- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #9.541
canım ohhhhhhhhhhhhhhhh ohhhhhhhhhhhh maşallah paşama 13 günde 1 kilo bu ay 2 kilo aldı sanırım doruk paşa , demekki nihalin sütü yarıyor iyi bakıyor anneannesi çok şanslı paşam çok
canım sende iyisin ve daha iyi olacak telde konuştuğuz gibi banad bilgi ver merak ediyorum son durumu seni çokçok öpüyorum güzel kalpli arkadaşım benim
günaydın hatunlar nasılsınız melekleriniz nasıl oldu en kısa zamanda iyileşirler inş. hasta olmasınkar hiç
yaprak ilsu iklimsu nasılsınız
diloşum kuşum sen nasılsın doruğa maşallah allah nazardan korusun meleklerinizi canlarım karşılaşamıyoruz hiç yaaaa(
canım geldim ama sizler yoksunuz bu sefer karşılaşamadık
evin hayırlı olsun canım darısı olmayanlara
yaprak ilsu iklimsu bebeişleriniz sağlıklı olsunlarda kiloyu takmayın kafanıza canlarım
çok kilolu olurlarsa önlerinden çekersiniz yeme diyee normal olsun kiloları mankenlerin :)
ay ben alışveriş yapmayı bilmiyorum ki bende bişler göndermek istiyorummm
iklimcim ya dün beni aradın mutlu ettin kuşum çok saol .eviniz hayırlı uğurlu olsn. arabadaydim rahatca konuşamadım seninle canım kusura bakmadın inş .
yaprak iklim size hediye gönderdim yaprağınki görünüyr ama iklimde herhangi bişi çıkmadı acep yanlış kişiye mi attımkaydirigubbakcemile3
günaydın kızlar nasılsınız ben iyiyim bir yaramazlık yok canlar öpüldünüz meleklerinizde öpüldüüüü
cimri diloşa çıktı kız adın pinti kaynana mı olacan diloş
temmuz annelerinde 7,5 kg luk bebekler var biz minyonlar sınfında yer alıyos:)))
ama dr lar o bebeklere 6 aylık bebek gelişiminde demiş
herkese günaydın,
zeytinle ilsu gelmiş,
dün de cimbomla, iklimsu gelmiş, oh oh ne güzel herkeselr gelip gitmiş.
umarım herkes iyidir, keyifler yerindedir.
biz de kı:Saruboceq:zımla kalktık sabah, ben 9 gibi uyandım, ama o 10 civarı uyandı maşallah.
dün gece buhar makineseini çslıştırdık bütün gece, sanırım o rahatlattı ve rahat uyudu. ben de rahat uyudum. sanırım buharın etkisi oldu.
uyanınca önce altını temizledim, sonra emzirdim, sonra yatağına bıraktım yine müziğini açtım, dönencesinde hayvancıklar var onlarla oyalandır biraz ben de bu arada bişeyler atıştırdım. sonra bebişimle oynadım biraz, sonra yine acıktı benim yaramaz ona mama, muhalebi, meyve ve yoğurt karışımı hazırladım 150 cc yedi maşallah, sonra yine oyun oynadık, yoruldu sanırım şimdi de uyutuyorum. uyudu sayılır. işte böyle kızlar. hastalığı epey bir geçti ama hala burun akıntısı ve burunda kuruluk ve kabuk oluyor, onları temizliyorum sık dık. onun dışında iyi maşallah. bu günlerde idrar tahlili yaptırmamız lazım tekrar. umarım enfeksiyon tamamen bitmiştir.:Saruboceq:
iklimsu selam canım nasılsın,
taşınma işleri nasıl gidiyor,
minik iklim nasıl, yeni kelimeler varmı? çok şeker çok. teyzesi yesin onu :1hug:
evet canım ya alışmalıyız bu hastalıklara
doktorun doğru söylüyor, hele kışın daha da artıyor hastalıklar
ne kadar dikkat etsek de oluyor işte
böyle böyle bağışıklık sistemleri güçlenecek inşallah
maviş epey atlattı hastalığı ama hala burun akıntısı, burunda tıkanıklık oluyor
dün gece buhar makinesini çalıştırdıkda biraz rahat etti yavrum, güzel uyudu maşallah.
ay canım taşınma işi zordur gerçekten, hele de yardım eden olmayınca bide bebek.
Allah yardımcın olsun canım, acele etme, yavaş yavaş. nasıl olsa artık kendi eviniz
iyi günlerde, mutluluk ve huzur içinde oturun inşallah.
bütün dert ve sıkıntılar yeni evle birlikte geride kalsın inşallah canım.
sorma canım, ilayda için erken tabi kaydirigubbakcemile2, neyse bu ara pek lafını etmiyor yürütecin.
doktora da sormadık zaten sorsak o da sizinki gibi der de
işte bizimkini bir heves tuttu :sm_confused:.
evet canım yatağın üzerinde dönme, bacaklarını karnına çekip sürünme haraketleri başladı
bir iki aya emekler diyorsun yani
bi de kışa denk gelecek, yerler soğuk, napıcaz bakalım. neyse 6 ayı doldursun da alırız belki bir yürüteç. 7 ay gibi de aktif kullanırız.
yoksa yerlerde zor yani. bir de ortalığın özellikle yerlerin hergün silinip temizlenmesi lazım da nasıl yaparım bilmem
canım taşındıktan sonra da hemen bağlat neti, sensiz olmaz bu sayfa :1hug:
ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh maşallah ya neyle besliyorlarmış bunlar ya biizmkiler bunların yanında karınca vallahi biizmkız 6 aylık 7.700 idi tabii 3-4 gündür yemiyor içmiyor sanırım bi yarım kilosu gitti ,
ya kızlar, dün akşam ilayda yine huzursuzlandı, öyle çok değil ama anlamsızdı yani.
idrar tahlilini yaptırmamıştık antibiyotik sonrası, hadi gidelim hem baksın dr hem de tahlili tekrar yaptıralım dedik. eşim geçen sefer yedek idrar poşeti almıştı evde taktık bizde, orda saatlerce beklemeyelim dedik, hastanede yakın 10 dak. mesafe arabayla. neyse idrarı yaptı, poşet doldu. hemen giydirdik ilaydayı, hazırlanıp çıktık. eşim idrar poşetini bana verdi, dökülmesin diye bir başka poşetin içine koydum, sonra da dşk dursun diye plastik bardağa koyup çantama koydum. gittik hemen acilde durumu anlattı eşim dr a, kendisinin dr olduğunu da söyledi. neyse hemen tetkik yazdılar. a bir çıkardım çantadan idrar poşetini, diğer poşete akmış bir kısmı, diğer kısmı da eşim çıkarırken döküldü. ordaki laborant olmaz bu dedi. yani tahlil çıksa bile kültür için uygun olmaz dedi.
hadi sil baştan tekrar poşet takıldı, yarım saat falan bekledik neyse yaptı çişini yaramaz, çok bekletmedi bizi. yarım saatte sonuç çıksın diye bekledik. tabi bu arada eşimle didişiyoruz hastanede. ilk idrar olmadı diye o beni suçluyor ben onu. çünkü o bana dik tut dikket et şöyle tutmalısın falan demedi, ben nerden bileyim, orda da bana ters tutmuşsun poşeti diyor. sen bana poşeti tutmamla ilgili bişey söyledinmi ki dedim. sadece bir poeşete koy, sonra da plastik bardağa koy poşeti dedin öyle değilmi falan dedim. tamam tamam car car başlama yine falan diyor. diyecek sözü yok tabi arkadaşın, ben de altta kalmayınca sustu mecburen. neyse sonuç çıktı ve kötü ya, bol lökosit yazıyor. çok üzüldük, çok moralimiz bozuldu. yani 10 gün ilaç kullandı, devemlı altı değişiyor, temizleniyor, ateş yok, çocuğun keyfi yerinde arada huzursuzlanıyor ama olabilir yani bebek bu, iştahı da yerinde maşallah ama niye böyle oluyor.
neys sonra yukardan uzman çocuk dr u çağırdılar, ben de onu beklerken arabaya gittim, şimdi altına bakar, kaka falan yapmışsa değiştirmek gerekir, bezle ıslak mendili de arabada unutmuşuz, gidip alayım da sorumsuz anne demesin dedim. eşim bebeğin yanında muayne odasında dr u bekliyor. neyse ben arabadan bez falan alıp geldim baktım dr gelmiş, genç bir kız. ben onu ilk baştan hemşire zannettim. sonra baktım ilaydayı muayne ediyor :1shok:.
işte anlattık durumu, baktı kontrol etti, genel durumu iyi, ateş yok, iştahını sordu gayet iyi dedik, geçen hafta çekilen usg yi gösterdik o da temiz. 2 hafta önceki kültürün temiz çıktığını söyledik. bu tablo ile tahlil sonucu uyuşmuyor dedi. bu poşetle idrar almalarda yanılmalar olabiliyormuş, yani herzaman doğru çıkmayabiliyormuş.
eee o zaman neye güvenicez, yani ne yapmamız lazım falandedim. en doğru sonucu sonda ile alınan idrar verir, ama o da bebek için çok rahatsızlık verici bir uygulama. sıcak bakarmısınız böyle birşeye diye sordu. ben de mecbur kalırsak yaptırabiliriz dedim. yani güzel bişey değil tabi ama doğru sonucu verecekse napalım katlanıcaz yani.
neyse kültür sonucun bekleyelim, orda bişey çıkarsa ilaç kullanırsınız tekrar dedi. ateşini takip edin, sık sık altını değiştirin temizleyin dedi.
yani böyle kızlar, ben o doktoru pek tutmadım açıkçası, eşim bugün ilaydanın medikaldeki dr una ulaşmaya çalışacak, onun fikrini alıcaz, gerekirse de ona götürücez tekrar. ben de anlamadım bu işten bişey, yani poşetle alınan idrar tahlilleri güvenilr değilse biz ne yapalım yani ya da neye güvenelim. şimdi böyle arada kaldık. bakalım kendi dr umuz ne diyecek, ona göre hareket edicez artık. üfff çok sinir bozucu bir durum ya, nerden bulaştı bu illet yavruma ya. ama tamamen temizlenene kadar peşini bırakmıycam, belki de o yüzden kilo alamıyor kızçem ya. elimden ne geliyorsa yapıcam valla.:çok üzgünüm:
ah bacım şunlara bi büyüseler kendileri yemeklerini yese nerelerinin ağrıdığını söylese bizde rahat etsek 2 gecedir uyku yok yanında yatıyorum sürekli uyanıyor alışacağız hastalıklarına ama zor ,:çok üzgünüm:
canım bende buhar makinasını çalıştıracaktım geçen gece ama paketlemiş kaldırmışım sorma hiçbirşeyi bulamıyorum evde doğalgaz yakıyorum soğuk olunca bazende soba gerçi 3-4 gündür hava gidiyor inş. bi 10 gün daha da giderde ben taşınanan kadar ,bizim iklimd egeçen sene yaktığımda rahat uyuyordu bizimki bide deniz yosunu kokuyor ay sanki deniz kenarındasın :dance:
cnaım öyle böyle hazırladım halıları dün kaldırdım yeni yıkamaya vermiştim ama vakumlu süpürge ile eşim süpürdü tertemiz oldu salonun halılaı duruyor sadec onlarda iklim hn için üstünde oynasın diye çocuk hasta olmasa daha çabuk biter de işte durmuyor ,
evet canım ya emeklemeleri kışa geldi çok zor 2 dk durmuyor yerinde halının üstüne oyuncak koyuyorum bez poeşt ne varsa ama onlar hiç dikkatini çekmiyor nerde kablo fiş var orda telefonumu şarja taktım gitse sen çek telefonu kafana düşür bir ağlama sorma eşimde o sırada kemaraya çekiyormuş çok komik bir ara yollim sana müsait olunca ,
bene yürüteci ondan istedim çok soğuk yerler ayağına 3-4 patik giydirir koyarız yürütece hem üşümez vallahi bacım hergün evi silemiyorum bebeklerin mikrobada ihtiyacı var yerlerde yatıyor sürekli ne yapim mirmirmirmirbende yoruluyorum
ay sorma canım ya,
insan bunları duyunca iyice komplekse giriyor.
bunlar normalse bizimki ne, ya da bizimki normalse bu bebekler nasıl yani dimi :uhm:
seninki yine iyi bizimki 6 aylık olunca ancak 7 olucak sanırım. baksana boyna bişey çıkıyor ya senağlama
hani benim hediyem küsreim şimdi senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?