hayırlısı olsun canım, üzüldüm ama eğer sağlıksız bir bebek olucaksa böylesi daha hayırlı sanırım

Ben de benzer süreçten geçtim ve iki hamileliğimin ardından kürtaj olmak zorunda kaldım. kan pıhtılaşması sorunu çıktı. Hem eşime hem bana ayrıntılı kromozom analizi yapıldı, bir sorun çıkmadı çok şükür.

Benim doktorumun söylediği bir şey var; metanetle, sabırla ve inatla yoluna devam edeceksin.

Biz de çocuk sahibi olmak istiyoruz. Ama hatayımızın öncelikleri konusunda bazen kafamız karışıyor ve çocuk konusu sanki hep ikinci planda kalıyor gibi hissediyorum.

Kürtajdan 40 gün sonra tekrar hamile kalmaya çalışmanı tavsiye ederim, çünkü ayı şeyleri yaşarmıyım korkusu yüzünden erteleniyor bebek konusu...

Umarım sağlıkla en kısa sürede güzel haberler alırız.

Bende ilk gittiğim yine baya buyuk bı hastaneyle gorustum 1000 tl dedıler ozel sıgortalı olarak orada yaptıracagım
yarın sabah gıdıcem son bır kontrol ve oglen gıbı opr. alacaklar benı.
acıbadem cıdden cok pahalı ama malesef ben devam edemıcem neredeyse bir dogum parası cunku

Şunu da eklemek isterim, ben araştırma hastanesinde bir prof. gidiyorum. Çok memnunum kendisinden. İkinci gebeliğim de yaşadıklarım çok zordu, Vakit bulduğum bir zaman anlatmak da isterim çünkü hem doktor tercihi konusunda faydalı olabilir hem de bazı noktalara dikkat çekebilirim diye düşünüyorum.

Doktora güven çok önemli bu konularda. O yüzden hastane tercihinden ziyade doktor tercih etmek en mantıklısı gibi geliyor bana.

N nadirensevda İlgin için teşekkür ederim öncelikle.
Daha önceki yaşadığım tecrübelerden bu yolda en çok sabıra ihtiyacım olacağını biliyorum .

Kürtajdan sonra yeniden korunmayı düşünmüyorum ama test sonuclarınıda beklerım sanırım , esıme sperm testı yapılacak mesela morfolojidemi bişey var acaba dıye de dusunuyorum tabı. Kendı genlerımde bı sıkıntı olmadıgını bılıyorum ama esımdede bısey var dıyorum onun o testıde yapılacak.

Doktor secımıne gelınce malesef ben her doktor ıle uyusamıyorum bana cogu doktor guven vermıyor , acıbademdekı doktor zaten bılındık bır perıntalog ancak suanad kurtaj masrafından dolayı oraya gıdemıcem ancak suan karar verdıgım doktor tup bebek klınıgımdekı doktorlardan bırı ayrılmıs yıne bı eyrden tanıdık fakat fakulte hastanelerıne ben sıcak bakmııyorum malesef paramla bakınma kısmına daha cok guvenıyorum. Hem ılgılenmedıklerıne neredeyse emınım hıc gıtmedım kadın dogum uzerıne sadece 1 gun yattım acıl dusuk rıskıyle gecen seferkınde butun gun kafamda yastıksız uzerım acık yatmak zorunmda kaldım sonrada ımzayla hastaneden cıkıp ozel bı hastaneye gectım

doktor konusunda talıhsızde olabılırım bılemıyorum . Ama ne yazacagınızı merak ettım tabi

İkinci gebeliğimi öğrendiğimde (her zaman kan testi yaptırma taraftarıyımdır, idarr testi ben de şüpheye neden olduğu için) özel bir hastaneye gitttim ve ikinci bir Beta testi yapıldı, oradaki doktor düzenli bir artış olmadığını söyledi. Kendi doktoruma gittim ancak bayramdı ve acilden giriş yaptım. Asistan doktorlar baktılar, her iki günde bir Betaya bakılacak denildi ve yaklaşık 3 hafta her iki günde bir kan verdim. Hocam artışlar beklediğimizden çok az değil dedi. Ancak kesenin görünmesi gerekirken kese görünmüyordu.

İki hafta bekleyelim denildi. Bu arada ektopik olmasından şüphelendi doktorum. Kendisi çok yoğun bir doktor bana akşam 6 da bakmıştı, bir operatör doktor bir deasistan doktoru vardı yanında. Çocuklar hata yapmak istemiyorum, siz de bakın dedi. Op. dr. hocam heterotopik olabilir çünkü ben kavite içinde bir kese tarzı şey görüyorum, bekleyelim bence dedi. Hoca yarın tekrar bakalım dedi. Ben bu duruma çok sevindim çünkü beni o gün ektopik diyerek hastaneye yatırırdı ve Methotrexate sanırım ilacın adı (kanser tedavilerinde kullanılan) onu da verirdi.

Neyse ben ailemin de yönlendirmesi ile biri Prof. olmak üzere iki doktora daha gittim, emin olmak istiyordum çünkü. İkisi de ektopik dedi. Prof olan şu anda Ankara da çok meşur birisi. Bana ilk muayenede ektopik hemen hastaneyi arayın dedi. Bismillah.. Dur hocam.. Nereye gidiyorum, amelliyathaneyi neden arıyotsunuz hemen, ben karar verdim mi kürtaja. Neyse hastanede radyoloji uzamnına gittim, ayrıntılı ultrasona baktılar. Kavitede bir karaltı var, ektopik diyemem dedi... Hocaya aldım raporu gittim, hoca o radyoloji uzmanını aradı. Sen misin prof ben miyim? Neye göre böyle bir rapor veriyorsun dedi. Kadıncağız hocam takdir sizin, ben gördüğümü yazdım dedi. Neyse bana nerede yaptırıyorsun Betaları, güveniyor musun dedi. Ben hocam, ben nasıl yapılır test onu bile bilmem ama tek avantajlı yanı hep aynı merkezde yapırmış olmam, farklı merkezlerde yaptırsaydım şüphe olabilirdi dedi. Kendisi bu üniv. hastanesinde yıllarda çalışmış biri ve oranın testlerinin güvenilir olamayacağını ima etti, eli titremiştir falan dedi. Bu ne demektir? Sen yıllarca o tahlil sonuçlarına gçre karar aldın ya hepsi yanlış olabilir demektir. Zaten bu sözünden dolayı kendisine güvenim kalmamıştı. Çıktık odadan, hemşire bize kürtaj günü yazıyor. Dedim ki ne kadar maliyeti? Hemşire demesin mi sağlığın parası mı konuşulur, ben şok oldum... Randevu yazmayın ben düşünücem dedim. Tabi bize kürtaj için 5000 tl masraf çıkardı.

Kendi doktoruma gittim, yaşadıklarımı anlattım. Olsun hoca belki öyle değerlendirmiştir dedi. (Kendisinin yıllarca beraber çalıştığı kişi, ama bir tek kötü söz söylemedi)..

Baktı, hayır kesinlikle ektopik değil, o gördüğümüz şey gebelikte oluşan yuurta var ya adını unuttum o, kese de göründü. Ama haftayla uyumlu depil, iki gün sonra gel dedi. Hocam neyi bekşiyoruz kürtaj gerekmiyor mu dediğim de hoca senin olduğun kadar o bebeğin de doktoruyum, şans vermek istiyorum iki gün sonra gel dedi.

İki gün sonra 10. haftamda ikizgebelik, iki kese net... Hocam dedi ki çok sürprizli bir hastasın, ektopik, hetoropik , şimdi de ikiz gebelik. Bekleyeceğiz... :))

İki gün sonra iki kesede de yok salc oluşmuştu ancak bebekler yok.. Artık almamız gerekir, bu saatten sonra sana zararı olur.

Gittiğim şu ünlü (!) prof bana yüzde bir milyon ektopiksin, almazsam tüpünü kaybedersin diyen kadın beni aradı ve muayenehanesine çağırdı. Ben gittiğimde hiç birşey söylemedim ve bana kavitede kese yok, aaa ektopik de değilmiş ama sen kanser olursun içeride bi karartı var o kese olamaz, hemen almamız lazım dedi. Tabi ben bu bayana 700 tl para verdim.

Dedim ki hocam ben ilginize teşekkür ediyorum, (hiçbir şeyi yüzüne vurmadım) kendi doktorumda devam etmek istiyorum...
Sen çok akıllı birisin dedi, ne demek istedi bilmiyrum.

İki gün sonra 22 ekimde kürtajımı oldum..

Bir doktor, yüzde bir milyon ihtimal verdiği bir durumda sonradan olayın öyle olmadığını anlayıp sonrasında sırf hatasının üstünü kapatabilmek için mol gebelik olabilir ve sen kanser olabilirsi nasıl diyebilir?

Anlıyorum ki gebelik olayı çok farklı, her hasta farklı, her durum aynı sonuçlanmıyor. Dolayısı ile bir teşhis koyabilirsin, doktorluğunu asla sorgulamıyorum, eleştirilerim daha farklı yönlerde.

Yani sen yanlış bir teşhis koymuşsun sonrasında insan hiç "acaba" demez mi?

Kendisinin yıllarca çalıştığı hastaneye güvensizlik telkin ederken geçmiş deneyim ve çalışmışlıklarını nasıl hiçe sayabilir?

Kendi çalıştığı hastanedeki radyoloji uzmanı , kendi teşhisinden farklı bir teşhis ortaya koyduğunda nasıl olur da hesap sorabilir?

Gelelim devlet hastanesine... Benim bir düşüğüm var, 10 haftalıkken kalbi durdu. Kız kardeşim 35 haftalıkken bebeğini kaybetti. İkizimi de tanıyan bir hoca, bana nasıl olur da tedbir amaçlı cor asprin kullandırmaz, belli ki bir sorun var, bebekler gelişmiyor. Devlette iki düşükten sonra trombofili yapılıyor, ve ben ancak iki bebeğimi, kız kardeşim 35 haftalık bebeğini kaybedince test yapılıp trombofili teşhisi konuluyor..

Tıp, bebek ölümlerini bekleyecek kadar aciz olmamalıdır. Evlenirken verdiğimiz kan testleri talasemi var mı yok mu bunu belirlemek için yapılıyor. Abaca Türkiyede kaç kişi talasemi? Ama kan pıhtışalmasından dolayı bebek ölümleri, düşükler çok fazla. Bunu ben söylemiyorum, kendi doktorum söyledi. Alacağınız bir tüp kan, maliyeti ne olabilir. Trombofili paneli mutlaka evlenmeden önce yapılan bir test olmalıdır...

Unutmadan yazmak istedim, (hatırladıkça sinirleniyorum bak:)) Heterotopik olup olmadığı ihtimalini nasıl eledi biliyor musunuz? Tüp bebek mi dedi, hayır spontan dedim. O zaman bilmem yüzde kaç ihtimal var olamazsın:KK57::KK59: Yani kendi kafasında belirlediği şey neyse ona inanıyor ve sizin de ona inanmanızı bekliyor...

Benim amacım şu doktor iyi şu doktor kötü değil. Onun meselki tecrübeleri öyle davranmaya itmiş olabilir ama bana uygun değildi.

Kendi hocam bile Beta 6000 deyken kese karaltı şeklinde görülünce bile, 10 binde keseyi görüp sağlıklı doğum yaptırdığım hastam var, her ihtimali değerlendireceğiz dedi. 20 binde kürtaj olmuştum. Benim için böyle bir hoca iyi ve tecrübelidir.:KK66:

İkinci gebeliğimi öğrendiğimde (her zaman kan testi yaptırma taraftarıyımdır, idarr testi ben de şüpheye neden olduğu için) özel bir hastaneye gitttim ve ikinci bir Beta testi yapıldı, oradaki doktor düzenli bir artış olmadığını söyledi. Kendi doktoruma gittim ancak bayramdı ve acilden giriş yaptım. Asistan doktorlar baktılar, her iki günde bir Betaya bakılacak denildi ve yaklaşık 3 hafta her iki günde bir kan verdim. Hocam artışlar beklediğimizden çok az değil dedi. Ancak kesenin görünmesi gerekirken kese görünmüyordu.

İki hafta bekleyelim denildi. Bu arada ektopik olmasından şüphelendi doktorum. Kendisi çok yoğun bir doktor bana akşam 6 da bakmıştı, bir operatör doktor bir deasistan doktoru vardı yanında. Çocuklar hata yapmak istemiyorum, siz de bakın dedi. Op. dr. hocam heterotopik olabilir çünkü ben kavite içinde bir kese tarzı şey görüyorum, bekleyelim bence dedi. Hoca yarın tekrar bakalım dedi. Ben bu duruma çok sevindim çünkü beni o gün ektopik diyerek hastaneye yatırırdı ve Methotrexate sanırım ilacın adı (kanser tedavilerinde kullanılan) onu da verirdi.

Neyse ben ailemin de yönlendirmesi ile biri Prof. olmak üzere iki doktora daha gittim, emin olmak istiyordum çünkü. İkisi de ektopik dedi. Prof olan şu anda Ankara da çok meşur birisi. Bana ilk muayenede ektopik hemen hastaneyi arayın dedi. Bismillah.. Dur hocam.. Nereye gidiyorum, amelliyathaneyi neden arıyotsunuz hemen, ben karar verdim mi kürtaja. Neyse hastanede radyoloji uzamnına gittim, ayrıntılı ultrasona baktılar. Kavitede bir karaltı var, ektopik diyemem dedi... Hocaya aldım raporu gittim, hoca o radyoloji uzmanını aradı. Sen misin prof ben miyim? Neye göre böyle bir rapor veriyorsun dedi. Kadıncağız hocam takdir sizin, ben gördüğümü yazdım dedi. Neyse bana nerede yaptırıyorsun Betaları, güveniyor musun dedi. Ben hocam, ben nasıl yapılır test onu bile bilmem ama tek avantajlı yanı hep aynı merkezde yapırmış olmam, farklı merkezlerde yaptırsaydım şüphe olabilirdi dedi. Kendisi bu üniv. hastanesinde yıllarda çalışmış biri ve oranın testlerinin güvenilir olamayacağını ima etti, eli titremiştir falan dedi. Bu ne demektir? Sen yıllarca o tahlil sonuçlarına gçre karar aldın ya hepsi yanlış olabilir demektir. Zaten bu sözünden dolayı kendisine güvenim kalmamıştı. Çıktık odadan, hemşire bize kürtaj günü yazıyor. Dedim ki ne kadar maliyeti? Hemşire demesin mi sağlığın parası mı konuşulur, ben şok oldum... Randevu yazmayın ben düşünücem dedim. Tabi bize kürtaj için 5000 tl masraf çıkardı.

Kendi doktoruma gittim, yaşadıklarımı anlattım. Olsun hoca belki öyle değerlendirmiştir dedi. (Kendisinin yıllarca beraber çalıştığı kişi, ama bir tek kötü söz söylemedi)..

Baktı, hayır kesinlikle ektopik değil, o gördüğümüz şey gebelikte oluşan yuurta var ya adını unuttum o, kese de göründü. Ama haftayla uyumlu depil, iki gün sonra gel dedi. Hocam neyi bekşiyoruz kürtaj gerekmiyor mu dediğim de hoca senin olduğun kadar o bebeğin de doktoruyum, şans vermek istiyorum iki gün sonra gel dedi.

İki gün sonra 10. haftamda ikizgebelik, iki kese net... Hocam dedi ki çok sürprizli bir hastasın, ektopik, hetoropik , şimdi de ikiz gebelik. Bekleyeceğiz... :))

İki gün sonra iki kesede de yok salc oluşmuştu ancak bebekler yok.. Artık almamız gerekir, bu saatten sonra sana zararı olur.
Çok geçmiş olsun. Bende 19 şubatta Ankarada meşhur bir prof.e muayne oldum. Plasenta retansiyonu var dedi ve acil küretaja aldı. Kürtaj yapmazsak sana çok zararı olur falan dedi. 5000 tl de para aldı. Acaba aynı doktor mu. İsmini özelden yazsan

Benim ilk gebeligimdi normal yoldan hamile kaldim ama boş gebelik cikti 8 artilara kadar bekledim belki bi umut diye simdi kurtaj oldum dr icimde kesenin tamamini aldigini anca baska bir parca oldugunu soyledi ikinci kurtajdan korkuyorum benim g8bi olan var mı

Back
X