• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boş gebelik nedeniyle kürtaj olanlar,ne zaman tekrar hamile kaldınız?

mad1410

Bitanesi'nin Bitanesi
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
445
269
103
Selam kızlar,ben boş gebelik nedeniyle 7+5 te kürtaj oldum,ilk gebeliğimdi,üzerinden 5 gün geçti kürtajdan sonra...Fiziksel acılarımın dışında psikolojim çok bozuldu..Bu nasıl oldu anlamadım,elbette hayırlısı buymuş ama müthiş üzgünüm,tekrarlamasından korkuyorum,tekrar acilen hamile kalmak istiyorum..Boş gebelik geçiren var mı tekrarlıyor mu???Ne zaman tekrar hamile kaldınız???Teşekkürler..

En yakın arkadaşımın yaşadıklarını anlatayım.

7 yıldır evli, 5.5 yıldır çocuk istiyordu ve olmuyordu ve sebep de bulunamıyordu. Aşılama bile denenmiş, tutmamıştı. Bir doktor, herşeye baştan başlamak adına, klomen + ultrasonla yumurtlama takibi önerdi ve 7 yıldan sonra arkadaşım o ay hamile kaldı. Mutluluğu, coşkuyu hayal edin. Sonra boş gebelik olduğu anlaşıldı ve kürtaj... Hayal kırıklığı ve üzüntüyü hayal edin. Doktoru, kürtajdan sonra 2-3 ay vücudunu dinlendirmesini, tekrar ilaca 2-3 ay sonra başlanacağını, bu süreçte çok da kafasına takmamasını söyledi. Ve arkadaşım kürtajın ertesi ayı kendiliğinden hamile kaldı. :) Allah'ın işi deyip susuyoruz, denecek başka hiçbir şey yok. Şimdi 22 haftalık hamile :nazar:

Çok zor bir deneyim, farkındayım, fakat isyan etmeyin, hep hayırlısını isteyin. Klişe olacak ama kafaya takmamaya çalışın, o zaman oluyor :)

Selam kızlar,ben boş gebelik nedeniyle 7+5 te kürtaj oldum,ilk gebeliğimdi,üzerinden 5 gün geçti kürtajdan sonra...Fiziksel acılarımın dışında psikolojim çok bozuldu..Bu nasıl oldu anlamadım,elbette hayırlısı buymuş ama müthiş üzgünüm,tekrarlamasından korkuyorum,tekrar acilen hamile kalmak istiyorum..Boş gebelik geçiren var mı tekrarlıyor mu???Ne zaman tekrar hamile kaldınız???Teşekkürler..

bende 4 gün önce boş gebelik nedeni ile 6+4 de kürtaj oldum ama psikoloji olarak sanırım çabuk toparlanıcam iyi hissetmeye başladım kendimi bunu nasıl mi başardım benden daha kötü olanları hep düşündüm mesela eşimin iş yerinde bi arkadaşının eşi doğumuna bir hafta kala bebeği karnında ölmüş normal doğum yaparak doğurmuş düşünsene onca acıyı çekiorsun kucağın boş sütün geliyo göğüslerin sızlıyo kucağın boş bu konuda sana yardım edecek bi yavrun yok bunları düşündükçe rabbime binlerce kez şükrediyorum allahım beterinden korusun nerde varsa verende alanda o vardır bi hikmeti yüce allahıma binlerce şükürler olsun beterinden korusun.

bu yıl ocak ayında boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum.ben doktoruma ara vermek istediğimi söylediğimde keşke hemen gebe kalsan dedi. düşüklerden sonra gebe kalma şansı daha yüksekmiş. tabi düşükten önce de bi doğum yaptım sezaryenle ama onu da 3 günlükken kaybettim :( bu ay belkiyorum Rabbim nasip ederse

canım çok geçmiş olsun, ben de 4 mayısta aynısını yaşadım. ilk şokla beraber hiç ara vermeden hemen hamile kalmak istiyorsun, bunun sebebi de psikolojik değil sadece, kürtajdan sonra bhcg hormonu hemen düşmüyor, yani fiziksel olarak hamile gibisin ama değilsin, Allah kimseye yaşatmasın, boş gebeliğin tekrarlanma durumu yok benim araştırdığım kadarı ile, büyük ihtimalle senden parça alıp patolojiye göndermişlerdir, inşallah sorun çıkmaz da 2 3 ay içinde hamile kalırsın, benim kendi doktorum mol dedi, başka bir doktor yok öyle birşey dedi, bu arada troid hormonlarıma baktırmam gerekiyorve pcos var. kürtajdan sonra rahim temizlendiği için hamile kalma ihtimali bence de yüksek, ziraa hiç yaşamadığım kadar yumurtalama akıntısı yaşıyorum, değerlendiremesem de mutluyum, dengeye giriyor vücudum:34: korkunu anlıyorum, inan 1 hafta sonra daha iyi hissedeceksin, hele hormonun sıfırlansın, daha kolay kabulleneceksin. adiye'nin de dediği gibi 9 ay taşıyıp, doğum yapıp kaybedenleri düşününce, şükür demekten alamıyor insan kendini,
Allah çekemeyeceğimiz dertle imtihan etmesin

selam...
senin yaşadığının aynısını yaşadım aynısını...7+5,ilk gebelik ilk heyecan...çok kötü hissetim doktorum 2 ay korun dedi korundum 3. ay da geçti ama bu ay bekliyorum artık beni anlayan kimsenin olmadığını düşünüyordum kalbim o kadar acıdı ki...ama inşaallah en kısa zamanda güzel haberler alırız...

selam...
senin yaşadığının aynısını yaşadım aynısını...7+5,ilk gebelik ilk heyecan...çok kötü hissetim doktorum 2 ay korun dedi korundum 3. ay da geçti ama bu ay bekliyorum artık beni anlayan kimsenin olmadığını düşünüyordum kalbim o kadar acıdı ki...ama inşaallah en kısa zamanda güzel haberler alırız...

merhaba canım.bende 10 haftalıkken kürtaj oldum bebeğim gelişemedi.Ama psikolojimi çabuk toparladım.çünkü Allah beterinden saklasın dedim.Bir çok örnek okudum gördüm ve demek ki bu benim için hayırlı değilmiş diye düşündüm.hiç isyan etmedim.çok şükür ben ve eşim sağlıklıyız Allah ın izniyle yeniden hamile kalabilirim.Bacım önemli olan içimizi ferah tutmamız.doktorum bana şöyle demişti.en önemli olay hamile kalabilmek.Allah yardımcın olsun canım.İnşallah tez zamanda yeniden hamile kalırsın.

merhaba canım.bende 10 haftalıkken kürtaj oldum bebeğim gelişemedi.Ama psikolojimi çabuk toparladım.çünkü Allah beterinden saklasın dedim.Bir çok örnek okudum gördüm ve demek ki bu benim için hayırlı değilmiş diye düşündüm.hiç isyan etmedim.çok şükür ben ve eşim sağlıklıyız Allah ın izniyle yeniden hamile kalabilirim.Bacım önemli olan içimizi ferah tutmamız.doktorum bana şöyle demişti.en önemli olay hamile kalabilmek.Allah yardımcın olsun canım.İnşallah tez zamanda yeniden hamile kalırsın.

iyi dileklerin için çok teşekkürler...
bu siteyi boş gebelikle ilgili araştırma yaparken buldum yazışmaları okudum ve beni anlayan yada gerçekten anlayabilecek insanların burada olduğunu gördüm üye oldum...çok iyi hissettim okudukça üzüntüleri paylaştım moral buldum diyebilirim...okurken gözlerim doldu bazılarında...ama Allah çok büyük hepimize yardım edicek ve hep güzel haberler duyucaz inşallah...çok üzüldüm hem de çok...çok çaresiz hissettim kendimi doktor da ultrasonda boş keseyi görünce kese var ama bebek yok...Allah'ın takdiri napalım Allah'tan gelen herşeye razıyız...

selam arkadaşlar yeni üye oldum çünkü bu boş gebelik deden şeyi geçen haftaya kadar hiç duymamıştım ve duyduğum an hayatımdan silmek istediğim anlardan biri oldu 6 yıllık evliyim 4 yıldır da bebek sahibi olmak istiyoduk klomen tedavisi arkasından çatlatma iğnesi ile hamile kalmıştım ancak malesef sonu hayal kırıklığı bende kendimi teselli etmeye çalışıyorum vardır elbet bir hayır bak işte oluyomuş bu kez yarım kaldı ama bi dahakine olacak diyorum çevremde beni anlayabilecek destek olacak kimse yok malesef bende, beni anlayacak insanlar işte burada dedim öyle yazdım işte sevgiler...

7 yıl önce senin gibi ilk gebeliğimi boş gebelik olarak geçirmiştim en son11 haftalıktı kürtaj oldum haftalarca umutla bekledim gözükmesini ama olmadı ilk gebeliği olunca çocuk heveslisi olunca çok yıpranıyor seni çok iyi anlıyorum. doktor bana altı ay bekle dedi bende iki ay hap içtim bir ay olmadı hooop ikinci ayda oğlum rahme düştü yedi yaşında zaman ve ikjinci gebelik üstesinden geliyor gebe kalmadan önce 2 ay folik asit al tekrarlarsa araştırsın doktorlardan başlar hocalara kadar bütün önlemini alırsın bekleme fazla büyüklerimiz düşen bebeğin kıçı kalmıştır hemen kalırsın üstüne der

Son düzenleme:
Back